Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 13 October 2014

Kopi

Salam Isnin......

Sepanjang minggu ni mak tak boleh cakap banyak ye korang, sebab anak mak pereksa!............
So kita bikin gegar petang sikitlah ye haha.....

Nah........  mak belanja minum kopi sambil makan Pappa Roti, kasi simpan tenaga! .......    


Ni kejadian minggu lepas. Dating berdua je. Pak Jilap suka lew kopi kopi gini. Nak minum kopi cenggini kena gi kedai, kalau nak suruh buat kat rumah, boleh jer, tapi mak pakai blender cili lew kasi buih banyak haha!.......

OKje boleh je minum kopi ni tapi kena kopi nipis, pekat kaluuu...... weng kepala mak!

Udah......


Moga anakanda Angry Bird dan TLBD dapat menjawab dengan tenang, Inshaallah

41 comments:

  1. Insya Allah, anak anak Okje pasti dpt jawab exam baik2 tu ya..

    Bila nak belanja saya minum kopi pulak ni? Sedap nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah AN.....
      Meh le datang Tesco Kajang .....OKje belanja kopi ....

      Delete
  2. selamat pagi dan assalamualaikum
    singgah pagi

    ReplyDelete
  3. dating kopi2 gittue.. curlassss mak jilap & pak jilap..
    buat ananda berdua.. all the best to you.. semoga dapat jawab soklan periksa dgn tenang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih cik Zaza..... mak jawab bagi pihak...haha...ke nak Kak Zaza?

      Delete
  4. sdapnya..bla akak nak belanja cik nor..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai le cik Nor Okje belanja Kopi Cili hihi

      Delete
  5. Kopi perasa cili okeh apa...
    Wakakakakaka

    ReplyDelete
  6. amin...air kopi perasa chili..omaiiii...

    ReplyDelete
  7. asalam hainom...kakak doakan anak hainom dapat buat yang terbaik periksa mereka .
    kakak pun risau juga tahun depan anak kakak PT3 juga ...tak tahu cmna biasa PMR pun kita stress ni kan lagi skg....
    kakak ,kopi biasa tak boleh minum...kopi2 campuran bolehlah sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ SI kerana mendoakan.....
      Tak payah nak risaulah SI anak anak SI kan semuanya terer terer belaka.... Kita doakan ajelah yek....
      OKje boleh jer minum air apa pun SI ....cuma kalau pekat sangat tu kadang tu boleh pening sikit!

      Delete
  8. hehehehe.tetiba kopi rasa pedas lak.hehehe

    #KlikKlikIklansini #biarIklanTakMandul

    ReplyDelete
  9. takpe kak... kami menunggu... moga di permudahkan anak2 akak menjwb soalan peksa ye

    ReplyDelete
  10. asyik dating berdua jer..jeles i...hihi..sura susah nak keluar berdua..kena amik cuti ..huhu...
    moga dipermudahkan anak kita menjawap soalan peperiksaan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....biasalah Sura anak Sura kecik lagi tp kakak dia kan ada?Faham faham..... dia nak ikut jugak yeh....

      Delete
  11. Anak peksa napa Mak yang kena sshhhh tutup mulut? Ni mesti Mak dah kering idea sebenarnya. Tapi tak kisahlah Mak, janji Mak masih ada kat antena ni okey ler.... Buat TLBD n Angry Bird, moga sukses menjawab soalan peksa. Alah, senang jek...kalau tak tahu jawapan, pejam mata kasi circle abjad ikut mata hati pulak.... Ish, sila jangan ikut ketika waktu peksa besar ya, girls.....

    Mak ni kalau suruh gi honeymoon berdua memang reaksinya menggebu gitu. Mak nape sopan sangat kalau PakJilap ada? Konpiuslah Mak.... Nak ngumpat berjemaah pun takut PakJilap interfere kena tazkirah pulak kang tak memasal. I is cuak gitu nak whatsappwhatsapp yooo....

    Mak kita serupa (nyanyi lagu Jenal Abidin lagi...) Kita pun tak suka kopi. Kalau laki kita suka kopi, kita nak ikut cara Mak - blend je guna blender cili tu supaya dia tobat tak nak minta kopi kat rumah lagi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....macam biasa buat je tu.....kasi hentam aje lah ye dak...... cepat sikit siap....
      Eh? Ni sapa yg sopan santun ni ..... Eleh dia yang sopan santun pijak semut tak mati....kalau ber WA tu sekali jer dia send pas tu minggu depan baru reply balik.....huhu
      Pak Jilap Okje cuma kena coverline lew kang nanti dia komplen asyik tgk hp jer malas le mak nak dengar tazkirah dia tu.... tu yang duk ngadap muka dia jer tu....kalau dia pegang hp baru le kita pun sama naik gak pegang hp hehe....

