Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 28 February 2013

Cup Cake Pink gitue!...

Ya Allah........ terkejut mak tau...... tengok post box ada surat berisi benda ni......... CUP CAKE PINK gitue...... Kalau original, dah lama OKje ngap! hehe...


Haruslah OKje dah dapat agak dari siapakah ini........ sebab sorang dia ajelah yang mintak address OKje . Lama dah jugak dia mintaknya. Tup-tup hari ni baru sampai rezekinya........ Thank you Allah, thank you  Budak Kampung.!



Nampak tu.......  ada sekuntum bunga ros yang berkait kat atas dia..... comekan!!! Yang paling seronok tentulah Tahi Lalat Bawah Dagu. Tak habis-habis puji....... 'cantiknya bu....... adik nak tau bu!'  


Terima kasih ye Budak Kampung.
Rupanya OKje adalah salah seorang pengomen Tegar dalam blog dia!...... Haiiii...... tak sia-sialah mengomen sambil menaip kat blog Budak Kampung......... dapat jugak CUP CAKE PINK!

Korang pulak macamana?  Menyesallah ni jadi Pengomen Sampai Lalok blog OKje ........ Sebab tak dapat pape........Dapat penat je?.......

Tak ikhlaslah tu!.......hehe...


Free hari ni...

Pasal CENDAWAN tu....... jangan takutlah!!!.... OKje tak akan makan........
Kalau dah teringin sangat nak makan CENDAWAN pun, bukan susah, racing ajelah pegi AEON depan rumah tu, beli...he...he........  Terima kasih yeh sahabat semua kerana perihatin!.....

Dalam banyak-banyak respond,  hanya Yang-cottage je yang bagi nama kat cendawan tu...... dia kata namanya, CENDAWAN TAHI ANJING dan sangatlah beracun! TQ Yan.....

Hari ni, OKje sangatlah FREEnya...... boleh berblogwalking lebih masa....... hehe...

Kenapa OKje kata FREE?  Sebab TAK YAH MASAK............  ( sangat suka!  hehe... ) Bila tak masak ni,  dapur taklah berkecah, taklah berminyak so OKje pun tak yahlah mengemas, tak yahlah mengemop........ hehe...... Kan senang kerja tu....

Sedari semalam dak TLBD tu order KFC! ( mungkin jugak terliur dengan entri  MJ! )...... Apa kes nak beli KFC semalam!........ Nasi dah masak seperiuk, ayam pulak, 6 batang 'peha' dah lebur dalam kuali ......... ( menu apa ..... toksah tanya....hehe...... sebab OKje pun tak tau nama apa menu semalam tu..... janji kuning, ada rasa-rasa serai sikit sudah! haha......  ).

Tiba-tiba teringat kat Ceqgu Arenis, apa cerita dia agaknya sekarang ni, moga segala-galanya baik-baik belaka ye Ceqgu.........

Walaupun lama tak muncul, tapi  Mrs Myfreeminded sudi report duty kat CBox OKje ............ tengah siapkan karangan katanya, duk dalam peti sejuk lagilah tu..... hehe...

Jom layan KFC tengahari ni...... menu nilah yg biasa dak tu pilih, tambah sup!

Pinjam ye cik Royalbee..... harap harap tak di lock!

Cendawan bawah kereta..

Jengah bawah keta yang terdampar sejak beberapa minggu lepas........ akibat sakit tua agaknya, OKje jumpa ni......



Cendawan bawah kereta.....
Semalam masih mengucup, hari ni dah mengembang........ he..he.... Nama apa eh cendawan ni? Boleh makan ke? Kalau buat sup lepas satu mangkuk ni......hehe....

Sebelum ni tak pernah jumpa cendawan duk tumbuh atas rumput, kalau tumbuh atas busut, atas pokok kayu reput, adalah........ Agaknya cuaca yang kejap hujan kejap panas nilah kot......

Cerita pasal hujan ni teringat pulak Cik Nor , Pinkycat , Dedeq de Wishes dan mereka yang duk belah-belah Pantai Timur...... Harap-harap mereka tidak dipindahkan......

