Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 28 February 2014

L Shape katanya

Salam Jumaat.....
Sekejap betul dah hari Jumaat yek.......

Semalam masa pergi melawat kawasan area Pekan Nenas, si Roha menayang Ayam Panggang ala ala Kenny Rogers dengan Nasi Carrot faveret lakinya katanya...... Ayam panggang yang sepatutnya kena guna seekor, dia pilih L shape jer.....

Kebetulan dua hari sudah OKje beli ayam belah 4, selalunya potong kecik ( muh ingat muh sorang ada L shape hehe......). Tapi nak memanggang, tahap kerajinan mak masih duk kat Korea lagi hehe....... sudahnya goreng ajelah senang dan cepat! Lantaklah weyh..... berpikul kolestrol  pun.... hoho....

Ok jugak goreng setongkol gini..... garing diluar, lembut didalam!
Teringat time kenduri pakai ambang dulu dulu, ....
ayam mesti belah 4 cenggini... kan Kanda
Udah udah le cerita pasal ayam L shape pepagi gini OKje oiii...... hehe

Moh cerita pasal burung gagak ni......
Lama dah OKje perhatikan dia ni tau!....... Ni pun curi curi ambik gambar dia balik tingkap sebelum dia lari.....  Burung Gagak ni suka curi hanger mak tau! Moden sungguh Burung Gagak zaman ni, buat sarang pun pakai hanger.... ! Sowi yeh...... tak main le pakai daun! katanya.... hehe......



Thursday, 27 February 2014

Buat SAHABAT yang bernama 'LU'

Salam Khamis ......
Masa tengah drive balik dari menghantar anak dara 2 orang tu, tetiba pulak idea datang nak buat entri khas untuk seseorang...... Hehe...... memasing mesti dah perasankan terutama minah tu dan minah ni, tentu korang ingat OKje buat entri khas untuk korang.... mih..mih..mih....

Macamana OKje kenal dia? ( Sendiri tanya sendiri jawab le apa lagi! hehe....)
Dah nama pun blogger, walaupun hanya blogger picisan, sepatah kata Atie, tentunya kenal dia ni masa tengah awal awal berjinak jinak dalam dunia bloglah. Maklum le, masa tu tengah kemaruk berblogging katanya, semuanya nak diajak berkawan hehe.....

katakata.co
Segala-galanya bermula dari main teka -teki . Dah katanya rezeki OKje tertulis dapat minum teh Strobeyi dan Rempah Masak Hitam, kononya komen OKje hampir tepatlah, maka dapatlah mak hadiah. Dari situlah terus melarat-larat kami bertukar tukar alamat dan no HP! Dapat kat Mama Zir no HP, memang Mama Zir sakatlah hehe.... Pandai pulak awak meneka suara nenek kebayan ni yek! hehe....
Lebih terharu bila dia dedikasikan entri ni untuk OKje. Ohhhh...... terharu mak tau!! Rasa nak meraung jer kekdahnya! Tapi nasiblah Mama Zir masih waras!...

Seronok dapat bersahabat dengan awak Izan,  seorang insan yang sangat penyabar demi mengimpikan seorang zuriat, seorang mama yang penyayang kepada puteri yang bernama Mia, seorang isteri yang sentiasa mencintai suaminya. Bukan calang calang tau suaminya tu, sama standard dengan Chef Jo Masterchef hehe..... ( senang kerjalah orang tu! duk nganga mulut je hehe.... )

Hari berganti hari, bulan berganti bulan dan akhirnya tahun berganti tahun, walaupun OKje menyimpan alamat, menyimpan no telefon, tetapi rezeki untuk kita berjumpa masih belum diizinkan Allah. Tak apalah, Whatapps pun dah cukup merapatkan kita kan geng!

Dan tak berapa hari lagi dia akan meninggalkan bumi Klang. Pergi jauh nun di sana. Nampaknya semakin jauhlah jarak yang memisahkan kita beb......
 
Buat sahabat yang bernama 'LU'......
Perpisahan hari ini adalah pertemuan dihari esok. Kepergianmu hari ini adalah kedatangan mu dihari lain. Dan diantara perpisahan dan pertemuan pastinya ada kisah kisah indah kita yang tidak mungkin dapat kita lupakan....

