Geragau Goreng!...
Pergh!!! 3 entri nampak hari ni!!!! he..he..... nak menyahut cabaran Hanif Idrus le sangat!....
Ingat tak hari tu OKje nak masak GERAGAU GORENG, tapi tergendala..... so hari ni, baru OKje berkesempatan membuatnya......
Tapi kalau kat Giant, dia panggil Udang Kepal!
Tak susah mana pun, ....... terlampau simple, kejam mata pun boleh buat, he...he...
Goreng sampai garing, angkat!
Pastu goreng pulak cili padi, cili besar, bawang merah, bawang putih, gula dan garam secukup rasa dengan minyak yang mencukupi!
Akhir sekali masukkan Geragau yang telah di goreng tadi! Siap.......
Makan panas-panas dengan nasi panas! he..he.. Makan benda ni masa tak de lauk lain, barulah rasa kenikmatannya!!
Cubalah......
Ingat tak hari tu OKje nak masak GERAGAU GORENG, tapi tergendala..... so hari ni, baru OKje berkesempatan membuatnya......
Tapi kalau kat Giant, dia panggil Udang Kepal!
Goreng sampai garing, angkat!
Pastu goreng pulak cili padi, cili besar, bawang merah, bawang putih, gula dan garam secukup rasa dengan minyak yang mencukupi!
Akhir sekali masukkan Geragau yang telah di goreng tadi! Siap.......
Makan panas-panas dengan nasi panas! he..he.. Makan benda ni masa tak de lauk lain, barulah rasa kenikmatannya!!
Cubalah......
hah..sat lagi mmg nak g giant pun...nak beli geragau gak..huhuhuhuhuwaaaaa.....mmg best makan ngan nasi berwap panas..heeeee
ReplyDeleteha..ha.... cuba malam ni Izan he..he... tapi pastikan jangan ada lauk yg best nanti jadi tak sedap! he...he...
ReplyDelete1st time tgk menu nie..sesuatu yg baru utk d cuba..nk cuba msk lah nnt :D Tq sharing
ReplyDeletesedapnya..lagi sekali lapor..hehe. nak cubalah.
ReplyDeleteOKje wat Farah raser lapar la pulak.. hu hu hu.. .tengah membayang-bayangkan macam mana lah nikmatnya rasa nih... ^_^
ReplyDeleteKAK .. GERAGAU TU AMENDE ERK ? NMPAK CAM BILIS JE .. HAHA .. OR UDANG ? OR APE .. NGEE~ SORI .. JRANG MASUK DAPUR .. KNE BLAJOR NI SIKIT2 .. KUIKUI
ReplyDeleteCubalah.... sebagai penambah lauk!
ReplyDeleteDeq... geragau tu udanglah yg telah dikeringkan....udang yg selalu org buat belacan, cencaluk....
Gi masuk dapur sekarang ...kat nak 'tawen' he..he...
akak akak..geragau tu ape??hehe
ReplyDeletepsst~follow akak.tgk review blog akak kat blog dedeq,terus tertarik nk terjah :)
OOOO .. UDANG RUPENYE GERAGAU TU .. MEKASIH KAK .. BRU TAHU NIH .. HEHE
ReplyDeleteermmm OKje tu ape tu? Na mcm tatw je ;|
ReplyDeletewahhhhhh... macam mana rasanya ya.. mia belum cuba lagi... huhuhu
ReplyDeletep/s: samalah mia pun 3 entri juga arini...
tak pnh dgr pon geragau goreng..camtu rupanya..
ReplyDeleteLapau le pulak jadinye..:D
ReplyDeleteDidey dan Na refer komen OKje atas komen Didey tu ye....
ReplyDeleteRasa dia biasa-biasa je Mia... okaylah utk tekak OKje... sedap!
x penah try.....tp mayb x masuk tekak intan kot sbb intan x makan udang..hehehh....
ReplyDeletemcm2 resepi baru okje bgtau...bile nk masuk mastrchef????
terliur tgk..hihi
ReplyDeletetak pernah makan geragau goreng...
ReplyDeletehamboii, terliur orang disni :D
ReplyDeletedalam peti aish ayesha ada lagi 2kilo, asyik buat cekodok je.
ReplyDeletetry ni, rebes deragau.. yang masih mentah tu tau, bkn yang kering. buat air asam, masukkan geragau tu, nasik panas2.. layan
mcm xpernah mkn je...huhu..nnt nk tanya ibu lah udang geragau tu cmne rupanya
ReplyDeletemakan ngn nasi panas ada teh o ais perghhhhhh
ReplyDeletemenarik..biasa m3h guna geragau wat jemput2.
ReplyDelete