Wednesday, 27 February 2013

EDISI Insaf......

Campur hari ni....... dah 3 kali berita kematian OKje terima.....


Hari ni IBU kepada ex office mate OKje, Puan Zalina Yusoff, telah kembali ke rahmatullah. Lama dah OKje kenal dia ni, sejak dari start mula-mula kerja lagi. Dari zaman anak dara hinggalah ke zaman 'anak kami' dah anak dara! Bayangkan ajelah......
Dah tentulah OKje sangat biasa dengan cerita-cerita keluarganya, apatah lagi ibunya.

Semalam pulak, AYAH kepada kawan anak  OKje, Angry Bird.......... Allahyarham meninggal semasa berkursus di Port Dickson. Sakit jantung katanya...... Tak sangkakan,......  tiada siapa yang tahu, ciuman tangan sang suami sebelum pergi berkursus itu, adalah ciuman tangan terakhir bagi sang isteri...

Khamis sudah, ADIK kepada kawan Angry Bird pulak, baru berumur 6 tahun, ........meninggal kerana sakit Leukemia..... Dah tentu syurgalah tempatnya...

ALLAHU AKBAR..........  bila tiba saatnya, tiada lambat atau cepat barang sesaat pun .......
Tiada daya untuk kita menghalangnya...... Di kala itu apa yang kita mampu, hanya berserah, menyerah kalah......  terpaksa merelakan roh kita di bawa pergi.......

Merintihlah macamana pun.......
Hanya amalan yang sebesar zarah itulah yang mampu dipersembahkan kepada Yang Maha Esa.....
Dikala itu....... menyesal pun tiada gunanya.....

Sesungguhnya Allah itu maha memiliki....... Dia amat berhak memiliki hambanya pada bila-bila masa sahaja.......

AL-FATEHAH untuk mereka yang telah pergi.....

Luv U NAK..........

Weyh..... tak de idea nak buat entri ni......

Layan ajelah gambar lama dan baru ni....... buat perbandingan........ he...he...

Suatu masa dulu....... 7 tahun yang lepas ( kalau tak silap..... )


Sekarang.......


Cepatnya masa berlalu......... mereka pun semakin membesar, OKje pulak semakin tua dan membesar..... hu..hu...

Luv U NAK.......






Tuesday, 26 February 2013

Entri Khas - Follower ke 500....


Sebenarnya bila followers OKje mencecah kepada 498 orang baru-baru ni, jauh dalam sudut hati sanubari OKje ni  ( yelah sangat tu...hehe...  ) terdetik...... 'cukup followers aku yang ke 500, aku akan buat ENTRI KHAS untuk dia' .....

So, untuk meninggalkan kesan dramatik..... hehe..... OKje tak follow sesiapa pun untuk jangka masa tu, OKje nak follower yang ke 500 itu datang dan follow blog OKje secara 'NATURALLY'........
Ha...... tulah dia ceritanya....

Dan semalam..... 'DIA' yang dicari dan dinanti-nantikan oleh OKje telah terjebak dalam kancah Follower hainom OKje'....... hehe..

JOM kita tengok sapa dia.......

Anak-anaknya aje yang dapat OKje upload....... mamanya tertinggal kat blog dia ......hehe.....

                     


Mengikut pada firasat OKje yang tak seberapa ni, Mama kepada 3 hero (M3H) ni dah lama jugak berjinak-jinak dalam dunia blogging ni sekitar September tahun lalu...... ( lebih kurang OKje jugak ni... hehe ...), cuma kalau ditelek daripada entri yang telah dihasilkan hanya mula aktif pada tahun ni.

Secara rawak, entri yang dihasilkan adalah berkisar pasal kehidupan sebagai seorang mama
yang membesarkan 3 HERO..... bukan mudah tu tau ...... betul tak M3H? 

Ada jugak petua-petua penjagaan bayi dan menu seharian yang dikongsikan untuk kita semua....
Tak rugilah kalau kita menjengah-jengah blog M3H ni......

