Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 3 November 2014

Selamat Pengantin Baru Bob dan isteri!

Salam Isnin.....

Gud Luck untuk anak anak yang sedang menduduki SPM bermula hari ni. Semoga dapat menjawab dengan tenang. Buat sahabat alam maya umi Sura, tak yah ar nak risau lebih lebih..... relax ar hihi.... Mentang mentanglah mak Jilap dah lepas ek...... hihi.....

Semalam pergi kenduri kawen ex office mate kat  Sangkot Villa Hulu Langat. Pertama kalilah mak Jilap sampai sini. Ingatkan ni rumah dia. Rupanya tempat ni memang untuk kenduri kenduri kawen gini.... Nampaknya maklah yang ketinggalan zaman sungguh ni hoho....... Baru teringat Fuyoo Raya Zizan tahun ni pun depa buat kat sini. Patutlah rasa familiar sangat Villa ni.

Selamat Pengantin Baru Bob dan Nida
Moga kekal hingga ke Jannah
Memang cantiklah tempat dia, makan pun sangatlah sedap! Teringat ingat sampai sekarang ko ..... Kak Nora bagi 5 bintanglah! hehe.... Tau ajelah, perasaan seorang blogger, memang membuak buak perasaan tu nak ambik gambo semalam, tapi malulah pulak, orang ramai dik.....

Gambar pengantin adalah ihsan daripada geng WA office yer. Maklumlah, masa pengantin bersuap ni, mak pun tengah bersuap jugak, tapi suap sendiri haha...... 

Mampu ambik gambo ni jer haha........ Ini pun sedap jugak, makan panas panas! Pergh!!! Si TLBD ngan Angry Bird jadi mangsa beratur.... 



Buah tangan dari keluarga pengantin, suka suka.... sebab ada doa doa harian sekali!
Memang seronok dapat berjumpa dengan ex office mate yang lain, tapi sowi mak tak boleh lama sebab ada jalan yang nak kena diukur haha...... Apa apa pun rindu kamuuuuuu.....


38 comments:

  1. Kalau belum kawin lagi, mmg saya pun teringin nak buat majlis kat situ...
    hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Cantik sgt la villa ni...ish kenan la nak sediakan tapak perkahwinan mcm ni...bg sewa tempat je...weeeeeeee

    ReplyDelete
  3. Lokasi cantik kenalah sedia ongkos yg cantik dinda.
    Sekarang ni sedia aje duit nak pilih mana pun boleh..

    ReplyDelete
  4. ala..nak tengok gambar lagi..mana outfit of the day mak jilap?datang tempat glam gitu, mestilah glam jugak kan?

    ReplyDelete
  5. comel comelnya anak akak okjee.... selamat pengantin baru buat mereka.. semoga berbagia selamanya...

    ReplyDelete
  6. Wah nampak grand sungguh! Teringat dulu2... Bersanding kat luar rumah diatas kerusi beralas kain batik....huhu

    p/s: Sekarang blog dah salin kulit, harap ianya tidak menyusahkan lagi ya... Kalau ada apa2 masalah lagi bagitau... Terima kasih komen, sbb sebelum ni tak tau ada masalah tu :)

    ReplyDelete
  7. Alamak, saya pun tak tahu tempat ni. Kalau tahu, tentu buat majlis kahwin kali ke 18 kat sini juga. Yang penting makanan tu yang sedap ^_^ Tuan blog tengah sedap mengunyah makanan sampai tak sempat nak ambil gambar yek. Takpa, kita faham!

    ReplyDelete
  8. nampak grand je buat kat villa ni kan..

    ReplyDelete
  9. sehat pengantin.

    tahniah bt mereka tuuu...

