Semuanya kerana Pemanggang Ajaib!
Salam Rabu geng.....
Semuanya kerana Pemanggang Ajaib Umialya!.....
Dari dulu lagi korang sebok sangat nak tau apa OKje buat dengan PA Umialya tukan....... Nak mengata mak simpan PA Umialya jadi tukun ler tu hehe......
So far baru 3 kali OKje guna PA tu termasuklah hari semalam buat benda bawah ni.....
Semuanya kerana Pemanggang Ajaib Umialya!.....
Dari dulu lagi korang sebok sangat nak tau apa OKje buat dengan PA Umialya tukan....... Nak mengata mak simpan PA Umialya jadi tukun ler tu hehe......
So far baru 3 kali OKje guna PA tu termasuklah hari semalam buat benda bawah ni.....
Emmmm...... nak panggil Savory Bread Puding...... macam tak 'masuk' jer hehe.....
Mungkin kalau Potakari Roti ye....sesuwai sangat hehe......
Tapi rasanya next time kalau buat lagi ( entah bila....hehe ) tak boleh penuh banget, habis penyek mak punya atas Potakari Roti ni melekat kat aluminium foil tau semalam! Tulah.... pandai sangat orang tu pergi balikkan PA tu haha....
Roti kasi tunggu hampir expired dulu hehe.... |
Ini ajelah yang mampu.... Nak tunjukkan keseluruhan Potakari selepas dibakar, tak sampai hati hehe... |
Kononnya nak buat Ayam Percik versi putih...... tapi jadinya macam masak lomak ayam jer haha.....Ni kalau Chef Knor baca ni, mau digelakkan mak ni hehe......
Ikan Bakar ni pun dipanggang masa mula mula dapat Pemanggang Ajaib. Tengah jakun katanya hehe.... Tak pandailah nak bakar ikan sesedap macam kat Jalan Bellamy tu... ini ajelah yang mampu huhu...
Selamat Hari Pekerja kepada semua!.....
ooo mengumpat ye..patut tersedak lain mcm je tadi..heheh
ReplyDeletesemua masakkan ni..berkhasiat..tak perlu guna minyak..kan..pandai adik kita ni..berkat tau..
semakin nampak kerajinannya..walau magic pan..sng kerja..
Buh jugak minyak sikit Knor....nak jugak menambah kolestrol yek hehe
DeleteMenggoda tgk lauk pauk dari PA tu ☺
ReplyDeleteSEDAPNYA
ReplyDeleteOk lah tu Okje....tak sia2 juga pemanggang ajaib tu...byklah juga yg boleh dipanggang.. :)
ReplyDeleteSEDAPNYA
ReplyDeleteEh, apa main guna-guna nama nick name kita? (Nak kata kita perasan lagilah tu, memang dah tahu motif dah...)
ReplyDeleteTahniah OKje kerana telah berjaya menggunakan perkhidmatan PA dengan cemerlang. Serius pelik, napa tak rentung ek? OKje ngan rentung kan tak dapat dipisahkan... rasa lain macam aje kalau tengok masakan takda ciri-ciri ala rentung les femes amos gitu...
Psst, psst, psst!
DeleteDua kali kuseru tak sampai lagi! Cepat arghh datang rumah bergosip, ada berita panas ni nak suruh isi form cepat sikit. Kang tak mau bagi kang, merajuk kang hah...jangan nyesal!
Haha...ha a masa cipta nama tu mmg teringat awak hehe....
DeleteSebenarnya ada gak rentung tu....tu yang tunjuk sepotong je tu....Habis kulit yg rentung tu melekat kat aluminium foil. Sosej tu pun main cabut dpd yg terlekat buh atas Potakari tu hehe kasi lawa...
Haha.. mmg tak nak campurla korang berdebat ni..
DeleteFuhhhh meletop panggangan Cik Bedah.. nasib baik ikan tu putih. hitam kalu mmg akan dipanggil rentungan meletop.. hehehehe
ReplyDeletekira berjaya dah lah tu guna PA.. cik jah ni lagi lah.. PA pn tak hado hehehe
Hish tengok kaki cik Bedahlah beb ....ingat apa! hehe
DeleteSaya punya pemanggang ajaib pun dah jadi tukun..simpan jer..lama tak guna. Masa mula2 beli bukan main rajin lagi masak guna pemanggang ajaib...ayam percik la, kuih bakar pandan la, apam balik la, ikan bakar la....skrg simpan jer kat dapur..ntah bila nak bukak semula.
ReplyDeleteDia hendaknya tak payah simpan dalam kotakkan DP......buh je kat tepi tu baru senang nak guna....
DeleteWahhhhhhh.. dah masak mcm2 dh yer.
ReplyDeletemeti UA bangga sbb hadiahnye di gunakan sebaik mungkin.
heheheheh
Nafira...
Deletebetoi3.. bangga akak..
Dah menjawab sendiri dah Zura tuannya hehe
Deletesy pnya pemanggang ajaib dok mcm tu ja.x reti nk mereka...hahaha
ReplyDeleteAlah ...Okje pun sama je Zai.... tak panggang, bako hehe
Deletebiar rupa takde, yang penting rasanya sedap
ReplyDeleterajin buat experiment nih! selamat hari cuti satu hari!
