Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 6 February 2014

Mentang mentang le ada bini!

Salam Khamis......
Asalkan nak tulis entri jer mesti tak de idea..... tapi selalunya lepas je publish, bukan main lagi..... mencurah curah datangnya....

Lauk basah dalam fridge tu macam dah nak habis jer, macam best jer, macam tak yah masak jer hari ni hiks.. hiks.... Adalah tinggal sotong kembang tu dengan ayam, cukuplah untuk lauk hari ni, tapi masalahnya kalau lauk dah tak meriah gitu, nak masak pun macam tak bernafsu yek!
Apa lagi!!!! Kedai le kita hari ni yahooo....

Sebenarnya pic ni dah lama ambik, cuma tak publishkan je...... Hish korang ni..... tu setokin lew bukan sepender ....hehe....

Papa Zir ni kan...... memang sengaja tau! Mentang mentang le ada bini!......huhu....


Yang ni pulak gambar pagi ni......
Maleh punya pasal nak masuk rumah balik, bini pulak maleh nak keluar pagar......elok sangat lew tu, dua dua maleh hehe..... buh dalam post box je lew hehe...... sat lagi bini pungut! Mentang mentang le ada bini yek!....


Grrrrrr..... Mana ada geram?.... Dak ehhhh....
Inikan salah satu tugas isteri, ....... pungut setokin suami!  Dapat pahala weyh! haha ......
I love my husband....

53 comments:

  1. no komen.. suami org punya hal.... hahahahah,,... sabor je lah beb....jgn risau ganjaran berbakti pada suami banyak pahalanya....

    ReplyDelete
  2. okey gak peranan post box tu yekk..ada dua fungsi..

    ReplyDelete
  3. hehehe..stokin kat post box tu..lawak la..nasib baik ada isteri mithali tukang kutip...memang para-para isteri kena byk sabar melayani kerenah suami masing2..hihi..:)

    ReplyDelete
  4. hahaha dlm post box pun jd lah tpt letak stokin....takpe okje, pahala tu yg penting..hehe

    ReplyDelete
  5. sama kesnya ngan UA pagi ni, naik angin..

    bukan suami tapi anak2 bujang, panasnya hati tengok bersepah2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ** tengok stokin kotor bersepah2..

      Delete
  6. two in one tu mak oii..muh punya post box hehe..
    bila lagi nak kutip pahala banyak2 weyy..time nilah kan ! :)
    papa zir tu saja jew bagi mamazir tu koje..di taw bini dia rajin nak dapat pahala :)

    ReplyDelete
  7. ahahhaa... I love My kuling tu.. dia pun suka sepahkan baju kerja.. yg bini ni mulut pot pet pot pet...haha.. sama lah kita kak...nak manja2 lew tu.. hahaha

    ReplyDelete
  8. takpe kak okje
    yang penting bahagia selamanya

    ReplyDelete
  9. hehehe bagi tau kat bini yang kutip stokin2 ni redha ajelah... mmg byk pahalanyer tu !

    ReplyDelete
  10. letak mana sahaja mesti isteri baik akan ambil dan basuh heee

    ReplyDelete
  11. Papa Zir saja nak uji tu.. sebab nak kasi hadiah hahaha :D

    ReplyDelete
  12. macam comel jek okje ni.. mentang2 la ada laki.. hahaha :p

    ReplyDelete
  13. Ha kelakar la yg letak dalam postbox...betul orang laki kan mentang2 ada bini...kadang stokin ke apa2 la yg ada depan mata dah...tapi masih nak tanya..'mana yer stokin sy'...:p

    ReplyDelete
  14. Bahagianya suami okje dpt bini cam ok je. Klw sy pot pet pot pet dah.

    ReplyDelete
  15. Bahagianya suami okje dpt bini cam ok je. Klw sy pot pet pot pet dah.

    ReplyDelete
  16. biasalah tu...kalau tak takder kerja pulak isteri untuk suami...asek layan karenah anak jer...

    ReplyDelete
  17. hahaha byk ko kumpul pahala hainom... yg tak boleh tu yg kat dlm pos box tu kihkih

    ReplyDelete
  18. haha sabor jerla...sama la encik hubby kiter nih dia punya fav letak kat tangga...kemain bersepah dia punya stokin...merata juga kadang...pepagi mula menelepon tanya stokin kat mana... tula kerjanyer...kalo tak jumpa amik stokin baru haha

    angkat pungut dan basuh stokin suami... pahala pun dapat kan mamazir ...

    ReplyDelete
  19. ha.. ha... kita lak dpt suami yang nak kemasjer.. kita lak yang selalu kena bebel... letih gak..
    so bersyukurlah apa yang kita ada...

