Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 30 August 2013

Laki korang MASTERCHEF

Hujung minggu datang lagi......
Sekejap je dah hujung minggu balikkan......

Semalam, Kak Zu, wakil jiran datang, dia ingat dia nak buat ala-ala MARHABAN kat taman ni, bukan semua rumah pun, mana-mana jiran-jiran yang kenal rapat je......

Pergh!!!  7-8 keluarga jugak tu..... Ni yang mak start KELAM KELIBUT ni hehe...... Bab nak masak banyak-banyak ni memang mak 'SERAM'  hehe...... Tapi, tak pe, tak pe.... amalkan aje petua Kanda, baca surah Al-Insyiroh banyak-banyak, settle masalah, kan Kanda......   

Cakap dengan anak Pak Rahman malam tadi, dia okay je, yelah, memang le OK, sebab bukan dia yang masak,......... tapi dan dan tu dia nak kerja Sabtu, Ahad ni hehe..... Kan mengelat tu namanya....

My Arjuna ni bukan jenis yang suka menolong kat dapur, angkat gelas, angkat pinggan bolehlah......
So, bab dapur ni, memang pandai pandai mak le nak bersilat macamna huhu........
Itulah pasal, dia lagi rela makan luar daripada dia masak! hehe......
Dah bukan bidang yang dia suka, nak buat macamana, takkan nak paksa kot. Betul tak?

Berdebar-debar dah ni, bilalah giliran OKje agaknya ...

Korang tak pelah...... LAKI korang Masterchef hehe........

Thursday, 29 August 2013

LELAKI, laku sokmo!

Nampaknya 'Hainom OKje' sudah semakin ketandusan idea......
Hei..... bukan mudah tau nak mencari idea ni, walaupun OKje tulis tah pape........ Kena jugaklah fikir pasal READER! Kang READER pulak yang ketandusan idea nak NGOMEN. Balik, balik cerita yang lebih kurang sama je ...... ha.....  macamana?

Terpanggil nak bercerita pasal JODOH ni bila baca blog Anum @ Two Souls Become One pasal BLACK yang akan berkahwin dengan tunangnya yang baru habis belajar kat Melbourne Australia tuuu....
Mulalah OKje start nak mengimbau kenangan mengusik jiwa 18 tahun yang lepas....

Yelah..... dah jodoh dia, bukan ke jodoh pertemuan tu ditangan Tuhan, tiada siapa yang mampu menolak, menerima SUDAH PASTI kan hehe....

Nampak macam senang je jadi LELAKI ni kan! LAKU sokmo!
Tak payah nak susah susah, muka tak payah nak handsome sangat, dia akan jadi handsome jugak nanti, janji POKET TEBAL! ( Eh? ye ke LELAKI? hehe.....).

Tapi zaman mak lain, nak! hehe........
Mak bukan memandang pada harta, tapi pandang pada budi pekertinya nak! hoho.....( kasi Arjuna senyum sampai telinga sesekali! )

Meriah pelamin zaman ni..... warna warni...hehe gelakkan OKjelah tu!

Tengok belakang mak ajelah ye nak...... hehe....
Buat mereka yang masih single mingle, tak payah nak risau dan susah hati, Insyaallah sampai waktu nanti adalah Putera Kayangan yang akan menjentik pintu hati tu dengan izinNya.....

Lagi pun, kome dan kome tu tak payah nak gaduh balik raya, balik rumah mak kita je memanjang! kan BEST tu!.....hehe....

Wednesday, 28 August 2013

MELAMPAU tu!


Sebelah signboard biru tepi simpang tu, biasanya ada orang jual air. Selalunya ada 3 jenis air yang dijualnya.

Selalunya, yang menyebabkan OKje berhenti selepas mengambil TLBD balik sekolah adalah sebab AIR CENDOLnya.

Tidaklah hebat mana, tapi CENDOLnya lembut...... sedap!



Tapi masalahnya, sejak buka sekolah ni, belum nampak lagi adik tu jual! 

Lamanya cuti dik!

Tekak akak dah teringin nak makan CENDOL pulak ni hehe...... Takkan adik nak suruh akak buat pulak kot!! MELAMPAU tu! haha.....



