Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 30 January 2014

KOMEN MU ku tunggu

Salam Khamis.....
Ramai yang dah start cuti hari ni ke?
Anak dara 2 orang kat rumah ni cuti dah, Papa Zir jelah yang kerja...... emm...
Tapi yang OKje pasti, Mama yang sambut Anniversary hari ni sure punya CUTI, hehe.....nak celebrate katanya.... Kat mana agaknya korang open table yek? ( busy body ni!! hehe.....)

Hati tertanya-tanya, mana perginya dia, dia  dan dia hari ini dan semalam.....
Sebok sangat ke dia...... hingga SEPI TANPA BERITA, hingga tiada madah tanpa bicara, walau sebait kata buat penghibur hati yang sedang gundah gulana ......Pujangga selalu berkata,  SEPI ITU INDAH....
Ya mungkin, sepi itu ada kalanya memang indah tapi kalau blog sepi tanpa komen? Apa KES? hehe....

Soalan soalan tu sure sering bertamu dalam diri kita yang bergelar blogger. Dalam ramai ramai pengomen yang setia, tentu ada mereka yang kita tunggu komennya......

Korang pernah tertunggu tunggu komen seseorang?
Ada yang tak kena dan terasa ada yang kurang jika dia tak meninggalkan komen di blog kita, rindu dengan celotehnya, rindu dengan ceritanya ......
Korang jangan pulak nak menipu OKje......
'Komen OKjelah yang kitaorang tunggu tunggu'.... Nak jaga hati katanya.....
Cis!!! ada yang nak kena kungfu ni!! hehe.....

kaskus.co
Namanya pun manusia biasakan......hehe.....haruslah ada......
OKje pun ada weyh..... tapi biarlah rahsia siapa mereka.......
Kang OKje bagi tau ada yang jeles pulak...... ada pulak yang menghempas hempas badan dalam lumpur kang hehe....

baby-rhino-learns-walk
dairishare.blogspot

Wednesday, 29 January 2014

USB dari Mia Liana

Salam Rabu.....

Shhhhhh........ kena update guna HP je le gayanya ni, Papa Zir ada lagi tu...... pukul 11 baru ambik maknya hantar check up katanya...... Malu lew mak nak bermaharajalela bukak laptop hehe....

Ambik peluang lew Mama Zir suruh dia hantar ke Pejabat Serahan Pos Malaysia, Batu 9. Lama dah surat tu tersadai kat situ....


Dah call mintak diaorang hantar sekali lagi ( rasanya sekali tu je berangkatnya, selepas tu memang tak pernah angkat! ) , sampai sudah, tak berhantar dan akhirnya mak kena AMBIK SENDIRI tau!....


Inilah bendanya...... USB dari Mia  bukan Mia mama Shumi, Shamzi dan Damia tuMia Liana .......
Semua orang pun kenal Mia Lianakan.....
Tak sangka sebenarnya, komen komen OKje yang banyak awal tahun lepas tu membolehkan OKje tersenarai dalam carta tahunan! TQ Mia!

Weyh.....
Tak kira .....mak  nak share jugak pasal ni dengan korang, semalam Mama Zir MEROTI sekali lagi buat kali yang ketiga!....Hik....hik..... SAWAN ROTI gamaknya ni...


Tuesday, 28 January 2014

IBU KAU yang punya

Salam Selasa guysssss.....
Eh?.....Tetiba macam gediks pulak yek bila makcik-makcik cakap gitu! hehe....

Baru lepas mengajar Sudden Attack bawak kereta dekat shop lot yang baru bukak tu ha...... Pepagikan tak ada orang lagi, dapatlah 5-6 round, kasi biasa. Lama betul tunggu LESEN L! Nak ajar parking, omak eh pun dah lupa step dia macamana....hehe.... Setakat parking masuk, ke parking revese tu, bolehlah, cuba suruh side parking, sampai sekarang pun tak lepas! hoho....

