Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 6 August 2014

BEZDAY TLBD di Aidilfitri

Salam 10 Syawal.......

Beberapa hari lepas dak TLBD dah komplen, entri bezday dia tak de pun.
Yelah..... yelah......ibu buatlah ni. Dia cakap dia baca blog OKje kalau ada kisah dia aje. Memang bertuah sungguh adik ni tau!


Sebenarnya bezday dia jatuh pada 2 hari Raya baru ni. Hajat di hati nak mengekek, deko sendiri, bawak pagi Raya tu, sambut sekali dengan abah sebab mereka berkongsi tarikh bezday yang sama. Bukan main lagi omak eh, shopping krimwell, tepung kek coklat segera, lilin bagai sehari sebelum tu. Sudahnya kek tak menjadi  runtuh tengah keh keh keh........ Kek segera pun tak boleh jadi! Apa kes! Kata resepi belakang plastik tu setengah jam aje  ngukusnya, nipu weyh ......

Nampaknya Mak Jilap kena berguru jugak dengan Knor ni bagi mantop hehe.....

Dah 2 tahun jugaklah tiap kali bezday tak berkek budak ni. Tahun lepas cuma buat Pavlova aje. Itulah kali pertama dan terakhir Mak Jilap membaking Pavlova, lepas tu sampai sudah tak baking lagi hehe......  Tapi semalam bila baca entri Asyifa Mustafa buat Pavlova di Hari Raya, jadi teringin pulak mak huhu........

Adik......
Doa ibu dan ayah di Hari Lahir adik semoga adik dipanjangkan usia, diberikan kesihatan yang baik, menjadi anak yang solehah, diberkati oleh Allah sepanjang kehidupan adik, berjaya dunia dan akhirat.


Terima kasih Ya Allah kerana menganugerahkan adik buat kami. Celotehnya, ragamnya buat kami sangat sangat gembira. Moga kau berilah kami peluang untuk mendidik dan menjaga harta dan amanah Mu ini dengan sebaiknya.

SELAMAT HARI JADI yang ke 11 adik !  



36 comments:

  1. Selamat hari lahir Adik.. semoga menjadi anak yg solehah, berjaya dunia dan akhirat.. serta kebanggaan ibu dan ayah :)

    Kek runtuh namanya Hainom... tak ambil gambar ke.. boleh gak buat kenang-kenangan dihari raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah CH... rasa nyesal pulak tak ambik gambar kalau tak, boleh tempek kat sini buat kenang kenangan yek...

      Delete
  2. Selamat hari raya Adik..kek runtuh pn takpe, masih boleh makan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun Sal...rasa sedap cuma runtuh ajos hehe

      Delete
  3. Selamat hari lahir yg ke 11 even dah terlewat kan...semoga membesar menjadi anak yg membahagiakan :)

    ReplyDelete
  4. rasa macam dah komen tapi tak keluar?

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Jadi TLBD. Semoga tercapai semua impian mak walaupun dah dua tahun impian nak ada birthday kek hancur dikerjakan tangan mak ya :)

    So, ni sah-sah TLBD dok bacalah entri hari ni sebab mak story mory berjemaah bersama handai taulan alam maya,kan. Agak-agak kena sopan-santun tak ah kak (chewah, ah kak tak mo kalah gak...patutnya kena Ah Chik dah ni ngan budak TLBD nih) bila berkomen dalam entri ni?

    Napa tak ambil gambar masa kek runtuh di tengah hi-way tu, OKje? Boleh gak nak tengok kek special tak pernah dibuat orang runtuh kat tengah :)

    Eh, mengata orang memang seronok padahal diri sendiri 'mengekek' pun tak pernah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak bagi chance kengkawan kutuk hari ni...... sebelum mak balas balik hehe...
      Boleh ajelah nak panggil Ah Kak pun.....kalau rasa nak bahasakan diri Ah Dik dgn TLBD pun boleh ajeeee hehe
      Tulah rasa menyesal pulak tak ambik gambar.....
      Yelah dah mak kalut pagi Raya tu, kitalah jugak nak potong kek, kitalah jugak nak masuk rendang bagai dalam bekas, nak bawak kuih Raya....semput weyh...

      Delete
  6. happy belated birthday buat TLBD
    moga jadi anak yang solehah ea
    :)

    ReplyDelete
  7. Hepi besday. Len kali oder je kek tu. Boleh buat benda lain. Ngeh ngeh ngeh.

