Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 9 March 2013

Merapu ......

Salam hujung minggu......

Masak apa hari ni?......... OKje? Biasalah...... hari minggu adalah hari Cuti Masak makkk.....hehe...
Tak delah.......  kadang tu masak jugak, tengok keadaan le.......
   
Macam hari ni, lepas je hantar si TLBD ke sekolah, kitaorang bersarapan kat Gerai Kelantan sebelum ke Pasar Tani. Hari ni try Nasi Dagang pulak, kuih 6 ketul ( termasuk Cucur Jawa! OKje dah ketagihlah pulak hehe! ), Teh O segelas sorang.........

Sang Arjuna kata dia kenyang sampai esok...... haha.... so rehatlah mak!!.....

Balik rumah usha blog sat, duk baca komen Cik Aimrizal78, tak taulah duk mimpi apa agaknya minggu ni, dia mengintai entri-entri OKje yang zaman 'mumayiz' tu......

Habis digeledahnya...... Malu mak tau!!!!! hehe

Sebelum ni, Cik Laila datang bayar hutang mengomen, punyalah gigih mengomen, sampai 'Namamu teratas' dalam cartakulah!!...hehe.. 

Cik Aimrizal78, masa zaman mumayiz tu, katapun newbiekan......... Memang zero langsung pasal dunia blogging ni ( sekarang ni tak delah kata dah terer beno, kalau dulu zero, sekarang ni kira 'satu' le ), selain tulis tah pape, ada jugaklah salin balik tafsiran surah-surah  lazim, masa tu tulis pun syok sendiri je,  tulis sendiri, baca sendiri haha.....


Sekarang ni dah tunjuk belang banyak dah..... dah pandai merapu, dah pandai mengusik, sebab dah ada Geng yang rajin melayan, walaupun  hanya dalam alam maya je! Sangat happy!

Thank you Geng!




41 comments:

  1. hai geng..heh .. oo senang lenang ek ct masak yer..baguslah..malam kang makan kat mana lak..kakakakaak..jom ...aura malas nak masak dah menular kat cni lak..tulah geng katakan..hihihi..
    wah rajin mereka geledah entry lama ek..baguslah..hihi..nak p geledak gak arr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo...yo...beb...ptg kena masak dah....abe malas nk keluar...sebab dia dah kenyang makan mc d masa kitaorg gi tengok Sudden Attack tadi huhu.....

      Delete
  2. hehehe..bagus jgk idea membongkar ntri2 zaman mummayyiz nie kan..actually good idea to get to know yr friends better..nantilah nak kerobek jugak umah OKje nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...ni yg ngeri ni UA nk kerobek....jangan gelak tau!hehe

      Delete
  3. Sedap ye kak cucur jawa tu..sampai ketagih lagi..hehe..Saya pun suka geledah entri lama2 blogger lain..tapi jadi silent reader je..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh...kadang tu seronok jugakkan Aini...skodeng senyap senyap...hehe

      Delete
  4. ha sudah okje dah buka pintu luas2 untuk kami geledah entry lelama tu. Again?? kueh tu? Hahaha actually bila okje bagi ulasan pasal kueh tu tmpohari, semalam saya buat lempeng manis. hahaha boleh la ambik feeling makan kueh topi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha....ha...jadilah MJ nak buek camno tak dapek den nak nolongnya hehe...maaf yo den makan sodap kat sini...hehe..

      Delete
  5. ok gak, dari zero ke satu, akak lak makin lama makin suam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tak pe UA...dapat cpuv banyak...hehe...

      Delete
  6. hahaha...merapu2 pun Kak ramai yg suka datang sini...terhibur dgn bacaan2 santai blog Akak... dah boleh kira Otai..ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie....kotnya Atie sorang je yg suka dan terhibur...hehe

      Delete
  7. sabtu&ahad mmg sgt2 di tunggu..off masak..he3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ....betul...jalan mana pulak hari ni?

      Delete
  8. hehehe, cumil je. xde merapu pun kak okje tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke BC...ni yg okhe sayang ngan BC ni...hehe

      Delete
  9. merapu pun tetap ada entri... ^_^

    ReplyDelete
  10. merapu tak pe, asalkan bahagia bila baca :)
    nak selongkar jugak la entry zaman mumayyiz OKje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bahagia sorang sorang tak best jugak Bijen....
      Selongkar le to jgn gelak tau!

      Delete
  11. ini mesti sebab okje suka makan ikan kerapu sebab tu dah pandai merapu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....pandai ceqgu buat lawak eh!

      Delete
  12. Itu namanya sudah menjadi blogger berpengalaman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ho..ho..pengalaman apa...lainlah orang tu....hehe

      Delete
  13. Merapu pun saya baca juga apa.... tetap n3 juga tu...hehe....
    cucur jawa tu sedap agaknya sampai ketagih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata sedap sgt tu taklah jugak...bolehlah Mia..rasa dia mcm jemput jemput lemak manis...

      Delete
  14. ha ha ha...sayalah salah satu orang yang suka merapu bersama OKje itu...betol kannnnn? ekekekeke...

    ReplyDelete
  15. hehehe saya pun malu kalau si cik aimrizal78 aka MF tu selongkar post entry yang lama-lama.. huhu... tapi dia mmg gagah membaca... malu ai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.... Suka jugak sebenarnya...ada org yg sudi Baca!

      Delete
  16. nak dapat tempat di atas sekali memang kena gigih...tunggu hadiah je belum dapat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....hadiah alamaya je La...ko bayangkan je hehe

      Delete
  17. itu pun kalau hainom OKje ni...OKje nak sediakan hadiah...

    ReplyDelete
  18. zaman awal memang ramai yg syok sndiri. kira pun sama heeee

    ReplyDelete
  19. sekali sekala merapu apa salahnye kan..

    ReplyDelete
  20. Ish Okje ni, bukan bermimpi disiang hari lah. Hehehe, bukan apa seronok baca penulisan Okje, nampak cam merapu tapi sebenarnya perkongsian tu ada manfaatnya kalau kita baca. Ikut kesesuaian pembaca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sukanya okje...kalau pun tak de manfaatnya, tp seronok berkongsi cerita dan dpt feedback dpd teman teman..
      Kan MFM...

      Delete
  21. hahaha...macam mane lah yer n3 mase zaman mumayiz tu...nak geledah jugaklah...sebab name pinkycat tetiba hilang kat ruang pengomen tu...selalunya at least tempat ke 4 teratas, ni tetiba hilang terus dari carta...ape kes!;p

    ReplyDelete