Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 1 November 2013

NAMA Naik

Salam Jumaat.....
Buat my Arjuna, my anak bujang,  Aaron AzizKang Mas, Dik Non, pendik kata kepada mereka yang bergelar lelaki yang cukup syaratnya ....... 'Selamat berjumaat hari ni dengan ucapan JANGAN memanjang 'thinking' sambil melayan mata semasa Pak Imam baca khutbah tu yeh hehe......'

Kembang tak kuncup kuncup OKje dari semalam sampai ke hari ni sebab NAMA NAIK dalam blog Mummydearie dan Aaron Aziz. Suka mak tau kena puji! hehe......
Terima kasih beb .... kerana promote blog kita!

anisasri
Betul kata awak Mummydearie......kita tak boleh paksa orang untuk suka dan baca apa yang kita tulis. Ada orang yang suka entri bercorak ilmiah, ada yang suka entri fakta, ada yang suka entri berita semasa......pendik kata, cita rasa setiap orang tu berlainan, walaupun rambut sama hitam, tapi kehendaknya adalah berbeza!

Macam OKje sendiri, OKje suka entri yang santai, pendik, ringan dan tidak memberatkan kepala otak.....   ( hehe...... dasar malas nak pikir tulah dia orangnya....... ). Tapi bukanlah tak bermakna OKje tak suka baca entri berkenaan kitar semula tu ke ..... (hehe.... )  atau yang lain lain tu...... OKje baca je..... Weyh, baca pun kena ada tekniknya tau! ....Tu yang kekadang baca melompat-lompat tu hehe..... Walaupun baca versi katak si katak lompat, tapi kena tau tangkap isi yeh!....
Ingat senang ke nak komen kalau tak baca entri ......hoho....

Korang pulak suka entri macamana?

fuh.my
Walaupun OKje dah ada port baru, port yang lamamacam mek niini dan ini tak akan pernah OKje lupakan...... Mereka banyak kali mempromotekan blog OKje dalam blog mereka tau. Mereka adalah pembaca setia yang masih kekal dari dulu hingga sekarang. Tapi yang sorang ni kejap tenggelam, timbulnya kadang-kadang sejak kebelakangan ni hehe..... Terima kasih geng, kerana tak pernah ada rasa jemu datang ke blog mak yang tah pape ni sehinggalah mak di mercu kejayaan sekarang ni hehe......( yolah tu mercu kejayaan OKje....hehe.. yang tu wayang je, bagi sedap ayat!! hehe.....)


68 comments:

  1. pendiknya komen.....lubang hidung je? hehe....

    ReplyDelete
  2. Kak okje, kita suka dtg sini. Tapi sorry, lately ya Allah busy nye..... sorry ye. Ni dah lapang boleh la mai sini selalu. Kak okje femes ape, mana2 kia g mest ada je nama kak okje kat bloglist org lain, tahniah kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq BC suka dtg sini......idak le femes BC....biasa biasa je....

      Delete
  3. tahniah okje kerana semakin berjaya n terkenal skarang..tumpang bangga heheh..UA kalau okje tulis ape2 pun mesti nak nyebuk jgk baca, tah napa ade tarikan terhadap coretan okje heheh..UA tgk mood lah entry yg camaner rajin nak baca kdg suka yg panjang, kdg pendek..tp must have something there omputis kata..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eleh....ye le tu.....tp traffic takat tu je UA....tak mcm orang tu ratus riban traffic dia hehe...

      Delete
  4. Assalamualaikum.. Selamat pagi.. tahniah yer.. semakin terkenal :) hihi

    ReplyDelete
  5. wah makin femes ler ok je yer hehehe

    ReplyDelete
  6. Aduhai OKje.... Ini speech kemenangan buat kat depan cermin besar dalam bilik air yek? :D

    Kenapa tak ucap tq kat Arjuna yang bagi OKje pelepasan dok bersantai depan komputer? Kesian kekasih hati sorang tu.. Yalah OKje, hidup mesti memberi dan menerima, sifat tamak dan cemburu haruslah dibuang jauh. Kalau orang berjaya, kita tumpang gembira. Perlu apa berhasad dengki, kan. Kalau saya puji OKje, OKje tak puji saya balik pun takpa. Saya tak ambil hati punya....hehehehe...