Zaman OKje dulu, belajar kereta bukan pakai kereta Kancil atau Viva baru macam sekarang, jauh sekali Volkswagen Polo, dedulu pakai kereta Mazda lama macam kereta bawah ni.......Nengok pun sedih!

keretalama.com
Adoiii....... memang tak glemer langsunglah, Cikgu dia pulak, bukan abang hensem, tapi pangkat pakcik pulak tu huhu...... Yang tak boleh lupa, tunjuk masuk gear, tapi tangan dia atas tangan kita.... Ambik kesempatan lew tu?

Yuran masa tu rasanya baru RM300 lebih, itu termasuk lesen motor tau, tak macam sekarang, yuran sampai RM1000 lebih..... Apa? Tak percaya ke OKje ada lesen motor? hehe..... Jangan under estimate mak, tu yang mak berani posing atas motor tu walaupun orang punya haha..... Kalau zaman OKje dedulu, lepas dapat lesen, bukan boleh bawak kereta, manalah emak abah ada kereta..... tak macam budak zaman sekarang, untung..... baru dapat lesen pun dah boleh bawak MPV!

Sepatah kata Papa Zir....
Esok kalau Sudden Attack dah ada lesen, senanglah dia, ..... balik kampung dia boleh relax duduk tepi....... JANGAN HARAP nak duduk tepi yehhhh, tempat duduk tepi tu IBU KAU yang punya! haha.....


Monday, 27 January 2014

Terbukti.... TERLAJAK LARIS!!

Salam Isnin geng!.......
Macamana weekend korang? Besttttt ?
OKje? Melepak jer kat rumah...... best jugak dapat rehat! Budak budak kan sekolah ...... Hari Sabtu ambik duit RM100 kat sekolah Angry Bird, TLBD punya dah ambik dari hari tu lagi. Duit tu dia nak guna untuk tambahan beli beg travel katanya.....

Hehe..... berangan nak pergi Hong Konglah..... Korealah....... macamlah ayah dia tu kerja cop duit! Adik...adik.....

offerany.com

Semalam, sepatutnya memang turn visit PIL, ....... Dalam kepala ni terbayang nak bawak Japaneese Cotton Cheesecake, nak bagi rasalah hasil tangan menantu yang hantu ni ( mereka tak kata, diri sendiri je yang terasa hantu hehe....). Cream cheese dah beli dah hari Jumaat lagi. Tapi macam biasalah, asyik MAGIC jer memanjang .... haha....  tukar jadi ROTI pulak. Sebenarnya tak sabar nak try buat roti buh Water Roux yang Roha cerita tu!

Dah tentunya dasar pembelotkan...... Mama Zir masukkan jer semua Water Roux dalam adunan doh tu sebab malas nak simpan, sebab kalau simpan pun, tah bilalah Mama Zir nak meroti lagi hehe..... Walaupun doh tu agak lembik, terpaksa adjust masuk lebih tepung gandum dalam resepi ZZ  ( Mama Zir doublekan sukatannya) tapi TERBUKTI..... terlajak laris weyh!!! hehe...... Roti masih lembut dan gebu gebas sampai pagi ni!


Sudahnya, kitaorang tak jadi pun pergi visit PIL, Papa Zir kata..... dia tak larat, nak habiskan paper work, esok meeting dengan boss katanya, lagipun Khamis ni dia nak hantar MIL check up.
Melompat zirafahlah Mama Zir sambil makan roti.....hehe  

Sunday, 26 January 2014

Menjadi tak MAGIC mak?

Salam Ahad.....
Sure dah bekfeskan...... dah pukul 10.30.... kalau belum, makan tengahari terus je lah.... sonang!! Hehe....

Tanya papa Zir nak bekfes apa? Dia....... macam biasalah, memanjangnya tak kisah..... Tapi menyebut jugak..... lempeng ngan gula melaka tapi, elehhh......macam orang tau, mesti nak cicah dengan sambal tumis ikan biliskan......

Teringat pulak cili kering blend tinggal sikit, mana cukup nak buat sambal tumis! Maleh pulak nak memblend pepagi ni. Huh... kasi tukarlah....
Plan nak nak buat lempeng, tapi jadinya ni..... Menjadi tak MAGIC mak pepagi?.....hehe...