      Haha...jangan buat pasal kang dibuatnya dia ceri beri kang sapa yg susah....bini gak susah....tak boleh ukur jalan hihi

      Delete
  12. awat sikit aje entry ni
    saya kalau kopi, minum hak neslo air aje
    apapun all the best buat TLBD dengan angry bird
    result gempaq nanti nak bagi apa OKje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...sikit ke?
      Entahlah YY itu Pak Jilap punya hal, OKje ni harapkan elaun aje tak sampai hujung bulan dah habis enjoy haha

      Delete
  13. kalau saya lak,tak minum kopi yang buat kepala weng..heheh..

    ReplyDelete
  14. OKjer.. Zura pon x boleh minum kopi pekat.
    nanti sakit kepala. kenapa entah. sesekali layan kopi boleh lah.

    Eh.. apsal Anis x de exam pon ek??
    cuak lah bila semua orang citer anak2 exam.
    tapi anis xde cakap pape pon. mamanye tgk jadual yg cikgu bg pon x de gak.
    huhuhuhu.

    ReplyDelete
  15. debaran seorang ibu, dup, dap, dup, dap..

    ReplyDelete
  16. tk leh minum kopi nti gegar jantung...

    semoga adik comel tu beroleh kejayaan... mcm mna kira markah ye.. pt3 kn.. konfius sikit..

    ReplyDelete
  17. All the best buat anak2 Okje yg sedang menjalani exam...
    Rasanya mak lagi berdebar dari anak ni.... hehehe

    Saya pun suka coffe jenis lite jer mcm latte... Kalau cappucino tu boleh la minum kadang2... tapi espresso langsung x boleh telan...

    Ada ada jer Okje ni nak melawak... Tapi mana tahu kot2 kopi dgn perisa tambahan cili jadi bertambah tambah sedap.... kikiki

    ReplyDelete
  18. Insyallah...moga urusan anak2 dipermudahkan okje...

    ReplyDelete
  19. tak boleh banyak cakap kenapa ade kaitan dgn pereksa lak kak okje?
    blur jap ~.~'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adalah jugak Gee..... terpulang pada individu sebenarnya, sebagai mak yg tak bekerja bila anak pereksa eloklah kot banyakkan selawat ke atau baca surah apa apa yg patut supaya anak kita mudah menjawab.....

      Delete
  20. Salam. Hee semoga dipermudahkan urusan semuanya.

    ReplyDelete
  21. Salam Kak.. kalau kmi kat rumah En KUling jer yg suka kopi..sy jarang minum.. tapi dia suka kopi O jer, jarang campur apa2... hehe..
    MOga urusan peperiksaan AB & TLBD di permudahkan ya kak..amin... :)

    ReplyDelete
  22. Masa gi Bali baru ni dia orang bagi kita minum coffee Bali..sedapnya..terasa-rasa sampai sekarang...serious sedap Okje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kopi apa agaknya sampai tak boleh lupa tu Raudzah
      ....kopi cinta ka? Hihi

      Delete
  23. sekrg mmg musim peperiksaan ... aaamin insha Allah .

    ReplyDelete
  24. Hahaha.....tak kering gusi baca setiap entri Mak Jilap nih.
    Bersahaja dan menghiburkan. Terbaik lah. Saya dah jadi follower di sini.
    Peace yo.

    ReplyDelete
  25. Good luck untuk anak2 okje .....

    Mia tak pandai minum kopi pekat yg hitam tu tapi suka minum nescafe susu...
    tak boleh over juga sebab bila dah masuk usia 30-an kepala pandai pening...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje mana mana pun OK jer mia hihi...yg legam pun boleh yg campuran pun boleh cuma tulah kalau pekat ada pening sikit

      Delete
  26. kopi kat kedai tu memang sedap!!!! cerita nya kopi pekat hitam kira xkan minum, xsedap. kalau kopi gini boleh pulak. memang perangai kan!!! hahahahaha :p

    ReplyDelete