Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 10 March 2013

Rona Roni Makaroni...

Balik dari melawat dak Sudden Attack, kitaorang terus je balik rumah, sebab Angry Bird tak ikut......   semalamkan sekolah ganti, pereksa pulak tu so memang tak boleh nak pontenglahkan!!

OKje pun tanyalah dengan Arjuna......

'Nak keluar lagi tak?' Dengan harapan Arjuna jawab 'NAK' so OKje tak yah le nak susah payah masak untuk malam. Walaupun dia kata makan pagi semalam tu kenyang sampai hari ni.... hehe

Tapi jawapan my beloved Arjuna kata 'TAK' .......


Ni yang MAK tak suka ni........ walaupun dapat pelepasan CUTI masak tengahari, kena jugak masak belah petang....... tak boleh nak NGELAT langsung..... hehe...


Sudahnya masak RONA RONI SUP aje le malam tadi.....



Walaupun macam 'CUTI MASAK' tengahari semalam, tapi sebenarnya masak jugak untuk tekak dak TLBD tu....... Masak Ketam Cincai, goreng cincai-cincai je...hehe........ ( kitaorangkan dah kenyang makan Nasi dagang!)

Itulahkan.......... CUTI MASAK ni walaupun dalam istilah kamus, 'Tidak Masak Langsung', TAPI dalam istilah yang sebenarnya adalah bermaksud, 'MASIH WAJIB MASAK , TAPI BUKAN BERJENIS LAUK'......huhu.....

52 comments:

  1. wawawa..menyelerakan..compem sedap nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau makan tgh lapo, conpem sedap m3h!hehe

      Delete
  2. assalamualaikum ... wah , menyelerakan . Selalunya makaroni nih akak saya masak ala spagetti jer ... saya cuma dok mkn jer . itu pun klu ada lebeh lah . Anak buah saya suka giler dgn makhluk nih .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmm...kdg kdg okje goreng je mcm mee,to taulah ....mlm tu teringin pulak nk makan sup!

      Delete
  3. Tak pernah pulak masak makaroni sup...cam menarik pulak......

    ReplyDelete
  4. hehehe..nak ngelat yer..kita kat sini langsung lah tak dpt cuti masak wak..yer lah bukannya senang nak makan kat luar..bukan byk kedai pun..belum tentu halal pun..alih2,, masak jugaklah..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan wak....nak buat camne....tak pe tak pe ...byk kebaikkannya tu...boleh up an skill hehe

      Delete
  5. nam sedap jer, kongsilah resepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang sangat UA....buat mcm sup tu, then campur je makaroni...dah siap!

      Delete
  6. apa2pun akk pandai msk mcm2 jenis lauk..^___^

    ReplyDelete
  7. dh lma x makan makaroni.. -_-

    ReplyDelete
  8. ola oli kuberi nama...saudara saudari. (tetiba teringat lagu kanak2 tu).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha??? Ada kena mengena eh MJ?...hoho..

      Delete
  9. Yummy......dh lame xmam macaroni sup.....rinie rietta wt carbonara jerr...mls nk msak.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas malas pun carbonara....rajin le tu Rieta...

      Delete
  10. hehe..tak dapat akak mengelat ye..Nampak menyelerakan sup tu..Yummmy....

    ReplyDelete
  11. sbb tu kot hubby saya pun mengelat hujung minggu... mesti dia pun dah boring masak hari2.. tapi bila dia kata, dah lama tak makan ayam goreng mmg kita si isteri dah faham, dia nak ngelat masak la tu.. tapi tak pe, kita layankan aje.. ayam goreng pun ayam goreng lah, janji kenyang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....senangkan Bijen...bila ada chef kat rumah....order je kalau rasa teringin nk makan!

      Delete
  12. hahhaa...siap ada maksud dlm kamus dewan ke Kak "cuti masak"....erm! klu sy wekeend br dpt masak sedap sikit Kak..hehe:)
    Rona roni pun sedap bah nampak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bekerjakan...macam tulah Atie...okaylah tu..save duit sikit...hehe

      Delete
  13. sedap ke okje makaroni ni, KY tak pernah rasa lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makaroni ni rasa dia mcm spegeti jugaklah.
      Cubalah.....

      Delete
  14. seyes... 1st time nampak macaroni masak sup... nak rasa lah... he he he...

    ReplyDelete
  15. masak ajalah ..banyak pahala dapat...drpd suami dok makan org kedai masak...hihihii...rasa tak layak jer bg nasihat kan..sbb sama 4 x 3 jer...hihihii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....tak pe..tak pe best jugak dengar nasihat ni kdg kdg..walaupun 5x6....hehe...

      Delete
  16. eh lupa nak komen sup macaroni lak..hihiih..kiter tak pernah buat laa beb...sedap eks..nnt bolehlah cuba try test...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah....tukar selera....asyik makan nasi jekan...

      Delete
  17. sedapnya nampak... terliur lah...

    ReplyDelete
  18. hehhee OKje tak boleh nak mengelat..
    apa2 pun anak2 mesti nak mkn hasil air tangan ibu dorang =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak zaza,...yg kecik tu pandai bodek ayah dia...asyik nk makan luar je....okhe pun suka gak hehe

      Delete
  19. rona roni, ola oli. tune seiras la okje. :p

    ReplyDelete
  20. perghhh.. meleleh ayaq liuq.. dah la tgh lapaq nihh... uwaaaaaa

    ReplyDelete
  21. ok la TLBD nak jugak ditinggalkan...tapi...siapa yang ambil dia balik sekolah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada la...pantang tak ikut! Yang tu Angry bird, itupun sebab sekolah

      Delete
  22. macaroni goreng je yang tekak kira boleh terima huuu

    ReplyDelete
  23. Selagi di rumah ada org lain selain kita mana boleh betul-betul cuti masak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu KZ...kecuali makan luar terus...

      Delete
  24. Eh angry bird awak rupanya...tu la pasal..bila dah banyak sangat buat BW...angry bird balik sekolah naik apa...

    ReplyDelete
  25. sedapnyer. sup2 ni mmg feveret nik la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh....fav nik yeh....try buatlah nik...ok gak...

      Delete
  26. xpnh lak mkn makaroni sup..cm sdap je..huhu

    ReplyDelete
  27. sedapnye!!!terliur lah tengok makaroni sup ni....PC pun masak makaroni gak beberapa hari lepas tapi goreng jer...

    ReplyDelete