Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 2 June 2014

Terasa HUTANG sudah berbayar

Salam Isnin........

Tolong jangan KECAM mak !......
Mak kat Sri Iskandar lagi buat kesekian kalinya hehe.....
Kali ni Mama Zir ke sini bukan sebab rindu semata....... Eh? Rindu ke? Serious, tak rindu..... tak sempat nak merindu, anak bujang dah ada depan mata balik haha........

Kali ni nak menyampaikan hajat PIL yang teringin sangat nak tengok cucu pertama dia masuk U. Sebenarnya masa daftar hari tu lagi depa nak ngikut. Bukan tak nak bawak, tapi biasalah, masa registrationkan biasanya macam macam hal nak kena buat, kang depa penat pulak! mih...mih....( Agaknya boleh di terima tak alasan ni hehe......)

So,  kali ni terpaksalah keluarkan stok Kuda Hitam yang dah jadi separuh tukun tu hehe..... Dah lama tak berjalan jauh sebenarnya Kuda Hitam tu. Takut dah tak larat je dianya ..... faham ajelah, kuda, kalau dah tua, macam macamlah ragamnya.

Tambahlah dug dap, dug dap Papa Zir bila tempuh jammed. Kang tersadai pulak OKje anak beranak duk atas guadrail highway tu hehe...  Kebetulan memang jammed sungguhlah semalam masa on the way balik KL. Orang ramai balik hantar anak register UiTM agaknya. Sampaikan homestay seluruh Sri Iskandar penuh kelmarin, sampaikan OKje terpaksa duk hotel Ipohlah.....

Wah abang.....  tambah Si Tampok manggis nampaknya tu.... kilat betul, macam kena polish hehe.
Tapi serious! Memang panas betullah kat sana! 
Papa Zir dengan nenek Zir  hehe....

Kasi chance tiga beradik tu mesra dengan tok nenek depa dalam honeymoon suite.... hehe....
 Mama ngan Papa Zir  honeymoon jugak, tapi dalam bilik standard RM78 henggit hoho..... 
 


Cucu pertama atok!
Abang..... Jangan hampakan harapan Atok nak tengok abang berjaya!
Kali ni kedatangan Mama Zir ke sini memang puaslah berbanding sebelum ni....... Yang pertamanya sebab dapat spend banyak masa dengan SA. Yang keduanya sebab dapat sempurnakan hajat orang tua! Terasa hutang sudah berbayar! Alhamdulilah.....

Weyh.....hari ni mesti ada yang perasan ni..... Mesti awek tu ingat, OKje buat entri khas untuk dia hari ni.....sebab biskut Roll Swiss Perasa Kelapa dia dah sampai mih....mih...mih......



46 comments:

  1. untungla..blh jln2 sokmo..:)

    ReplyDelete
  2. wah jalan2 giteww...tapi betullah rasa lega bila hutang dah berbayar ni...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah dah dapat tunaikan hajat orang tua..memang rasa lega

    ReplyDelete
  4. anak kat UiTm SI ke?lenkali mai SI bgtau la kot2 ada kesempatan kita jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat UTP Ina..... Ina duk dekat situ ke? Insyaallah...

      Delete
  5. Bila dah tertunaikan hajat orang tua .. dah terasa lega kan hainom.. bukan apa mereka suka tengok cucu2 nya berjaya tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Ch...selagi tak tertunai....rasa beban tak lepaskan.....Biasalah .....mestilah sukakan

      Delete
  6. seronok atuk nenek dapat jenguk cucunya...
    memang lega la hainom dapat tunaikan hajat orangtua..:)
    minggu depan pegi lagi ke? hihi..sakan berjalan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... Harus jugak tu sebab sebenarnya ada satu lagi task yg tak compete ni.... nak buatkan Akaun bank dia

      Delete
  7. Alhamdulillah ... tercapai hajat atuk dan nenek ...

    ReplyDelete
  8. betullah okjer. sepanjang perjalanan kami ke utara, highway arah selatan jammed teruk. ahad biasa jammed, tambah cuti sekolah agaknya. nasib baik kami melawan arus. seronok tau dapat tunaikan hajat orang...muda lagi nenek dan tok dia ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muda ke Nim.....yang abah dah 71 dah emak tu dlm 68 kot.... Mereka tak berapa sihat tu... sihat sihat orang tua Nim

      Delete
  9. kan dah kata mesti ulang alik jer kerjanya..
    gitulah hidup kita...bertambah2 penatnya..janji anak2 happy ..sayang cuculah katakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...mmg penatlah Knor....penat atas jalan!

      Delete
  10. Alah, nyampah ler... tak mahu komen! Tapikan...dah terbaca entri ni haruslah nak tinggalkan komen. Huhuhu ....

    Sempat je nak menyakat orang ek. Tak pulak bagitau seluruh alam maya perasaan takut gundah gulana dia kena skodeng! Bias sungguh terhadap diri sendiri nih!