 Terima kasih  ye M3H kerana sudi follow blog OKje yang tah pape ni......  Tak de hadiah pun Fairus...... Jangan serik datang blog OKje  dan sudi-sudikanlah datang selalu.....    


Puding Roti....

Semalam petang OKje buatlah PUDING ROTI ......... buat terus kasi manis..... hehe...  malas nak buat kuah dia...


Ni semua gara-gara nak menghabiskan roti yang tinggal separuh tak berusik duk atas meja tu........  Roti ni, memang OKje beli 'stand by' untuk bekfest TLBD. Selalunya dia suka bakar je, pas tu letak planta dengan gula. Itulah menu bekfest TLBD kalau tak de benda lain. ( Dah omaknya RAJIN' sangat buat bekfest! hehe....)

OKje memang jarang buat bekfest berat-berat..... sebab tak de sapa nak makan ( ececeh....... nak cover nampak!! padahal malas! )

Yelah ...... Arjuna lepas subuh je dah pergi.....  Angry Bird terus makan tengahari. OKje? Makan apa yang ada kat rumah tu........ keropok ikan pun boleh jadi sarapan. Tekak orang kampungkan.....

Itulah pasal........ roti  memang jarang habis licin! Kadang tu sampai expired pun ada ( Tulah dia...... rajin sangat nak pelbagaikan menu roti )......... hehe....

Kalau dah expired tapi masih OK.....  boleh makan lagi tak?


Monday, 25 February 2013

CHAPATI untuk mertua...

Sekarang ni tengah hujan lebat sesangat.........

Tidur? Kan teman dah cakap banyak kali, teman manalah suka tidur siang...... teman tak nak ambik risiko tau......Arjuna ngan TLBD tidur nyenyak, teman pulak terkebil-kebil sepanjang malam sorang-sorang!  Hish! Tak molah teman weyh.......

Baiklah teman melayan blog teman ni, blogwaking ke......  lipat baju ke......

Nak tengok TV,  ASTRO pun tak dak!!! hu...hu...


Ini santapan kitaorang malam tadi......

Konon nak diet...... CHAPATI je kita orang bedal !
2 untuk OKje 2 untuk Arjuna.....
Adil dan saksama! ha...ha...
Tapi kena masak nasi jugaklah tuk anak dara 2 orang tu..

CHAPATI ni chapati segera, brand KAWAN....... Campak aje atas pan tu....... Tak menghampakan!  Memang sedap!

Sebenarnya minggu lepas duk tengok my PIL makan malam dengan benda ni...... dan dan tu terus teringin. Semalam jugak carik! he..he.....

Senang le OKje lepas ni, kalau mereka datang, hidang CHAPATI jelah  tuk makan malam depa! he..he....

Sotong katak eh?

Pernah makan sotong ni tak? Apa ke namanya?


Sotong katak eh? Sebenarnya OKje memang tak pernah beli sotong ni...... makan mungkin pernah kot....... tapi mungkin makan semasa bawah sedar .... ha..ha..

Semalam entah apa angin datang, teringinlah pulak nak membeli sotong ni kat TESCO......
Macamana nak menyiangnya pun OKje tak tau ...belasah aje......

Operate bahagian kepala......
Keluarkan isi apa yang ada dalam kepala dia..... pas ni dah boleh masak kot....
Tapi beli sotong ni rugilah, sebab badan dia 'kontot' aje..... yang lebihnya 'janggut' dia....... confirm OKje ngan Arjuna je yang puas makan ni sebab..... anak-anak OKje memang tak makan janggut dia tu! he..he...
Tinggilah kolestrol....

Biarlah ia berbicara sendiri......

Assalamualaikum......

2 hari bercuti, 2 hari jugaklah OKje tak berentri.....
Biasalah.......macam-macam benda yang dibuat bila tibanya hujung minggu ni......

Bermula dengan program 'Bicara dari Hati ke Hati TIKL', menyinggah ke Times Square dan mencari uniform Kadet Remaja TLBD........ Memang penuh aktiviti hujung minggu OKje minggu ni! Itu belum termasuk acara wajib, melawat PIL dua minggu sekali dan balik kampung sebulan sekali!

