Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 4 April 2013

Makan apa hari ni?...

Habis dah OKje melipat baju yang bertimbun sejak sebelum Arjuna pergi hari Selasa hari tu, cuma belum masuk almari je. Haruslah kasi clear sebelum dia balik tengah malam ni ..........
Nanti kang 'KANTOI' pulak hehe.....

Hari ni duk pikiaq nak makan apa untuk berbuka pulak......... Nasi lemak ayam goreng berempah gerai depan tu pun sedap jugakkan..........
Ada ke Angry Bird ajak makan Spaghetti!..... Hish.......tak lalu eh tekak mak ni, kalau makan 'Carribbean Fish Fillet' tu boleh tahan jugak hehe ........ ( nak yang mahal aje ! )

Semalam dah memenuhi impian diri sendiri dengan TOM YAM bagai tu.......

TOM YAM campur
Udang Goreng Tepung , Sayur Campur
Ikan Kembung 3 rasa
Telur Dadar.... ( ni ha goreng sendiri kat rumah pun boleh ek! hehe)
Tiga beranak makan, habis licin 5 jenis lauk tu @ RM33.00.........   Hari ni nak makan apa ek? Malas pulak nak masak..... haha.......

46 comments:

  1. amboii..sedapnya..ehem2..mlm ni abg blk ye..heee..
    tgh hari td plan nk buat ayam masak sos,da keluarkan ayam..tetiba mak dtg singgah umah nk tggu cucu,bawak sekali spagetti..yg di kirim oleh adik..cancel terus masak..tp kne gak la masak nasi ngan kuah sayur utk si kecik ni.xkan nk sumbat spagetti kt dia..he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spaghetti tu tak pedaskan M3h...sumbat je kalau dia nak hehe....

      Delete
  2. Hisshh..telan liur sahaja orng jauh nie...sedapnya mak oiii...hari ini pegi lak bukak puasa ngan pizza lak kan..heheh

    ReplyDelete
  3. Masak telur je lah..simple mcm cik masak utk hari ne..wahahahahhahaa(kantoi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....okje ok jerrr.... Budak budak ni kadang tu memilih!

      Delete
  4. Perghhh meleleh airmata tengok...
    Hehheheheh..

    ReplyDelete
  5. Sedap dan rasanya murahlah hg dia utk 5 lauk camtu.....

    ReplyDelete
  6. Yelah..murah harga lauk-pauk tu. Lunch ari ni KZ masak siakap stim limau dan sotong kembang bercili..ini feberet si sulung..macam tulah..ari ni feberet si sulong..esok tukar ke tekak si angah pulak and so on...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...faveret emak dia bila KZ...

      Delete
  7. nyum2..sedap tomyam tu Kak..
    macam murah plak harga makanan tu..
    Selamat berbuka puasa..hehe;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Atie....hari ni buka dgn nasi lemak ayam goreng berempah Atie...

      Delete
  8. wah apalah hadiah yang Arjuna bawak balik tu...he he he...

    meriah makanan tu... huwaaa...tiba2 terliur... sebab x lunch lagi... hari ni busy meeting...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah diharap Farah...kang kalau tak bawak ...kesian mak hehe..
      Siannya bizi eh...

      Delete
  9. tak pernah jumpa kembung 3 rasa apatah lagi mencubanya. sungguh, kat sini takde. balik2 siakap, siakap, siakap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke....kat sini biasa...kalau kembung yg beso gemuk tu lagi sedap KA...

      Delete
  10. RM33 ? ok la tu..murah utk 5 beranak... ;)

    ReplyDelete
  11. Yummy....rietta mam nasi ayam masak merah jerr...

    ReplyDelete
  12. lauk order ke...tu kira harga set ke Nom...aku rancang malas masak jugak hari ni...tapi...tak menjadi juga...aleh-aleh masak kicap ayam la..bukan apa Nom...sayang duit...rezeki masak lauk sendiri juga...kalau RM33 tu untuk lauk sehari makan...tak pe la...simpan RM33 tu...jangan dibiar penyakit "m"...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha bukan selalu La....sementara abe tak dok...kalau abe ada mmg masak ...
      Jemulah asyik jadi tukang massk je hari hari

      Delete
  13. ikan kembung yang tak kembung suda..tinggal tulang saja...hihi..mmg nampak sgt sedap!!..

    ReplyDelete
  14. Byknya lauk 3 org anak beranak mkn nie,tp murahlah tu klu RM33.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha banyak eh NA....hehe just makan namanya tu haha...tp semuanya tuk sorang makan je...

      Delete
  15. sedapnya..silalah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. SEDAKKKK GILER KAK .. JADI SIFU MASAK DEQ BOLEH . HAHAHA

    ReplyDelete
  17. waduh waduh Ibuk.. enak2 makanan tu... persis seperti ordernya dikedai... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mesti tak baca habis baca ni.....kantoi!!!.... Mmg order le mfm...

      Delete
  18. sedapnya tengok sayur campur tu..

    ReplyDelete
  19. tomyam campur dapnya :)
    sayur campur tu nmpak menarik..
    jarang order telur dadar kalau kat luar.. hihi

    ReplyDelete
  20. Dah la kat sini baru tgh hari, dan kita pun belum makan lagi ni.. makan coklat sjer tau buat alas perut.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siannya Bijen....tak pe...abe dah ready masak sedap sedap tu....

      Delete
  21. sedap-sedap, 3 beranak rm33, berbaloi2. jimat masa dan tenaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul MJ...jimat masa dan tenaga...dapur pun tak berkecah hehe

      Delete
  22. wah wah... sedapnyer..murah lak tuu..kasi tau laa kedai tang mana nak g jugak laaa..hihihi

    ReplyDelete
  23. oklah harga die tu nampak sedap lagi !

    ReplyDelete
  24. sdapnya tomyam..mkn kdai aje ye..huuee

    ReplyDelete
  25. Ini baru makan!!!!
    Best...best.....

    ReplyDelete
  26. Ha'ah lah kan, tertinggal lak ayat yang last tu, tak budget pun OKje beli lauk.. Hehehe...

    ReplyDelete
  27. La... ingatkan akak yg masak semua maklumlah nak sambut Arjuna balik lah katakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..interframe nampak kali ni Emi....ni mesti mimpi mlm tadi ni.
      ...haha...

      Delete