Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 1 April 2014

Layan GAMBO yek

Salam Selasa ......
Haih........tepu dah kepala otak mak ni, tak de idealah weyh nak mengarut apa ni.......  OKlah, hari ni OKje nak melayan soalan kome dalam entri lepas ajelah yeh.....

Menjawab pertanyaan Geng sezoo hehe......
Macam hippo pantang jumpa lumpur, gitulah gamaknya Zirafah jumpa air! haha......
Masa ni anak bujang tak mau mandi, asyik berSMS jer kerjanya, entah anak dara mana yang diSMS agaknya ..... Apa lagi dera lew suruh ambik gambo kitaorang!

Hehe .....tengok Papa Zir tu, rambut macam apai !!


Yang paling mengelat budak paling depan tu....... dari mula sampai sudah tak menyelam! hoho....


Konco...... njeyre ney arek ndelok gambar nyong bercanda nang pantei..... ( harap maaf sesiapa yang tak faham.... sila rujuk kamus dewan bahasa 'Jaws - BM'... hehe....)

Jangan di cari Mama Zir dimana...... 
Yang ni baru betul-betul Mama Zir dengan Papa Zir bercanda kat pantai.....hehe..... mengalahkan Pengantin Baru! 

\
Menjawab komen Kak Saniah pasal sunburn ....... 
Pertama, agaknya kulit Mama Zir ni dah semula jadi rentung kot SI ! haha....  kebal dah gamaknya ...
Yang kedua, tengok ajelah topi Mama Zir pakai, baik punya cover muka. hehe.... 
Sekali pandang perahsan macam Ratu Elizabeth, dua kali pandang dah macam topi nenek tanam sayur, kalau rentung jugak lagi,  memang tak patut le! ..........  

Mohon jangan geli tengok mak berangan pakai topi .....
macam kat tepi pantai Kepulauan Maldives hehe....
Jawapan yang serious ..... masa kitaorang mandi pantai petang tu kebetulan tak panas sangat SI dan tentunya OKje dah lumur berpikul pikul sunblock kat muka! hehe....  

Buat komen MD tu....... abang misai tolong jawab bagi pihak ..... hehe.... 


Bayu Beach Resort , bagi OKje pantai dia dah best banget sih!...... 

47 comments:

  1. kalau anak2 acik memang kolam je la tempat dia berendam.tak mau dia ke pantai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun mcm malas jugak AE...tapi bila dah berendam kat laut tu mcm best pulak...dahlah tak panas pulak tu masa tu...mmg best sangat le

      Delete
  2. alorrrrrrrrrrrrrrr comelnya OKje, jeles kita...

    ReplyDelete
  3. Ooohhh berkubang ye Hainom... bestnya :)

    ReplyDelete
  4. Bestnya santai di tepian pantai....... :D

    ReplyDelete
  5. amboi kak..seronok mandi pantai..:)

    ReplyDelete
  6. jauhnya gambar bercanda kat pantai tu
    jaws tengok pun confuse gamaknya okje =)

    apapun memang seronok kalau bercuti dengan keluarga ni

    ReplyDelete
  7. seronoknyeeeeeee...
    tak boleh jadik neh!
    kena pergi berkubang jugak nampaknye lepas nih.
    hehehehe

    ReplyDelete
  8. wahh., berkubang sakan yer., syok la., tp mner nk cari kamus jawa eik., pe mksudnya tu., klu banjar leh gak tanya wife., huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,....cari jugak sampai dapat heehe

      Delete
  9. kolam mandi n pantai kat mana tuu...

    ReplyDelete
  10. amboi nampak cukup bahagia tu okje hehehe

    ReplyDelete
  11. Wahhh...bercanda sakan ye...

    ReplyDelete
  12. memang dah cam ratu Elizberth versi muda lah hainom pakai topi tu....apa lagi berposing dgn cik abg.pergh...hainom betul2 bercanda ditepi pantai nampaknya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....bukan macam Kate ke SI ? heehe

      Delete
  13. La, awat tak beritahu Ratu Elizabeth datang Melesya! Nak gak minta sign autograph kat kepala lutut yang dah gigil nih...