Pergh!!!!..... Orang yang tanam anggur ni pun penat, apatah lagi orang yang bekerja! hu..hu....

Layan ajelah pic yang ada ni..... tak larat nak bercerita, biarlah ia berbicara sendiri........... he..he....

Pengetua SMTKL tengah berucap..... 
Akujanji pelajar-pelajar Tingkatan 5 Tahun 2013



Puan Haslawati Bahari, guru dan warden di SMTKL, sahabat baik semasa
Tingkatan 1-3 di Maahad Muar....
 Tengoklah tu...... betapa 'giant'nya OKje bila digandingkan
dengan  sahabat OKje yang come lote tu......he..he....
 

Friday, 22 February 2013

Peha Percik Blackout...

Menjelang maghrib........

Tiba-tiba aje BLACKOUT!....... Adoiiiii....... peha ayam tak masak lagi tu!...... Dah 2 hari berturut-turut makan peha ayam yang digoreng...... TLBD kata dia dah naik jemu! hu..hu....

Tu yang dalam gelap pun gagahkan masak jugak.......


Buat PEHA PERCIKlah pulak........ memanggang on going......

Hasilnya......

Di bawah sinaran lilin yang tak berapa nak berbaki tu.......  nak jugak OKje share dengan teman bloggers menu malam ni....


Bila tengok hasil 'snapan' kurang memberangsangkan.......( tak de niat langsung nak menyembunyikan kehangusan ayam kalau ada he..he...)  harus ada additional lighting ni! Bantuan TLBD  terpaksa diperlukan segera! Suluhan torchlight untuk kesan effect yang mantop...... hehe....

Final product..... accepted!! Walaupun tidak setanding DSLR....


Atieyusoffamily jangan silap telek yeh....... ini bukan sayap ayam tapi peha ayam...... he..he.. ( maklum le lama dah tak dengar Atie cite pasal sayap Tawau! )


Cerita mereka lagi.....

Salam Jumaat .......

Semalam petang buat KUIH BAKAR .......

Kalau rasa nak try buat boleh jengah sini.....Resepi Kuih Bakar

Sebab rasa macam dah lama tak buat dan makan kuih ni! Tokak den ni dah menjerit-jerit mintak eh!   hu...hu....   Yelahkan..... Kalau bukan tuan yang empunya badan buat sendiri, nak harapkan sapa lagi ? ...... Takkan nak mintak  Monsterglider yang duk Berlin tu tolong buatkan.......

Bab main masak-masak ni memang OKje cukup respect dengan dia, walaupun baru anak sorang, tahap rajin menerai kuih muih tradisional memang tahap chef..... Betul..... tak tipu!..... Korang pernah ke buat Cucur Penyeram? Tak pernahkan......  dia pernah .....  he..he..

Apa pun ..... keinginan tu idaklah sampai tahap mengidam pun, cukuplah tu........ dengan 3 orang permata hati,........ keluar pun ikut tingkap semuanya! Memang bertuah sungguh depa semua tu,  tak mo ikut pintu, lagi pun umur akak pun dah nak Isyak dikkk... he..he...

Bagilah can kat budak- budak yang baru nak berjinak-jinak dengan alam rumahtangga ni meramaikan umat Nabi Muhammad pulak...... Betul tak?  FurrasbubblynotesKierasakura dan Cikzaniff ?

Selamat mengandung dan beranak ye 'mike'.....

Penangan KAPAS...

Malam tadi masa meneman Arjuna makan ( tugas OKje memang 'meneman' aje  sebab OKje dah makan dulu...he..he... yelah sapa yang sanggup makan malam pukul 9.00 malamkan.....  )

Sambil makan tu dia pun bercerita....

Masa dia nak ambik wudhuk  ( semalam dia solat kat surau! Biasanya waktu 'maghrib' Arjuna akan solat samada di office atau kat tengah jalan) kebetulan pulak, dekat atas shelves atas paip wudhuk tu ada lebihan 'kapas gulung' dan kain putih ......... Dia pun beralih kat paip lain.....

 credit dari islam.blogspot
He..he.... memang besar sungguh 'PENANGAN KAPAS' ni yek!......

