Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 8 September 2014

Makan besarlah sangat

Salam Isnin yang blues......
Serious!!! Terasa lemau pulak hari ni....... Layan gambar ajelah yek!

Indahnya jadi ko, Onyeng...... makan tidur, makan tidur........


Makan besarlah sangat hehe........ Apa pun Terima kasih ye bang .........



Tak payah nak tiup kek bagai, makan jer kek yang ada, kongsi anak beranak hehe........ 


First time order Laksa Singapore..... rasa menyesal pulak sebab tak de isi. Adalah 3 ekor baby udang dengan fish cake. Tak maulah order lagi......

46 comments:

  1. Selagi namanya dibelanja memang makan besar lah tu okje ... hehe

    ReplyDelete
  2. ongkosnya besar kira makan besar la tu...dah lama tak makan kar SR..slalu beli kek jer..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita orang pun jarang jugak Sura....kalau kerap mau bengkok Pak Jilap hehe

      Delete
  3. Curry mee lg sedap dr laksa spore tu kak. Hehee,
    haiii kak okje. Lama xjalan sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah jugak rasa mee kari dia....tak ingat dah rasa dia cane....yg ni sajalah nak try BC hehe...rupanya isu kurang...huhu

      Delete
  4. Meraikan sibujang ghupenya..! Lapar kek pulak dah nengok krim2 kek tu....erkkkkkk....!

    ReplyDelete
  5. Apa khbr OKje...lamanya x jengah blog nie....
    Seronoknya bila dpt berkumpul bersama2 kan..meriah x hengat... hehehehe

    ReplyDelete
  6. tu dia., selesa tul kucing tu kan., huhu

    ReplyDelete
  7. Geramnye tengok kucing tuuuuu!!
    sedap jer terlentang tido camtuh.
    rasa nak gomoi2 jer.

    untunglah ade org banjer.
    tumpang rezeki besday boy nih namanye.. hehehehe

    ReplyDelete
  8. Happy time..mcm anum kata tu..
    mesti balik cari nasikn..berlauk sup tulang dgn sambal kicap...kn..kn

    ReplyDelete
  9. p/s knor guna tepung gandum..sikit jer..3 sudu besar gitu..
    saja nak rasa lebih ubi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat CH tu macam dia buh tepung pulutkan Knor....Knor pernah rasa tak...macam liat liat gitu....ingatnya buh tepung pulut

      Delete

  10. Amboi2 makan besar geng, kita kfc jer, tuan punya bday belanja ( kebetulan sama ngn tarikh anak bujang sana 6/9.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap gak KFC geng ......teringin jugak kita nak makan KFC...lama tak pekena tu hehe....
      KFC ni kekadang bila dah lama tak pekena teringin pulak yek!

      Delete
  11. Tapi kalau masuk SR mesti nak order kek tak kiralah walau sejuring. Kadang itu pun tak habis kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...lama tak dengar perkataan sejuring kanda....

      Delete
  12. Gembira je bunyinya kalau dapat pergi Tronohkan ....

    Itulah pasal OKje, saya kalau ke SR memang ngap kek aje. Kalau lapar sangat, memang spaghetti olio je saya balun. Yang lain tak mahu cuba. Pernah cuba mi sup ke apa namanya alahai bau-bauannya, tak tahan kepala dan tekak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tronoh tak de apa apa pun ....tak best langsung.... Yang bestnya dapat cuti masak haha.....2 hari 2 malam makan luar best weyh.....Nikmat yg tak dapat didustakan hehe.....
      Sedap weyh mee hoon sup tu...mak suka...daging banyak puas makan.....sup tu mmg bau kuat sikit...... mmg fresh bau lembu dia haha....Itu yg sedap tu....
      Try le spaghetti Thai dia..... boleh tahan jugak sedapnya!

      Delete
  13. dh besar dh...malu la nk tiup2 lilin bagai kot...hhihihih

    ReplyDelete
  14. saya pun dah terkena makan laksa Spore kat Secret Recipe tu...rasa mmg tak berbaloi bayar...:P

    ReplyDelete
  15. memang makan besor ni kak.. SR tu... hehe... belum pernah juga order laksa singapore ni.. kalu dah tau mcm ni, mmg takkan order lah jawabnya.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa dia boleh tahan Atie...cuma isi dalam dia tu kurang.....macam tak berbaloi nak bayar

      Delete
  16. Seronok mkn beramai2 gini..meriah aje nengoknya.. :)

    ReplyDelete
  17. Ok..laksa singapore di secret recipe tak sedap...kita pangkah awal2..

    ReplyDelete
  18. salam hainom..
    angger rezeki neng ngarep moto ..
    usah di tolak yor ..
    ayu2 anak mu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wingi mikir ..... opo 'moto' ingat tey motor hehe....
      rupa ney mata.... eye hehe....

      Delete
  19. Jalan2 ...makan2...ooo laksa SR...memey lah gitew..sempoi...

    ReplyDelete
  20. Besornya makang.. sampai terlentang. hehehe Best kan main order jer, tapi tak bestnya tak tau apa isi dalam hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best sangat MJ...... order ..... order....tukang bayau tak tau cam ne hehe....

      Delete
  21. Alhamdulillah seronok Cik P.A. tengok...Okje mmg buat org terliur je..hehehe

    ReplyDelete
  22. pttnyer akak oder tambahan sbb takde isi kt laksa spore tuh hehehe... dana tak perasan lak menu laksa spore kalu mee kari biasa penah la mkn kt SR tuh, tp yelah lama dh tak mkn kt SR.... kalu mee kari tuh ke laksa nyonya tuh selalu ada isi ayam tebal2, takde lak udang kak...

    ReplyDelete
  23. AMboi kucen tu, seksinya posing ☺

    Best lah dpt mkn besar sefamily.

    ReplyDelete
  24. nampak mcm best tp lauk tarakk..:)

    ReplyDelete
  25. spend time together tu lagi penting kan Okje. bila anak dah beso beso bukan senang nk berkumpul sekali nguuuu

    ReplyDelete
  26. lebih afdol kalau ibu yang masak untuk besday anak sulung haritu.
    buat cake bertingkek2 siap pacak lilin skali.. hehehe..

    ReplyDelete
  27. singgah...jemput jenguk http://sumysya.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. yg ptg raikan bersama ... kek sedap mkn sepotong jer . klu lebih dah rasa muak sbb cream ...

    ReplyDelete
  29. Amboi... sedapnya makan besar...

    ReplyDelete
  30. okaylah tu OKje makan dekat resipi rahsia
    mahal juga kalau dah makan sekeluarha
    mahu melayang beratus duit pak jilap =)

    ReplyDelete
  31. Salam okje...wah best mkn2.amboi bestnya sikucing tu tido

    ReplyDelete
  32. pergi ke kedai resepi rahsia lagi ya? wah.. betul2, kek elok kongsi je, kalau beli 1 kan jenuh nak perabih.. kalau sikit tu elok2 pulak cukup sambil suap2 manja, kan Okje suka romantik2 macam tu..

    ReplyDelete