Terima kasih Izan kerana sudi melayan OKje yang kadang kala tak berapa nak betul ni  hehe.... Terima kasih kerana sudi menjadi sahabat OKje, tiada hadiah berharga yang dapat OKje berikan sebagai kenang kenangan melainkan entri yang tak seberapa ini...  

credit google

Wednesday, 26 February 2014

Jangan terpedaya

Salam Rabu.....
Salam dari alamaya buat sahabat alamaya yang dirindui..... Rindu yang hanya dihujung bibir je.... sebab OKje tak sempat nak menerjah..... Semalam atenya mak EL berblogging hehe...... Entah kenapa malas sungguh nak berentri dan berblogwalking! Angin kus kus dah sampai kot! haha.....

Tapi bila tak berblogging ni, macam macam boleh settle tau sebenarnya..... settle projek GB , settle ubah atur sofa, walaupun letak sofa tu, pi mai pi mai tang tu jugak, ...... cuma kat siling jelah yang OKje belum pernah letak haha.... Dahsyat jugak penangan blogging ni yek!....   

Dua hari lepas SA dapat surat..... 


Surat daripada Jabatan Pengurusan Siswazah katanya.....


Katanya Panggilan Temuduga..... 


Pelik tak? Panggilan Temuduga kena bayar? Lepas tu , sebarang pertanyaan boleh contact no HP pulak tu....


Serious, OKje percaya pada mulanya, ..... senang betul minah zirafah ni kena tipu yek! hehe....
Tapi bila Papa Zir balik, lepas dia tengok, terus dia kata SURAT tu tak betul! Jangan terpedaya!

Hish..... macam macam cara orang nak menipu zaman sekarang nikan...... Dalam 1000 pucuk surat yang dihantar, mungkin ada 100 orang yang percaya, senang senang je mereka dapat duit!

Dunia....dunia....

Monday, 24 February 2014

Hujung minggu yang bizi

Salam Isnin......
Hujung minggu yang bizi dengan urusan keluarga........ ke sana ke mari, dan akhirnya jumpa lagi kita dipagi Isnin yang blues ni...

Kome bizi jugak?

Syukur dapat melawat PIL, dapat melawat kakak OKje yang sakit di hospital Muar dan dapat jugak menjengah bonda di kampung walaupun semua jengahannya hanya sekejap sekejap! Inshaallah ada kelapangan nanti, jumpalah lagi kita! Yang kesiannya Papa Zirlah..... dari hari tu tak rehat, terus sambung balik kampung!


Nenek kalau ambik gambo mesti buat muka seposen tau, tengoklah tu...hehe...

Sempat jugak melawat kawasan......Kebun bersebelahan yang kering dan kontang dijilat api akibat kepanasan yang melampau. Syukur Allah masih melindungi......


Rasanya musim kering macam ni Jabatan Bomba dan Penyelamatlah jabatan yang paling bizikan! Sure tak cukup tangan dibuatnya!.....

Moga akan sampai waktunya nanti, Allah akan turunkan hujan untuk membasahi bumi Malaysia yang tercinta ini... Inshaallah... 


Friday, 21 February 2014

RINDU, jangan GELI yek! hehe...

Salam Jumaat penuh barokah.....
Lambat bersiaran hari ni..... Macam biasalah ....... menghantar si Sudden Attack meniaga dadih yang untungnya tak seberapa tu. Habis tu memang le habis, sebab 30 ketul je dadihnya hehe....

Rindu dengan anak Pak Rahman yang tak balik malam tadi......

Abang-rindu-sayang
frommyfingers

RINDU ni rupanya datang tanpa diundang dan pergi juga tidak dipinta....
Walaupun selalu ada depan mata, bila sehari tiada...... emm....
Boleh tahan jugak penangan rindu ni yek.....

Hanya WA pengganti diri ....
Ada kalanya tak payah mendengar suara itu adalah lebih baik....
Heiiiiii......apa? Ingat Kilauan Emas tak boleh merindu ke? Ingat kome yang muda remaja je yang layak merindu? Tolonggggg ....Hehe....
Berkasih sayang antara suami dan isteri tu kan sunnah weyh!...

Dan antara ibu dengan isteri, bukankah ibu yang lebih utama.... Dahulukanlah ibu kerana dia yang bergolok gadai untuk kamu! Tak gitu kome? ...... Aternya anak Pak Rahman jaga mak dia, FIL tak berapa nak sihat sangat.....

Itu yang merindu bagai tu....haha.... Jangan GELI yek!





Thursday, 20 February 2014

CERITA tepi laut

Salam Khamis ....




