Aduh duh kekandaku...
Salam Rabu.....
Semalam petang balik kerja Pak Jilap bawak benda ni.
Tau jugak makanan faveret bini dia rupanya hihi....
Terus teringat Kakcik Seroja! Kakcik Seroja pun suka makan ubi dengan kelapa gula macam ni rasanya!
Mak tanya kenapa letak kelapa gula tu sikit sangat? Pak Jilap jawab, takut mak nak makan dengan Sambal Lebur kang tak sedap pulak bila dah bercampur dengan kelapa....
Aduh duh kekandaku....... tak kuasalah hai nak melebur takat berapa ketul ubi tu!
pandai pak jilap amik ati kak nom yek...
ReplyDeletetp ckp ke tuh ubi rebus mkn ber 2? ke mmg kak nom sorang yg bedal
Hakak sorang Dana....ada lagi dlm esbok tu. Kelapa tak cukup!
Deleteadoi sedapnya mak tengok ubi rebus tu sejuk2 nih...dok layan sambil minum kopi sedap nih.
ReplyDeletelama tak makan ubi rebus,kena cari nih
Aiyoooo sedap nya la hai.. tabah lah perut ye..
ReplyDeleteUntunglah kak pak jilap pandai amik hati. Hehe. Ana suka juga makan ubi ni tp selalu dgn sambal tumis je. Sedapnyaaaaa.
ReplyDeletealahai suwet sangat pak jilap :D
ReplyDeleteAlahai...tengok gambar pun dah telan-telan airliur ni...
ReplyDeleteTiap-tiap pagi nampak ubi rebus dengan kelapa dan gula ni di gerai kakak jual mahal tapi tak pernah sekali pun terbeli. Nilah kalau kakak tu jual dua senduk RM2, ikutlah berapa muat senduk tu cedok ^_^
ReplyDeleteNasib baik Kak Ton tak terliur, kalau tidak mahu esok pepagi kena beli nih!
Mak ni pura-pura tau, setakat banyak tu pun tak boleh habiskan ke? Bantailah makan sambil-sambil dok kat sofa dengar ceramah agama ^_^
Hujan-hujan sedap makan ni dengan kopi sambail layan tv. Apa nak kata...
ReplyDeleteauchhh terlampau sedappp..feveret ni
ReplyDeleteIni memang makanan ruji orang dulu dulu
ReplyDeleteOrang muda tak ramai yang suka
Hainom, ini pun LL punya fevret tau! Ubi kayu dengan kelapa parut masin2 manis2. Syorga!
ReplyDeleteDah lama tak mkn ubi rebus..
ReplyDeleteKalau nak mkn pun kena sikit2 nom..
Takut hangin satu badan hihihi..
Fuhh layan kalau makan macam ni. Sedapnyaaa!
ReplyDeletealaaa HOK ni... lama betul xmkn sejak mak malas nk buat hahaha.. nostalgia dlu2
ReplyDeletemakanan legend jgak ni. payah nak jumpa dah sekarang. dok makan masa kecik2 bila balik kampung je. sedapnya.
ReplyDeleteSedap cicah dengan sambal tumis ini.. Adoilah kak.. terliur dibuatnya..
ReplyDeleteSusah dapat ubi rebus pure camtu Mak Nom..
ReplyDeleteMungkin lemak manis rasanya kann..
Alahai ubi godog
ReplyDeleteBuat getuk pun mabeles