Gembira dan Duka

Hari ini bezday My MOTHER IN LAW !........
Pagi-pagi lagi OKje dah WISH tau......  ( nak bodek lew tu! haha..... ). Setiap kali nak tepon MIL mesti hati berdebar-debar, walaupun dah bertukun jadi menantu dia hehe.......

Tapi, WISH aje le mak...... hadiah tak de, maklum le menantu mak ni kan dah jadi pengusaha Penanam Anggur yang berjaya hehe.......

healtycarebody
Sangat indah Allah ciptakan dunia ini kan......

Semuanya berpasang-pasangan, Lelaki pasangannya Perempuan, Gembira pasangannya Duka.....
Yang hidup akan merasai mati......
Dalam kita bergembira ada sahabat kita yang berduka.....

Takziah buat Izan Mama Mia @ Mia Duniaku di atas pemergian ayahanda tersayang.
Tak pasti bila masa yang tepat, OKje dapat SMS dari dia malam tadi...... Hajat di hati nak tempek SMS dia masuk sini, tapi belum reti lagi nak transfer .... huhu....

Apa pun sangat ringkas SMSnya.....
'Ayahanda saya telah kembali ke Rahmatullah... AL FATIHAH.. '

Sebelum ni OKje memang sedia maklum yang ayahandanya memang uzur dan Izan pun pernah bercerita pasal ayahandanya dalam entri dia sebelum ni.

AL-FATIHAH buat arwah, semoga rohnya ditempatkan bersama roh orang-orang yang beriman......

                           

Tuesday, 27 August 2013

SEDAP weyh....

Akhirnya 'KEPINGINAN' OKje dah tertunai hari ni.......
Nak tunggu korang masakkan dan jemput OKje makan, TAHUN DEPAN pun tak tentu lagi hehe......

TLBDlah ni, orang kepingin, dia pulak yang menagih nak MEE KARI sejak semalam, walaupunn kurang sempurna, tanpa tauhu kering, tanpa taugeh, tanpa bawang goreng, tanpa telur rebus, ....... huh belasah ajelah hehe.........

Tak cayalah tu OKje masak MEE KARI......
Tengoklah ni MEE yang OKje dah celur........ bukan gambar orang ni tau! Ni gambar mak!! hehe....


Hish...... masih nak bukti lagi???..... Nak tengok kuah dia pulak.....
Korang ni tau..... ngengada betul......... ( Sapa yang ngengada ni? hehe ....... Gediks! )
See..... kuah dia, ha.....dengan periuk periuk sekali OKje snap.......
SEDAP weyh........walau nampak macam cair je tapi kerang 2 bakul tuuu..... hehe


Psst..... adik beradik Arjuna nak datang hujung minggu ni, nampaknya menu nilah bakal dihidangkan hehe........

LEMAU angkara Nasi Himpit Goreng

Bila perut sudah kenyang...... nak buat kerja lain pun rasa LEMAU.........
Alah...... OKje makan benda ni je pagi ni......

NASI HIMPIT goreng!
Ini, kira hari paling bertuah buat TLBD dan OKje ni.......haha..... Apa taknya, selalunya TLBD makan roti dengan planta je, OKje pulak breakfast KUIH RAYA! hehe....
Confuse mak.......  macamana mak boleh rajin pagi ni! hoho....

Alkisahnya semalam, OKje masak menu RAYA, 'kepingin dong!' tekak ni, so sendiri kepingin sendiri masaklah kannn...... huhu...... Bila berlebih dan pagi ni datang pulak mood rajin, maka terhasillah NASI HIMPIT goreng!

Gigih jugak buat SAMBAL TUMIS pepagi, nak bagi 'GU' punya pasal!

 

Monday, 26 August 2013

WORDLESS MONDAY boleh?

WORDLESS MONDAY boleh?...... hehe.....


Nampaknya MAKBULlah doa-doa kalian..........

Daripada Panasonic bertukar ke Sharp......
Daripada persegi bertukar ke bulat....... hoho......
Semuanya angkara sparepart yang dah tak de stok lagi...... 

Tak pelah, dah balik modal kot ........ kalau tak silap, mesin basuh yang lama tu pun
umur dia dah sebaya TLBD, 10 tahun..... 


MACAM-MACAM ada!

Salam Isnin.....

RINDU KAMOOO, kamu dan kamu.........
Apa khabar sahabat?  Moga dengan izinNya sahabat-sahabat OKje semuanya sihat. Banyak benda yang kita boleh buat bila kita sihatkan, so jangan lupa bersyukur yeh!..

