Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 17 November 2012

Cuti....cuti....

Cuti sekolah ni tak gi mana-mana ke?

OKje?  Rasanya duk rumah ajelah kot.......  belum ada plan nak gi mana-mana......  Jangankan Oversea              ( passport pun tak de!... he...he....)  dalam Semenanjung Malaysia pun tak tentu lagi! ha...ha.....

Paling jauh family OKje pernah pegi pun, PULAU LANGKAWI le, itupun beberapa tahun yang lepas! Apa yang seronoknya kat Langkawi ek? Bagi OKje, pemandangan tepi pantai yang cantik, tempat shopping coklat yang banyak dan kabel car!...... Rasa OKje, 3 perkara tulah yang agak menonjol dari yang lainnya..... Memanglah kabel car, kat Genting Highland pun ada, tapi pengalaman melepasi hutan tebal yang luas kat Pulau Langkawi  tu cukup berharga!!! Takut beb!!! Tinggi tuuu! Tak mo dah naik lagi! ha...ha....

Credit pix dari Google......
Satu lagi tempat, negeri CIK SITI WAN KEMBANG, Kelantan, sekitar 2 tahun lepas, itu pun menghantar anak sedara berkahwin, dapatlah jalan sekali! he...he... Balik tu singgah negeri PENYU TELOQ, Terengganu, melawat Masjid Kristal yang menjadi kemegahan orang-orang 'Ganu'! Tapi yang menjadikan OKje nak pegi sekali lagi tu........ sebab tak puas makan KOPOK LEKO dan SATA!!!!   Sukalah DEDEQ tu, puji negeri dia!!!  ha....ha.....

Ni pun dari Google jugak
Kalau bercuti ni, duit jangan cakaplah, memang keluar laju macam air....... he..he... tau-tau habis! Yelahkan.......  kalau tak nak habis duit, duk rumah ajelahkan!!!! hu...hu......

Tak pernah lagi pegi PULAU yang cantik....... ala-ala romantik gitu!...... Pulau Pangkor adalah!!!! ha...ha....

21 comments:

  1. biasa la dh namanya kuar jalan2..duit pun kuar gak la..ehehe...xpe janji best

    ReplyDelete
  2. alaaa...momoy pun dah lama x pergi bercuti. busy dengan kerja sekarang

    off topic. entry bilik tu ada momoy buat entry penuh. link:

    entry penuh bilik tu ada sini http://www.momoy-blogirl.blogspot.com/2012/10/jom-masuk-bilik.html

    ReplyDelete
  3. Banyak berjalan luas pandangan tapi banyak jalan juga banyaklah duit mengalir Itu lumrah. Duduk rumah pun lebih kurang sama juga ada aje nak dibeli tak makanan, kasut, baju, sampai periuk/kuali pun nak di beli.

    ReplyDelete
  4. Betul tu Kakzakie.... kalau duk rumah, jalan jugakkan, makan dah tentu kdg-kdg kat luar...he.., he.... macam lebih sama je belanjanya cuma kurang penat aje he..he...

    ReplyDelete
  5. duit berlalu macamair...byk bende nk beli kalau time cuti ni...

    ReplyDelete
  6. wahh bnyk jugakk tempat yg okje da sampai...
    seronokkkkkk..... ;D

    ReplyDelete
  7. kalau cik nih..jangankan pegi kl..kat gunung kinabalu tu pon tak sampai2 lagi...kehkehkeh...tengok dari jauh jew lahhhhh...

    ReplyDelete
  8. Dalam Malaysia je Na.....

    Jalan mana b. cik?

    Ha..ha... kadang tu mmg cam tu Cik... tempat yg dekat, tu yg kita tak sampai lagi!

    ReplyDelete
  9. betul tukan OKje..nk brcuti tp duit semput2 ni mmg xsyok :( senang pegi ke kwsan2 sekitar jela ,ewheheeh!! ( mcm ramalan cuaca plak bunyinya :) )

    ReplyDelete
  10. Betul tu QA.... jalan dekat dekat je le....he...he...

    ReplyDelete
  11. sekali sekala memang rasa teringin nak berjalan-jalan kan? tapi bila mengenangkan duit yang bakal mengalir laju macam air...duduk jer lah rumah... bila fikir-fikir balik, duit tu bley spend untuk mender lain jugak... ^_^

    tapi kan...farah rasa nak jalan gi Sabah la pulak pas nih, nak jenguk jenguk Cik... ekekekeke...

    ReplyDelete
  12. Ok jugak tu farah..... terjah dia..... kasi kacau dia pya honeymoon....he...he...

    ReplyDelete
  13. Langkawi, hanya tinggal kenangan....hurm...

    Ty de kt Penang ni... tu la xhapdate! Let's terjah blog Ty , bru 1 entry hapdate.More to come.

    ReplyDelete
  14. huhuhu cuti mia tinggal 4 hari je ni. tu pun simpan untuk konvo nanti...

    ReplyDelete
  15. huhu.. sabah ni pun aku x round habis lagi..
    wuwuwuw

    ReplyDelete
  16. langakawi memang best ...
    selain cabel car tu,
    jambatan gantung nya pun best juga ..

    ReplyDelete
  17. sebab tu sy duduk kat rumah aje... hihi
    kalau keluar time cuti, harus duit macam air... lagi laju dari air agaknya...

    ReplyDelete
  18. kom cuti2 kak.. sy pun duduk2 saja kat rumah je

    ReplyDelete
  19. klu dlu kan tingin sgt nk pi langkawi laa nie dah takde perasaan dah sbb selalu kena trun sana. yela keja kat sini. kursus tak habis2 kt langkawi nun. smpi pi sana tak beli ape dah sbb dah bosan #riak sesaat hahahahaha :p

    *xnak gitau hanimun kt mana :p

    ReplyDelete
  20. singgah petang sini..paling jauh pernah sampai mase bercuti kt terengganu..he3,,pulau yg pernah pegi pun pulau pangkor je..

    ReplyDelete