Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 8 March 2013

Kali ke tiga tak de 'KAREN'

Termasuk malam tadi, tahun ni saja, ini kali ke tiga rumah tak de 'KAREN', so maknanya, dah 3 kali jugaklah OKje bercandle light dinner. Agaknya........ TNB buat surprise untuk OKje kot, sempena HARI WANITA hari ni ..... haha.......

Terdahulu masa entri Peha Percik Blackout.

Yang menjadi masalahnya, tak semua rumah......   beberapa buah rumah yang terpilih je, selepas petir yang memang kuat! Hujan jangan cakaplah, memang tersangatlah lebatnya! Nasiblah Arjuna sampai depan rumah, dikala 'mak' memerlukan........huhu... jadi 'mak' taklah panik sangatkan.....

Check switch box semua OK, tak de yang tendang pun! Tapi masih tak 'berkaren', terus call TNB.
Syabas TNB!........  Dalam masa 2 jam seperti yang dijanjikan selepas OKje buat report, letrik dah OK balik dah........  tapi dah 11.30 le.... Semanis Kurma langsung tak dapat nak tengok, dahlah macam best je topik dia semalam!

Syukran Allah!  Bolehlah 'nenek puteri' dari kayangan ni beradu dengan lenanya....... ( gelakkanlah tu!.... Ceqgu, pinjam nama 'kayangan' tu je........ putera Ceqgu tu, tak monya OKje......... OKje dah ada 'atuk dari kayangan' yang setia menunggu hehe...... )

So layan ajelah pic malam tadi....... dah tak de aktiviti nak dibuatkan so merapu-rapulah jadinya hehe.....

Berangan snap pic pakai Canon DSLR...hehe...

Acara 4 beranak menyejukkan badan dalam kereta,........  walaupun lepas hujan,
tapi 'rimas'nya bukan main....... berpoluh-polu mak tau!!

Dah sejuk badan tu, barulah Arjuna berselera nak makan.........  hehe....
Diet chapatti tu.... nampaknya, hanya angan-angan Mat Jenin ajelah.......
Yang ni memang betul-betul bercandle light dinner ...

Bini atuk kayangan dah kehabisan menu, 2 lauk aje.....Ayam Kicap ngan Sambal Raden......
Walaupun nampak cenggitu je ghupenya,
tapi 'lazatnya' jangan cakaplah..... pergh!!!
Yang penting tekak mak! hehe....

57 comments:

  1. bercandle light dinner lah ye..sedap jgk skali sekala mkn cam gitu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tak puas tengol lauklah m3h...

      Delete
  2. Assalamualaikum semua
    Selamat Hari Wanita Sedunia :)

    ReplyDelete
  3. bestnyer candle light dinner.. :D

    ReplyDelete
  4. ciannya takder letrik smalam..best jgkkan bercandle light dinner lagi tuh..heheh..skali skala takper..kalau lama sgt pun cuak jgk kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sekejap tak pe UA....kalau lama
      ...tak tahan panas dan nyamuk!

      Delete
  5. Romantik aje bila makan gelap-gelap macam ini. Tak sikat rambut pun tak siapa nampak sebab mata masing-masing tumpu pada pinggan makan aje kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....betul tu KZ, kadang tu nk merias diri ni pun satu hal jugakkan...

      Delete
  6. kalo black out tetiber time tula lupa simpan lilin kat ner.. heee

    ReplyDelete
  7. Candle light dinner memang best tapi KL sekarang cuaca tengah panas.. kena ber'hand fan' sekali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Eliza...tu yg dok dlm keta tu..

      Delete
  8. Slm singgah bila sakit sedikit kebah. Tq atas doanyer ye !

    ReplyDelete
  9. untungla akak bpe kali dh b'candle light dinner..saya xpenah pon..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg untungnya Zanif...kalau kat hotel best gak hehe
      ..

      Delete
  10. dapat gak makan ala2 candle light dinner....kan?

    ReplyDelete
  11. Selalu jugak takde karen ni......
    Selalu pulak candle light dinner ye...
    Hhehehhe..