2 hari cuti, 2 hari jugak BLOG mak tutup hehe....
Confirm le MACAM- MACAM ada nak disharekan.......  walaupun cerita biasa-biasa je..... Tak gitu?

Menghadirkan diri ke Open House dan AGM Taman ..... Berani ke nak kena PULAU kalau tak join? hehe.... Yang bestnya tak yah rewang macam dulu lagi dah tapi yang sedihnya tak dapat sambutan pun, dengan makanannya yang lambat sampai, dengan penduduk yang tak ramai yang datang........

Janji melayu...... majlis start 2.30pm untuk AGM dulu
sebelum jamuan, tapi yang datang, cuma 4 ketul je....
Jenuh le orang menunggu ........ masih tak cukup corum lagi
Esoknya, macam biasalah melawat SA..... macam-macam pesanan yang dipesan, suruh bawak sampin rayalah, tali pinggang tertinggallah, dan yang paling bestnya, songkok hilang! Rasanya, ni dah kali yang ke 205 kali si SA mintak songkok baru....huhu....  Makan songkok betullah budak ni!

Dan aktiviti wajib setiap 2 minggu, surelah melawat PILkan......  Atenya kami ni mengiringi anak Pak Rahman dah merindu! hehe...

Last but not least surelah DINNER time....
Semalam gi UPIN dan IPIN Restoren kat Bandar Hussien Onn, ni first time try!...... Arjuna pilih Mee Rebus OKje, Laksa Penang, Angry Bird pulak Roti Boom dan Nasi Lemak Rendang buat TLBD. Emmm, tak delah sedap mana tapi bolehlah....



Friday, 23 August 2013

Kepingin SOTO, google MEE KARI

Kat tempat OKje ni, hujan subuh tadi.......
Kalaulah hari cuti, syok jugak layan mata ni hehe......


Sebenarnya OKje lepas menggoogle Resepi MEE KARI. Tekak tu tak delah teringin sangat nak makan, cuma teringin nak tengok resepi je! hehe.....

Kalau diikutkan keinginan tekak OKje sekarang ni, OKje lagi 'KEPINGIN' SOTO sebenarnya......
Letak bergedil 4 sekali  Pergh! Kecur air liur mak tau!

Berbalik pada cerita MEE KARI tadi, seumur hidup, OKje tak pernah try buat.
Macam-macam cara rupanya nak buat benda ni, ada resepi yang letak kentang blend bagi pekat, ada yang letak stok udang, letak udang kering, pendik kata kalau dirangkumkan jadi satu mesti BEST jadinya!.....
Lepas tu letak KERANG sebakul mesti melotop MEE KARI mak!

Tak delah....... mana ada orang nak buat MEE KARI, mak kan suka VERANGAN..... haha.....
 
Dah...dah jangan gaduh......  refer je resepi yang OKje dah carikan ni kalau 'KEPINGIN' nak buat MEE KARI esok! Jangan lupa panggil OKje mamam! hehe.....

Syahnina.blogspot
Sinarkasihkhairina.blogspot

Thursday, 22 August 2013

18 HENGGIT je....

Terlambat pulak bersiaran petang ni........ atenya teman ADA HAL....  Malaslah nak cerita pasal HAL tu sekarang ni, nanti nantilah.....

Sambil menunggu si budak TLBD  balik sekolah tadi......


bini Arjuna berfacebooking, berblogwalking dalam kereta! Selalunya tengok GALLERY ajelah hehe......
Sebab apa?....

NGIGAU kot Arjuna tu lepas raya ni......hehe... Dia tambah seminggu lagi broadband internet kat HP OKje. Alah macam dia bagi bonus le tu kat OKje ....... Korang bonus ribu riban, OKje bonus 18 HENGGIT je.......    

Ini kes KRONIK

Akhirnya OKje terpaksa mengalah........
Tak menahan muscle mak ni...... seminggu dah mak gigih memerah kain baju ........ huhu

Ini bukan masalah air tak boleh menakung yang OKje boleh repair sendiri dah ni, ini kes KRONIK!