    ReplyDelete
  8. Eh! lebih kuranglah birthday dgn anak dara kakak (tapi dia 5hb) sama dgn hubby MD kawan kita yg ada dua anak comel-lote tu.. lain kali tak payah buat kek. Buat aje pulut kuning mesti jadi. Hias dgn serunding daging mesti habis kalau bagi bebudak makan...

    Happy birthday adik dan papanya jugalah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh.... ye ke kanda......so kita ni ni memboyot sesamalah yek hehe....
      Tulah tak terfikir pulak kanda.....teringin pulak nak buat nanti
      TLBD bukan share bezday dengan Pak Jilap kanda tapi dengan Pak Mertua dinda....

      Delete
  9. Selamat hari lahir Adik , jadi anak solehah ye..

    ReplyDelete
  10. semoga menjadi anak yg solehah..
    bijak dan cemerlang dunia akhirat..idaman semua ibubapa..

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya OKje dan keluarga. dan selamat hari lahir adik. moga berjaya dunia dan akhirat amin

    ReplyDelete
  12. wah dah besar anak bongsu hainom....tak mau ke hadiahkan adik pd TLBD...apa pun hepi bezday adik....moga membesar jadi anak cemerlang dunia dan akhirat.
    ialah hainom buat pulut kuning pun ok boleh berlauk rendang raya gitu...

    ReplyDelete
  13. Selamat hari lahir adik. Smoga membesar sebagai anak yg solehah.

    ReplyDelete
  14. selamat hari lahir buat adik..dah besar dah dia..

    ReplyDelete
  15. selamat ulang tahun adik..! semoga adik menjadi insan yang solehah... :)

    ReplyDelete
  16. Happy belated birthday to TLBD...
    Moga terus membesar jadi anak yg berbakti pada mak dan ayah...

    Saya pun suka masak kek coklat guna yg pre mix... kat sini lagi la murah pulak tu... 30 sen jer utk baking sebijik kek... berbaloi baloi utk makan anak beranak :)

    ReplyDelete
  17. lorrrrrrrrrr sayangnya, len kali cer cucuk ngan lidi kat tengah2 tu, kalu tak melekat, baru masak..

    selamat hari lahir buat adik..

    ReplyDelete
  18. Happy Birthday buat Adik! Moga menjadi anak soleh ibu ayah. :)

    ReplyDelete
  19. Happy belated birthday to TLBD... semoga sihat selalu dan jadi anak yang membahagiakan ibu dan abah ya... bilalah saya nak merajinkan diri sediakan kek sendiri untuk hari jadi ahli rumah ni ya.. kena berguru juga ni.. bagus Okje ni.. banyak usaha untuk hari jadi orang tersayang...

    ReplyDelete
  20. Selamat hari lahir TLBD ... semoga berjaya dan jadi anak yang solehah .... :)

    ReplyDelete
  21. Happy birthday adik... moga membesar jadi anak solehah ya..menyejuk kan hati ibu & ayah.. muka adik ni lembut je.. mcm omak dia... hehe...:)

    ReplyDelete
  22. selamat hari lahir buat tlbd
    smga panjang umur dan sntiasa dimurahkan rezeki.aamiin

    la nape okje tak buat pavlova aje..

    ReplyDelete
  23. hepi belated besday adik...siannyer tak dpt makan kek..meh sini meh auntie belanjer...hehehe..jgn marah yer mak..

    ReplyDelete
  24. runtuh tgh senang jer hainom , sumbat jer dgn cream ... heh heh . selamat menyambut hari lahir adik . semoga jadi anak yg solehah .

    ReplyDelete
  25. Hepy belated besday Adik yg cute! camne le sy bole x perasan entry okje yg ni...ngeeee..
    klau dekat dengan senang hati sy hantarkan sepiring pavlova buat adik...hehe...

    ReplyDelete
  26. happy belated birthday tuk adik...moga menjadi anak yg solehah yer adik...jgn kasi mama tu mengaum :)

    ReplyDelete
  27. happy belated birthday TLBD
    bersungguh ibu nak buat kek sampai runtuh =)
    jangan dilupa jasa ibu yang bersusah payah tu ye
    yang pasti, comel lah kamu TLBD =)

    ReplyDelete
  28. happy belated birthday Adik.. semoga jadi anak yang solehah dan comel macam Ibu yer..
    lor kenapa tak mintak cik jah buatkan.. kalau tidak boleh tolong buatkan.. tapi kek mini ala2 yang jual kat babu roti je lah.. ok gak tu kannn.. hehehe tak apa lah janji semangat nak mengekek tu ada.. wpun ada sedikit keruntuhan ke kekemekkan ke.. hehe

    ReplyDelete