Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 9 October 2014

Pakej Honeymoon, Sarapan Pagi

Salam Khamis .......

Semalam Pak Jilap kan cuti, kalau dah Pak Jilap cuti, perut mak Jilap memang kenyang nasi lew jawabnya. Biasanya lepas hantar budak sekolah, kitaorang akan terus melencong cari sarapan. Gerai pilihan Mak Jilap, tentulah gerai Gerai Kelantan sebab banyak pilihan menunya hehe..... Pak Jilap kalau datang sini tak habis habis ambik Nasi Lemak telur mata, bukan sebab sedap sambal dia, tapi biasalah tekak lelaki, tak reti nak mencuba makanan lain gamoknya hehe..... Malangnya, gerai ni tutup semalam, cuti raya tak habis lagi lew tu!!

So kitaorang makan gerai lain, tapi mek Kelate jugak yang jual. Kali ni tak mau lah Nasi Kerabu, nak Nasi Dagang pulak .....


Mak Jilap memang sengaja nak kasi leleh itu orang Bradford dengan orang Berlin. Haha...... Tapi rupanya dia dah dapat makan dulu! Cis!.......

Tengah tengah syok makan tu, tetiba anak mek Kelate ni, hantar benda ni.....Tongkat Ali katanya! Besar gelas air zam zam jer.


Wahhhhh........... Tak pernah weyh, sepanjang hidup mak jumpa gerai makan pagi yang ada pakej Tongkat Ali cenggini, Pakej Honeymoon Sarapan Pagi ke apa ni hihi......  Bukan meja kitaorang je tau, semua meja pun dia bagi. Laaaaa......... korang ni pun satu tau, confirm confirm le air tu Pak Jilap yang minum! Kang, kalau mak yang minum kang, ........hormon Testosterone mak naik kang, sapa nak bertanggungjawab? Haha......

Udahlah weyh, mak nak blogwalking ni ......

53 comments:

  1. hahahaha... camtu pula sis Okje...

    ReplyDelete
  2. kwn kt sblh tgk trus kata 'dapnya ikan tongkol' hihihiihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap Zai ....ikan tongkol mmg faveret OKje tu....

      Delete
  3. amboi2 sedapnya sarapan honeymoon dia... ehem, siap air tongkat ali tu.....ehem...ehem...ehem...eh, tetiba nak berdehem pulak..

    cubalah promosikan nama kedai sarapan honeymoon ni sikit. kot ada masa atau terlalu dekat situ leh menyinggah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de namalah AN..... dia tumpang kedai Doll Tom Yam area Kajang ni. Eh? Sempat ke nak menyinggah pepagi ni?

      Delete
  4. hahahahaa..malam ni baru malam jumaat kak..silap tu dier kasi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari hari pun macam malam Jumaat Zee haha.....

      Delete
  5. Hahaha .... sopan-santunlah sepanjang hari semalam yek! Asyik 'ya, bang!', 'ya, bang!' ajelahkan...mithali sangat. Padanlah tak nampak. Ingatkan sakan sambut raya korban.

    Ini memang kes dia minta sarapan honeymoonlah tu. Tak pun mana tahu memang Pak Jilap dah bisik-bisik minta tongkat ali. Huhuhu....

    Mak, kalau Mak terminum pun tongkat ali apa salahnya. Kalau esok harinya bangun tidur tengok okey je, makanya takdalah menjadi masalah kita orang perempuan minum tongkat ali. Penat weyh asyik minum kacip fatimah jek ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katanya pelakon handalan haha.....kenalah yes bang, yes bang aje....sebelum kena potong elaun haha ...... Beb rasanya kalau kita minum tongkat Ali memang tak jadi apa kot....paling kuat pun bulu roma je yang berdiri hihi

      Delete
  6. terliur tengok nasi tu with ikan tongkol..

    ReplyDelete
  7. lain macam upa air tongkat ali tu...amboi...sakan berhoneymoon la ni...hehehe

    ReplyDelete
  8. dak opo la ngombay wedang tongkat ali ..
    lanang ngay dewey juga ..
    seng benefit pun bojo nay jugak kan ..
    ha..ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..... Aby setakat gelas cilik ora enek opo opolah lainlah ngombey sak tong haha.....

      Delete
  9. teh O,angin,minum sedap.hadehhhh.