    Terima kasih sekali lagi kerana kita saling membantu yek. Jangan serik membaca sampai semput bila masuk blog saya. Nanti dapat he-ho (hp) baru, kita up gambar pulak...yalah tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... jadiklah depan cermin pun MD....
      MD kalau Arjuna ada kat rumah ni OKje tak duk depan komputer, pegang Hp je kurang sikit kemaruknya hehe ....berlakon je lebih...
      Ni nak doakan ni....moga MD cepat cepat dapat he-ho so dapatlah tatap wajah orang tu...hehe

      Delete
  7. congrats sis... semoga sentiasa n bertambah ceria ye ^_^

    ReplyDelete
  8. uhukkkkuhukkk...ade orang petik name cik...hahhahaaa.
    Alhamdulillah semoge persahabatan di alam maya ne berpanjangan sampai ke syurga..
    Selagi nyawa di kandung badan.selagi blog ini masih terisi dengan entry2,bebelan2,cerita-ceriti,gosip-gosip panas...In Shaa Allah selagi tu lah cik setia kat sini..Dan selagi sis okje masih sudi terime komen tah ape2 tah cik ne hahhhhhhh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam ucapan balas menang anugerah ni gayanya Cik hehe

      Delete
  9. Kanda tak kisah janji mereka yg komen blog kanda pasti kanda terjah balik dan yg pasti kanda membaca dari perkataan pertama hingga akhir sebelum komen. Kanda tak akan komen kalau kanda tak baca keseluruhannya. Bimbang out of track..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinda pun seboleh mungkin akan terjah balik kanda....tp sejak kebelakangan ni byk blog yg dinda tak sempat nk terjah

      Delete
    2. Betul kanda ...seboleh mungkin nak balas terjahkan....sian mereka dah buat entri....

      Delete
  10. Kita ok aje dengan semua genre Blog Okje..yang berat yang ringan semua tu kita baca..janji tak merapu sangat dah..nway have a good Friday Okje...esok nak raya mana?

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah Kak..makin glamer akak...hehe...terbaikk bah tulisan akak...hilangkan tensen bila baca...:)

    ReplyDelete
  12. Salam hainom,
    Dh jeneng nya lanang, kewajipan hari jumaat kena di utamakan.
    Iki dino smbahyang neng mejid spesel, di sediak kay mangan tengah hari utk jemaah.
    Psl komen neng entri .., orak payah ngomong la yo.
    Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orak opo..... ndi ndi pun kenek waeey....hehe

      Delete
  13. SONOKNYE BILE NAME KNE MENTION KAT BLOG BLOGGER LAIN KAN KAN .. HIKHIK . TAHNIAH AKAK ..

    ReplyDelete
  14. ha ah kita ni bz memanjang ..mcmmana pun suka dtg sini..tulisan ceria mcm orgnya..walau tak pernah jumpa

    ReplyDelete
  15. blogger glemer memang selalu naik nama.
    cam zaman2 skolah deduluuuu..
    kalo glemer mesti nama selalu naik khennn.

    zura nih memang x bape nak glemer.
    gojes jer lebih sket.
    muahahhaahha.
    *larik lintang pukang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.....tak delah glemer mana...sikit juga ada hehe......pergh tak mo kalah...nak gojes jugak hehe

      Delete
  16. alhamdulillah..
    saya suka entry yg ringkas..
    kalo panjang biar cita tu best xpe..yg pasti xmembosankan..hihi
    mcm akak punya entry mmg santai habis..

    ReplyDelete
  17. Saya suka datang sini sebab OKje selalu buat saya gelak sorang2 :)

    ReplyDelete
  18. first time jejak kat blog okje..=D

    singgah dari blog kak farah..=)

    ReplyDelete
  19. Saya suka baca n3 yang camni le......santai, ringan, lucu dan banyak post n3 makan hehe .....tapi kadang2 tu cari jugalah blog2 berbentuk ilmiah, nak menambah ilmu pengetahuan katanya..... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....betul tu Mia.....takkan nak santai sepanjang masa je kan hehe

      Delete
  20. Dah kembang...terbang melayang2 ye opah...hehe Dah hilang mengigilnya?
    Entri panjang ke, pendek ke, serius ke, santai ke, berat ke, ringan ke, ceria ke atau duka ke....semua saya baca...Yang penting ada entri terbaru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah boleh terbang tu .....maksudnya dah hilanglah menggigilnya tu hehe.....

