Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 4 January 2013

Kerna DIA Hei!.....

Alahai seronoknya duduk rumah sambil melayan Cerekarama tengahari-tengahari macam ni.........kan Izan Mama Mia, kan Semanis Coklat, kan  Cinta Zulaikha !
JANGAN JELES ye kepada mereka yang bekerja tu!! tang 'REHAT' ajelah! he..he.....

Semua ini adalah 'Kerna Dia' hei..... 'Kerna Dia' hei.....
( apasallah ternyanyi lagu Najwa Latiff pulak ni! ....he....he....)

Dan selayaknya, ucapan TERIMA KASIH itu adalah untuk Arjuna kerana DIA.....

~  mengizinkan OKje berhenti kerja,
~  sanggup menanggung makan, pakai OKje anak beranak ( dah tanggungjawabkan bang!!....),
~  bawak OKje jalan-jalan  walaupun window shopping je..... he..he...
~  belanja OKje makan luar every weekend,
~  bagi duit kat bonda OKje every month,

dan banyak lagi yang tidak terucap.......

Sorry yeh ....... kalau entri ni macam puji laki sendiri, macam  'OKje sorang aje ada laki'!  Mungkin ramai yang meluat..... Sorry banyak-banyak!  Tidak terniat sama sekali.... sekadar luahan semata-mata.....

Arjuna juga banyak kekurangannya, ( kalau tengah gaduh, geram jugak! he...he...)......Mana ada manusia yang sepurnakan! Pandang sebelah mata je le! ha..ha.... Moga Allah panjangkan jodoh dan kasih sayang kami hingga ke syurga hendaknya!  

Apa pun, sangat bersyukur kerana bersuamikan awak Arjuna......


48 comments:

  1. In Shaa Allah... aminnnn.... semoga jodoh ni berkekalan dan bahagia dunia dan akhirat...

    eh wajibler puji suami sendiri...xkan nak citer aib suami kat orang pulak kan? ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...betul tu Farah...takut korang meluat je...

      Delete
  2. sweet ye akak..ok la tu puji2 suami..hope akak bahagia disamping keluarga tersayang tau..:)

    ReplyDelete
  3. ehe..sesekali kena ada gak entry memuji suami sendiri....karana dia yg dok bayar bil internet nie..kalau tidak camana isteri dia yg comel nie boleh dok ber blog.hahaha..tetiba perasan comel pulok doh..kiiki...

    heheh...syukur dapat suami baik yer....hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he... Betul tu izan...puji kasi dia tak ingat dunia sikit...ha..ha...
      Comel dimata dia udah le kan...

      Delete
  4. er,..ni bila pulak ada bunga2 berguguran kat cni nih..memang dah lama ada ker...hahah..tak perasan lak ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he...tulah tak fokas....dah lamalah Izan oii...

      Delete
  5. hehehe...so sweet..dituju kan buat abg Arjuna lah ni Kak..hehe.. best kan dapat suami yg memahami walau pun kdg2 klu tgh gaduh buat kita bengang jugak..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha..betul tu....Atie..kalau time gaduh semua salah...bengang jekan...

      Delete
  6. Insha Allah, panjang jodoh selamanya. Gaduh2 manja ok gak kadang2 kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'akan MJ...jadi sayang lebih gitu...

      Delete
  7. hehehe beruntungnye OKje dpt Arjuna kan....smg jodoh berpanjangan la ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya gitulah cik PA...
      Semua org beruntung dapat pasangan masing masing cik Pa...termasuk cik pa...

      Delete
  8. tabik kt arjuna ..
    sbb yakin dapat memberi kebahagian keluarga tanpa perlu isteri bekerja ..
    untung okjer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aby mungkin mula mula keadaan yg memaksa tapi lama lama dah jadi serasi....insyaallah...Kebahagiaan tu subjektifkan Aby... kadang tu naik Moto pun bahagia lagi lagi naik Moto besar...ha..ha..

      Delete
  9. WAHHHH .. ALHAMDULILLAH .. UNTUNGNYR ADE SUAMI .. HOKHOK ..