    Alah, dah agak dah...mesti nak ulang-alik gi melawat SA. Macam-macam alasan nak bagi. Hujung minggu ni tak tahulah siapa pulak yang jadi mangsa untuk penyebab OKje ke Tronoh lagi. Tapi takpa, at least dapat honeymoon buat ke 18kali oklah tu. Semua pun happykan...Wey, jangan esok hilang pulak takda entri sebab sibuk nak basuh baju. Macamlah tak biasa simpan baju seminggu. Ngada tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salutelah ngan awak MD...ada aje idea nak mengomen ....cer bagi petua sikit hehe
      Skodeng menyekodeng tu dah immune.... so no hallah hehe...
      Weyh ada kemungkinan besar nak kena gi Tronoh lagi ni sebab nak buat akaun bank SA.... jangan ketawakan guling guling pulak hehe...
      Cakap pasal baju....nak gi jemur baju ni hehe

      Delete
  11. bestlah hainom x sempat nk rindu2 dh temu balik bujang trsayang .Cam akak ni bila dh hantar anak2 daftar tak pernah jengah2 lagi ,sampai mereka balik sendiri .
    Atuk dgn nenek tentu bangga dengan SA.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berulang tengok tu sebab banyak permintaannya SI...ada aje barang yg tak cukup huhu

      Delete
  12. banggalah tok dia hanim.
    cucu sulung pulak tu..

    betul ke tak rindu? esok2 tepek gmbr anak bujang dia lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...... pandai awak meneka ye PB......

      Delete
  13. klu pi teluk batik leh gak mandi manda ... seronok dia dapat berjalan lagi yer . sambil menyelam sambil minumair lah hainom ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berjalan mmg seronok Vee...duit jer yg tak seronok....

      Delete
  14. Best sungguh jadi SA nie..bkn stakat kesayangan mak, nenek & atuk pun sampai sanggup travel jauh2 tuh nak tgk dia kt U...
    Okje ker SA yang homesick nie...?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...eh! Okje idak le homesick UAA keadaan yg menjadikan homesick tu hehe

      Delete
  15. hutang ngn orang tua.. takkan pernah berbyar kan Okje.. tapi syukur sebab dapat tunaikan hajat mereka di saat mereka meminta.... huhuuh.. terharu plak :)

    ReplyDelete
  16. Saya pulak yg rasa seronok tengok..mesti senang hati mereka hajat tertunai.

    ReplyDelete
  17. Dah biasa sangat bab jem kat h/way PLUS. It's normal. Apapun Alhamdulillah , dapat juga semua seisi keluarga bersama meluangkan masa. Semoga Abang akan sukses dan tak menghampakan semua yang mengharapkan kejayaan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh biasa ke Ty..... yang selalu Okje balik dari sana sebelum ni tak pulak cenggitu

      Delete
  18. ingatkan hutang apa tadi..hehe
    tahniah! seronoklah atok nenek dapat bersama cucu sulong buat registration masuk U..

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah...tahniah !!! semoga brjaya dapat apa yg d impikn ~

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah,
    tertunai hajat atuk dan nenek
    meke nak bagi doa dan restu cucu tu
    insha Allha berjaya dengan cemerlang nanti
    :)

    ReplyDelete
  21. SA cucu sulung ye
    samalah saya, biasa harapan memang tinggi menggunung
    berat tanggungjawab anak sulung =)

    ReplyDelete
  22. selalu la terjah ke sri iskandar tu.....cucu sulung..sah2 la atok n nenek nak tengok...

    ReplyDelete
  23. Tak pernah sampai lagi Sri Iskandar ni kak... walaupun tempat tak berapa nak menarik kot tapi buah hati akak kat sana.. hehe.. tu yg tak kan boring...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Atie.....sebab anaklah kami sampai sana...

      Delete
  24. Replies
    1. Ngeeeee....ada hal tu yg makan angin tu geng!

      Delete
  25. alhamdulillah..
    nmpaknya makin kerap le okje turun ke sana ye. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas hujung minggu ni .....rasanya jarang dah kot Cik Sue...

      Delete
  26. Alhamdulillah nenek dan atuk sempat menjenguk SA kat sana. Pasti hati orang tua terasa terhibur dan gembira sangat bila tgk ank cucu berjaya. Cucu sulong ya. Ni mesti masa kecil memang dapag sepenuh perhatian.. bestnya SA.

    Buat akaun bank ya. Ada alasan ibunya nak ke sana lagi kan. Wah, 3 entry ni nampak banyak reply dari Okje.. best tu.. baca entry dan komen rasa seronok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen kalau berbalas memang bestkan AN....tengah rajin tu hehe...cuba tengah malas memang korang berkomen ajelah hehe

      Delete
  27. alhamdulilah lepas jugak hajat dorang kan Okje. sana memang panas sebab dekat dengan laut. teluk batik tue haaaa

    ReplyDelete