Ni cerita tepi laut masa pergi Pengkalan Balak hari tu......
Si Angry Bird order nasi goreng udang. Sampai jer nasi tu...... terkejut mak!! Terkejut sebab dalam nasi tu mereka buh anak anak udang yang belum baligh lagi hehe...... Ingatkan makan nasi goreng udang tepi pantai, boleh dapat rasa mak mak udang yang demuk demuk...hehe..... IDAK JUGAK ghupenya.....


Pandai betul strategi mereka berniaga, letak je bakul otak otak atas meja..... kalau suka, makan, tak suka tengok aje.  Dapat kat family Mama Zir, letak apa aje depan mata, lebih lebih lagi pucuk, PASTI LICIN!! haha....

Wednesday, 19 February 2014

Layan gambar jerlah...

Salam Rabu ......
Hari ni malaslah nak pot pet.....pot pet....... penat weyh mulut mak, nak makan pucuk lagi, nak cover lidah daripada terjulur julur lagi.....

Layan gambar jerlah? hehe......


ms.wikipedia
Yang bawah ni zirafah dah bertukar jadi manusia......hehe.....

Papa Zir punya Bezday Treat balik dari Pengkalan Balak, sendiri punya bezday, sendiri juga belanja diri sendiri..... Sian Papa Zir.....huhu



Tuesday, 18 February 2014

Mertua yang dirindui menantu....

Salam Selasa.....

Alah tinggai berapa hari lagi Mami nak balik ni....... I'm going to miss you Mami!!! Eh? tetiba.... berlakon aje lebih tu Mami hehe..... Mami orang pulak dia duk rindu ..... Mami sendiri? Mami sendiri ada nun jauh di kampung tu! Tah bilalah nak menjenguknya bulan ni..... Mami mertua? Mami mertua kan baru datang rumah baru baru ni..... so belum le rindu lagi gamaknya hehe.....

Cakap pasal Mami ni.... macamana nak buat Menantu merindukan Mak Mertua agaknya yek? Ada ke?
Cer tanya  menantu yang duduk sebumbung ...... harus terlebih rindu agaknya? Haha..... Tok sah tanya anak dara . Memang tak dapat jawab gamaknya....

pemaniskata
Apakah kriteria Mak Mertua yang akan dirindui oleh Menantu? Cuba jawab sikit korang!
Perhatian yeh..... ini tak de kaitan dengan yang hidup atau yang mati.... suka suka je....

Sebenarnya, Menantu ada jawapannya.......Menantu Manusialah, menantu hantu, hancuq! hehe....

Mak mertua yang baik dan penyanyang?
Of course le mana ada manusia suka Mak Mertua yang garang! Kalau ada, maksudnya dia tu harimau! hehe...  Zaman sekarang ni semua mak mertua baikkan..... mana ada mak mertua yang jahat? Zaman P Ramlee je dulu dulu tu adalah..... NYONYA MANSUR haha.... yang tu memang jahat, materialistik sungguh. Tapi logiklah, mana mana ibu pun, mana sanggup tengok anak pompuan dia hidup susah, ye dak? Kalau boleh, sekurang kurangnya, anak pompuan dia tu biar le hidup lebih senang daripada hidup dia....

Mak Mertua yang rajin masakkan untuk Menantu?
Wajib rindu Mak Mertua macam ni ..... hehe.... Menantu order je nak makan apa..... Chef Mak Mertua pun terus masak dapur. Menantu nak makan Pilov....... Pilov pun datang melayang layang depan mata, nak minum Jus Tah Pape, Jus Tah Pape pun datang berpusing pusing terus masuk dalam mulut! Kalau le macam ni, mesti debab debab Menantu dia ni! hehe.... Apa kes, Menantu yang Mak Mertua bukan Chef pun dah debab hehe....mak lew tu!

Mak Mertua yang rajin belanja Menantu?
Wowww..... asal nak shopping je ajak menantu,tak payah dapat bag atau dapat baju, dapat makan Nasi Arab lepas shopping pun dah cukup! Dasar menantu kuat makan ni! hehe

Mak Mertua yang tak ada songeh?
Menantu bagi apa pun, settle..... Tak banyak songeh hehe...... Bukan yang hisap songel tu...... kang jenuh le menantu nak membuang songil yang merata rata tu haha..... Kang menantu sentap kang sapa yang susah? hehe.....   Jap...jap....Tapi ada lagi ke zaman ni orang tua yang menyongeh ni?

Udah udah le merapu tu OKje..... nampaknya macam dah tak de idea tu ha sampai ke songel pun keluar hehe...... dah melalut lalut tak tentu pasai tu gayanya!

