Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 19 March 2013

Sardin tang tu!....

Hari tu OKje ada beli SARDIN . Sebelum  ni tak pernah ambik SARDIN brand ni. Yang biasa OKje beli samada AYAM BRAND atau pun KING CUP......

Abaikan aje cerita-cerita yang tak sedap didengar sebelum ni pasal Sardin, bagi OKje janji ada sijil halal! Sudah! hehe....

OKje terpanggil pulak nak bercerita pasal SARDIN ni sebab, tadi kat TV dia ada tunjuk bagaimana SARDIN ni diproses.  Rasa puas hatilah dengan cara penyediaannya. Nampak bersih! Kebetulan,  pasal brand yang OKje beli baru-baru ni.


Cuma, bagi OKje, sos dia kurang MELETOP, macam lebih tomato kot........ ingatkan sama je rasa dia....... Kalau dah tokak den yang TAHAN LASAK ni pun boleh dapat tangkap kelainannya, maksudnya CONFIRM ado lain sikit raso eh........haha....

Tapi tekak orang, lain-lainkan, mungkin bagi OKje kureeeng, tapi orang lain mungkin tidak.

Apapun ANDA berhak memilih! hehe....

40 comments:

  1. Jarang2 makan sardin ni memang sedap...goreng ngan cili merah dan bawang besar, mantap....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Letak pulak belimbing buluh Mia...pergh!!!

      Delete
  2. pernah jugak makan sardin brand adabi.kekurangan dia pasal ikan sardin nye kecik-kecik je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okhe lagu suka ikan kecik kecik....cuma sos dia mcm kurang mantaplah....wana

      Delete
  3. paling ssh nk mkn sardin kecuali terpaksa..huhu

    ReplyDelete
  4. Sardin chap ayam jg menjadi pojaan hatiku.. hahahha :0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje, apa apa brand pun ok zaza janji bukan mackerel...

      Delete
  5. suka juga masak sardin klu tengah 'kering' kak..haha.. maksud nya tengah malas nak ke pasar..hihi..sllu Babah yg masak..goreng ikan dlu then baru tumis semula (bawang besor+cili).
    suka 'ayam brand & yeo's ...:)

    ReplyDelete
  6. Sardin marina best jugak..
    Ikan besar2,...

    ReplyDelete
  7. mmg sardin cap ayam jugak yg paling bestnya okje..kat sini dah lama takder sardin ayam brand tuh..yg lain mmg rasernyer hampeh jer....huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. okje baru tau lah UA....ingat semua sardin sama je rasanya!

      Delete
  8. suke masak sambal sardin,lg sedap mkn dgn roti..

    ReplyDelete
  9. kira pun lagi suka yang ayam brand punya

    ReplyDelete
  10. bila mood mls masak..sardinlah jadi penolong knor..mudah n pantas..ayam brand jadi pilihan..

    ReplyDelete
  11. Kak suka makan sadin orang kita. Selain adabi, kak suka beli pertima.

    ReplyDelete
  12. Suka makan sardin, suka sangat kontra tul dgn En Suami tu, dia tak layan langsung sebab dia kata masa bujang dedulu hampir tetiap hari kena telan sardin tu, jadi bila dah kahwin ni, tekak tu dah tak sanggup nak terima sardin.

    Tapi tak pernah lagilah try cap Adabi ni, cm tak pernah jumpa aje. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...mfm...haruslah jemu..dah bepuluh puluh tin dia hadap time bujang....kalau selalu mmg jemulahkan mfm...
      Tp kuranglah rasa dos dia mfm....tak rugilah tak de kat rompin!

      Delete
  13. sardin buat inti karipap atau sadwic pun sedap...tapi makan kala sesak beb....kala malas nak g pasar,...err..samalah jawapan org atas tuu..hik

    ReplyDelete
  14. brand ni kureng sikit rasanyer dan ikan2 pun kecik2 aje kan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. KA pun perasan eh....tapi tang ikan okhe lagu suka kecik gitu....

      Delete
  15. dulu zaman student kalu malas nak masak makan lauk sardin dgn nasi putih jer...biasnya ayam brand la yg jd pilihan...adabi dok pernoh try lagi...;p

    ReplyDelete
  16. mak oi..tagline yang last tu cam tagline mengundi ja rasa...haha...
    apa2pun,pilihan saya tetap sardin pedas!nyuuuuuuuummmmmmmm

    ReplyDelete
  17. sesekali mkn sardin best jugak. sebenarnya cerita2 yg tak sedap didengar ttg sardin or apa2 produk tu lebih bermotifkan perniagaan, ia hanya strategi utk menjatuhkn pesaing. yg ptg ada sijil or cop halal dan kita tak perlu ragu2

    ReplyDelete
  18. sokong okje, kita sebagai pengguna berhak memilih, dan berhak mengetahui cara penyediaan sesuatu makanan tersebut. Undi lah okje. (tetiba semangat).

    ReplyDelete
  19. kt rumah pun memang sentiasa simpan sardin cap ayam .. klu MIL tk masak .. sebagai alternatif .. masak sardin tu jer ...

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum ... saya suka tambah cili padi , asam jawa , bawang besar mayang n tomato ... pastu cecah dgn pucuk ubi rebus ...

    ReplyDelete
  21. walaupun segala rempah keluaran ADABI ok di tekakku namun tang sardin yang tu..."sorry" memang tak dapat nak telan...kuah yang kurang ump dan ikannya yang kurang menyelerakan juga...harap-harap ADABI prihatin dengan komen ni...

    ReplyDelete
  22. Ty suka sardin yang mak Ty je masakkan , kalau kat luar memang Ty xmkn. Memang setia dgn Ayam brand pun.

    ReplyDelete
  23. x berapa nak suka brand Adabi...selalunya yang menjadi pilihan pertama King Cup...kalau tak ada baru cari Ayam Brand... hu hu hu...

    ReplyDelete
  24. Dah kat 20 jam ni takde post n3 baru.. wat gapo tu.. bzy ke?..

    Ala, bila baca komen mynotes kat atas baru perasan masak sardin malam tadi terlupa letak air asam jawa sikit patutlah lain sikit rasanya.. :)

    ReplyDelete
  25. sardin adabi ni tak kena ngan tekak saya... saya makan sardin ayam brand... tu sedap...

    ReplyDelete
  26. dah lama x mkn sardin... rasanya sardin tin x elok dimakan kan?

    ReplyDelete
  27. Sardin yang sedap..cap ayam brand dan bottom..Adabi memang orang kata kureng..tapi tak tahulah kalau orang lain..hehe..Saya suka sardin.

    ReplyDelete
  28. aku setia dgn ayam brand..now and forever..cewah..

    ReplyDelete
  29. Sy pun pilih Ayam Brand jugak ..pernah try Adabi tp x leh terima tekak ni, lagi satu yg sy selalu beli ialah jenama Botan

    ReplyDelete