Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 1 December 2014

Koleksi Cucu

Salam Isnin mak!......

Selamat bercuti kepada yang makan angin sempena cuti sekolah yer..... Tak pe, enjoylah sepuas  hati yang korang nak, kasi chancelah kat korang berseronok sakan, biar Mak Long jaga KL! No hal punya!

Minggu baru ni balik kampung lagi, sebab kakak sulung buat majlis kat rumah dia pulak. Buat kecil kecilan jer.

Meh, nak tempek sikit gambo Flower Gurlz merangkap cucu mak buat kenang kenangan....
Oh tidakkkkkkkk, ramainya cucu mak weyh!!!!....... hua hua hua....


Nak tempek jugak gambar mak OKje bersama cucu cucu dan cicit dari anak sulungnya ( cucu sulung dah meninggal, al- Fatihah buat arwah ). Anak sedara OKje tu pun dah nak dapat menantu dengarnya. Oh tidak sekali lagi, bakal dapat cicit pulaklah mak nanti hukhuk.....  


Inilah anak kedua arwah merangkap cucu mak jugak. Bagi laluan mak nak fengsan sekejap, sebab ramai no cucu! 

Dia ni sebaya dengan Angry Bird. Mak dia ni adalah anak sedara sulung OKje yer. Maklumlah, orang dulu dulu, kan zaman kawen cepat, termasuklah kakak sulung mak. Tulah pasal, anak sedara, jadi lebih tua daripada makciknya. Anak beranak bersalin sesama haha......


Eh, kalau dah letak koleksi cucu, macam tak best pulaklah kannnnnnn kalau tak tempek gambar Nenek dan Atoknya......hahahahahahahaha  

Huh! Nenek gila selfie namanya ni ....





43 comments:

  1. dah jadi nenek rupanya..takpe nenek vogue..hehe.

    ReplyDelete
  2. amboiii cucunye okje...kemain lagi hah...cantik jelitassssss hehehehe ...flower gilrs harus laa jelita2 baru berseri arak pengantin heheheheeh.....seronok dpt kumpul ramai2 gini..cuti sekolah laa dpt buat mcm nie, pastu ade plak majlis kawin mmg seronok la sepupu sepapat dpt bekumpul same.....

    masing2 mesti nak makan pun sayang ...sayang lipstik ilang kaakakakakaak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan....Lieya budak budak sekarang ni mmg andai melawa dah

      Delete
  3. Dinda kan anak bongsu mestilah kakak-abang dinda yg atas dah ramai menikahkan anak. Jadi memang cepatlah jadi nenek:) Kanda pun dah ramai cucu tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu kanda..... samalah kita...

      Delete
  4. Nanti bila jadi nenek, make sure jadi nenek vogue okeh....hahaha

    ReplyDelete
  5. comelnya flowers girl..acik pun macam tu okje..sampai kan dah ada cicit..acik kata panggil wan je ye..jangan panggil onyang..hi hi..tapi budak2 maknya dan ajar ..dipanggil kita onye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....itu yg malaskan AE. AE siap bagi amaran lagi yeh hihi

      Delete
  6. ramai cucu nenek OKje ye..hihi

    ReplyDelete
  7. Samalah kita geng, sesekali berkumpul dipanggilnya kita "nenekkkk!!"""

    Nenekpun nenek le cu oiiiiii, barulah sedar diri dah tua, ahakkk...

    ReplyDelete
  8. hi nenek vogue…lama gitu tak jenguk nenek, bertambah2 cucu & dah nak timang cicit. alahaiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Ros...sombong ar lama tak jenguk kita

      Delete
  9. alahai okjer, saya pun dah ada cucu, cicit pun ada..belah suami, ada anak sedara, lebih tua dari kita, pun dari belah suami, ha ha..panggilan diorang pada saya..uwannn..hua, hua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooooo NA belah suami yer.....ok lagi kot....ni yang tak menahan belah sendiri...
      Mesti suami NA tu bongsukan....

      Delete
  10. Nenek dengan atok mereka ni memang, gila wefielah katakan. Tak dapat nak dielak, kena juga tengok gambar. Dah kata kalau datang tak boleh curi tulang masa membaca. Kenalah telan air liur kemuntahan tu.. Uwekkk.... serius nak muntah tengok gambar last nasib baik ada TLBD ^_^ Tak jadilah nak muntah tengok gambar couple kilauan emas...

    Eh, OKje... jangan tak tahu Kak Ton pun ada cucu(s) juga tau. Nanti Kak Ton kira.... errr...ada 5 kesemuanya. Yang satu tu sebaya dengan pak sedaranya - Adik Cute. Hahaha.... mak sedara dengan anak sedara pakat nak bersalin sama tahun. Kadang tu tersasul-sasul cakap kat cucu sedara - aunty, aunty... alahai, nampak no perasan muda lagi ^_^

    Kan Mak ada satu cucu yang comel je tu....macam anak mat saleh, mana pigi budak perempuan comel tu tak masuk dalam senarai? Mak sengajalah ni kan, takut Mak tak nampak comel kalau letak gambar cucu comel tu ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha....memang sengaja nak kasi jiran muntah sebenarnya ......Hambik, 2 hari berturut turut buh muka makcik gila selfie haha....
      Sikit sangat cucu Kak Ton tu, cucu kita dah tak terkira puluhan kot malas nak kira! Sama ar memang sengaja sasul sasulkan hihi biar nampak muda. Boleh Gitu?

      Ohhh cucu yg tu tak datang masa ni. Nasib weyh tak datang hihi..... kalau tak sure mak tenggelam tau!!!

