Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 18 March 2013

Sepi Itu Indah......

Salam pagi Isnin........

Hish!....... Serabutlah pulak dengar bunyi bising TV duk cerita macam-macam dikala OKje nak menulis entri ni ( yelah sangat tu ) dahlah tak de idea, ......  kasi tutup sat! Fuhh...... baru lega!

credit pic hazlinkhan

Tapi, betullah ....... ada kalanya senyap sunyi tanpa gangguan TV macam yang OKje rasa sekarang ni,  rasa tenang sangat..... tak caya cubalah!....

Patut pun EMAK OKje tu, adakalanya dia buat permintaan yang tak masuk dek akal budak-budak tau.........hehe.

Kadang tu, bila cucu-cucu dia tengah syok tengok TV menyambil main (yelah..... mana ada budak-budak yang tak mainkan), dia boleh suruh OFF je TV tu...... dia kata bising!.... emak.... emak......... dengan anak sendiri bolehlah buat cam tu, kalau dengan menantu, tak sentap menantu tu jadinya hehe.......... ( takut bayaq letrik banyaklah tu!....hehe )

Sekarang dah menjangkit kat anak dia pulak........

Sampai satu masa nanti, kita akan rasa yang SEPI ITU CUKUP INDAH...... percayalah.....

* Gelakkan OKjelah tu,...... Nak kata OKje dah semakin kertu! hehe......


28 comments:

  1. adakalanya...sepi itu memang indah... ^_^ cam Farah dah biasa dah OKJe...ye ler...kata tunggal kan?

    ReplyDelete
  2. kak zu suka dengar radio dari tgk tv..kalau takpun dua dua tak dengar dan tgk..doklah senyap senyap buat kerja rumah..

    mmg betul..sepi itu indah..tetapi kadangkala sepi itu menyeksakan..cewahhh...

    ReplyDelete
  3. time sunyilah time paling best utk melukis dan menulis...humm, syokk

    ReplyDelete
  4. yeh..sunyi2 baru la timbul idea nk mengarang entri..btul tak akk ok je..

    ReplyDelete
  5. Salam & morning oKje,
    kadang2 sepi itu sangat indah utk kita mencari suatu ketengangan.. tapi jgn terus sepi yer :)

    ReplyDelete
  6. Ada masa nak jugak rasa sunyi sepi... :D

    ReplyDelete
  7. tak suka sepi..sebab dulu dah lama sepi,..sekarang nak bising2 dgr suara mia..hihihi..tapi,..tak dinafikan,.sepi itu seram..heeeeeeeeeeeeeeee..

    ReplyDelete
  8. sepi mmg indah..tp, xleh selalu sgt..lma2 bsan pulak..kann

    ReplyDelete
  9. Kak..suka ayat " Sepi itu Indah"..hehe..
    ayat zaman muda2 dulu..
    Kak, sy pun sma..kekadang rasa nyaman je bila takde suara TV..:D
    mana ada kertu lagi Kak.. maintain mudo lg eh..:)

    ReplyDelete
  10. saya pun selalu kalau berdepan ngan laptop, anak main nak patung yg sorang lagi main game, saya tutup je tv tu... aman je rasa... hehe

    ReplyDelete
  11. Sepi tu kadangkala buat kita tenang... =D

    ReplyDelete
  12. sesekali suka suasana sepi...senang nak berfikir..laju je siapkan kerja..

    ReplyDelete
  13. kdg2 kita perlu juga suasana sepi tu..tp jgn sokmo sepi la eh.. mcm xde life la pulok.. hihihi

    ReplyDelete
  14. klu masuk magrib ..
    memang aby bising ..
    No TV ..
    kot nak ON pun ..
    106 channel Oasis ..

    ReplyDelete
  15. sama la.ada tv sebelah pun mmg nik tak pasang pun. tak suka sgt bunyi2 lain ni .

    ReplyDelete
  16. Sue pon tak suka sgt dengar bunyi kuat dari TV atau radio sebenarnya..bunyi bising anak-anak dah biasa dah..

    ReplyDelete
  17. memang ada masanya otak dan telinga pun memerlukan rehat dari gangguan bunyi :)

    ReplyDelete
  18. Saya pulak suka duduk dapur kadang2 sebab nak avoid tv. tak buka langsung macam sunyi sepi sangat.
    Tak elok pun tv on 24 jam, kena ada timing, saya pun duk cari2 timing nak off ni hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah.....kita ni kadang tu nak ada rasa sepi, ada masa telinga ni nk jugak dengar bising bising bunyi tv kan..MJ

      Delete
  19. Saya stuju ngan MIL okje tuh..tanpa tv sebenarnya lebih tenang..tanpa radio pun..just layan bunyi2 brung ngan keta gitu..kat sini kami jrg tgk tv..

    ReplyDelete
    Replies
    1. UA bukan Mil....mak landing okje....my Mil sangat pendiam dan sabar orangnya....hehe

      Delete
  20. Betul tu...kadang2 'sepi itu memang indah'...tapi masalahnya saya tak boleh nak off tv...dah memang tebiat suka menghadap tv walaupun rancangan tak bagus...biar buka jak gitu...hehe

    ReplyDelete
  21. hahaha...nak layan jiwanglah tu...(gurau je)
    tapi klu sepi kadang2 bosang jugak kan...;p

    ReplyDelete
  22. Wah OKje dah masuk stage... Hahaha.... Tapi betul kekadang telinga ni cam berbulu gak kalau dok dengar TV duk bercakap 24 jam, lebih2 lagi yang betsiaran bukan cite yang telinga ni nak dengar.. Haha...
    Apa2 hal pun OKje ni tak dak email ke.

    Email kat saya lah maimun@ uniten.edu.my

    ReplyDelete
  23. Betul..kadang2 memang kita memerlukan sepi itu..heee. ^__^

    ReplyDelete