Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 3 May 2014

Eiiii......geram!

Salam Sabtu....

Hari ni si Angry Bird sekolah. Ada Projek Sivik katanya. Menghias kelas.
Buatkan dia secawan Nescafe dengan gorengkan  Hash Browns untuk dia. Itu pun sikit jer diusiknya ......
Kami ? Hehe...... biasalah hujung minggukan.

Jalan nak keluar ke Highway Grand Saga jammed pulak hari ni.  Sudahnya OKje keluar guna Highway Silk terus ke Saujana Impian. malas pulak nak singgah Pasar Tani hari ni. Pusing punya pusing, singgah breakfast kat satu kedai ni. Kurang banyak pilihan, tapi dah tersinggahkan...... makan ajelah. Berani nak komplen dengan Papa Zir yang dah kelaparan tu hehe.....

Tak seleralah pulak nak makan meehoon ke nasi lemak, ambik Roti Jala 4 keping jer.

Bila nak balik, terperasan ada kedai Frozen. Singgah sat. Dah singgah kena beli, kalau tak, pantang Papa Zir tu..... bazir masa dia katanya! hehe. Mama Zir apa lagi! ......  

Bersteak le kami esok lusa. Sekarang ni kerja susah pun jadi senangkan, Pemanggang Ajaib Umialya kan ada hehe....


Kamben ni dah sah sah untuk Papa Zir dan Mama Zir!.....
Mengembiklah kami nampaknya....haha
Balik rumah jer anak dara yang perasan kecik ni tunjuk benda ni kat OKje........ Isnin nak pereksa, hari ni baru awak bagi yeh........ Eiiiiii geram!




53 comments:

  1. Memang senang dan mudah la keje sejak ada pemanggang ajaib ye okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul AE.....cepat masak dapur pun kurang kotor...

      Delete
  2. wah ! bersteak lah esok ... tayang2 ya . nak tgk gak ... bln mei mmg bln periksa sebelum cuti hujung bln ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah kenapa tak ambik gambo steaknya hari tu Vee......

      Delete
  3. ler-.... geram kat anak dara tu rupanya, ingatkan geram kat kambeng marinade. hehhee memang mengembek la uols pasni, eh kami pun duk ada jugak lagi kambing ribs dalam peti lebihan bbq last week, malas la nak kuarkan griller kuno kami, kome lain la dah ada magic magic grill muahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...betul tu MJ...kadang tu bukan malas masak (ececeh.....) tapi malas nak keluarkan barang yang dah disimpan.... eloknya buh jer kat luarkan senang nak guna tapi menyemaklah pulak!

      Delete
  4. Mengembik mama zir ye..tkpe msti enak tu...
    ye sama la anak2 kita pun nk exam juga...hrp semuanya shat walafiat..tu yg pnting..kn

    p/s knor ramai yg tmpah dr satu blg, ke puluh blg, jual kt opismate, jiran, saudara mara. Knor tolak hrga yg patut, diorg tolk hrga diorg..kt situ dh ada pendptan..ambil untung atas angin...tk pyh buat, berpeluh bgai..biar knor je yg berpeluh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mengembik Knor lepas makan tu haha....
      Tulah ....akan difikir fikirkan...hari tu cakap jugak dengan cik abe...saja cakap dengan dia nanti kalau org sibuk berbisnes jangan marah tau.......tetiba dia kata, kalau mcm tu tak yahlah berbisness....tak bagi sokongan langsung ....huhu

      Delete
  5. Kak, embok si kueh mangan endok goreng, bilis goreng kambek gereh waie? Mangan kapan kie kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh seng kuwei dino kuwei....seng jenggot tey ngesok ei....hehe dino Ngahad...

      Delete
  6. Mangan isuk la tata..
    Diknom, nyong entes belajar bhs jowo..
    Dak tata ajari nyong.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Nom, asyik ngomong Jowo waie Kak Tiha nang group wassap. Tapi memang terharu la sebab ndiluk waie, deeh wes terror ngomong jowo. Eh uduk ngomong, tulis dan boco bahasa jawa. Sebab eh bilo deeh post voice chat ngomong jowo, muni neh agak lain sitik. Yok la, wong Pahang ngomong Jowo, kepreyeh muni neh?

      Hahaha.

      Delete
    2. haha,
      tata ki orak menteh meneh ngutuk nyong,
      wingi, nyong ngomong jowo neng wassap voice,
      tata ajari nyong tapi suaro de'eh kayak uwong jowo german,

      kah kah kah.. ^_^

      Delete
    3. eh silap bukan menteh tapi ney entek..sorry diknom

      Delete
    4. Arek kerungu jugak kepriwei wong Pahang ngomong jowo...hehe...
      Kuwey Tata ketoro ney lancar yok ngomong jowo ney...

      Delete
    5. iyo tata ngomong ney lancar
      nyong seng ngomong kayak mboco waei
      orak noktah hahah

      Delete
  7. hihi .byk yg di beli daging frozen tu kak...senang nk masak dgn PA kan... geram2 manja lah tu..haha

    ReplyDelete
  8. Mangan mendho yo diknom

    Arek sittik keno?

    ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'Mendho' kuwei opo tor Tab......kok koyo dak faham nyong...

      Delete
    2. mboh eh diknom
      kayak ney nyong pettok nang key kamus lama..ehee

      Delete
  9. lahhhhh....ingatkan geram kat sape tadi..wowooooo...untung lerrrrrrrr...makan besoooo...

    ReplyDelete
  10. ingatkan geram sbb apa tadi...jgn cepat sgt geram...nanti cepat jadi nenek nya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tak molah Noe jadi nenek cepat hehe...

      Delete
  11. Awalnya sekolah TLBD buat exm tengah tahun, bestla dapat tahu keputusan sebelum mula cuti swkolah...cikgu dpt rehat je masa cuti...