So, pagi ni dah siap packing kain baju kotor ........ KEDAI DOBI le jawabnya! Mak tak sanggup mendobi manually..... Kang keluar OTOT macam MALIK NOOR kang, sanggup ke? Anak Pak Rahman jugak yang tak sanggupkan! Korang sukalah tu tengok OKje ada otot ..... hehe....... sebab nak gelakkan OKje kan.....haha...

  
Yang kecik-kecik kita basuh sendiri jelah yeh....... kang dibuatnya dapat lambat kang, tak de stok pulak kat rumah! hehe ...... Hish kome ni, yang hitam-hitam tu, track suit TLBDlah...... sapu tangan, setokin sekolah.....
Sajalah tu......


Semalam Mr Tan, Tukang Repair tu call dia kata 'GEAR' rosak. Cost dalam RM360. Masa angkat Mesin Basuh hari tu dah ketuk RM30 .......huhu.....

Bila anak Pak Rahman kata 'OK kasi repair!......' so,  Mr Tan! Kasi repair cepatlah apa lagi! ......

Mesin Basuh automatik ni memang selalu rosak ke? Ke, bini Arjuna yang ganas mengendalikannya?........
Dulu masa OKje pakai Mesin Basuh yang separa auto tu, tak pernah rosak punnn! Tahan jer sampai naik jemulah menengoknya hehe......

Sebenarnya dah banyak cerita pasal mesin basuh OKje ni tau, Mesin basuh oh mesin basuhMeragamlah pulak dia niBibik okje merajuk lagi

Wednesday, 21 August 2013

SURAT dari Raudzah

Semalam OKje dapat SURAT tau......
Tulah............ sejak dua menjak aktif berblogging ni, glemer pulak jadinya...hehe.....
Bukanlah glemer macam artis tu, maksudnya, adalah jugak dapat surat atas nama teman, walaupun tak selalu hehe....

Bukan setakat KAD RAYA je tau, coklat, malah brooch sekali ada dalam SURAT tu!
KORANG ada?.... Tak de kan....hehe.....


Semua ni kiriman daripada blogger Raudzah @ MY BLOG SANTAI. Atenya sempena usia setahun BLOG dia, teman ni antara Pengomen Tegar bulan Julai ( entri ini ). So, apa yang OKje boleh buat lagi ....... selain BERLAPANG DADA menerima semuanya dengan senang hati  ( ececeh... bajet bagus ni......hehe..... )
TQ Raudzah......

Tak lupa jugak buat Rietta Jose @ Hati dan BicaranyaFairus @ mama3heroo dan Farah @ Bubblynotes
yang sudi menghantar KAD RAYA .

Atenya 4 keping KAD RAYA je teman dapat punnn.... Okaylah tu daripada TAK DE! hehe....

Dahlah BESI, TUA pulak tu...

Ingat lagi dengan KUDA BESI TUA OKje? Dah lupalah tu!.......
Kalau ada yang teringin nak kenal bolehlah jenguk entri ni, My kuda besi dan Kuda tua......

Mesti korang ingat OKje nak tukar dengan PROTON SUPRIMA ni kan......   hehe......

paultan.org
Mana ada.....
Penat weyh....... asyik tengok Arjuna bayar hutang je! Pakai apa yang ada ajelah.......
'BIAR TAK BERGAYA TAPI CUTI MASAK SETIAP HUJUNG MINGGU'........ Boleh gitu! haha.......

Dahlah BESI, TUA pulak tu........ so kitaorang memang tak pernah dan tak confident nak bawak kereta ni jalan jauh, paling jauh pun mungkin ke Tanjung Malim kot, itu pun masa Arjuna pakai kereta ni untuk kerja, dedulu. Sekarang ni memang OKje lenjan untuk hantar dan ambik budak sekolah je.

Bila officemate Arjuna nak meminjam untuk balik Raya baru-baru ni, dengan separuh hati jugaklah nak lepaskan, tapi dengan syarat dia kena service dan tukar apa yang patutlah....

Yang mengejutkan kitaorang, KUDA BESI TUA ni mampu beraya sampai ke Kelantan! Jauh tuuuu....

Haaa........ Tak sangka mak tau!!! Tua, tua pun POWER! hehe..... Jangan pandang sebelah mata ye adik-adik yang muda tu! hehe....

Nilah my KUDA BESI TUA tu.....
Jangan tengok gate buruk OKje tu.......hehe 

Tuesday, 20 August 2013

CEREWET pilih Keropok Ikang

Atenya teman memang penggemar KEROPOK IKANG, nak buat macamana......
Kome gemar jugak tak?