Apa pun Mak Mertua tetap seorang ibu yang WAJIB dihormati dan disayangi dengan seikhlas hati walaupun tidak dirindui. Satu hari nanti kita juga akan tua dan menjadi Mak Mertua, Inshaallah...... tunggulah saat itu, samada kita dirindui atau pun tidak ....haha..........


Monday, 17 February 2014

Pengkalan Balak

Salam Isnin sekali lagi.....hehe
Sabau aje le...... Mama Zir gila menulis hari ni hehe......

Dah tentunya baru balik dari PENGKALAN BALAKkan....... so sebelum idea tu pupus di telan dek faktor penuaan. elok sangatlah OKje rekodkan cepat cepat hehe...


Memang tak pernah sampai sini pun sebelum ni...... malah tak tau pun ada pantai ni! Sama ada OKje yang jakun atau pantai ni memang tak femes, idak le teman tau!....

Kalau teringin nak pergi, guna je Highway ke Selatan, keluar Pedas Linggi dan ambik signboard ke Lubuk Cina /Tanjung Bidara. Semalam masa balik, ikut jalan pantai, entah macam mana, boleh pulak kitaorang lalu pantai Port Dickson. Pergi jalan lain , balik jalan lain....huhu....

Not bad jugak tau pantai dia, cantik dan bersih..... orang pun tak ramai!

Ni pemandangan dari gerai tepi pantai masa kitaorang baru sampai..... Memasing kebuluran. Kitaorang order nasi goreng. Sedap pulak makan Nasi Goreng Ayam tepi pantai weyh!

Kesian 'bezday boy'...... dapat makan ABC dengan goreng pisang je di hari jadinya hehe....
sori yek bang terpaksa ikut kehendak bini berjimba ! hehe 
Kat sini memang banyak CHALET tepi pantai...... Ada jugak chalet yang bawah RM100. Tapi sebab chalet yang murah tu dah penuh, dapat range harga yang RM150 ke bawah pun dah cukup baiklah.... nilah tempat kitaorang lepak 7 family......Sebelah tu je pantai....

Entahlah.... ni panggil apa?? 
Dalam dia, memang cantik dan puas hatilah, ada aircond, Astro, cuma kettle, towel memang tak dok! Tapi boleh mintak kalau nak guna!



Ada jugak bilik yang double bed...... Ini bilik pengantin lama hehe.....

Dah katanya gatheringkan, memang tak sempatlah Mama Zir nak duduk bilik, kerjanya asyik prepare makanan je le kaum ibu ni, bukan kat rumah aje! Minum petang dengan potlucknya, malam dengan BBQ nya, bekfes dengan nasi lemaknya....Huh...memang puaslah berkelah sambil makan tepi pantai dengan hembusan bayu laut yang kuat dan nyaman tu!

Yang bestnya.... diaorang ada sediakan tempat BBQ tu..... Boleh le mengambeng tepi pantaikannnn hehe...


Sempat jugak main Galah Panjang..... Nasib sporting bapak bapak orang ni hehe.....
Selain boleh berendam macam badak, hehe...... nak memancing pun boleh jugak tau! Cuma berhati hati ajelah takut terpancing mak dugung! hehe...




Mak mak orang berjimba mamba tepi pantai.....hehe.....



Akhir sekali tentulah ambik gambau sambil rentang banner x-TIKL tu hehe.... Sesekali overnight dengan member member memang best. Dapatlah sembang sampai larut malam, kalau idak, mana nak dapat weyh.....

Ada Geng Blogger yang teringin nak buat macam ni?

Souvenir dari Zana dan Fifi

Salam Isnin....

Apa khabar sahabat alamaya yang dikasihi?..... Rasa macam lama jer OKje tak terjah blog korangkan...... Memang pun, tak semua yang dapat OKje terjah..... bizilah weyh dari minggu lepas!!!....

Sampaikan souvenir yang OKje dapat pun tak sempat tempek sini. Sori yeh  Zana...... sori  yeh Fifi.......

Sebab musabab dapat souvenir ni, macam biasalah, sejak jadi blogger cabuk ni, kalau tak menang giveaway, menang mengomen hehe.... Aternya mak banyak komen dalam blog Zana atau nama panjangnya ......


atau nama glamournya Liyana Jasmay....hehe......Untuk pengetahuan semua muka Zana ada sikit iras dengan Liyana Jasmay tau! Tak caya, pi terjah blog dia....  TQ Zana dengan keychain keris ni..... Nampakya bersilatlah OKje lepas ni hehe.....


