Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 14 March 2013

Terbongkar sudah....

Entri kali ini adalah berunsur SERIOUS....... mohon baca dengan muka poyo dan sekali-kali je senyum kambing ketika membacanya terutamanya Mama Pa'e..........hehe...

Rasa macam malas nak menjawab soalan Mama3heroo ni, tunggu ajelah bulan April, sebab bulan tukan, bulan kelahiran mak ...... tapi, memandangkan dah agak ketandusan idea....... goreng ajelah selagi boleh hehe.......

Soalan dia berbunyi begini.....

"Da lame x g makan kat secret resepi ni..last g mase sambut besday ank thn lps... Psst3..lame da m3h nak tanye akak ok je ni.. tgk ank2 akk sume da bsr2 ..tgk mak&ayah pulak nampak muda sgt..err..akk kawen muda ek..nak tau umur muleh x?ngee..larikkkk.. on Terima Kasih Arjuna."

Rasa-rasa you all lahkan........ ikhlas tak dia puji akak tang 'mak & ayah pulak nampak muda sangat????' tuuuu...... Ada tak kemungkinan hanya omong-omongan kosong aje. Kotnya dia nak cakap tang ayah je nampak muda, omak dia nampak tua...... cuma tak sampai hati je eh..... huhu.....

Tak yah nak pening investigate background pujian tu ,  fikirkan POSITIF ajelahkan yek hehe........

Buhlah pic time snap malam dengan
 baju hitam, biaq nampaq kuruih! hehe....
Oklah, sebenarnya OKje dan Arjuna adalah sebaya sayang....... nak tau umur kami ? Baca entri ni Darling Hepy Bezday. Berkawen masa umur 23 tahun, habis je Arjuna graduate          ( OKje, Diploma holder je ) terus gatal nak kawen ........  hehe  ( gelakkan OKjelah tuuu! ).

Dapat anak sulung umur 24 tahun. Memang muda belialah kiranya tu....... Arjunalah yang mudanya, kalau pompuan umur cam tu memang sedang elok dah tu !.......

Akhirnya, TERBONGKAR sudah!....

Ohhh.... nampaknya lepas ni, UmialyaCho Zila dan mereka yang membahasakan diri mereka sebagai 'KAK' dengan OKje akan bertukar membahasakan diri meraka 'DIK'lah pulak gamaknya hehe.....

Puas hati Mama3heroo ???........

48 comments:

  1. Kikihkih..nak baca serius pun tak boleh..dok gelak2 jugak Kak...
    betul lah tu org dok puji Akak nampak muda lagi sbb anak2 dah besor..awet muda jg...hehe...
    Sy tetap pangkat 'adik'..so maintain panggil 'akak':)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe baguslah tu...hilang stress...
      Alah agaknya makan dek gambo kot Atie...kalau realitinya mungkin sesuai ngan usialah.
      ....idak muda idak tua...just nice....hehe

      Delete
  2. Dah kira tapi tak sure betul ke tak.. sama dengan saya ke yang masih muda ni.. hehehe... Ala lupa nak cakap kita tergelak gak tadi tapi tak tergolek pun kali ini... sekali sekala je boleh tergolek..

    Tapi kalau gambar di atas ni memang boleh diterima pujian mama3heroes tu. Memang muda belia lah nampak, i pun jelous tau... hehehe

    Ok.. so bila nak open table ni.. kiteorang dah puji melangit ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...
      Awak le muda dpd kita....ececeh... Hish mestilah buh gambar yg nmpak muda sikit dari sekarang...haha...
      Erm...maaf ye kita tak termakan dek puji walaupun puji sampai angkasalepas sekali pun...hehe

      Delete
  3. Errr...terjawap sudah soalan itu..malu i..he3..sebenarnya saya puji mmg ikhlas tau..pestaim saya terjah blog akk ok je,saya tgk dlu pic akk&hubby,pastu saya tgk pic ank2 da besar..tu yg confuse..sama cam saya la kawen masa umur 24thn..dpt ank pun mase umur 24 jgk..caye x?tp saya ngan hubby tak sebaya..dia tua 8 thn dari saya..skrg m3h da 32thn..Hubby thn ni masuk 40 thn..ngee..ank kecik2 lg ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....kawen cepat biasalah...anak pun dah bujang lagi tinggi dpd ayah dia...
      Sok M3h cam tulah....hehe

      Delete
  4. Sweet couple. Tapi tak dpt tangkap lah brapa umurnya.☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tak memgapa kalau tak dpt tangkap...hehe

      Delete
  5. thn brapa kawen tu?tak dapat nak agak lagi umur nya..huhu

    ReplyDelete
  6. he he he... terbongkar sudahhhh... yesssss! gelak guling2 dah ni...tunggulah sampai kita jumpa nanti...ekekeke....

    but then, honest confession...kakak-ku (erks akak...ada x unsur2 kegelian di situ?he he he...sebab kita x biasakan gelarkan diri cenggitu)... OKJe memang awet muda...Arjuna pun sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. JumpA barulah nampak kedut ek Farah...hehe...
      Betullah mmg ada unsur unsur kegelian di situ hehe..
      Tak yah le nk jek bagai...tua pun ok gak apa! Hehe...

      Delete
  7. akak kontrol ayu eh dlm gmbr tu..hihi..still nmpk muda gitu..betull xtipu..ade rahsia ke..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan bergambar...mestilah kontrol ayu...tahan perut....haha....

