Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 8 April 2013

PECAH lagi.........

Cermin Kereta  mak PECAH LAGI!.....

Masuk kali ni, dah tiga kali cermin kereta ni PECAH! Atas sebab yang sama jugak....... kena batu! huhu......



Memanglah kereta ni ala-ala KERETA HIASAN..... haha........... Lama dah tak boleh start kereta ni sebab ada masalah sikit dengan benda pic kat bawah tu......... apa ke nama benda tu pun OKje tak tau! Pernah tukar dah sebelum ni.

Tulah........ Naza Ria ni dari segi keselesaan memang BEST, dalam dia luas dan besar, tapi yang tak bestnya bila TIME SAKIT......huhu....
Beli pun 2nd handkan............ Redho ajelah...... beli baru mungkin tak banyak buat hal kot......


Itulah pasal tak boleh nak alihkan kereta bila Tadika depan rumah tu nak mesin rumput! Nasiblah Mamat Bangla tu admit dia punya salah, dahlah tak tau cakap Melayu........ Bahasa isyarat semua keluar masa OKje deal dengan dia mintak ganti rugi beberapa hari yg lepas .... hehe......


Mintak RM230....... Esoknya baru dia bagi. Terharu pulak OKje......  sebab  dia JUJUR!
Kalau lebih nanti....... OKje pulangkan baliklah......   sian tengok mamat tu  dahlah naik basikal ........hehe...

33 comments:

  1. Nasib baik dia sanggup tanggungjawab kan..kalau tidak siap kena ngalir duit jgk utk repairnya tuh...hmmm

    ReplyDelete
  2. siannya tu,saya pun penah kena mcm ni.....

    ReplyDelete
  3. xtau nak komen apa... salah tuan keta tu gak kot,...napaa tak parking dlm pagar ?..xmuat eks... nnt pasang bata jerlah ctu,....gerenti dah tak pecah dah..hihihi... jgn marah yer tuan keta...

    ReplyDelete
  4. sekali fikir, sian gak pada mat bangla, dua kali fikir sian ko ok jer, itu le hati akak ni lembut sikit, mudah kesian kat orang.. huhuhu

    ReplyDelete
  5. salam isnin
    apa khabar hari ini
    singgah pagi :)

    ReplyDelete
  6. Salam & Morning OKje.. lama tak nyinggah hehehe
    bangla ni ada yg jujur, ada yg jahat..
    nasib lah dia admit.. :)

    ReplyDelete
  7. lepas ne kene pakai basikal..takde cermin..tak banyak kuar duit kalau rosak...hahahahahaha

    ReplyDelete
  8. Nasib baik dia bertanggungjawab.....siap bagi note lagi bayar ganti rugi....
    Tapi samalah dengan Okje, rasa kasihan pula bila tengo orang jujur camtu.....huhu

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..dia bertanggungjawab..:)

    ReplyDelete
  10. pecah lagi..emmm.

    sabor ajelah..dah dapat ganti..oklah tu..

    ReplyDelete
  11. alahai...nak buat macam mana...udah itu yang tertulis terima jelah....nasib mamat tu amanah kan....?

    ReplyDelete
  12. sebb baik ada yg bak bertangungjawab yer !

    ReplyDelete
  13. PECAH LAGI ? PERGH ..

    SUSAH KAN NAK JUMPE ORG YG JUJUR SKNG NI . HIHI . BGUSLA LAU DIE SGGUP GANTI

    ReplyDelete
  14. Nasib baik dia bertanggungjawab....
    Teringat kawan AJ..
    Tukang mesin rumput tu tinggalkan nota je..
    Sorry bang, tak sengaja katanya...
    Lagilah sakit jiwa...

    ReplyDelete
  15. Selalu gitu bila org jujur kita kesian tapi bila dia buat tak tahu macam kes yg dulu buat kita panas hati. Kakak rasa cermin tu lebih dari harga yg diberi itu...

    ReplyDelete
  16. kesiannya saradin kena ganti. heheh!!!!eh, biasale kan dah lumrah org yg menyebabkan le kena ganti. btw kesian gak okje dugaan datang lagi. btw anggap itu ujian kecik je dari ALLAH.

    ReplyDelete
  17. Salam.alamak kesiannya kat okje.kesian juga dekat bangla tu.hihi.lain kali harsp kita semua lebih berhati2

    ReplyDelete
  18. itu la...mmg kesian sebab dia punya gaji pown brp jerr kan....dan kita plak bukan xmo alihkan...xdpt nk alihkan...xpe...dia jujur...klu org jujur, mungkin nnti harga baiki tu murah....ada la rezki dia untuk dipulangkan baki wang...

    ReplyDelete
  19. kisian akak n kat bangla sekali tp tmpg terharu seab bangla tu jujur..

    ReplyDelete
  20. alahai...kopak poket ni kan...tapi dah nak buat cane kan...

    ReplyDelete
  21. Bila tak di minta, kesian kat diri sendiri...bila minta, kesian kat Bangla tu...50/50 jer lah..Kan adil dan saksama.
    Malang bukan di minta, kejujuran bukan sifat yg selalu ada pd setiap insan.

    ReplyDelete
  22. bagus orangnya jujur...ha ah lah OKje...sok sok ada lebih pulangkanlah...sian pulak bila baca entri OKje ni... ^_^....

    *beli kereta baru kot?

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah..dia bertanggungjawab... kalo dpt yg main lps tgn je tak ke parah? huhu

    ReplyDelete
  24. bahaya jugak biler time mesin rumput ni..naseb kene cermin kete..kalo kene kepala,x ke naya..apapun bagus gak bagla tu ek sanggup mengaku salah..

    ReplyDelete
  25. alahaiii..pch lagi..nsib xkna org

    ReplyDelete
  26. Uhhh Naza Ria tu kalau sakit memang haru, Bos saya pun pakai Naza Ria, baru2 ni keta dia masuk bengkel, kena angkat enjin, kena RM12 k, perghhhh dasat tu.

    Bagusnya Bangla tu, bukan senang nak jumpa orang jujur, banyak ye duit dia, ada antara diaorang ni rajin sangat2 kumpul duit, sanggup buat 2, 3 kerja sebab nak cari duit then antar kampung.

    ReplyDelete
  27. mamat bangla tu bayar juga ye...kira bagus jugala rundingan secara aman ko Nom...

    ReplyDelete
  28. tu yang jadi masalah bila kereta parking di luar tu...apasal tak parking dalam je Nom..

    ReplyDelete
  29. nasib baik mamat bangla tu tanggungjawab kalau idak keluar guna poket sndiri ler.. :)

    ReplyDelete
  30. Okje kena buat sesuatu nie. masa dorg nak mesin tue kelambukan keta ke. tutup cermin depan box ke ape ke. sebab dah selalu sangat kena kan

    ReplyDelete
  31. sian. tapi bagusnya. mengaku salah kan.
    jrg la jumpa org gitu. ada tu yg btol2 nampak salah pun blh lari gitu jea

    ReplyDelete
  32. bagus betul mamat ni...memang bertanggugjwb...sesetengah org memang tak gantilah...

    ReplyDelete
  33. Kesian pulak kat bangla tu... Tp Sian juga kat okje... hm...

    ReplyDelete