Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 5 April 2014

SATURDAY's story.....

Salam Sabtu....

Pagi ni Papa Zir pergi buat check up seluruh badan kat hospital dengan officemate dia, apa medical punya term Kucing Samo ? Kalau tanya mak, memang tak taulah ....... mak kan bukan Puan Doktor..... hehe.....
Jenuhlah pulak nak kena ambik course kedoktoran, tu belum termasuk kena repeat paper 10 tahun haha.....

Ohhh... korang belum entitle lagi yek .... checkup checkup bagai ni..... lupa pulak.... korangkan masih muda belia lagi mih...mih...mih...
Papa Zir yang nak check up, mak yang dup dap dup dap dari malam tadi. Pagi ni tambah kencang....
Tak dapat bayangkan kalau mak yang melaluinya... seram weyh!

Hilang je pandangan Papa Zir pergi check up, apa lagi......Mama Zir ngan anak bujang pergi melencong ke Pasar Tanilah..... Memkan dah ada supir sekarang ni hehe....


Kali ni tujuan utama pergi pasar tani bukan nak beli ayam atau pun ikan, mak nak cuci mata tengok tudung ajelah yek!........Ha kau!!! Tercuci duit sekali .... hik hik.... Pilihan mak tetap yang klasik, yang ada awning tu, rasanya tu ajelah yang sesuai dengan muka mak....


Dah katanya minggu ni kan masih minggu Bezday Gegurl......so, gegurl kena cuti masaklah sepanjang minggu ni nampaknya ....haha......

Anak anak Zir..... dah.....dah....depan rezeki jangan merungut,  makan aje apa yang ada ni......Mama Zir belanja!...





35 comments:

  1. Salam sabtu Okje....
    Wah wah wah dah ada supir sekarang ni ye, lepas ni lebih mudahlan mengukur jalan.
    Mia pun suka dengan tudung yang ada awning ni. Senang nak pakai, main sarung je...hehe

    ReplyDelete
  2. ne betul ke cik masuk blog ne...asal kaler blog ne macam lain je..ke tukar kulit sat sempena birthday girl...mihmihmih
    Untung lah dah ade supir...mak nye tujuk je nak g mane.
    Amboiii mak....7hari 7 malam cuti sempena ulang tahun..best nye.

    ReplyDelete
  3. Salam Hainom.. Dah lama tak singgah sini... apekemenda kecing samo tu... hahahaha

    ReplyDelete
  4. smga baik baik aje hasil check up tu nnti ye.
    la pi beli tudung je ke okje?
    pasar tani mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. okje.. cik abe kita pong susah gak bab nak teman pi duduk setempat giteww.. itu yang saya cakap rezeki sangat sangat tu.. hihi..

      Delete
  5. tulah pasal akak ingat salah masuk blog....dh brubah wajah nmpknya sempena peralihan usia ke ?muka comel pakai tudung apa aje tetap cun hainom.....

    ReplyDelete
  6. moga semuanya baik2 buat papa
    kak okje ileks laa :)

    ReplyDelete
  7. Tmbah la lg 3 hari, bg genap 10 hari off. Br la rileks betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aby .....sitik banget kuwei 10 ndino... apik meneh sebulan haha....dak suwei bojo ney ngolek lain yok haha

      Delete
  8. bagus papa zir buat full medical checkup...mama zir pun kena buat juga....bess la dah supir skang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg elok pun kan....Papa Zir company cover Noe.....kalau okje buat kena bayar sendiri .....tulah pasal .....hehe selain seram...

      Delete
  9. amboi besday girl kemain cuti masak seminggu tu..haha

    ReplyDelete
  10. best nyer jadi bday gegurl..leh cuti masak...

    ReplyDelete
  11. UA gak belum buat medical checkup w/pn udah sampai pekeliling kena buat jika umur layak masuk pertandingan 'kilauan emas', rasa2nya diri masih sihat & muda gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungnya dia dapat pelepasan cuti masak 7 hari 7 malam, terasa diri begitu dihargai bila ditantang bak minyak yang penuh..

      Delete
    2. Psst......sama le....walau kilauan emas tp rasa diri sihat dan muda gitu....inshaallah...kan...
      Beb....idaklah jugak ditatang kadang tu dihempas dlm minyak jugak hehe...
      Ambik peluang sebab minggu besday gegurl katanya...

      Delete
  12. Oo semoga semua keputusan medical check up papa zir ok.
    Bestnya dah ada supir now...senang nak gi kemana2.
    Wah...cantik tudung

    ReplyDelete
  13. Salam singgah ptang Sabtu Okje..Wah dah ada sufir sekarang ya!!!!

