Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 11 April 2013

Beras ....

OKje tak ingat kat blog siapa, tapi entri dia berkaitan 'MENGIDAM'.......
Jangan salah anggap ye........ OKje bukan 'MENGIDAM' hehe...... saja mengimbau kenangan lama.....
Nak mengidam apanya........ dah tak 'SESUAI' haha......sudah cukup sudahlah........ hehe....

beras rajalele
credit pic www.nol7.com
Sepanjang mengandung anak yang 3 orang tu, mengidam yang agak pelik ialah semasa mengandungkan TLBD....... Masa tu suka sangat makan BERAS !  Ye.....BERAS!..... Ambik sejemput lepas tu kunyah...... Pergh!! Nikmat seyh!......

Apa yang sedapnya pun tak tau.... tapi bila makan beras, memang rasa puas sangat!

Ingat lagi time tu pergi bercuti ke Port Dickson, tekak pulak teringin sangat nak makan beras, siap beli sekilo........ punyalah nak makan hehe...... Kat Ofis pulak, memang standby beras seplastik buh dalam drawer.

Anak yang lain rasanya tak de pulak mengidam benda-benda ngarut macam ni. Tapi nasiblah mengidam 'BERAS' yang masih boleh diterima akal......... kalau benda lain? Kes naya!

Mengidam punya mengidam rupanya keluar budak ni.............. Eh!!!!.......


Itulah penangan orang mengidam........ Teman-teman alamaya pulak macamana? Yang masih belum ada anak confirm le tak pernah mengidamkan........ yang dah ada anak tu........ CER CITE.....


31 comments:

  1. heee peliknya..
    nasib baik OKje tak mengidam nak makan beras pulut or beras beras basmati hehehe

    ReplyDelete
  2. saya xda pun mengidam apapa.cuma sebelum ni sy xsuka dan xboleh mkn durian, tp masa pregnant saya jadi suka pulak sampai sekarang. :D

    ReplyDelete
  3. dulukan masa liya peknenkan qalesya liya terinign nk makan daging kangroo hehehe ...

    ReplyDelete
  4. Pernah dengar juga org pregnant yg suka kunyah beras ni..KZ tak pula mengidam yg pelik2 sepanjang mengandungkan anak selama 5 kali!

    ReplyDelete
  5. stakat ni xde la ngidam plik cm akak tu..hihi..dasyat ye akak ngidam beras..ishh

    ReplyDelete
  6. Cik husb tak suh ngidam lagi so tak boleh share lah...huahuahuaa

    *belom ade rezki lah sis :(

    ReplyDelete
  7. org mengidam ni memang sedikit anehkan? tapi tak semua yg mengandung mengidam...alaa...setakat nak makan asam tu adalah..kan?

    ReplyDelete
  8. tak suka benda2 wangi spt minyak wangi @ bedak talkum, busuk sangat wehhhhhhh..

    ReplyDelete
  9. Komen kat blog kak Nurul smlmlah cite pasal mkn beras nie waktu preggy........mcm2kan benda yg diidam,lg pelik wife member ada suka mkn serbuk sabun bila mengandung,tp nasib baik anak2 yg lahir ok.

    ReplyDelete
  10. orang tua2 kata tak boleh makan beras masa mengandung nanti kena penyakit sembab.....

    ReplyDelete
  11. Biasa juga dengar org mengidam beras ni Kak..ada gak lah kwn2 yg mengidam beras..hehe..
    dulu mula2 mengidam c tumpis tu teringin sgt nak makan ikan keli..dah keliling Lahad Datu kuling ku cari tak jumpa..last2 perut dah 9 bulan baru dapat makan ikan keli...huhu:)

    ReplyDelete
  12. ERR..pengalaman mengandung 3org anak ni xde pulak ngidam yg pelik2..cuma kuat makan je,tiap2 hari hubby balik keje mesti mintak makanan..haha..

    ReplyDelete
  13. Kakak ipar ada sorang yg time ngandung mesti mengidam mkn beras hihi.sendiri punya pengalaman 3x ngandung setakat ni xde yg pelik2 hihi.setakat masa anak sulung jd suka sgt mkn roti gardenia sapu dorina hihi.tjaga kul 3 pg pun cr jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh.....sampai terjaga malam pun nk makan eh Tj...dahsyat jugak tu...hehe

      Delete
  14. nasib baik ngidam beras...kalau ngidam mesin timbang beras...lagik naya....

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum ... blum ada pengalaman . cuma tgk akak tu ngidam buah delima n x nak share dgn org . tgk buah tu pun dia x bagi ... hahahaaa

    ReplyDelete
  16. tak kembung perut ke kalau makan beras Okje? Saya ni kalau time pregnant, minum susu pun tak boleh, masuk angin...
    Alhamdulilllah, 3 3 anak setakat ni tak pernah mengidam... sambar jer makanan yg ada depan mata :)

    ReplyDelete
  17. Ngidam2 tak da sebab rasa tu pi kat En Suami. Dia yang duk teringin nak makan benda2 masam, tapi saya kuat minum air, air F&N lak tu, kejap kaler merah, kejap kaler hijau, kejap kaler purple.

    Lagi satu tak leh bau badan En Suami. Sokmo berperang, jangan nak tidur, duduk dekat pun tak leh tahan.

    ReplyDelete
  18. salam hainom ..
    klu takat beras tu ok la .
    bg 10 kg utk dimakan pun senang carik kannn ..
    sib baik laki2 tk mengidam

    ReplyDelete
  19. hai laling,..sorry,..semalam tukar tayar baru,..tu tak sempat dtg cni,... ehe..oklah tu beras senag dapat..kalau benda ssh dapat..naya arjuna kn cari kan... izan dl mengidam pelam muda dengan getahnya yg masih menitik jer... pastu xboleh pisah ngan hubby... hohoho.. sampai akhir mengandung..hohoh.. tgk keluar sebijik muka hubby sudah..si mia tuu..hahaha

    ReplyDelete
  20. hahaha...pelik2 mengidam ni...nasib baik PC tak de mengidam mende yang pelik2...selalu nak makan sushi je time ngandung Aliya dulu...mmg kerap dari biasalah mkn sushi nih..lps keja pg cari sbb ngidam...hahaha;p

    ReplyDelete
  21. Ngidam jagung rebus tp yg pelik masa nak beli semua gerai jagung rebus abis stok.....tak ke pelik tu....huhu

    ReplyDelete
  22. ngidam? apakah itu ngidam...wakakakak...pura2 buat x tahu...setakat ni belum ngidam lagi...wakakakaka...cuma da ngidam ubi kayu rebus jer hari tu... dah tercapai dah hajat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. E'eleh Farah...hehe....tp okje pun selalu ngidam ubi rebus! Sedapkan farah!

      Delete
  23. sama cerita dgn my sister mmg bial menagdung aje beras juga yng dicarinyer hehehe

    ReplyDelete
  24. Saya xde pulak ngidam apa2... cuma kalau ngandung rasa selalu sgt nak makan nasi kenduri kawin..haha..

    ReplyDelete
  25. Mengidam beras....pehhhh...pelik tu.
    Tapi org mengidam ni...tak boleh nak predict benda2 ni..hihihihi.

    Bininaku masa ngandung first time...idam makan kicap.
    Kalau makan tak der kicap....tak ler...kikiki

    ReplyDelete
  26. hahahah.. mmg pelik sungguh mengidam kak okje nih! ;)

    ReplyDelete
  27. pelik tul ngidam ok je ni..makan beras pulak..m3h xde ngidam pelik2 pun..cuma kuat makan je

    ReplyDelete