      Delete
  8. Saya malas dah nak puji okje, nnt okje cakap saya perli.
    Umur 23 for me perfect age untuk kahwin, see la, mak pak muda trang tang tang, anak2 sumer dah besar. Untung okje (eh terpuji again).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...i mmg tak suka kena puji you...takut risk...berdosa...biarlah org kutuk ke perli ke, mak ok jerrrr hehe

      Delete
  9. tak pe masih nampak muda


    p/s selamat berbuka puasa..tak lama lg ni..

    ReplyDelete
  10. terbongkar sudah,..sebaya ngan kak laila namu teratas tuu...Assalamualaikum kak,..sorry baru tau..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruslah sebaya ...dah tentu schoolmate... Waalaikumsalam dik....no hal beb...hehe

      Delete
  11. gigih tekan kalkulator nak tahu umur Okje... memang awet muda sgt... Rasanya macam kita beza setahun dua jer (ini ayat ikhlas, bukan perli tau)

    Saya pun dapat anak sulung umur 24... tapikan kalau ikut tahun dah 25(tu untung lahir bulan dec... dalam surat beranak irfan tulis umur ibu 24, hehehe)

    psst, lepas ni boleh la kongsi petua awet muda pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak delah Bijen....Bijen adik sesangatlah pada okje...hehe
      Wah....untung dilahirkan hujung tahun ni....hehe..untung umur!..
      Mana ada awet mudanya Bijen..kena tipu dek gambar je tu

      Delete
  12. Ehhh mmg nmpak muda sesangat....tgk ank dh rmaja....dh mcm adk....untie rietta pown kwen muda....skank jdik nenek meletop dh....hehehe....

    ReplyDelete
  13. samelah kiter OKje!!! PC kawen umur 23 gak....mase student lagi dah kawen.hahaha..bukan gatal tau kawen awal ni...dah jodoh kan...betul tak OKje...hehe:)
    PC dapat anak sulung mase umur 25 tahun...nasib baik beranak lepas habis study:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat setuju tu PC...dah jodoh.....hehe bukan gatal!

      Delete
  14. eh,lupe nak tambah...kena panggil kakak okje lah yer pasni...hihi;p
    Tapi U nampak muda skit la Okje berbanding umur...tak tipu ni...muda skit je, tak banyak pun....hahahah;p (jgn marah yer;p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah berkakaklah PC...tak rocklah hehe...
      Nape terus tukar jadi U pulak ni? Hehe
      Okje tak kisah pun tua ke muda pC....janji kool....

      Delete
  15. wa... awal juga kawin ye... saya ni umur 26 baru nak kawin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe yg penting awak dah selamat kawen punkan NK...

      Delete
  16. Okje pn dah jadi nenek Rieta...tua sebelum waktunya...huhu...

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum sis okje,..heheh..ramai yg puji awet muda,...syukurlah..kawen awal,..sekarang kalau jalan ngan anak dah nampak cam adik beradik jer,..

    psst..anak bongsu mmg awet muda kot,..hihi..tu pasal sis nampak muda jew(ikhlas puji dr hati yg tulus yer)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...sebab dah biasa panggil okje....geli pulak bila panggil sis...huhu
      Tak de muda mananya Izan...sesuai ngan umurlah tu...haha...

      Delete
  18. awal juga kak kahwin ye.... ^_^

    ReplyDelete
  19. Tak awal juga kak..ada je yang lagi awal..hehe.. Memang akak nampak muda pun. Betul tak tipu. Apa rahsia akak nak nampak awek muda ni?hehe.

    ReplyDelete
  20. jap2, nak cari info umur anak sulung okjer dulu, baru puas hati ni...

    ReplyDelete
  21. Okje, sbnrnya kan cikgu anis pun dah lama pendam soalan ni dlm hati, sampai srrba slh nak panggil okje ni akak, sbbnya tgk dlm gambar tu nampak muda ting tung ting tang hihi.... pastukan cikgu ingt itu mgkin gambar anak okje kot haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Jemah ni....hehe, bukan ceqgu je yg berfikiran gitu, okje pun sama bila terjah blog org....
      Senang, panggil short form mama dia je....habis cerita....hehe, tp ceqgu ni mmg adik beno le dgn okje...
      Psst... Panggil nama je jelah....nmpk muda sikit haha

      Delete
  22. Hehehe..dlm serius nak tergelak jugak..UA tak boleh nak kira ngan betullah OKje..tension nie..tak tahu umur anak yg first tuh umur braper..skolah menengah dah ker..? ishshhhishh..busy body lak kan..honestly okje mmg awet muda ..kalau ckp early 30s pun caya...! yes okje...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....tak molah bg jawapan mudah....
      Okhe pun kdg tu suka bizi body juga UA.....so tak kisah pun...bukan apa, kita nk taukan...
      Haha....nk tau umur betul, clue semua dh adakan

      Delete
  23. ehhh deqla ke okje yg lagi muda ni? hahaha.. xnk ckp lagi tua eh... ;p... awat posing mcm org majuk..?? sorang sana sorang sinun...hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu asyik mandang je....hehe...

      Delete
  24. kantoi...hehehe..tapi MV panggil akak lah k..hehe..MV pun gatai juga umur 20 dah kawen

    ReplyDelete
  25. ibu muda la ni. tapi btol.muka okjea mmg muda pun. tak nampak sgt perubahan gambar lama dan baru.

    ReplyDelete
  26. sy tetap kena panggil akak juga

    ReplyDelete