    ReplyDelete
  14. Okje...hai.. i'm here. Adik tak berapa manis ni dilanda mood ke laut la. Ikutkan sibuk, biasa pun sibuk. Tahu je jadi supermama yg kononnya mampu handle multitasking.. takapa la.pada Allah juga tempat mengadu.

    Harapnya 15tahun akan datang saya pun dapat merasa pengalaman macam Okje. "Abang, jom hantar mama ke Poh Kong".. hihuii contoh kemain eksyen ya.. kalau mampu le masa tu. Yang seronok dapat rasa anak sayangkan kita kan?

    Harapnya keputusan check up Papa Zir tak ada pa masalah ya.. patutla berdebar nak buat mamogram, suami buat check up pun Okje tak leh tahan berdebar ya.. hihi..

    ReplyDelete
  15. Salam Monday Okje.. harap checkup result tu ok.. :)

    ReplyDelete
  16. oooit ingatkan berdebar tak leh shopping rupanya boleh jer yerk...
    syiok oo seminggu bercuti memasaktu..

    ReplyDelete
  17. Dah jadi Mem...bolehlah arah driver kemana sahaja ye. Bolehlah shopping jauh2 skit...

    ReplyDelete
  18. amboi seronoklah jadi bezday girl bernama okje yer

    ReplyDelete
  19. alahai bestnya dah ada anak bujang... ai ni rasa nak give up dah dok ngantar n ngambik anak dr sekolah... lebih2 lagi bila kira total minyak yang kena isi... setiap bln... lebih 150 juga! adeh!!!

    ReplyDelete
  20. g pasar mlm tgok tudung sehelai pun angkat, letak, pilih2...pas tu tinggal..huhu..

    entah skrg jadi kedekut tahap tertinggi..
    beli tudung bajet rm10, pastu pakai rasa x sedap.. gitulah..
    nk tunggu beli tudung ariani..tu yg x terbeli selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...sama le kita PB....memanjang tak berkenan....kadang tu berkenan tudungnya ......harga pulak tak berkenan.....Entah kenapa hari terembat pulak....tapi saiz M tu.....nak yg saiz L...tak de corak yg menarik pulak....Ariani ....mmg tak termimpilah kot....

      Delete
  21. seronoknya off memasak... hehe... sy pun klu beli tudung suka yg ada awning juga kak..senang nk pkai...ringkas....:)

    ReplyDelete
  22. Makin ganaslah besday gurl ni lepas sambut besday, makan besday dan dapat hadiah besday... Besday tak cukup umur lagi ek nak gi buat medical check up. Alah bukan bayar sendiri pun, kan tuan auditor yang bayar. Tak boleh bayangkan Okje gi medical check-up. Sure jom heboh-heboh kat spital tu....

    Bila nak masuk dapur ni? Kita rindulah resepi rentung merentung keluarga bahagia nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh.....saja nak perli mak ke apa ni?.... Mak dah cukup umurlah....mmg layak pun nak gi buat medical check up tp takut hokay!...dan lagi.....apak jirafah kena keluar al fulus ....sian weyh....nanti mak tak dpt makan Mc D sebulan....sapa yg ternganga.....hehe
      Semalam lagi org dah masak ney....cuma tak tempek sini jer...sebab tak de yg luar biasa punnnnn....

      Delete
    2. Eh, mak terasa ke? Biasalah tu mak bila kita dah tua memang cepat terasa. Dapat makan McD hari-hari tu pun kira dah ok apa. Lagi satu nak tanya, semalam masak apa? Napa tak masuk kat dalam blog? Tak rentung ek?

      Opocottss....macam nak kena lemps pulak soalan :)

      Delete
  23. hehe...best jadi mem ye
    untung anak-anak dah besar, boleh diharap

    eh okje, blog ni dah lain kan
    ke saya rabun warna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah....warna je pun yg berubah....boring dah warna lama....Tak jugak boleh diharap YY....kadang tu terbakar hat jugak bila suruh lambat beno buatnya hehe

      Delete
  24. Waa meronda pi pasar tani yek okjer bestla kan ader driver....ish cepatla uwais beso..maminyer nak meronda ala2 gini sambil libas tudung hehe....
    Amboi seronoknyer birthday girl cuti masak seminggu tuh...

    ReplyDelete
  25. untung betul mama zir sempena besday tahun ni..bhadiah dpt.. supir dapat.. cuti masak dapat.. semua dapat.. hehehe

    ReplyDelete