Laki dengan bini sama je rupanya!.....

OKje sendiri pun sebenarnya 'seriau' jugak tengok kapas atau kain putih kalau dekat surau ni, lagi-lagi KAPAS GULUNG......

Cutton bud  yang kat rumah tu 'apa kes' nak ngerinya he..he...




Kadang-kadang tu, kalau singgah kat masjid atau surau, kalau boleh, parking mesti jauh dari bersebelahan dengan van jenazah dan yang seangkatannya .....

Nak kata budak-budak, dah tua dah...... tapi pengecut!

Hum......... yelahkan......... sampai masa, kita akan pergi jugakkan......... Dah tak dapat nak elak lagi......samada nak atau tak nak. Sementara masih ada masa, kautlah pahala sebanyak mungkin. Jangan lepaskan peluang ketika kita tengah sihat ni.

Satu masa nanti, bila kita dah mulai sakit, bilamana kita tak mampu lagi nak beribadat kepadaNya......
Pada waktu itu, barulah kita terasa betapa ruginya kita mensia-siakan waktu sihat!.....

Semoga Allah tidak menarik nikmat 'insaf'' itu daripada diri kita........ Peringatan untuk OKje juga!

Allahu Akbar.....
 

Thursday, 21 February 2013

Benda ni..

Salam petang......
Sejak dua menjak ni cuaca suram je....... menjelang ke petang, mesti hujan punya......
Jangan ditanya OKje, Monsun apa sekarang ni, sebab sejak azali memang tak suka dan tak minat Geografi he..he...  

Petang ni 'CIKGU' nak cite pasal 'BENDA NI'........  ni bukan Ceqgu Arenis yang comel lote tu ye....... jangan salah  imagine ye murid-murid......  ni Cikgu Mesin Basuh nak bagi tutorial....... ha..ha.. ( sukalah Aimrizal78 tuuuu!!! )

Dah...dah...... cukup, sambung pasal 'BENDA' yang OKje nak cite tadi....
Inilah bendanya tu....... he..he.....


INNER..... Masa bercuti-cutian hari tulah ......... singgah kat NILAI 3. Rasa macam murahlah sebab dapat RM6.00 satu! Terus borong 3 sekali..... rasa menyesal pulak tak borong 5.....he..he.....

Selalunya, paling murah pun RM10.00..... betul tak? Ke pernah jumpa lagi murah daripada ni?

Yang ni, kain dia tak delah tebal mana, tapi oklah dengan harganya....... Untuk anak dara OKje, bukan OKje pun...... he...he...


Sekadar pandangan.....

Sebenarnya, apa yang OKje nak ceritakan ni ada kaitan dengan pertanyaan Seorang Hamba Allah yang meminta pendapat dengan OKje.....
credit dari nfiyda.tumblr.com
( Betul .... tak tipu!!!  pinjam ayat ye Monsterglider he....he.... )



Dia ....
Agak-agaknya perangai seseorang tu boleh berubah tak selepas kawen??? 

OKje jawab....
Contoh.....???

Dia ....
Macam panas baran, maki hamun....

'Dia' di sini tentulah merujuk kepada anak dara, dan bukan mak dara apa tah lagi anak teruna dan yang pasti juga bukan anak dara OKje ( kalau anak dara OKje bertanya ........ mau kena 'siku' dengan OKje......... kecik2 dah berangan nak kawen.... ha..ha....)

Walaupun nampak mudah soalan dia tapi nak menjawabnya bukan main pening lagi tau.....  hu..hu...

Macam nilah.....
'Apa jua tabiat manusia yang dah jadi darah daging dia sedari kecil, memang sukar nak diubah, bukan tak ada langsung, mungkin ada, tapi mungkin 100 dalam 1000 ( hanya andaian aje ye ).....