Yang satu souvenir lagi daripada Fifi... Siapa Fifi ? Kenalah terjah blog dia..... Tapi yang sedihnya Fifi dah kurang aktif berblog sekarang ni, katanya tak sempat, sebab menjaga si kecik tu..... Entah entah ada tambi lagi tak dalam perut tu hehe.....maklum le lepas honeymoon....


Souvenir ni dia bagi sebab baru baru ni dia pergi ke Taiwan, neman cik abenya. Pergi berdua aje tau!! .... Hero dia yang 3 orang tu kena tinggal kat rumah.... sabau ajelah ye nak! hehe....


Bukan FM......
Apa pun.... terima kasih yeh korang semua sebab ingat kat OKje!

Saturday, 15 February 2014

Buat ARJUNA hamba....

Salam Sabtu buat korang dan Salam Bezday buat insan yang paling istimewa di hati ini....( jiwang karat sikit lew...hehe...)

Entri ni memang WAJIB tayang! Selain daripada nak ucapkan sesuatu untuk ARJUNA hamba, bukan Arjuna Beta yeh....OKje nak tunjuk hasil kerja tangan mak yang KELAKAR SERAM tu.....

Ingat nak buat surprise.....potong kek sebelum my Arjuna balik kerja tapi dengan telornya yang tak berbeli, pergi Bangi ambik Sudden Attack, hantar budak ni tuition........ emmm sudahnya malam baru dapat buat!.....

Dah ready nak menengok keknya???? Taraaa.......

 
Nak gelakkanlah maklah tu......suka betul ek korang gelakkan mak sampai guling guling bawah meja ...huhu.... Udah udah ler tu....cukup cukup ler ....hehe

Sungguh sedih nengoknya kan hehe....Comot!
Malu weyh OKje dengan Knor, Sue Bee, Rostina yang pakar bab baking membaking ni..... 

Tepat tengah malam tadi jugak paksa Papa Zir potong.... hehe....


Buat ARJUNA hamba,
Hepy Bezday..... semoga Allah panjangkan usia abang dengan keberkatan, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, ditambahkan keimanan kepadanya, dimudahkan dalam apa jua urusan dan selamat sejahtera dunia akhirat...

Sori.....tak de hadiah yang dapat dinda bagi, kecuali kek yang macam sponge basuh kereta je tu kekdahnya...hehe.....

Walaupun cenggitu rupa keknya, harap abang suka yeh!







Friday, 14 February 2014

Esok ZIRAFAH nak piknik yek....

Salam Jumaat.....
Jumaat datang lagi...... baru balik dari menghantar Sudden Attack ke Bangi...... dia kan businessman hehe.... Psst.......  esok mak nak berpiknik dengan geng x-TIKL Ladies.....dengan small group family members, kepada mereka yang nak join jer, bukan semua......

Idak le piknik ala ala English cenggini.......... hehe.... makan buah je mana kenyang weyh Zirafah!....
homefoodsafety

Di mana ? Pengkalan Balak ..... korang pernah ke situ? OKje tak pernah sampai situ lagi..... Baru sat ni baca blog, diaorang kata ada buaya.... betul ke? Potong betul!!!.....
Balik nanti, mak buat LIPUTAN KHAS khas yeh hehe......
First time OKje berpiknik ni tau, selalunya pergi duk hotel dengan family sendiri jer........

Untuk pengetahuan, sekarang ni mak menulis guna lappy yeh bukan HP hoho..... bukan di bilik tapi depan TV!.....

Anak Pak Rahman tu bukan suka sangat berpiknik gini sebenarnya...... bercampur ramai ramai, lebih lagi dengan geng-geng Mama Zir yang dia tak berapa nak kenal walaupun satu sekolah. Tapi nak buat macamana, dah bininya nak banget berjimba dengan geng dia..... hehe.... terpaksa jugaklah dia turutkan..... Kira UPAH Mama Zir jaga makan minum mak pak dia 6 hari le tu.....
TQ bang!.... Abang duk je dalam chalet kalau abang tak selesa, sambil hulur duit ! hoho.....

Dah katanya piknik beramai ramai, haruslah ada tugas yang OKje kena buatkan.
Nasib tugas mak senang..... kena bawak SOSEJ untuk BBQ malam Sabtu tu...... Selebihnya teh, kopi, gula dan kettle..... Mereka nak pekena mak jadi TEA LADY le tu gayanya.......
Tak per....OKje buh kopi banyak banyak biaq pekat! Biaq korang semua fening hehe....

