Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 5 December 2014

Gambar hilang dalam entri

Salam Jumaat.....

Adoiiiiiii.......bila belek entri lama, lama tak delah lama sangat, tapi sejak dapat Hp barulah (sajalah tu....sajalah tu.....hiks ), rupanya ada gambar yang dah hilang. Dah jadi macam tak sempurna pulak entri tu. Yelah...... bila cerita suruh rujuk gambar, gambar 'no entry' pulak yang keluar! Kan potong mood tu namanya.....
















Ni pandai sangat mendeletelah ni, delete gambar kat gogle+, padanlah muka....... delete punya delete, terus terdelete gambar everywhere! Nasib diri sendiri yang mendelete! Kalau Pak Jilap yang punya angkara, 3 hari 3 malam tak mo kawan dah! haha.......


Ohhhhh........ nasiblah gambar mak dengan hubby lovely dovey tak terdelete, kalau tidak, wajib photoshoot balik, kasi pose pegang tengkuk bagi korang muntah !!! keh..keh..keh....

Kan mak dah cakap, mak ni bukan suka sangat pasal gadget madget ni, so bab transfer transfer contact no dalam hp lama memang mak serahkan bulat bulat pada Pak Jilap kasi settle. Kalau dia dengki mak, dia buang semua contact no kengkawan mak, rasanya mak pun tak perasan kot. Esok nak call, baru perasan no dah hilang!

Sebenarnya kita orang pompuan ni ( tak semua ye, mana yang tak minat gadgetlah )  bukan tak tau nak transfer bagai tu, cuma malas nak fikir jer hihi.....  Kalau terpaksa, boleh jer diusahakan.
Kata orang, dah laki ada hehe.....

So esok cuti. Dah ada plan nak ke mana mana ke? Ke dah plan nak terbang over the sea macam  Rostina kita ni?

Mak tak de budget nak terbang, menyusur jelah atas darat sudah haha.......


56 comments:

  1. jangan lebih 3 hari 3 malam kak, derhaka nanti, pak jilap sumpah jadi handphone..hehe.saya perasan gak entry tu takde gambar, saya ingat PC saya yang problem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe ....memandai ko yek Sal, cakap mak kena sumpah jadi hp....na uzubilah....hihi....

      Stalk ler tu...

      Delete
    2. bukan stalker, peminat...hihihi.

      Delete
  2. OKjer..samalah KY pun banyak terdelet gmbr lama. Sydahnya entri x begmbr. Nasibla sape yg paham apa yg ditulis dlm entry tu..huhu

    ReplyDelete
  3. tgok n3 lama termalu juga..gambar pun buruk..so delete better..

    belum setel kerja...dok merancang yg dekat2 je in shaa Allah.
    tak suka jejalan..suka duk rumah..klu pg luar kl...lepak kat hotel jer lps tu makan...dh namanya bercutikan..lepaklah puas2..hihi..anak2 pun sama ikut perangai mak bapak diorg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita org ni kaki jalanlah Knor....tapi bukan bercuti jauh pun, duk window shopping keliling Cheras jer haha

      Delete
  4. Mak! Maksud tersiratnya Mak ni dok belek entri lama Mak sambil senyum sorang-sorang ek........ Hahaha, ngata orang perasan bukan main! Alahai...dalam banyak-banyak gambar yang terdelete, nape tak terdelete gambar pegang tengkuk, pegang punggung bagai........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huaha...haha....jeles lew tuuuuu....nasib dah terbiasa dgn jiran yg kuat cemburu blind blind so dah immune hihi...

      Delete
  5. Sekarang ni cuti sekolah serah aje pada adik TLBD buat kan.
    Kalau kanda pun tak kuasa juga - serah pada anak mereka lagi expert.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh diselamatkan lagi kanda....mmg delete everywhere so kalau nak kena tangkap semula...

      Delete
  6. Ha'ah, saya pasal gadget madget ni pun samalah, malas nak perah otak dah, ki ki..serah je kat anak, diorang buat kejab je siap, kalau saya kang kot ambil masa 7 hari, 7 malam..

    ReplyDelete
  7. Seronoknya kalau dapat bercuti anak-beranak waktu cuti sekolah ni...tapi mesti kebanyakan tempat percutian penuh sesak, kan?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ler KC.....memasing pun nak bercutikan, so kena hadap ler gamaknya

      Delete
  8. Asalam anum kes ni kemaskinikan blog yeer..ala kesian juga tengok dah tak sama blog ni yang lalu..gambar kemana dah anum..tak apa buat laik yang terbaik ya..sabar itu iman.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan pasal kemas kini blog cikgu...mmg terdelete...