Emmm....sedap pulak makaroni ni goreng buh
sos spagheti + kari, selain ingredients lain ...
Papa Zir ni kan.....tak pernah missed layan kartun Jebak Pulau Laga setiap Ahad...... Tah apa yang bestnya tah, cite zaman dahulu kala macam tu, cite lawan lawan pulak tu!...



Friday, 24 January 2014

Ibu bukan MALAIKAT

Salam Jumaat sahabat yang disayangi......

Baru balik dari Bangi hantar Sudden Attack ke rumah kawan dia....... 3 perasa yang terhasil, Strobeyi, Laici dan Bandung. Strobeyi dan Laici, SA yang gigih buat malam tadi, yang perasa Bandung tu Mama Zir baru buat pagi tadi sebab nak habiskan balance agar agar....


Yang sedihnya SA tak mo bawak yang Mama Zir buat tu sebab dia kata tak mau bawak banyak-banyak sebab kawan dia pun dah buat jugak.......

Pergh!!! terus sedih dan dan tu jugak Mama Zir lew.......huhu.... Apa lagi Mama Zir punya modal kalau tak NANGIS nyorok nyorok! Tetiba seseme! Semalam pandai tenangkan Mama N , hari ni dia pulok yang sensitif tetiba hehe. Nampak gayanya memang faktor penuaan sungguhlah ni..... hehe....

Cik inilah dia dadihnya, kata semalam nak tengok!
Dalam kereta Mama Zir terus jadi pendiam! ( Tak sangka! hehe..... kalau tidak bukan main lagi bergurau dengan anak, cubit pipi le, cucuk pinggang le ). Sampai rumah kawan dia, SA turunkan benda alah tu, salam cium bagai, terus laju je Mama Zir balik! Tak layan weyh SA buat kelako pun. Majuk katanya..... walaupun dia dah bawak pun dadih Bandung tu....

( Kemain ( pinjam word yeh Lizz....) lagi kan Mama Zir, katanya kasar tapi hati lembut kemain macam dadih! hehe....)

Balik terus WA dengan Papa Zir, mengadu! Alahai kalau tak de suami, sedihnyalahkan, nak mengadu dengan siapalah agaknya.....


Papa Zir kata......
Bawak bawak le banyak bersabar.... itulah kerenah anak anak zaman ini. Doa dan nasihat yang terbaik, jangan simpan dalam hati. Apa pun itu semua kesan didikan kita.......

Sebagai ibu, walau terguris macamana sekali pun, Inshaallah akan tetap memaafkan anak-anaknya, sekejap je tu rajuknya......Ibu bukan MALAIKAT, nama pun manusia. Ibu mana yang pernah lupa mendoakan kesejahteraan dan keberkatan dunia dan akhirat buat mereka yang bernama anak.

Tak gitu Mommies?

Thursday, 23 January 2014

JAWS Kampung

Salam Khamis.....

Semalam, tengah Mama Zir syok landing atas sofa buruk sambil mamai ( memang betul betul buruk pun sofa tu sebab dah lama dan satu kaki dia dah patah..... nak gelakkanlah tu!!!... hehe....tengok ajelah yg duduknya sapa??? Zirafah maaa......  ), tetiba Si Sudden Attack turun dari tingkat atas, cakap nak buat DADIH.

Nampak tak buruk tak buruknya sofa mak ni hehe...... Sampai nipis tempat duduk
tu kena henyak dengan mak zirafah hari hari hehe....
Dah katanya tengah pang pang alang gitu, tetiba macam kena sergah, tak ke terkejut mak! Start le macam mak nak hangin satu badan. Dengan Resepi DADIH pun dia tak salin, cuma tengok kat Youtube jer, ada hati dia nak mintak mak ajar buat DADIH.... panaslah mak kan!!!
  