    ReplyDelete
  12. wah...lagi sekali candle light dinner ye Kak?..hehe
    dalam bergelap2 tu sedap plak nampak makanan tu..hehe..nasib baik TNB cepat ye..tak de lah puteri2 kayangan tidur dlm gelap...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe Atie....tak bestlah bercandle kat rumah...

      Delete
  13. hang dok estate mana manjang takdek karen nih.. hahahaa..

    ReplyDelete
  14. untungnya OKje dapat surprise dari TNB sempena hari wanita hari ni..kikiki
    nway sesekali blackout best jg kannn kikiki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...insan terpilih zaza...nk buat camne...

      Delete
  15. yg pntg dpt bercandle light dinner!haha...makin berselera la tu si arjuna mkn di bwh sinaran lampu lilin...ala2 romantik gitu kan okje;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...terpaksa berselera kot PC...depan bini penat bini masak walaupun satu lauk je hehe

      Delete
  16. sesekali candle light dinner.. ;)
    susah hati kalau takde elektrik, kesian kat anak2..

    ReplyDelete
  17. kata ustaz kazim, kalau pengantin baru..takde "karen" jimat duit letrik. kalau pengantin lama..takde air, jimat duit air..heeee

    ReplyDelete
  18. Sedap pula saya tengok..Alahai..candle light dinner lagi ye kak.

    ReplyDelete
  19. untglah bleh selalu candle light dinner.. Hahahaha.. Kalau xde karan, mmg merana lah jiwa.. dh la panas, nyamuk lagi.. adedehh

    ReplyDelete
  20. ala kesiannya... tapi romantik..

    ReplyDelete
  21. kalau rumah saya dulu, boleh dikatakan setiap bulan takde karen... kesian, kan? Tapi nasib baik la orang TNB ni pantas dgn aduan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barang yg lama jgn dikenang Bijen...huhu

      Delete
  22. amboiii bestnye bercandie light dinner..haha...deqla paling x suka xde karen..time tu la byk nyamuk & pns.. time tu jugak la kerap rasa nk mandi.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg byk nyamuk dan panas deqla...tp nk mandi malas...hehe

      Delete
  23. Ohhh Puteri kayangan dapat tido dgn lena lah ye malam tadi. Tido lena penting untuk awet muda tau. Hehe.... Nak kena saman TNB ni, hahaha.... (kang tak pasal2 kena buang kerja sebab kutuk TNB).

    Tapi lauk sambal Raden tu (hebat namanya yek) memang nampak sedap walaupun rupanya tak seindah namanya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serba salahlah tu nk ckp nenek puteri kayangan...hehe..

      Delete
  24. Salam hainon,
    Tk pe la, ujung bulan bill letrik kurang sket kan

    ReplyDelete
  25. jimat bil bln nih...kankan..bak mai resepi sambal raden tuu..mana tau kena gak ngan tekak kite..ehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti kurang byk bil tu...dah post kat cbox

      Delete
  26. sambal raden tu ala-ala sambal belacan goreng kot ya Nom, candle light sampai pukul berapa tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih kurang kot La...cuma tambah bilis ngan bawang..
      Puki 11.30 baru ada lampu balik sejak pukul 9 lebih...

      Delete
  27. Sambal tu..minta resepi please. tetiba meleleh air liur saya, betul ni. terasa dah kat rahang ni longgar2 jer merembes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....ada ada aje komen Mj ni... Kata kata bwh pic tu saja je nk meliurkan org..hehe

      Delete
  28. Rupa x penting......rasa dia mesti yg kow kow punya kan...tambah2 lg mkn diterangi sebatang lilin....perrgghhh hehe

    ReplyDelete
  29. Wow candle light dinner OKje..so sweet...walaupun sweat ya.....he..he.

    ReplyDelete
  30. terbaiklah candle light dinner lg..:)

    ReplyDelete
  31. Candle light dinner...pewiittt..
    Tapi sampai 3 kali..kena call dan buat repot. .

    ReplyDelete
  32. memg seksa kalo karen takde....

    ReplyDelete
  33. nampak unsur2 masakan jawa kat situ..aku lapar ni kak..siyes aku lapar..haishhh

    ReplyDelete