Tengah duk fikir ...... apa nak tambah untuk minum petang..... Cer bagi idea sikit......
Depa dah bawak, cup cake, puding oreo, spaghetti, sandwich.....
OKje bawak KUIH BAKAR OK gak yek!...... Bakar malam ni pun dah boleh kan....

Ingat nak membaking le hari ni .... Esok BEZDAY PAPA ZIR!
       





Thursday, 13 February 2014

Lepas tu dan lepas tu....

Salam Khamis.....
Macam selsema pulak hidung ni....tersrottt.....srottt mak sambil basuh pinggan tadi.....
STRESS kot? Hehe...........Eh? Ada kaitan ke seme dengan stress.....hoho....

Sambil buat bekfes tadi...... ( Mak buat APAM bakar pagi ni cicah dengan sambal telor hari tu..... sabor je le dengan menantu yang pemaleh ni hehe....) sambil tu mengopeng PIL bertekak......
Alah bukannya bertekak apa, biasalah MIL tu kan parkinson, serba serbi nak kena minta bantuan. Tu belum mintak picit lagi.......( Nasib kali ni mak selamat sebab Sudden Attack ada! )
Tulah kan namanya pun manusia, walaupun suami, ada kalanya kurang sabar jugak, yang sakit apa tah lagi...... Banyak kali dah suruh ambik maid tapi PIL macam tak nak je...

Nak harap menantu yang ada tu ( Mama Zir )...hehe dah aternya hantu.....Tak pelah Mama Zir serahkan pada anak kandung mereka dulu ....Tu kan lebih afdhol. Boleh gitu? Mama Zir buat masa ni kosongkan fikiran ajelah sepatah kata UAA....hehe.....

Tulah... manalah ada jalan mudah nak meraih pahala..... Syurga tu mahal harganya tau!...

MIL mintak resepi roti...... hari tu Mama Zir buat lagi untuk kesekian kalinya, bagi mereka rasa, agaknya kena dengan tekak mereka le tu..... Mau mak tak bangga!!  HANTU pandai buat roti hoho.......

Ok lah weyh mak nak bersiram....lepas tu nak masak.....lepas tu......lepas tu....lepas tu....
Byeeeeee.....





Wednesday, 12 February 2014

Hidup penuh DISIPLIN...

Salam Rabu.....
SORI NAIK LORI.....hehe...tak dapat nak berblogwalking....Atenya mak masih belum boleh terbang bebas nak!!

Mak memang tak sangka sungguh sejak kebelakangan ni, mak cukup berdisiplin..... Lepas je hantar Angry Bird dan TLBD sekolah terus buat bekfes, make sure kena siap sebelum pukul 9......sebab tu time bekfes!  Jenuh le mikio.....semalam, tosei, beli..... hari ni buat nasi goreng, esok? Entah le apa pulak..... Selalunya, mak ngan Sudden Attack makan apa yang ada je hehe.....

Nanti, lepas bekfes bersama sama ( huhu....selalunya makan menyambil blogwalking..... Padan muka mak! Hehe....), lepas tu jemur baju 2 trip .... Part ni yang best, lepas menjemur baju boleh terus naik bilik atas.....alasan nak bersiram tapi nak curi curi meregangkan urat saraf sambil buat entri.....hehe.....menggigil weyh tak dapat bukak blog!

Pukul 11 masak pulak dah..... masaknya selauk dua tapi punyalah berjam jam duduk dapur, apa yang dibuatnya.....ENTAH!
Pukul 1 ambik pulak anak dara 2 orang tu....
Lepas tu hantar pulak TLBD sekolah Agama....
Pukul 4 lebih dah nak prepare pulak minum petang..... ( kalau malas boleh tak? huhu.....)

Peace No War!!
Pukul 5.30 nak kena keluar pulak ambik TLBD.....lepas tu prepare pulak makan malam, kalau kurang tambah lauk, kalau tak, panaskan ajelah....
Kang lepas maghrib kalau budak budak ni ada tuition dah nak kena hantar, nak kena ambik pulak....

Pukul 9,  makan time.....La ni Mama Zir diet ko...... mana boleh makan malam malam, kang Mama Zir extra OBES kang....... Ha.....acaner???

Pukul 10 baru boleh merangkak keluar dapur tu.....hoho

WEYH.....semput mak tau.... hidup penuh disiplin ni....