Mak si Sudden Attack tu pulak, BUKAN jenis perempuan melayu terakhir, yang penuh sifat kelembutan, yang cakap pun berbisik bisik, sopan santun....  Dah katanya JAWS KAMPUNG ....  cakap paling lembut pun, orang dengar macam nak cari gaduhlah  hehe....

Korang mesti LEMAH LEMBUT yek!!!
Kagum dengan orang yang sifatnya LEMAH LEMBUT ni, Mama Zir kalau nak tukar jadi LEMAH LEMBUT memang le dah terlambat...... sebab dah terlanjur jadi BULUH BETUNG hehe....
Redho ajelah anak Pak Rahman!! Yang kesiannya Pak Rahman le, dapat menantu macam ni haha...

ORANG BANDAR ni agaknya sifat dia memang lemah lembut kot ...... macam sepupu OKje. Ayah dia pak sedara OKje iaitu adik beradik mak. Maknya, cikgu, orang Batu Pahat ( sila jangan bangga, sebab asyik sebut  bandar kelahiran dia jer! hehe.....). Sepupu OKje ni memang dibesarkan di bandar dan cara didikan jugak for surelah berlainankan. Memang sangatlah santun, cakap tak pernahnya kasar....Teringat masa kecik kecik dulu sepupu OKje ni memang cakap orang putih sesaja dengan mak dia. Sepupu yang ni pulak menganga!.... haha....  

Moral of the story......
Ingat nak cari menantu yang lemah lembutlah........ senang sikit nak buli hehe.....

* DADIH tu Sudden Attack nak try jual kat masjid Bangi dengan kawan dia, so semalam tu kira dia nak try buat le....  Resepi dia tengok dalam blog Qurrataaayun . Memang MABELES! Dap!


Wednesday, 22 January 2014

Rindu yang BUANG KAREN

Salam Rabu.....

Baru balik dari blog Oursimplegarden ........ menjengah dia anak beranak. Lama rasanya OKje tak ke sana, dah banyak cerita dia yang OKje tertinggal.....
Weyh..... mana yang belum kenal tu, kalau terasa nak belajar tanam sayur mayur, Pekebun Cilik di blognya, sedia memberi tunjuk ajar, kalau terasa nak belajar buat Roti Pratha yang mabeles lembut, Mem Besar dan Mem Kecik boleh aje membantu! So apa tunggu lagi? Moh le ke blognya!

Sorang lagi yang dah lama tak sempat OKje nak jengah tentunya  Si Cantik Manis.
Sedih dan rasa bersalah bila baca komen dia.....

"Happy new year Okje...lama dah tak nampak okje sejak dapat banyak port baru!!! on APARTMENT 2 bilik, Port  Dickson"

Alolo macam majuk je bunyinya...... Tak mo tak mo majuk...... nanti OKje cubit pipi awak yang comey tu kang! Nak? hehe....

health kompas
Sebenarnya setuju jugak dengan statement dia tu! Itulah manusiakan, tak de yang sempurna...... bila dah jumpa geng yang lebih sekepala, lebih sejiwa, lebih rancak gossipnya ( masyaallah ), geng lama ditinggalkan!
Tak bermaksud pun nak lupakan port yang lama walaupun dah dapat port baru tau..... hehe....
Yang lama tetap istimewa di hati I tau!!! Mana boleh lupa geng yang pernah bagi mak coklat dan kad raya suatu masa dulu!

Tapi betullah!!! OKje rasa pun sejak kebelakangan ni memang macam tak sempat nak menerjah semua blog korang. Kenapa yek?Adakah tanda tanda penuaan mak telah tiba ? huhu.....

Kadang tu teringat dalam kepala OKje ni tau, lama dah tak dengar cerita blogger ni, blogger tu, tapi banyaknya, teringat je lebih, hanya mampu rindu dalam ingatan tanpa diluahkan dengan perkataan.....  

Sepatah kata Wirda Amir kalau RINDU dengan geng bloggers kenalah datang baca entri depa dan komenkan..... kalau setakat cakap jer, tak de maknanya, tu rindu yang BUANG KAREN namanya ! hehe...  
 