    ReplyDelete
  20. Samela kite, tapi blm spai letak kat post box lagi...;)

    ReplyDelete
  21. Baru nak clap-clap hand ada geng kutuk suami (saja nak cari dosalah kan...) Orang lelaki bila dah beristeri memang manja (baca : mengada-ngada) HD tu tuala mandi pun kena sediakan kalau tidak, tak reti dia nak ambil sendiri. Kena sensor ler pulak kang bila keluar bilik air. Tapi yalahkan OKje, I still lap him jugak...dah namanya S.U.A.M.I Nanti tak dapat pahala pulak :(

    ReplyDelete
  22. hahahaahah adoi okje nie...buat lieya tegelak jek...ade ajek laa laki bini ni nieh heheehehe...

    kang tekujat posmen letak surat kang heheheeheh

    ReplyDelete
  23. hahah..asal boleh je...tak pe la..bini rajin sebab tu suami buat gitu..dia tau cemana pun mesti bini ambik..mentang2 ada bini rajin..ekjekekek

    ReplyDelete
  24. biasa la..tk dan kot nk angkt..or terlupa..
    hehe..

    ReplyDelete
  25. alahaiii...boleh pulak disumbat dlm tu... ish2.. laki sapelah tu? hahahahaha.. :p

    ReplyDelete
  26. hahahaha...untung la papa zir...dapat isteri yg leh kutip...hehehe....klu noe...suh kutip sendiri la...siap ajar lagi...masuk dalam bakul baju kotor yer...apa punya bini daaaa....tapi bab masuk dalam post box tu...mcm kritikal dah.. :)

    ReplyDelete
  27. hahaha, kalau dah siap snap tu memang hepy la kan :P

    ReplyDelete
  28. uihhh.. nasib baik bagitau.
    kalo tidok dah sangka spender dh tadi. hahahahaha

    Isteri mithali neh!!
    besar ganjaran yang Allah janjikan.
    InsyaAllah~ hehehehe

    ReplyDelete
  29. hehe...tergelak pula baca cerita ni
    pahala, tak apa
    layankan aje =)

    ReplyDelete
  30. haha.. sabar jelah okje. dapat pahala free. nasib baik ayah xpenah buat gini lg.

    ReplyDelete
  31. Besar pahala Okje...kalaulah nampak depan mata, mesti suruh suami campak stokin tu atas bumbung...hehe

    ReplyDelete
  32. cool jer ... ok jer kan ... heheheee

    ReplyDelete
  33. bantu membantu la kt umah ..
    klu aby, bantu pakai baju yg dah di cuci dan gosok ..
    klu tk bantu pakai, alamat penuh almari la ..

    ReplyDelete
  34. hahhahaaa...seb baik posman tak datang hantar surat..kalau tak kompom poning posman tu...

    ReplyDelete
  35. Hahaha, boleh main sumbat dalam post box… mcm2 la papa zir dan mama zir ni… sehati sejiwa la tu orang tua kata :)

    ReplyDelete
  36. pahala besar tu OKje kutip setokin suami.. nak afdol lagi, lepas kutip tu bau skali stokin tu..mst syahdu.. hahahha

    ReplyDelete
  37. hehehe....dorang ni mmg..haha..comel jek

    ReplyDelete
  38. sabaq je la...
    pahala okje. hihu

    ReplyDelete
  39. Husband nak bagi pahala tu kat OKje.. :D

    ReplyDelete
  40. BETUL TU OKJE..MENTANG LA ADA BINI..MENTANG2 LA ADA MAK KAN...KAN..KAN..

    ReplyDelete
  41. Haha..macam budak kecil oula kadang2 kan. Kat rumah kamipun sama. Ada benda yg saya pelik, nak juga bergantung kepada saya ni..

    ReplyDelete
  42. sampai pos box pon jadi mangsa. haha. ini lawak!

    ReplyDelete
  43. Sebab de bini dia buat gtu.. Nk bg pahala kt bini dia.. Hehe..kna ucap tq tu.

    ReplyDelete
  44. Papa Zir saja nak uji tu.. sebab nak kasi hadiah hahaha :D

    ReplyDelete
  45. Hihih..kelakar tgk pic yg last tu....

    ReplyDelete
  46. dapat pahala kalau ikhas memungut tau okjer...hee
    jangan dok umpat dia..nanti pahala hilang bagaikan debu, hee

    ReplyDelete
  47. Pandainya papa zir postkan stokin tuk bini dia..heheh..lenlaki okje pun bila dah cuci boleh pos balik sambil letak surat cinto gitu...hehe

    ReplyDelete
  48. haha betul tu..semua ni pahala..nasib en suam tak pernah berstokin.klu tak cam gini gak gamaknya boh dlm peti.hehe

    ReplyDelete