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Kalau isteri tak puji suami sendiri sapa lagi? Takkan nak tunggu orang lain. Orang rumah saya dah berhenti kerja lebih 10 tahun, kehidupan lebih bermakna dari dulu. tentang perbelanjaan kena adjustlah sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Sifu...kadang tu kita tak boleh nk dapat dua dua dlm satu masa...kena pilih...
      Dan ttg belanja tu sgt setuju dgn pandangan sifu...ikut apa yg mampu!

      Delete
  12. Alhamdulillah...semoga cik pon macam tu jugak..kekekekkee...

    ReplyDelete
  13. haha kalo bukan sis nk puji laki sendri sape lag kan kekeke..hope kekal bahagia selamnya yer..

    ReplyDelete
  14. yup, kekadang rasa cam kita nih susahkan suami jek. tp nama pon hasben, dia sendiri paham dengan keadaan kita.

    syok what jadik housewife, dpt lepak salu ngn anak..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepak tu yg bestkan CZ.... Yg lain tak best pun... Tak leh nak enjoy sesangat mcm duit sendiri..segan...he..he..

      Delete
  15. Bertuah badan kalau dapat kerja full housewife, sapa yg x nak, tapi kekadang sesetengah orang tak mampu macam saya ni, kena gak bantu ringankan beban suami. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu....okje pun ambik masa jugak...

      Delete
  16. Baby pu nk cari sang arjuna jgk kak Okje. Tp arjuna lain la. Hehehe.. Comel2, harap2 romeo kita pun sudi bg kita berhwnti kerja duduk buat kerjq dari rumah je. Kita nk sgt camtu kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah BC...okje pun keje jugak dulu, smpi dah jemu ... Barulah ambik keputusan berhenti...

      Delete
  17. nak komen sikit la ...
    beberapa kali nak balas reply kt komen kita ..
    bila klik kt reply yg kita buat kuar gamba kucing.
    klik kt reply tp tk kuar kotak reply tu ...
    tu yg tk boleh relpy balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak boleh Aby....okje pun sama....dari dulu tu....tak tau nk buat camne....kalau reply pakai hp version baru boleh...tu yg reply okje guna hp.
      Tak tau nak godek kat ne

      Delete
  18. Alhamdulillah OKje dah jadi fulltime house wife..enjoy the moment k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok...dah setagun lebih jugak Raudzah...tu yg lahirnya blog ni...

      Delete
  19. Siapa nak puji laki kalau bukan isteri sendiri..hahhahaa.
    Because mereka yang cukup faham time angin kita, time senyum dan makanan kita..hahahahhaha
    Salute untuk isteri2 sedunia...termasuk tuan blog ni ler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ho..ho..ha'a ek....luar dlm semua tau....
      Tq Nep...

      Delete
  20. wahhh puji sakan nampak... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weekend ni Mia...he...he..bodek nk makan luaq..

      Delete
  21. sy tumpang bahagiaaaaa =) part shopping tu best!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem...ambik berkatkan needs...

      Delete
  22. salam kenal...singgah follow sini....jom singgah blog yan pula....

    ReplyDelete
  23. KU BAHAGIA~!!!!
    hihihihihii
    Na tumpang jiwangg kat entry ni okjeeeee =)

    semoga okje dot tempuhi dugaan berumah tangga utk selamanyaaa (macam good2 je Na nasihat kan)
    alaaa tapiii xpe sbb Na syggggggggg okje!

    huhuhu

    ReplyDelete
  24. Bahagia, seronok nya hidup OKje, ehhee :)

    ReplyDelete
  25. bila boleh buat entry untuk hasben jugak neh! huhuhuhu. okje bapa tahun dah kawen??? hikhikhik soalan cepuk dahi sendiri neh. hikhikhik

    ReplyDelete
  26. best ada suami mcm tu..
    semoga bahagia berkekalan..amin

    ReplyDelete
  27. fifi pon selalu 'ter'puji suami sendiri.. haha.. baik kite puji die.. kalau tak sape lagi kan? kalau orang lain puji die.. tetambah perempuan.. kite jugak jeles.. hihi

    ReplyDelete