    ReplyDelete
  10. salam pagi isnin kak anom:)

    cutenya mempelai, semoga berbahagia hingga ksyurga:)

    ReplyDelete
  11. tahniah..selamat pengantin baru.:)

    ReplyDelete
  12. nmpk cntik tempat ni.. selamat pengantin baru buat bob dan nida.. semoga berkekalan hingga ke syurga

    ReplyDelete
  13. selamat pengantin baru =)

    dkt je tmpt ni dgn umak mak sy. tp tu la kalo nk ke hulu langat skrng ni, jln jem dh mcm federal hghway je =p

    ReplyDelete
  14. SAnghkot Villa, sabtu lepas kami kat Anjung kasih di Hulu langat juga, cam lebih kurang sama design pelamin dia.
    Tahniah buat pasangan pengantin yang comel tu.

    ReplyDelete
  15. bnyk makann hainom tunjuk apam balik je ke?....tapi sedap jugak kn panas2.
    comel lah pengantin ...

    ReplyDelete
  16. gambar keliling Villa tu tak de ke??berapa la sewa nya agaknya..kan?/mesti mahal..

    ReplyDelete
  17. sedapnyeeee apam balik!
    zura pon kalo gi kenduri kawen.. mesti nak rasa semua desert y di sediakan. layan jer. hahahaha

    ReplyDelete
  18. bestnya kaknom gi kenduri kat villa
    best ni boleh makan puas2 hihi :)

    ReplyDelete
  19. selamat pengantin baru utk mereka.. :)

    ReplyDelete
  20. Ambik gambar tu wajib bg seorg blogger (cehh) okje... mana2 tpt pegi pun mesti rasa nak snap tp kdg2 tu malulah juga org lain semua tengok. Apahal org ni eksaited bebenor mengambil gambar ... hehe

    ReplyDelete
  21. banyak2 tempat nak snap gambar, memang malu bila berada kat majlis kahwin...haha..
    nak snap gambar makanan pun sorok2...samalah okjer....rasa macam orang tengok je,
    ada anak dara, bolehlah berangan nak buat kenduri depa kat sini, okjer..
    saya ni dua2 hero...bawah khemah ajalah nampaknya, heee

    ReplyDelete
  22. jgn kata cik bedah.. cik jah pun blom pernah sampai tempat tu..
    tiba2 teringin plak tengok apam balik tu..
    psstt apasal tak selfie?? paling tidak pun bergambar dgn perantin baru tu..

    ReplyDelete
  23. selamat pengantin baru kepada mereka. walaupun tak kenal, saya tetap mendoakan kebahagiaan mereka sampai ke anak cucu.. hihi.. ^_^

    ReplyDelete
  24. itu apam balik ek okje.. sekarnag banyak majlis buat macam2 kan, seronok tengok. kami ni dapat tengok jer la.

    ReplyDelete
  25. salam hainom ..
    zaman kita bersanding dulu orang raikan..
    sekarang org bersanding kita raikan pula kan ..
    kan ngayah angger dewei iso bersanding meneh skali.
    hihi

    ReplyDelete
  26. Good luck untuk adik-adik yang sit for the exam...

    Tahniah kepada pengantin..semoga bahagia ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  27. tahniah utk pengantin
    nice venue!

    ReplyDelete
  28. Selamat pengantin baru buat mereka. Memang cantik tempat nih.

    ReplyDelete
  29. wah cantik tempat tu
    apapun selamat pengantin baru buat kedua mempelai

    ReplyDelete
  30. Semoga pengantin baru ni dipanjangkan jodohnya...nampak meriah majlis kat tempat tu, bolehla tu kawan2 yang ada anak dah besar, survey uyk sambut menantu nanti....

    seronok ya sekali sekala dapat jumpa kawan lama.. boleh sembang macam2..ooo yg sorry tu sebab nak g ke Ikea ya..

    ReplyDelete
  31. cantik tmpt nei. suasana mcm romantik jer. boleh juga kalu nk buat majlis anniversary..hehe
    betul tu..kekadang rasa malu nk ambik gambar, seolah mcm ada org perati. kalo tak amik rasa nyesal pulak, kejadian berlaku sekali jer..nanti nak wat entry takde bukti..hihi

    ReplyDelete
  32. semoga berbahagia bob dan nida hingga akhirnya ... aaamin . yg bujang ni klu nak buat kat sana mcm jauh jer gitu ... heh heh

    ReplyDelete