    Wow, berkubang dengan boyfriend sampai tak ingat dunia nyata! Ahhh, rambut Papazir tu itulah yang dipanggil rambut Temenggong Jugah...

    So jawapan kepada soalan SPM sebelum ni - BESTlahkan pantainya ikut kata Rajnikanth!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang tak mo bagitau tu.... ada ke patut nak autograph kat lutut dah secondhand haha...buang karen!
      Ohhhh gite pesen rambut Temenggong Jugah rupanya...OKje panggil apai!

      Delete
  14. kok ditotop chongorray..
    banyu melebu chongor yor ..
    teles gejibes ... meleket babehan bajunay neng awak ea

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenengan ney pun nyemplung nang banyu..... kalau dak gejibes....ora sahlah hehe

      Delete
  15. ohhh gambar so sweet..i likeee..

    ReplyDelete
  16. amboi
    psgan romantik...
    mama zir dan papa zir bercanda di tgh laut..

    ReplyDelete
  17. Aktiviti main air sekeluarga.. bagus la.. lagi musim panas sekarang ni :D

    ReplyDelete
  18. amboi santai sakan...hihi :)

    ReplyDelete
  19. Owhh.. Cmtu ek zirafah jmpe air..

    ReplyDelete
  20. bestnyer mandi manda main ari, mandi pool mandi laut... paling lomantik yg gambar love2 tuh

    ReplyDelete
  21. Woww... bestnya berendam-rendam di kolam dan bercanda di pantai... :D

    ReplyDelete
  22. Hero tamil tu memang ohsem..isi dua tabung untuk OKje..

    ReplyDelete
  23. mmg dah ghope ratu elizabeth dah.hihi
    bercanda ditepi pantai giteww. hihi

    okje, nanti sy buat entry pasai pertanyaan tu ye..

    ReplyDelete
  24. Topi tu memang suka sangat...

    ReplyDelete
  25. bercanda di tepian pantai. lamanya tak berjemuran..

    ReplyDelete
  26. kemain jauh kesinun bercanda yer.. kaber line ke tu? hahaha

    psstt.. nak pisang keju ye? agak2 kalau post nnt pecah2 x? kalau nk selamat, better face to face je (mcm nak gadoh plak) hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam biasa buat je cik Jah haha....
      Eh...tak delah tak pe Cik Jah.........susah susah je cik Jah....Main main jer

      Delete
  27. amboi...romatika diamor...kt tengah2 laut tu bercinta yer....hepi sangat semua2 nya...dah kalah model ni...pakai topi beso2 ni.. :)

    ReplyDelete
  28. Tak pernah dengar Abang Misai tu cakap omputeh. Selalu Tamil aje dengar.

    ReplyDelete
  29. Setau saye le...zirafah ni takut air, sebab tu kakinya panjang...hehe
    Amboi besaunye topi...macam topi nyonya kat kebun sayur le...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hep...hep...sapa cakap ? Sapa cakap zirafah takut air?

      Delete
  30. maknya terlebih meriah ni...

    ReplyDelete
  31. wohoooo.....sweet jugak mama zir & papa zir....siap pose ala-ala gwiyomi gitewwww..kemain bercanda tu..tapi sayang seribu kali sayang...asal tangkap sekali pakcik tak berbaju tu...rosak gambooooo..hahhaa

    ReplyDelete
  32. sedang membina kemesraan di pantai yang indah... romantiklertu....

    ReplyDelete
  33. waa kemain dia bercamda ria gituh kihkih...suka la ok jer berposing ngan hubby tu ala2 pwincess anjer gituh....hehe

    ReplyDelete
  34. Cuaca skang mendung aje xtiso kalo kne sunburn tp tetap gak kne sapu sunblock kan kak

    ReplyDelete
  35. haha gelak besar pasal rambut arjuna tu.kahkah

    sesekali berendam satu famili cmni mmg best..lagi2 dpt bercanda ditepian pantai memakai topi ratu elizebeth...huhu

    ReplyDelete
  36. Haha.. tak tahan tu siap ada rajini kanh lagi entry ni.. gelak besar namoak hero kegemaran Okje ni...

    ReplyDelete
  37. amboi... kemain romantik gambar papa zir & mama zir tu... hahahha

    ReplyDelete