Tuesday, 21 January 2014

ROTI bola Ping Pong

Salam Selasa.......

Papa Zir selalu cakap,  mak dia dulu-dulu selalu buat kuih, buat roti, makan panas-panas! Ek eleh....... perli mak ke apa ni? hehe.....

Selalunya buat muka seposen jer, tapi semalam sebab tekak Mama Zir yang kepinginkan, laju jer capai Tepung Roti Nago yang dah berkurun lama belinya. Jeles weyh tengok Roha buat roti garlic roll..... tapi mak buat roti ala ala bola ping pong jerrr.... Gentel-gentel bagi bulat, baling dalam loyang! hehe.... Tengok resepi kat sini. Jadilah jugak, walaupun tak berapa nak GEBUS!...... Biasalah belot memanjang, bread improver tak dak, shortening pun tak dak......

Guntingkan je cheesedale yang lebih dalam fridge tu dan taburkan gula pasir!
Ingat nak sapu kuning telur atas tu....  emm maleh pulak, ambik jalan mudah, tak payah lew! 
Sebenarnya gambar atas tu cubaan kali yang kedua, pakai tepung gandum biasa jer, petang tu jugak buat sekali lagi!....... Yang pakai Tepung Roti Nago tu BANTAT, ( gelakkan OKje lew tu!!! )..... doh tak mo naik! Masa nak menguli semalam, memang pun ada bau lain tepung dia, padahal expiry lama lagi, tapi belasah jer le, tak mau membazir kononya! Sudahnya dalam plastik sampah!

Kenapa doh tak naik tu, jangan tanya mak, itu kena tanya PAKAR!

Keras kebatun weyh...... hehe
First time buat kalau tak ada 'ONAR' memang tak sah yek! Tulah rajin benau memasaknya hehe.... 

Walaupun dalam dia agak kering kontang, tak lembab macam yang kita beli tu.....tapi
habislah jugak berketul ketul Mama Zir kerjakan bekfes pagi tadi! Tau ajelah mak zirafah kalau dah menggila nak mengunyah sampai terjelir-jelir, berpintal pintal lidah dia tu! hehe.....


Cicah ayaq Milo! Sedap weyh!


Monday, 20 January 2014

BABY omey ...

Salam Isnin......
Macam tak de moodlah pulak pulak nak berblogging...... emm...

Weyh..... nak tunjuk gambar BABY OMEY hidung pesek kat korang..... Walaupun pesek ku pandang mancung! Hehe......  Nak tempek gambar Mama Zir, nan HADO....... maklum le zaman batu katanya, masa tu Mama Zir masih duduk dalam gua!....


Maha suci Allah..... yang menjadikan makhluknya penuh kesempurnaan, membesar dan seterusnya diberi peluang untuk disayangi dan menyanyangi. Alhamdulilah.....

Tua dah BABY OMEY tu rupanya....hehe....


Friday, 17 January 2014

Nasi BRIYANO bukan Briyani

Salam Jumaat......
Hari ni mak balik kampung ye anak anak........
Jangan nakal nakal tau, duk diam diam, jangan lawan cakap suami, no, no nooo berdosa, kalau rasa tak puas hati, tumbuk bantal kuat kuat yeh! haha........

Hari ni kita layan entri ringan-ringan jer, toksah serabutkan kepala......
Moh tengok gambo bawang goreng........

Tengok gambo NASI BRIYANO.....
Tak sampai hati weyh nak panggil NASI BRIYANI hehe .....  Bukan apa, menggooglenya semalam, bukan main lagi, tapi bila tang praktikalnya macam biasalah Mama Zir, memanjang belot, nak kerja senang jer.....


























Tengok gambo BRIYANO AYAM yang minyak berkepul kepul tu.....
Bolehlah jugak rasa dia, kalau setakat nak layankan tekak anak anak zirafah ni hehe......


Lepas tu zasssss...... NASI BRIYANO AYAM siapppppp...... Jemput makan!