      Delete
    2. Alaaaa... Mak! Kalau cucu comel tu datang dah tentu Mak ban gambarnya dari kena snap dek he-ho baru, Mak. Takkan Mak nak letak bakal juara ceria entah apa tu dengan bakal finalist kilauan emas musim ke-21! Of course tidak ler....

      Kalau datang sini memang dah tahulah, Mak. Cerita waima pasal apa sekali pun mesti ada terselit gambar Mak berselfie. Itu okeylah lagi. Yang tak tahan kalau dia start berwefie dengan bapaknya tu. Aduh, urut dada sapu minyak kapak sambil membaca dan menatap gambar tau!

      Delete
    3. ceh....meh sini mak tolong urutkan dada dengan minyak mustajab halia dengan cili api hahah.....kasi kaw kaw punya panas

      Delete
  11. tulah org dulu2 mmg kahwin cepat . abang sulung saya pun dah 60+ . anak angah lak semuanya dah berkahwin dan berderet anak . mak usunya jer yg masih selamba ... heh heh ... klu kumpul cucu + cicit , terlebih penuh umah tau ok jer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang kita ni Vee, kakak sulung OKje yg kawenkan anak ni pun nak 70 kot....
      Yelah dulu depa kawen awal, untungkan mak kita, dapat merasa tengok cucu cicit....Insyaallah mak usu dia sampai jodoh tak lama lagi tu

      Delete
  12. beruntunglah cucucicit hainom dapat nenek masih anggun gitu....
    biasalah zaman dulu kawen lagi muda belia....itu yg mak bersalin , anak bersalin ...anak2 sebaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SI pakai bedak nampaklah anggunnya cuba natural.....haha mcm pontianak haha......

      Delete
  13. alahai omelnye cucu2 akak tuh semua.... akak takde muke dh ada cucu sedara, nmpak mude belia

    ReplyDelete
  14. comel2 belaker cucu okje... ker nak kena panggil nenda ni? hehehhee nak marah ler tuuu.
    tapi ok sangat la ni, ramai cucu pun nenek ngan atok menten bergetah gitu, awet muda sangat ;) ni bukan perli tau... betul ni. untung kan orang dulu2, I ni kadang2 merenung masa depan, umur dah 30lebih anak baru dua kecik2 lagi, nnt sempat ker nak merasa main ngan cucu ni? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah MJ....tak mau ar nenek ,panggil nenda ok sikit yek macam puteri sikit haha.....
      Oooo teringin jugak rupanya nak main dengan cucu hihi

      Delete
  15. TLBD muka memamg ikut OKje ..cantik nih besar nanti..mujur tak de anak lelaki yang baya2 dia..kalau tidak saya cop dulu nak buat menantu..ahhaha

    ReplyDelete
  16. samalah kita okje..cucu2 ramai sbb kite ni walau baru masuk 30an dah pangkat nenek.huhu..

    comel2 flower girl tu..boleh la booking buat jadi cucu menantu.haha

    ReplyDelete
  17. Comel2 cucu mak..ada majlis macam ni kan, boleh berkenalan dan bermesra dengan sedara mara yang ramai tu..

    Kalau anak sedara saya kawin awal, saya pun ada potensi jadi nenek, sebab anak k long, kngah dan k ja dah beberapa orang di usia 20an. Biarla depa tu kawin lambat sikit, bolehla naim dan nazif jadi pujaan ramai, sebab diorang je yang kecil skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah dekat dah tu nak jadi nenek AN....Kalau umur depa dah 20an....tak berapa tahun lagi tu, so bersedia ajelah fizikal dan mental hihi....
      Yelah nanti kalau dah ada cucu sendiri nampaknya Naim ngan Nabil kena bagi laluanlah hihi

      Delete
  18. Comelnya cucu². Saya baru ada 2 cucu ☺

    ReplyDelete
  19. Jaman ni anak cucu dan nenek sama naik comelnya..hehe

    ReplyDelete
  20. hahahahahahaha.. untung jugak OKjer.
    nenek yang muda remaja. bangga ape? hahahahahaha

    ReplyDelete
  21. Cantiknya cucu-cucu nenek...
    Okje, panggilan lepas nenek apa ek?
    lepas ni naik taraf jadi moyang pulak nampak gayanya....
    Nenek ke, moyang ke apa mak kisah... Janji dapat wefie dgn kekasih hati sokmo :)

    ReplyDelete
  22. Alooo..lo...comelnya cucu-cucu dia..maklumlah nanny vogue gitu..he..he

    ReplyDelete
  23. comei2nya cucu... neneknya.pon muda lagi

    ReplyDelete
  24. Ramai cucu tapi maintain cantik.
    Apa rahsiaaa?
    xD

    ReplyDelete
  25. Oh tidakkkkk... cucu2?! Saya pun rasa nak pengsan... huuhuhu

    ReplyDelete
  26. Bersabarlah wahai cucu2 dengan nenek ko yg gila selfie itu ... kihkihkih

    ReplyDelete
  27. saya pon dah org cucu dah... huahua
    tapi saya belum kawen lagi nie... cemana nie... xkan nk pggil tok cik plak...

    ReplyDelete
  28. tu dia cucu, comel belaka nampaknya
    mak OKje pun alhamdulillah nampak sihat lagi tu
    tapi sebenarnya bila ada dalam keluarga besar ni, seronok juga kan?
    meriah sikit sebab orang sebaya tai sebenarnya pakcik or makcik kita =)

    ReplyDelete