Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 11 June 2012

Balik Muo le...

Orang Muo kenalah balik Muo kan..... Satu pengalaman yg OKe dapat sempena musim cuti sekolah baru2 ni ialah .... balik kampung naik bas....Yeah.....satu percubaan yg berani!!! he..he.. Seronok jugak.... yg paling seronok tentulah anak2...tak kira yg beso ke, yg kecik ke yang tua ke.....semuanya tak sabo-sabo..... OKje dah lama meninggalkan zaman berbas-bas ni...last naik bas seingat OKje .... masa Hari Raya... time tu baru berkahwin  tahun 1996, serba daif... tak mampu lagi nak beli keta...bas lah jadi geng...

Sampai je kat Terminal Bas Bersepadu  Bandar Tasik Selatan....( naik teksi le (RM20 tu..) ....jangan marah !!! Arjuna?? huh...memanjang keje... tapi yg penting sponsor!!! ahaks..)

Tiket ?  RM 18 untuk dewasa dan RM12 untuk kanak-kanak bawah 12 tahun... Kalau nak cerita 16 tahun yg lalu  harga tiket baru Rm8..... Hai....tiket bas pun ikut keadaan semasa!   Mood jadi tak ok sebab aircond bas tak sejuk...spoil sungguh....

Sampai Muo yg jadi mangsa...kakak OKje le...he..he...jadi supir!!! Terima kasih Kak Ros tolong jemput OKje anak beranak..... Anyway percutian 4 hari 3 malam di kampung memberikan pengalaman yg cukup berbeza.....dapat jumpa bonda....dapat makan durian... dan dapat naik bas!!!


3 comments:

  1. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog Fariz ya?

    Terima kasih tau , fariz datang follow balik sini . Follower yang ke 4

    Fariz berharap awak dan saya dapat jadi rakan rapat dan rakan bertukar pendapat dalam dunia blogger ni ,

    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    From: Fariz Reza [Dot] Com

    ReplyDelete
  2. TQ sudi follow blog saya yg tah pape ni...
    Salam ukhwah dan silaturrahim...

    ReplyDelete
  3. Hehehe... bestnya dapat fully sponsored. Nasib baik sampai Muo. Yalahkan dah lama tak naik bas, takut pulak tak jumpa bas stand kat Muo tu :D

    MD dah bertahun-tahun tak naik bas ni sebab MD kan pasang supir, ya bu! Hehehe....

    ReplyDelete