Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 4 December 2012

Mulai merindui ORANG DISANA!...

Selamat malam bie........ hu...hu....memang sah-sah ada orang yang GELI baca benda ni....ha...ha...

Itu tandanya orang disini dah mulai merindui orang disana! ( Na jangan perasan eh! he..he...). Dah masuk 4 hari OKje dipisahkan...... hu...hu..

Masih OK lagi......no hal......

OKje ni pengantin lama dan bukan macam Kiera Sakura, macam Cik Azliejah ( mana pergi Cik ni! ) yang sangat tak boleh berenggang ngan CIK ABE buat masa ni! he...he... jangan marah ye adik-adik ku.....

Agaknya macam nilah weekend wifey  ek.....  terpaksa berjauhan, terpaksa menguruskan hal rumah dan anak-anak bersendirian, terpaksa menghadapi apa juga masalah tanpa suami disisi...... dan macam-macam 'terpaksa' yang harus dilalui sorang-sorang!

Macam nilah agaknya Kawai Dysha rasa...... Hish TAK BESTNYAAA......... Tak sanggup OKje!

Kadang tu pelik ( bukan Sue Pelik yeh! )  jugak tengok trend couple yang berkahwin, tapi tak duduk bersama! Betul..... mereka memang mempunyai alasan tersendiri yang tak boleh dielakkan..... Tapi kalau berpeluang, rebutlah untuk sentiasa berada disampingnya, kerana SYURGA seorang isteri ada pada suaminya...ecece.... ( best pulak guna bahasa Deq ni ).....

Nanti kalau Ruha, CP, Cik PA, Cik Que dan mereka yang masih belum jadi MAK DARA (bukan blog mak dara.... he...he... sori mak dara pinjam nama sat ! ) nak berkawen, kena plan betul-betul!.... RUGI dik duduk asing-asing.....he...he...

Apa pun......BYE, ........... hish bagi can le OKje nak melayan kerinduan OKje kat Arjuna!
 hu...hu....

28 comments:

  1. SABAR KAK .. SABAR .. ECECE .. BHASE SAPE TU ? KUIKUI

    ReplyDelete
  2. fuhhh, mmg banyak kali lah rasa apa yg okje rasa..baru2 nih 2 mgu hasben kursus..rasa macam tunggul je kat umah, bosan jgn kata r. nsb baik ada ikha, itu pon still bosan..kekadang nak je cakap, takyah gi kursus lah, tp apalah hak kita kan..sabor je laa..

    rindu sama en hasben gak, walaupon ada kat sblah, hehhe

    ReplyDelete
  3. alololo.. siannya.. sayapun pernah kena tinggal dgn suami suatu masa dulu pasal kena outstation ke jerman 6 hari jugaklah kena tinggal. sib baik anak ada takdelah sunyi. Biasalah kita yang hawa kan sebahagian dari tulang (tulang mana yer lupa hehehe) badan si adam bila tubuh badan tiada disisi maka tak lengkaplah kita sebagai pasangan.
    Banyakkan bersabar ek...

    ReplyDelete
  4. Cz agaknya isteri mmg cam tu ek... he..he. apalah yg boleh ikha tolong ... masih tak sama ngan hubbykan...

    Syaz.... isteri dari tulang rusuk kiri , rasanyalah... he..he... betul jugakkan patut le tak lengkap kalau tak de disisi!

    ReplyDelete
  5. Rindu itu mengajar kita menghargai apa yang ada....
    Semailah ia dan jaga lah ia...

    ReplyDelete
  6. Betullah kata orang, merindu pada yg kasih, meminta pada yg ada dan merajuk pada yg sayang...... sangat merinduimu yem rambo muar!

    ReplyDelete
  7. Trkejut juga baca bie@cik abe tu. Bunyi mcm aby juga. Hu..hu...
    Agaknya betul juga org2 tua kata, syng anak tngan2kan, syng istri tnggal tnggalkan. Bru dtg kerinduan

    ReplyDelete
  8. hahahaha !!! ade name CP disitu , hehehe ~ insyallah , kemana je laki CP pergi , CP kejar .. :P

    ReplyDelete
  9. He..he... aby ni buat lawaklah.... sebutan je lebih kurang sama...maksud lain.....hu...hu...

    Bagus tu CP

    ReplyDelete
  10. kawan sy dulu 2 thn dok berasingan dgn isteri. member kerja kt sabah n isteri kt kelantan... hanya waktu cuti2 panjang jer member sy plg ke kelanta..

    ReplyDelete
  11. tak pe.. tak pe...
    sy bagi chance kak okje layan rindu-merindui tu...

    gelak sy bila nama sy ada kat situ.. :D :D

    ReplyDelete
  12. Shameel.... rasanya mesti dah bergelen air mata bini dia tu....heee

    Nape plk gelak Ruha..... teringin nk kawenlah tue!hu..hu...

    ReplyDelete
  13. sikit lagi kak mananggung rindu tu.. =P

    ReplyDelete
  14. HAAA JELES~!!
    tapiiii Na taw Okje RINDU nakk sikit kann kan kann
    *nk jaga hati sendiri ;D

    ReplyDelete
  15. ehhehehe...dah start rindu cik Kakak...
    sabor je lah.. tak dapat den nak nolong...hehe:)

    ReplyDelete
  16. Rindu-rinduan sesekali terpaksa dilalui demi tugasan yg baik..

    ReplyDelete
  17. jauh di mata, dekat di hati..hihi..^____^

    ReplyDelete
  18. Pewiiiittttt , sabaq nooo kak oiii ... Pasti dia jua merindui mu...acehwah....

    ReplyDelete
  19. Takpa...Pejam celik...Pejam celik...Nanti jumpa balik ^_^Yang penting, jauh di mata, dekat di hati bah...

    ReplyDelete
  20. Ha...ha...biasalah ...

    Betul tu.... pejam celik pejam celik dah jumpakan!

    ReplyDelete
  21. sabaqla...semoga ikatan sentiasa kukuh yer:)

    ReplyDelete
  22. wpun sya x kawen lgi, tp sya dpt rsa kerinduan yg membara tu.. hihihi

    ReplyDelete
  23. cintan cintun lak ye..sabar-sabar..masa itu akan tiba..:)

    ReplyDelete
  24. memang la rasa rugi tapi dah itu jalan yang harus ditempuhi(tempuh la sangatttt :p ) kena terima la. sebab tue ada je masa kira lari balik penang. nk cari masa yg berkualiti disebalik batas waktu yg terhad

    ReplyDelete
  25. He..he...entri okje ni untuk semua yg werkend husband dan wifey kecuali kiera he...he,..

    ReplyDelete
  26. windu itu wajar untuk pasangan suami isteri... itu menandakan adanya kasih sayang yang utuh antara kita...

    *hari-hari pown windu kat husband... ^_^... plus plus... windu kat Cik nih...

    ReplyDelete
  27. hahah..samalah..saya bab pisah lama2 ngan hubby mmg xboleh..mau nangis woo..

    ReplyDelete
  28. saye pun xnk duduk asing2,hahah time couple ni pon xnk dok jauh2,haha gatainyer

    ReplyDelete