      Delete
  9. Ok..nak bercuti tu pastikan kesiahtan yang baik ya...berhati2 selalu iangat padaNya itu the mostly tau..InshaAllah akan selamat

    ReplyDelete
  10. aik tadi lain ja ..hehehe ok dah pun blog anum lawa dah cantik kemas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak delah sangat cikgu....tuannya tak tau nak ubah...

      Delete
  11. ai pi juga over d sea tu tp blk kg halaman je la ... hahhaha aobersi jugak tu okje... kikiki

    minggu terakhir dis tu br nk lajak seminggu cuti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh time Krismas yeh.m Gi mana tu agaknya yer Eina...

      Delete
  12. huhuhui diri sendiri yg slh tkape, jgn org lain yg bt

    ReplyDelete
  13. menyusur ke mana plak kali ni okje hehe?

    ReplyDelete
  14. sama la kita..ada jugak terdelete gambar kat google+ tu

    ReplyDelete
  15. dah trdelete ...redha je hainom..
    hainom ....nak mnyusur jalan mana pulak?

    ReplyDelete
  16. macam mana leh hilang gambar tu?

    ReplyDelete
  17. huhuhu.. camno boleh terdelete.. OKje.. redha ajelah yek.. nak cari balik satu keja yek..
    hmm.. hujung minggu nak menyusur rumah2 kenduri kawin dan segala bapak kenduri.. musim cuti sekolahkan... muhehehehe

    ReplyDelete
  18. Esok boleh le pegi jalan2 atau makan2 ye. Syok betul weekend.

    ReplyDelete
  19. same laa kite kak..menyusur ke jalan darat jek laaa...takpun menyusur ke bantal depan tv kaakakakak..weekend2 ni heaven layan tv ...mintak2 hujan esok...adoiii lagi syok laaa hahahaahah

    tu le kak, kawan lieya penah kene mcm nie...die plak sycn blog dgn gambar kat henset...delete pic kat henset kat blog pun hilang same....adoiiii nangis tak sudah dibuatnnyer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lieya nampaknya termakbul doa Lieya....hujan pagi Sabtu.....sambung tido lew tuuu

      Delete
  20. saya lagi takda bajet....bergolek atas katil kat rumah aja lah...hahahaha

    ReplyDelete
  21. Aduhai.. kalau gmbr terdelete mmg haru... huhu lain kali kena buat style dolu2... amik gmbr pastu pi cuci.. tak de ka rasa ralat sgt...

    Ayat last tu kelakar... saya pun menyusur kat darat je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih selamatkan NK cara dulu....cuci gambo!

      Delete
  22. Hujung minggu ni nak balik kampung... Okje nak ikut...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak maulah....kang ada yg kena kejar ngan parang ni hihi

      Delete
  23. mulanya misteri jgk mana peginya semua gambar dalam entri...rupanya terdelete :-)

    ReplyDelete
  24. Entri lama2 sayapun ada terdelete juga, sayangkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg lah geng sayang yek....
      Eh ....kena jugak mcm kita ke?

      Delete
  25. "kasi pose pegang tengkuk bagi korang muntah" pegang tengkuk aje ke?..he..he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hep....hep...budak tak cukup umur diam diam....hihi

      Delete
  26. klu ada org tlg buat lagi senang kerja kan ok jer . malas sebenarnya nak mebelek2 ni ... heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer betul Vee....okje pun malas dan tak minat sebenarnya, kalau benda minat laju jer haha

      Delete
  27. mmg klu delete kt google plus tu hilang kt entry..samalah kita tak minat gadget..upload picca nak rotate pun tak reti.muahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh...huh.....lagi teruk dpd mak rupanya mak si cik Pea ni hihi....

      Delete
  28. sabar jer la..hihik..akak nak g bercuti..haha

    ReplyDelete
  29. Samalah okje ... tau pakai jer , yg selebihnya serah kat suami tolong buatkan ..

    ReplyDelete
  30. huhu belum berlaki lagi...so wajib buat sendiri la..

    ReplyDelete
  31. betul tu...kadng-kadang malas jugak nak xplore gadget2 ni...mr hubby kan ada....hehehe

    ReplyDelete
  32. Haha.. me too.. apa nak kata, dah terdelete, kena redho jelah..

    ReplyDelete
  33. saya pun ada perasan juga
    biasa kalau hilang gambar memang sebab source dia lah
    saya bab gini rajin OKje, sanggup usaha sendiri walau laki ada...hehe
    saya pun tak ke mana OKje, tak beduit buatlah cara tak berduit =)

    ReplyDelete