ReplyDeleteBetul ajaib pemanggang tu OKje...rupa xkisah janji rasanya MANTOPS x gtu OKje...hihihihi
ReplyDeletewah untunglah yer, banyak juga resipi dah cuba tu
ReplyDeleterasa cam nak jugalah menatang ni
mana nak cari agaknya =)
Belilah YY......kat mana mana ada...beli online pun boleh jugak. Cer refer ngan entri OKje dulu ada agen jual dia....
Deletemcm ala2 lasagna lah akak nyer pitaroti tuh... mengiur kan gitu... jd je org tgk ayam percik tuh... alah kak... rupe apa pun jnji sedap... jnji kite guna PA tuh
ReplyDeletewah benar-benar ajaib tuh pemanggangnya, selamat hari pekerja :)
ReplyDeleteok dah tu ok je... janji ada usaha kan hehehe
ReplyDeleteBestnya potakari roti tu...nampak sedap..yang ayam tu kita tak nak komenlah..he..he
ReplyDeleteIsi dua tabung untuk OKje dan selamta hari pekerja ya!!!!
Pemanggang ajaib mestilah hasilnya pun miracle dinda. Mudah dan cepat kan. Rupa tolak tepi yg penting semuanya menghargai dan licin betul tak?
ReplyDeleteBiasalah kanda kat rumah ni...ambik masa jugak nak tunggu licin hehe
Deletekire jadi la tu...asal rasa ada, rupa tolak tepi
ReplyDeletex dek lg PA nie..sobs sobs sobs sobs
ReplyDeleteMemang tak rugi beli pemegang ajaib nie .. :D
ReplyDeletewowwww dah ada PA... eh dah cantik dah tu kejadian masakan Okje ni semuanya, ok la kan sambil mengenali hati budi PA ni, once dah serasi bersama perfect la masak2 nyer pasni.
ReplyDeleteamboiiii macam2 yg di masak tu kak...banyak nya... takde yang rentung kerrr?? hahaha
ReplyDeleteadoii..sedap2 bah...laparr menengok nya..:)
Ada gak Atie.... hehe takkan nak tunjuk kot....
Deletepunya lah dia nak mengayakan PA tu . mcm2 diterainya . ayam percik tu nampak sedap . selamat hari pekerja juga ...
ReplyDeleteterliuk ayam percik kelate tu
ReplyDeletebeb.. kasilah resepi roti tu.. cam sedap jer.. kitapn nak memanggang jugak..
ReplyDeleteBeb.... resepi dia sama jer ngan Savory Bread Puding tu cuma inti tu kita guna macam inti karipap hehe...tu yang jadi Potato ngan kari tu...
DeletePotakari? Serius, ni first time dengar nama tu tau… tak boleh nak imagine rasa mcm mana… betul kata UA, kasi la tempek resepi sikit OKje.. please…. (sambil mata kenyit kenyit..)
ReplyDelete( Sambil kenyit mata jugak ).... ditto reply kat UA hehe
Deletewooowoooooo.....ingatkan seminggu tu memanggang je akak...nanti cik pindah umah baru,nak beli benda ne jugak nanti...
ReplyDeletemudah kan pakai PA hainom.....tak payah pikir rentung2 lagi...
ReplyDeletealorrrrrrrr geng.. letih daa kita jalan ke mari tapi tuan rumah tutup pintu.. agak2nya ukur jalan ke mana weiyyyyyyy???
ReplyDeleteTengok mak pak geng.....huhu...eleh hari tu kita datang pun dia tak de jugak
DeleteWahh hebat dik okje kitew,
ReplyDeletesejak ada PA nih
terngin nak merasa air tangan you :)
Tugas berat tu kak Tab....kalau nak rasa air tangan adik! hew..hew..
Deletex kisah la OKje...upanya elok ke tak...janji boleh ngap...
ReplyDeletewahai pemanggang ajaib, terbang lah kau ke dapur Sue Bee secepat mungkin..ekekekeeekk!!!..
ReplyDeletehehehee suka pakai pemanggang ajaib ni sebab cepat masak...
ReplyDeleteMemang ajaib pemanggang ni, lagi ajaib kalau masa bakar kosong...bila buka ada isinya, buleh ke lagu tu Okje... :)
ReplyDeleteHebat ni. Sesuai diberikan hadiah PA ni kpada Okje.. dia guna betul.. rajin tu, 3 menu..makin banyklah resepi hebat bakal dicuba lepas ini.. mau melelwh air liur kalau datang sini nanti..
ReplyDeletewah semakin rajin kedapur nampaknya sbb dh ada pemanggang ajaib ye tak..pemanggang kt rumah ni pun byk jasanya..hadiah dr umi alya gak..dr dlm pantang smp la setiap minggu guna..:)
ReplyDeletelaparlah plk..:)
ReplyDeletepergghh melelehhh.. lagi2 ikan bakar tu. kalo ada air asam lagi besttt
ReplyDeletekek pulak lepas ni okje :)
ReplyDeleteokje selalu ke pergi makan ikan bakar kt jalan
bellamy tu?
sy pon suka ke situ.. suka terubok bakar dia..