      Delete
  21. mek kecek yg ni tak nak mention sekali ker? hahaha.... deqla x ksh entri apapun janji tulisannya menarik.. ada unsur2 lawak mcm entri2 akak la.. pas tu ayat xdelah skema sgt atau short form sgt..pjg berjela pun x leh gak...penat nak baca... kohkohkoh... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingatkan tak de perasaan Deqla....ada gak rupanya yeh....hehe...nantilah kalau ada entri yg sesuai .......penuh satu entri okje buh nama mek kecek hehe

      Delete
  22. Kita pun suka baca blog ok jer ni..santai n kekadang klako...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gembiranya ada org yg suka lizz....awak ni org Johor ke?

      Delete
  23. ida suka baca semua tapi kalau yang bab fakta tu suka yang bentuk point so tak jemu membaca...tapi kalau bab pengalaman seseorang atau pendapat...itu ida baca sampai habis especially blog yang kita suka ^_^

    ReplyDelete
  24. untungla kak...nama naik kat blog org kan kan kan

    ReplyDelete
  25. ntuk port yg lama ada hadiah tak??? ahakkkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadiah?..... Nantilah tanya sponsored hehe

      Delete
  26. Wah..bertambah glamerlah okje dan blog ni.... dah makin sama dengan fofular rozita che wan ni...haa, tersebut cik ta sebab baru tgk di tv tadi... ramainya kawan okje.... patutlah setiap entry dapat banyak komen...syoknya dia

    kalau menjawap soalan okje, saya suka baca dan komen semua entry yang saya boleh faham dan tak terselit unsur3 sensitif.... kalau level tinggi sangat tak mampu saya nak faham tu mmg saya baca dan tutup jelah..kalau bagi komen yg bukan 2takut kena gelak pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada glemer AN....suka suka je tu...hehe...
      Okje pulak AN....rasanya belum pernah tak komen kalau baca entri orang......okje belasah je komen hehe

      Delete
  27. kite suka entry ringan
    kalau ade isu semasa ke gosip ke *tetiba*
    ok je
    janji tulisan dia tak boring :D

    ReplyDelete
  28. alhamdulillah kita tak macam tu duduk dalam tempurung hua...

    p/s: blh iklan nuff 4 segi tu letak kat si debar?

    ReplyDelete
  29. Suke je die ye...x kena promotepun org dh kenal okje...hehe...

    Sy suka baca entry yg caca marba gitu...apapun boleh...

    ReplyDelete
  30. kak OKje kan mmg femes...hehehe....salam Jumaat kak, Happy November hopefully :)

    ReplyDelete
  31. salam okje...wah tahniah...okje makin famous.suka singgah sini sebab entrynya dengan gaya bahasa yang ceria dan santai..seceria penulisnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....tq TJ....ikhlas ke tu puji?

      Delete
  32. as salam fren, lama saya tak catat kat n3 awak, saya tetap bw n3 awak, cumanya saya baca dan senyap je, masa terhad fren...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam fren....no hallah fren tak baca pun tak peeee....huhu

      Delete
  33. semakin dikenali kak okje . hehe >.<
    seronok berkenalan dngan akak . hehe

    ReplyDelete
  34. bestnye.. alah okje mmg santai dalam penulisan... tu yg senang kalu nak membaca. tahniah... oh ye selamat bercuti depavali..

    ReplyDelete
  35. I pun sama jer okje, suka yang santai2 macam sini ni ha. Kalau heavy2 kang, mental jugak saya nnt. Btw okje tanya JJ makan apa putih2 tu kan, itu kacang tumbuk. Gigih dia menumbok nyer hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus dia tak cerewet makan MJ....senang mama dia semua boleh sumbat hehe...

      Delete
  36. Singgah pagi..tgk kot ada santapan mata dn minda...

    ReplyDelete
  37. Alhamdulillah, tahniah Okje, seronok dapat kawan2 yang baik dan promote blog kita kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahhhh tak sempat lagi nak terjah blog UR...

      Delete
  38. pemes sekejap mummydearie dalam blog ok je ni.hehe yelah kita mmg tak bley paksa org suka kita..entry santai2 macam ni boleh je baca hingga titisan terakhir,klu fakta auta tu msti skip kan?hehe tp tu la skip pun kena tgkp isinya supaya dpt komen tanpa nmpk kejanggalan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kasi pemes sekejap itu orang hehe...

      Delete
  39. bestkan kalau blog kena promote.. apa pun tahniah okje. memang sempoi je bahasa dlm blog ni.. hehe

    ReplyDelete
  40. mcm m3h lbh suka blog yg santai,dan ringan..rasa nyaman je ble membaca..cth mcm blog ok je ni lah..hehe

    ReplyDelete