Tulah pasal, sebab dah lama tak pekena, bini si Arjuna dengan sesungguh-sungguhnya memaksa Arjuna kirim KEROPOK IKANG dengan officemate dia. Kebetualan officemate dia orang GANU.... Lelaki, baru jugaklah berkawen, so memang kategori 'budak' jugaklah....

Pelbagai jugaklah dibelinya dengan duit RM50.....


Tapi rupanya, orang GANU ni tak semestinya pakar mencari KEROPOK IKANG yang mabeles yeh!.......

Dalam penilikan OKje, rasanya cuma sebungkus ni je yang dalam kategori 'boleh tahan' rasa dia....
Sebab, yang ini aje nampak ada urat ikang 'hok ite nu' hehe.....walaupun tak berapa nak banyak sangat, kalau banyak, mesti 'mabeles'kan.....


Katanya pun 'MENGIRIM ORANG'..... bedal ajelah jangan banyak komplen, boleh tak OKje? hehe.....

Susah betul 'deal' dengan orang yang 'CEREWET' ni yeh! hehe.....
Mana ada?.... Bab keropok je lah!!

KOPI yeh bukan CINCAU

Salam pagi Selasa yang sangat sejuk......

Mana tak sejuk pagi ni, sejak semalam lagi, mana ada panas....... OKje punya baju dijemuran pun tak kering, dahlah 'BIBIK' buat hal, berpusing tidak, spin, apatah lagi! Yang boleh tukar air, bunyi macam membasuh, wayang je lebih bibik tu huhu.... sedih!......

Semalam punya cerita.....
Masa sebok memasak tengahari semalam, ( seboklah sangattt...... ) masak sejenis je pun, tapi sebok dia, macam nak masak untuk kenduri haha..... Fish Fillet sweet sour je.... Tetiba tekak ni teringin pulak nak pekena air yang hitam-hitam hehe...... Tak mo, tak mo, tak mo, jangan salah teka........ bukan Cincau yeh tapi KOPI hehe....


Mak tak suka yang pekat-pekat nak, suka yang cair je..... hehe......
Zaman OKje kecik dulu, mana ada pilihan lain ...... MILO, tak yah nak beranganlah, memang tak de kat rumah tu..... Kesiankan!

Sebagai orang jati MUAR, haruslah KOPI ni menjadi pilihan..... Tak mainlah kopi lain hehe.......


Bila minum kopi, teringat pada Arwah Abah yang memang seorang PEMINAT TEGAR kopi!...... 
 

Monday, 19 August 2013

STEVIA yang kurus kering!...

Kenal POKOK STEVIA tak?.....

Alkisahnya ....... lama dah my FIL cerita pasal pokok ni. Dia kata daun dia tu bagus sebagai pengganti gula terutama bagi yang berpenyakit Kencing Manislah........ Yang OKje dengan Arjuna ni, dengar ajelah apa yang disampaikan oleh FIL, yelah kitaorang nikan 'BUTA' dalam bab-bab cucuk tanam ni hehe......... jangankan merasa, tengok daun pun tak pernah!

Kebetulan, masa bulan puasa hari tu OKje terserempak pokok ni kat PASAR TANI...... mula-mula nampak tu beli sepokok, minggu berikutnya beli lagi sepokok, konon-kononnya nak bagi FIL satu, sebab dia yang beria cerita pasal pokok ni kan....

Sudahnya sampai ke sudah, tak bagi-bagi, masa balik raya hari tu, apa sudah jadi ? Kering! hehe.............


Nasib ada anak Pak Rahman yang rajin gunting daun yang dah kering tu, katanya nak jemur..... Kekdahnya, cara nak guna DAUN STEVIA ni pun kitaorang tak reti... hehe..... masuk daun kering ni dalam air ke?
Tadi, OKje rasa jugak daun kering tu..... TAK MANIS macam gula pun......huhu...


Berkat anak Pak Rahman membelai hari-hari , nampaknya mula bertunas POKOK STEVIA ni....



OPEN HOUSE

Salam buat geng bloggers yang sentisa diingatan......