    Hai.. geram Okje ni ya.. TLBD selamba je mesti dia dah belajar banyak tu. Jangan risau k. Good luck buat TLBD.

    Dah abis ke benda bakar tu? Saya oun suka lamb.... haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu AN...omaknya sebok berblog tak perasan anak dah nak exam hehe....tapikan AN...OKje pun pening pikir masa mana nak suh dia buat latihan...ptg sekolah agama, malam buat homework, Sabtu berjalan tak sudah sudah hehe...kadang tu kalau duk rumah pun dia nengok i-pad ....suh belajar dia cakap adik pun nak rehat jugaklah apalah banyak betulah alasannya......ada idea cikgu?
      Adoiii AN...anak anak OKje setakat ni belum adalah yg rajin bebeno belajarnya.....huhu...
      Dah dari hari tu habisnya AN...

      Delete
  12. Belum masak pun dah nampak sedap steak tu....

    ReplyDelete
  13. minggu ni dengan minggu depan memang musim budak2 periksa setengah tahun hainom.....jangan geram2 sangat nanti nak bakar dging guna PA pun bole rentung....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... anak yg bongsu ni SI kurang dah geramnya bukan sebab dia bongsu tapi mungkin kita dah semakin tua kot dah jadi malas sikit nak marah marah hehe

      Delete
  14. Alamak kambing,mmg pantang nmpk la..sedap ni apalagi mudah, tinggal masuk pemanggang ajaib n boleh santap sambil mengembek.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba bayangkan kitaorang santap sambil mengembik PK heheh.....

      Delete
  15. Angry bird dah masak dgn perangai ibu dia… sbb tu last minit baru dia beri kat Okje… hihihi

    ReplyDelete
  16. salam hainom ..
    ngesok perekso ..
    iki dino baru nonjok kay jadual ..
    nak anak ku ,,
    mesti tk senayni tenan ..
    bioso la bocah2 jenis prepare last minit ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diseneni pun nde'eh dak wedhik Aby....Nde'eh ngerti kito nyeneni pun sediluk waey...

      Delete
  17. Anak kita dah selamat menempuh peperiksaan. Sama gak kekdahnya. Jadual dua minggu sebelum dah dapat. Mengulangkaji malam sebelum exam. Maklumlah katanya boys are genius tak payah susah payah bertafakur baca buku macam girls. Sound banyak-banyak, kang kita yang sakit telinga balik. Keputusan pun dah keluar. Redha ajelah bila nak berdepan dengan cikgu nanti.

    Wah, kat mana kedai Frozen ni? Memang senang kerja kalau semua benda dah siap. PA pun ada. Tinggal nak panggang rentung ajelah. Nanti bila dan berPA-PA tu, jangan lupa tunjuk hasil. Bukan nak mengata, setakat nak lap-lap air liur aje bila menengok hasilnya. Maklumlah hantar ke rumah tak mungkin, tengok dari jauh ajelah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedai Frozen kat Saujana Impian....Tau tak Tesco? Terus lagi ada Golf Club Saujana Impian Dekat situ ada 2 shop lot, ambik yg belah kiri kita..... Burung puyuh pun ada tau...cubalah....Memang puas hatilah frozen dia...
      Tak sampai hatilah beb nak tunjuk steak mak.....kesian tengok member lap lap air liur meleleh sampai menitik kat lantai tu........huhu...

      Delete
    2. Oh, kat Saujana Impian tu tau aje.... kalau nak drive tak payah waze pun ahkak boleh jumpa :) Alah, OKje... nape merajuk takmo tunjuk hasil kambing gurun eh bukan, kambing panggang rentung tu....kesian kita tak dapat nak lap-lap air liur ari nih....

      Delete
  18. Lepas makan steak tu redalah geram tu kan okje..hehe

    ReplyDelete
  19. Anis pon peksa haini.
    sempat lah dia buat ulangkaji sket weken haitu.
    mama nye plak yang gabra lebih..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu dulu okje selalu gabrah lebih Zura la ni dah tua.....coooool jer hehe...

      Delete
  20. huhu dia punya koner crita nya smpai ke steak bagai yer,.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....mestilah jalan cite hindustan mau ada!!!

      Delete
  21. hehehe anak2 mmg gitulah okje.. sabar ajelah !

    ReplyDelete
  22. Kdg sekolah lmbt bg pun ea juga... Sbr je la okje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul MF...mmg sekolah bagi lambat...hari Jumaat baru bagi...

      Delete
  23. psssstttt... ada lagi tak?? tgh lapar ni..

    ReplyDelete
  24. embekkk embekkkkk hishh ada bau kamben lah kat blog ni.. hehehe
    Adoii tergugat rasanya sana sini org dok masak pakai pemanggang ajaib.. nyesal rasanya haritu tak beli pemanggang ajaib kat langkawi.. Sang suami puas mujuk suruh beli tapi Cik Jah gedik kata tak nak sebab tak tau apa kegunaannya.. hujung2 nyesal tak sudah. .hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah sombong Nizam suh beli dia pulak yg tak nak.....kat Langkawi murah banyak rasanyakan....

      Delete
  25. wah menatang-menatanglah dah ada pemanggang ajaib ye
    makan steak tu! untunglah
    bila pula nak tiba rezeki saya ni...hehe

    ReplyDelete
  26. lorhh... last minit baru bagi.. dia terlupe kot.. think positif..hikhik.. amboii kuat mengembek rupanya ..deqla x berapa suka daging kambeng..heee

    ReplyDelete
  27. peberet cik abe gak tu.
    slalu beli balik perap sndiri je.hihi

    lupa kot..ke saja buat buat lupa.. cer tanya

    ReplyDelete