Kalau rasa nak cuba nasi ni untuk Projek Memikat Suami, boleh je jengok resepi Sajiandapurbonda dan Resepinasibriyani ni sebagai rujukan, lepas tu pepandailah nak hidup hehe........

Thursday, 16 January 2014

TUTION time

Salam Khamis......

Dari semalam teringin nak buat Nasi Briyani, sejak tengok nasi briyani Zamir dalam Masterchef ......
Beras basmathi, daun pudina segala bagai tu dah cari pun semalam so hari ni cuma nak menggoogle resepi je. Nama je orang Johor, bukan reti pun masak Nasi Briyani hoho..... Lainlah orang Batu Pahat ! Orang Batu Pahat sure pakar masak Nasi Briyani kan...... Tak gitu orang  Batu Pahat??? hehe.......

Esok.....tunggu jelah entri bergambar Nasi Briyani Mama Zir yek! ...... haha....

Semalam pergi register tution anak dara dua orang tu. Memasing pun dah Darjah 5 dan Tingkatan 3.Tak habis habis merungut, tak de kawanlah, takutlah, malulah ( macam maknya je tak de self confidence ! hehe.....).

Jangan banyak alasan yeh! Dah lama sangat korang honeymoon, now, TUTION time!! Sekurang kurangnya belajar jugak mereka tu. Nak harapkan dia belajar sendiri kat rumah ni, emmm..... dengan TV depan mata, maknya pulak sama naik! Apa pun tak jadi ....

Rasanya kena import cikgu -cikgu disiplin datang rumah nilah...... biar dengan mak maknya sekali kena babab montot !

Pernah dengar tak Tution Cikgu Mariam? Ada sesiapa yang berpengalaman dengan pusat tution ni? OK tak fees dia, RM120/month untuk Tingkatan 3 ( 6 subjek ) dan RM100/month untuk Darjah 5 (4 subjek)!
Kalau dengan cikgu berapa yeh? Sebenarnya OKje lebih prefer kalau cikgu dia sendiri yang buat tution, taklah ramai sangat dalam kelas yek, tapi tulah, cikgu dia pun dah naik jemu mengajar siang hari gamaknya....

Kan best kalau Cikgu NCikgu Ulat Buku duduk dekat dekat rumah Mama Zir, bolehlah korang ajar anak zirafah haha.....
cisdel.com
Sanggup tak ajar kita cikgu cikgu semua ??

Wednesday, 15 January 2014

COMEI hape!

Salam Rabu....

Termenung sana termenung sini....... dah kehabisan modal nak buat entri!
Layan  je lah gambar budak yang  Cik SueCik GeeMiaS Faezah dan Cik Rara kata 'comei' dalam entri ni.......

Comei hape kalau muka macam ni Auntie ? Opss ke Kakak? .....haha........

Emmmm.....masyaallah
Peace no war....
Ingat cantiklah tu....
Adik, sudah sudahlah....... janganlah buat muka macam ni lagi!!! huhu..... 

Tuesday, 14 January 2014

Maulidur Rasul pun keroje!

Salam Maulidur Rasul buat semua sahabat ......
Kalau bukan semalam, moga hari ini menjadi permulaan bagi kita dalam memperbanyakkan SELAWAT ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w.

" Dari Abu Hurairah, dia berkata : Rasulullah bersabda : ' Orang mukmin yang paling sempurna imannya ialah yang paling baik akhlaknya, dan orang yang paling baik diantara kalian ialah yang paling baik terhadap isterinya" ( HR. Tirmidzi, Ibnu Hibban, hadith Hasan Shahih )

Gelojoh weyh Mama Zir nak tempek hadith ni sebab ada perkataan isteri kat situ hehe.....

Lambat bersiaran sebab anak Pak Rahman lambat pergi kerja hari ni......pukul 10 baru keluar rumah huhu...
Yang pasti, Mama Zir sudah kasi kenyang itu Papa Zir dengan nasi goreng buh sambal belacan adabi...... kasi lancar itu meeting! hehe...

