Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 5 August 2012

Rebutlah Peluang Menjadi Suami Mithali!

Hari ni,  barulah OKje berpeluang tengok Channel TV faveret pagi-pagi....... biasalah mestilah rancangan 'MUQADDIMAH'  kalau tak, terpaksalah tengok ESPN.....Olimpik...he..he...

Semalam OKje tak masak ....  Dari minggu lepas lagi Tahi Lalat Bawah Dagu teringin nak makan steamboat' (betul ke eja ni?....)  Kebetulan .... tempoh 'meneman' bonda dan ayahanda  dah pun selesai buat sementara waktu nilah.... dan Sudden Attack pun ada...  OKje pun ambik kesempatan makan luar.... Sementara menunggu ada meja kosong.... OKje and family makan ni dulu untuk mengalas perut.....



Pagi ni Ustaz faveret OKje...... Ustaz Badli Shah dan tajuknya pun best jugak.... layan ajelah...
So geng bloggers OKje yang masih single mingle lagi tuuu...... carilah bakal hubby yang ada ciri-ciri kat bawah ni ye! Dan tuk yang lelaki pulak berusahalah menjadi suami mithali ......

Agak-agaknya Arjuna ada tak termasuk dalam ciri-ciri SUAMI MITHALI ???  he..he...

CIRI-CIRI SUAMI MITHALI:

1) Menjaga Solatnya ~ Sembahyang tu kan tiang agama....
2) Akhlak yang baik sebagaimana akhlak Rasullullah
3) Amanah ~ menjaga rezeki yang masuk untuk keluarganya adalah dari sumber/rezeki yang halal.
4) Menjaga maruah keluarga
5) Pemurah ~ tidak kedekut untuk mengeluarkan perbelanjaan bagi keluarganya
6) Menjaga pandangan matanya
7) Menjaga batasan pergaulan
8) Bergaul dengan orang-orang soleh
9) Bertanggungjawab
10) Sabar dan tenang ~ kehadirannya sangat dinantikan oleh keluarganya
11) Menghormati keluarga isterinya
12) Bertanggungjwab dengan ibubapanya
13) Mengambil berat dan mengambil tahu hal rumahtangga termasuklah benda-benda yang remeh
      temeh
14) Menyeimbangkan waktu kerjaya dan waktu bersama keluarganya
15) Menyayangi seluruh keluarganya

So.... ada can nak jadi suami mithali? Nampak macam KACANG aje yek? Tapi .....bukan mudah untuk merebutnya!

Tiada ruginya menjadi suami mithali kerana Allah telah menjanjikan syurga buatnya...  Insyaallah...

5 comments:

  1. saya lah tu, mudah-mudahan

    ReplyDelete
  2. leh share ni kt facebook mr hubby ni... heheheh

    ReplyDelete
  3. Abiwan~ Mudah-mudahan wahai bakal suami mithali....!!!he...he....

    Intan...dipersilakan....

    * Ada sesiapa tau... Nape tak leh reply individually ek....

    ReplyDelete
  4. Get ur link from justblogwalking.blogspot.com. btw hye. Do u know about paid-to-click? U able to earn cents in a few seconds through ads click. If u have free time, kindly visit my blog.

    ReplyDelete
  5. pyh da nk jumpe.. isteri mithali pn same.. =(

    ReplyDelete