Kalau belum berkawen pun dia sanggup memaki hamun kita, apa tah lagi dah menjadi isteri yang sah..... mesti kaw-kaw punya maki! Tak de manusia yang sanggup dimaki dan di hina tau....... lebih-lebih lagi oleh suami tercinta....... kalau belai sangguplah! hu..hu....
Kalau 'mak' kena maki, terus merajuk balik rumah mak, mak......hehe....

Memang ....... pada setiap kekurangan, ada kelebihan disebaliknya, tapi rasanya, selagi masih boleh memilih yang lebih baik, cubalah rebut peluang itu, tak yahlah nak susah-susah 'merepair laki lepas kawen weyh' ......

Ini hanya sekadar pandangan ye Dik........ hanya Allah yang lebih mengetahui....... '

Wednesday, 20 February 2013

SOGO pulak...

Emmm.... stop dulu kisah rakan bloggers tu yeh........

Nak cerita pasal SOGO pulak.....
Rasanya, untuk tahun 2013 ni, inilah kali pertama OKje menjejakkan kaki ke SOGO, masa meneman Arjuna dalam entri  Daftar haji dan tahun 2058.  Lepas tu, tak taulah bila lagi agaknya OKje akan sampai. Nama aje duk KL, tapi SOGO memang bukan area OKje...... 'wa jaga kawasan lain beb'......he..he....

Kebetulan SOGO masa tu ada 'SALE' tau......  Memang banyaklah handbag yang ada discaunt! Tahu ajelah SOGO.......


Memanglah ada yang berkenan di hati, tapi HARGA pulak yang rasa tak mampu milik...... Bukannya kerja pun.... nak buat apa pakai beg yang mahal-mahalkan, tapi kalau berkemampuan tak ada salahnya....  he..he........

Bila dah ada harga yang berpatutan, WARNA pulak dah habis......... hish memang banyak betul hujahannya!.....

Lastly OKje ambik yang ni aje........


Beg Longgok........ ha..ha... ( ketawakan OKjelah tu!!! ) Tak cantik eh???? Old fesyen ke? he..he..

Tulis kat situ, 2 ~ RM130.00, tapi tak ada yang berkenan....... so ambik satu ajelah hu..hu.... 
OKje duk situ, pusing-pusing tengok beg pun dah hampir 2 jam lebih........ Takut kena marah dengan Arjuna, tu yang nak tak nak terpaksa sambar jugak beg  tu......he..he...

Perempuan ni kalau bershopping...... bikin panas hati lelaki betul....... apa yang dibelek, OKje pun tak tahu! ( mengumpat diri sendiri ni!....)


Masih lagi kisah Teman Bloggers...

Masih lagi kisah Teman Bloggers....

Masa bercuti-cutian di Melaka hari tu ternampak kedai jual ni..... dan dan tu teringat Miaduniaku ...... walaupun jasad OKje di Melaka tapi minda OKje teringat Mia yang comel, dan mamanya yang penyayang sama macam Hello Kitty ni..... Seronoklah dia...asyik makan air tangan suami dia je... ( Eh? ada kaitan ke dengan Hello Kitty ni? )  he..he.. 


Pic ni pulak masa celebrate Birthday Arjuna ( kononnyalah...hehe.....). Buat? Memang idaklah.....beli lagi senang...haha...... Tengok Shushi ni terus teringat  pada Pinkycat-mylife. Dia antara penggemar shushi ni macam hubby OKje..... Lain kali boleh 'gu'kan mereka buat pertandingan siapa paling banyak makan sedulang shushi...... hu..hu...


Ingat nak join Wordless Wednesday hari ni...... tapi bila OKje dah dapat keyboard, idea pulak ada...... huh! Sabar aje le! hehe..... Baca aje la yek! Nampak gayanya dah berjangkit dengan Aimrizal78, kalau dia mengomen, panjang bukan main lagi, macam-macam cite masuk dalam tu.....he..he....
Tapi OKje suka macam tu...... (betul ni......tak tipu ( MJ pinjam ayat demo sat! he..he ), seronok baca!
 ( MFM...... tak tau nak tempek gambau apa...... takkan nak tempek pic kunci tertinggal dalam kereta pulak! ha..ha..)   .  