Tulah tu ..... nak buat macamana dah keroje dengan company yang suka collect cuti umum kumpul ikut cuti customer! Makanya Maulidur Rasul pun keroje lew.....  Cuti Thaipusam Jumaat ni pun kerja jugak....... Gitulah jadi kuli katanya.....

Tak pelah bang....... pergilah keroje tu, yang penting jangan lupa tinggai duit seratus, Mama Zir nak open table anak beranak! Hoho....

mobavatar
So? Makan mana kita tengahari ni? Yang pasti bukan kat rumah yeh!

Monday, 13 January 2014

Blog ZIRAFAH

Salam Isnin......

BLUES bertingkek tingkek ke korang hari ni? Tak payahlah dilayan sangat BLUES tu, kang berjangkit kat mak pulak hehe.....

Bila baca blog orang bercerita pasal entri depa yang mendapat pageview meletop letop, teringin jugak weyh nak tunjuk entri OKje yang mendapat pageview paling gempak ni hehe....... Confirm, Kak Jah gelakkan OKje ni bila tengok pageview yang kata gempak sangat tu cuma seribu lebih je hehe.....

Nak sort tak tau, jenuhlah biji mata tengok atas bawah, atas bawah, tengok satu satu sampai naik loyalah mak dibuatnya.....
Blog Femes vs Blog biasa biasa

Mesin basuh oh Mesin basuh
Diikuti I- City  dan Kamdar tetap menjadi pilihan. Kalau tengok daripada tajuk pun dah tau yang menjadi pilihan readers semuanya entri berkaitan informasi walaupun merapu je lebih isi entri tu sebenarnya hehe.....

Dah katanya Blog ZIRAFAH, haruslah cerita pasal zirafah, pasal anak zirafah pergi kem, pasal bapak zirafah bawak balik pucuk yang mabeles, takkan nak cerita pasal anak TENUK pulakkan haha.....  
Biarlah tak mewah pageview pun weyh, janji geng OKje nan sorang ni setia menjengah ke blog ni dari dulu...... Kang ada pulak orang yang majuk kalau dia tak disebut ni hehe.... Kasi sebutlah kali ni!

Sepatah kata Wirda Amir, kalau rindukan teman bloggers kenalah rajin datang dan komen dalam blog kenkawan.... OKje rindukan kamu! Sat lagi OKje datang....... nak masak dulu!

Korang mampu buat macam ni? hehe.....



Saturday, 11 January 2014

Yang TIADA dirindui....

Salam malam Sabtu geng!.....

Selamat dah TLBD ke kem ..... kat Hulu Langat je pun! OKje tak tunggu sampai naik bas ......Takut kang ada pulak yang berjurai air mata, kalau tak dia, mak yang menetes pulak huhu.....

Dak TLBD yangvpakai baju putih tuuuu.... Ini satu je gambo yg dapat disnap.......
malu weyh....Kang orang kata jakunlah  pulak hehe..
Balik rumah terpandang buku lukisan dia, sayu pulak memandangnya........
Yelah selalunya ada je dia depan mata, tapi hari ni, bila dia tak de terasa pulak sunyinya. Selalunya
mulut dialah yang bisingnya, pot pet, pot pet....  Menyakat kakak dia jangan cakaplah!

Sebenarnya Mama Zir tak pernah belek buku ni kecuali kalau dia tunjuk selepas dia siap melukis. Itupun tengok sebelah mata jer..... sebab sebelah mata lagi duk khusyuk tengok blog kome lew!...

Dia kata kononnya gambar gambar dalam Instragram..... Yang tak menahannya....up to date tuuu....
Gambar ni mesti dia lukis masa tengah HOT cerita Love U Mr Arrogant hari tu....hehe


Dari dulu berangan nak pergi Universal Studio......Tunggu ayah cop duitlah dik....


Pakcik mana pulak yang kawin ni dikkk....


Baby Ash ke?.......




Jadilah sebagai pengubat rindu mak....huhu.....
Tulah kan....  lumrah dunia, yang tiada dirindui, yang ada depan mata jangan pulak tidak dihargai tau....