Masih berOPEN HOUSE lagi ke?
OKje, semalam masih lagi memenuhi undangan OPEN HOUSE jiran setaman dan sepupu. So, tengahari semalam memang tak masak pun. RELAX brader, brader RELAX le ...... hehe.....

selingan.....hehe.....
Dedulu, masa kerja dan ada maid,  rajin jugak OKje buat makan-makan, bukanlah OPEN HOUSE 
pun ...... hehe.... sebab kecil-kecilan je, panggil officemate dan jiran yang rapat-rapat. Tapi sekarang, bila segala benda nak kena buat dengan kudrat sendiri ni, rasa macam tak laratlah pulak.

Rasanya kalau diberi pilihan, OKje lagi selesa kalau menerima tetamu yang tidak ramai dalam satu masa, NERVOUS mak tau reramai! hehe......  Bukan apa barulah dapat berbual dan bermesra ....... ye tak?

Bercakap pasal OPEN HOUSE ni bukan apa ( 'idak' le teman nak buat pun hehe...... )
cuma SUKA dan KAGUM dengan cara jiran OKje ni buat makan-makan semalam. SANGAT SIMPLE! Dia cuma masak nasi himpit dengan rendang, bubur lambuk, nugget dan kuih raya...... Simplekan?
Badan pun tak penat nak masak pelbagai, yang penting NIAT IKHLAS dia nak bekenal-kenalan dengan jiran tetangga .....

Nampaknya KUPU-KUPU pun dah menghinggap ni...... hehe.....


Sunday, 18 August 2013

TETAMU buat sekian kalinya

Salam 11 Syawal.....
Memang penat semalam! Kalau dah mengangkat baju di jemuran pun pukul 12 tengah malam......... hehe.... Tak ke SAKANnya kitaorang beraya?? haha..... 4 buah rumah je punnn..... Start rumah classmate Sudden Attack dan berakhir rumah kakak Arjuna! Yang buat lama tu bukannya apa, 'JAMMED'! Memasing nak beraya gamaknya semalam!

Dan pagi semalam, sebelum kitaorang beraya, OKje menerima TETAMU buat sekian kalinya.....
Norli Abdul Karim, sahabat lama...... secourse masa U dan housemate, zaman anak dara.
Masa duk serumah dulu, dia ni memang rajin memasak, yang jadi tukang makannya, OKje.......
'Dasar P' sungguh!........ haha...

Sekejap je masa berlalukan.........  Memasing dah beranak pinak, malah dah besar panjang pun.....
Alahai dah tua rupanya mak! Hehe....

Boleh tahan jugak ye kome ....... anak 5! hehe... Norli ni orang Ipoh.....
Suami dia pun  kawan kitaorang jugak.... secourse!
Psst.... durian tu dari kebun OKje tau!......
Ingat lagi tak pasal entri ni, Pokok durianku berbunga
Dia gugur time rayalah pulak....

So, macamana pulak cerita korang? Dah menerima tetamu ke?.....

Friday, 16 August 2013

PORT memblogging dah bertukar !

Salam Syawal ke 9.....
Masih beraya lagi ke? Haruslahkannnn......., baru seminggu lebih, belum sebulan!...... haha....
Blogwalking RAYA pun tak habis lagi ni! Nasi Ayam Cik Bubbly pun belum rasa lagi, Laksa Umialya, Soto Kanda Zakie, Kek Sarawak Cik Puan, Jenang klon Nasir Wahab.....bla...bla.... hehe......
BM pulak asyik mata OKje je yang dijamu, bila tah dia nak menjamu 'usus' haha.....
Sorilah...... hajat nak menyebut semua sahabat bloggers, tapi semputttt mak.......

La ni..... sejak HARI RAYA yang mulia ni, PORT memblogging mak dah bertukar ......
Dulu atas meja ni.......... Tapi sejak bekas kuih 'evergreen dan long lasting' OKje dah mengambil alih, nampaknya kena turun TAKHTA le Lappy buruk OKje tu haha......

Psst.....  kuih Batang Buruk tu MIL bagi...... Sedap! OKje sorang yang makan! hehe
Tulah pasal..... bebudak kat sini! Kuih apa agaknya yg mereka reti makan tah!
Masih kat area situ gak...... hehe  Dah area tu je yang ada....... 


Memblogging, haruslah WAJIB........ haha....... maklum le dah lama tak tunjuk skill menulis! Walaupun menulis tah pape! hehe....... Tak gitu bloggers????