Emmm...... cuma tak ternampak lagi Ladybird terbang kat sini, OKje nak snap pic...... tunggulah jumpa dulu.......baru cerita he..he...



Tuesday, 19 February 2013

Diari Sahabat

Salam tengahari.....

Agaknya macam tulah lumrah dunia blogging ni....... ada ketikanya mereka akan datang, dan ada ketikanya mereka akan pergi......

Walaupun yang datang tu, ada kalanya tanpa diketahui rupa parasnya,  kita hanya cuba meneka-neka keperibadian melalui budi bicaranya daripada komen-komen yang  yang ditinggalkan, tapi sudah cukup merapatkan tali silaturrahim yang baru terjalin......

Betul kalau ada yang mengatakan kadang-kadang tu 'Sahabat Alamaya' ni lebih rapat daripada 'Sahabat alam Realiti'.

Credit ohbulan.com


Kenapa OKje menulis ini ye.......

Sebab OKje tiba-tiba teringat kepada rakan blogger yang selalu  hadir dalam blog ini tapi sekarang tidak lagi......

Lama dia tak aktif berblogging....
Intan Squirlsnscribbles, rindu dengan entri-entri Bahasa Inggerisnya.........

Intan, antara rakan blogger yang OKje kenali ketika mula-mula berblogging.

Intan merupakan orang pertama yang mengajak OKje bertukar address. Mana pegi agaknya dia  sekarang nikan........

Lain pulak ceritanya dengan  Sue Pelik ( antara rakan blogger yang lama jugak OKje kenali ) Tak pernah jumpa pun ! Sifatnya yang cepat mesra, suka buat lawak tulah yang kadang-kadang menggeletek hati OKje dan merasakan hubungan ini menjadi dekat!

Entah kenapa agaknya, walaupun OKje baru jugak mengenali KZ@zakiepurvit tapi sifatnya yang ramah dan keibuan ( atas tekaan naluri OKje ) melalui komen-komennya, OKje  rasa selesa untuk bertukar pendapat...... rasa macam kakak sendiri ( walaupun mungkin sebaya kot! )......  Teringin sangat nak tengok wajahnya!. Jelmakan dirimu wahai KZ! hehe...

Yang tidak disebut tak semestinya tidak ada keistimewaan, mungkin belum tiba masanya lagi...... OKje tengah nak menggali! ha...ha...


Bagai nak RAK!.....

Salam .......

Baru je lepas merawat mesin basuh yang buat hal buat kali 150 juta kali agaknya........ buatnya sekejap je...., yang jenuhnya mengalihkan barang yang berdekatan dengan mesin basuh..........hu...hu......... maklum le  ala-ala stor kat belakang tu....

Semalam dah kasi 3 entri........ hari ni dah kekeringan idea......  haha.......

Layan ajelah pic ni........ makan-makan masa 'pre' celebration birthday Arjuna! Ha...ha..... macamlah ada yang 'post'...... merangkap sekalilah ni......



Punyalah kitaorang anak beranak order 'bagai nak rak'....... si 'Birthday Man' ni order yang kat bawah ni aje......  Terasa MAK tau!! malu........

Coffee tu memang faveret my Arjuna.....apa yang sodapnya pun tak tau.......
Kalau tanya OKje? Pahit je rasanya......

Kek seslice je, makan ramai-ramai....... ha....ha.... sebab masa ni 14 Februari, sehari sebelum birthday dia.....
Lamb Pie.....RM9.00.... emm, 'kambin' memang le banyak kalau
dah harganya ghupe tu! hehe....
Yang bestnya ......... bila tiba harinya, OKje beli kek ni aje.......... ha..ha.... beli besau-besau, tak de sapa nak makan, itu pun masih ada lagi kat fridge!

TLBD punya angkara tang Hello Kitty tu..... hish...
Budak-budak sekarang ni eksyen betul........  kek macam ni punya sedap, makan sikit je!.....


Balik je keje, terus tangkap Arjuna potong kek ........ ambik pic sebagai-kenang-kenangan........
LUV U bang!......