    #KlikKlikIklanNuffnang

    ReplyDelete
  10. tetiba rasa mengidam nak makan nasi dagang...betul2 terliur tengok gambar tu...
    bagusnya kedai tu..siap bagi air tongkat ali lagi..hihi..hari2 malam Jumaat..hehe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha........dah kilauan ni cukup cukuplah Sura....

      Delete
  11. tongkat ali... pergh... terbaik... terangkat...

    ReplyDelete
  12. nk kta apa sodappplh jawabnya..

    ReplyDelete
  13. ahhaha..ingatkan Tongkat Ali Pak Jilap yg order.. rupanya semua depa bagi ya.. hehe..
    sedap tu kak Nasi Dagang...lama tak merasa...

    ReplyDelete
  14. meriah lah.. untung lah perut dapat makan nasik satu hari 4 kali.. hahaha
    best lah dapat melenong hanimun package dpt makan sama2 pak jilap.. jelessss ai tau.. :p
    pesen baru ke air tongkat ali tu bancuhan teh.. selalu kopi je kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weh mana ada sampai 4 kali....ko sajakan cik Jah nak provoke mak....
      Alah setakat hanimun kat gerai tepi jalan pun nak jeles....lainlah kalau kat hotel ke mcm cik Jah tu...

      Delete
  15. pakej honeymoon...berhoneymoon tak OK je?

    ReplyDelete
  16. hahahahaha... (tak mampu berkata2 daa...)

    ReplyDelete
  17. honeymoon ke dating ni?
    tapi kalau suami saya idaklah dia mahu ke sini
    tak suka makanan kelantan kata dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Honeymoon apa kalau tepi jalan raya tu YY oiii haha

      Delete
  18. OO...dia bagi free yea??best la..satu cara untuk tarik pelanggan..lepas ni pi lagi kedai tu ye..mana tau dia hulur kacip patimah pulak..ekekekek

    ReplyDelete
  19. wah terliur nampak sudah okje...

    ReplyDelete
  20. tetiba terfikir , lepas sarapan tu , apa terjadi di rumah ... bhahahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. vee.....vee.....Nasib semuanya terkawal huahahaha.....

      Delete
  21. Nasi dagang tu bukan orang Bradford dan orang Berlin jak yang leleh air liur, orang seberang laut ni sama.....jarang2 bah jumpa nasi ni di KK okje......
    Lain macam jak mek kelate tu bagi air tongkat ali pagi2....atau dorang nak promote air tongkat ali keluaran gerai mereka agaknya okje....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time kursus kat KL cari nasi ni yeh.....
      Yelah tu kot promosi dengan harapan org tanya jual ke?

      Delete
  22. Dulu masa saya g kelantan tak sempat nak merasa nasi dagang & kerabu. Nak beli kat sini macam tak umphhh pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sana mesti umphh kan nasi dagang dgn nasi kerabu dia...

      Delete
  23. hahahahaa lps tu balik umah mmg sambung honeymoon ke kak? mklum dh minum tongkat ali kan hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish Dana ni....bisik lew lain kali hihi......

      Delete
  24. alamak okje...tegelak2 lieya bace nie..sebab dok pikir bende lain eheheheeheh...adoi lawak2....tapi ni style mcm kat indon nie...lieya penah stay hotel kat sane, time bekpes die bagi kite jamu secawan.... free kan ape lagi togok jek laa haahahahah...lagi pun jamu utk perempuan ni kalo buatan indon mmg power....dgn ibu kunyit laa, temulawak laaa heheeheh

    ape yg pasti lieya telan air liur due kali tgk nasi tu okje...terbayang2 tgh suap diri sendiri ekekeekekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh Lieya ...apa yg tergelak tu......mesti teringat malam jumaat ni hihi..

      Agak eh dia buat style Indon kot....bagi bagi jamu ni....Lama dah tak makan jamu Lieya, last rasanya beranakkan si bongsu itu pun jamu kapsul kot...

      Delete
  25. Wah sedapnya honeymoon deangan nasi kerabu..part tongkat ali tu..kita senyum aje...masih bawah umur..he..he

    ReplyDelete
  26. Sarapan honeymoon ya ?
    Kelakar sis Okje ni. Memang terbaik entri ni. Santai, belasah je menulis hahaha....

    ReplyDelete
  27. Saya nak ikan tuh, bole la bagi sikit.

    ReplyDelete