Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 13 September 2012

Apa pun kena 'TIP TOP' beb!.....

Sok dah hari JUMAAT ek..... cepatnya masa berlalu.........


Sebenonya.... ni lah yang OKje tak suka.... bila dah mengadap BLOG....... banyak keje OKje yang bertangguh....... Sapa nak menjawab ni....heeee... TAPI  .....itu  kejap je nak dibereskan...... SEE......... Suami boleh? he...he..... OKje tau mesti kurang rajin kan...kan...

Pas ni acara menggosok baju pulak akan bermula......... sebelum kena 'sindir-sindir manja' ngan Arjuna!.....baju keje dia dah tak de! Baik OKje settlekan dulu....Keje kena 'TIP TOP' seyh! Bukan keje office je ada KPI! Keje rumah pun ada beb!!!!  Kalau fail, tak leh le cuti masak!  he.....he...

Sejak kebelakangan ni.... OKje nampak Arjuna 'agak' stress.....  keje banyak kot..... tapi nak buat camne? Dah namanya keje......  ( ni yang tak suka ni.... dah start teringat masa OKje keje dulu ni..... hu...hu....)

BESAU nya tanggungjawab sebagai suami dan ayah..... mencari makan untuk anak bini, bukan itu sahaja, keperluan asas jugak perlu disediakan.....

TAPI.......tak kurang jugak tugas sebagai seorang isteri ...... ibu....., yang bertanggungjawab untuk mendidik anak-anaknya menjadi soleh dan solehah yang dapat mendoakan kita kelak!

Pendek kata SUAMI ISTERI ni memang compliment each other! Tulah.....  HIDUP INI UMPAMA RODA......... sekarang giliran OKje dan Arjuna pulak yang menjadi ibu dan ayah!......

17 comments:

  1. Siapa kata kerja suri rumah ni senang kan?
    byk juga commitment dia tu ^^
    mendidik anak2 menjadi seorng yg berjaya dunia dan akhirat..

    Hahah betul mcm roda je, lepas ni my turn plak =.=

    ReplyDelete
  2. terbaiklah sis :)
    suke ayat tang suri rumah pun ada KPI and cuti masak :) :) heee...
    hari ni nk lunch apa sis?

    ReplyDelete
  3. huhuhuhuhuhuhuhuhuhu. chayok2 mari kita bekerja!! mari2 ewahhhh!! huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. Sue macam nak balik cepat je hari ni.... komen pendik je.... tak baca habislah tu ...tengok gambo je...he..he...

    ReplyDelete
  5. ty sibuk kerja , weekend rehat..letih nk buat kj.. bsuh je bju bkli2 lipat nya x lgi.. minggu ni kot hikhik...

    ReplyDelete
  6. Nanie... tungguuu entri terbaru ek....he..he..

    ReplyDelete
  7. Entahlah ....OKje pun tak tau nape OKje pya coment ni tak leh reply satu-satu... so belasah je le comment kat bawah ni....

    Untuk EnE.... sampai masanya giliran awak pulak... masa tu tak de lagi istilah tak bersedia ke apa... MEMANG KENA BERSEDIA...

    ReplyDelete
  8. ini punya gaya bukan je kena buat KPI tapi kena buat, ISO dan 5S. heheh :)

    ReplyDelete
  9. releks lu..layan mara clara dulu..haha

    ReplyDelete
  10. Malique.... OKje cukup tak minat tengok mara clara ke...sinetron ke... DRAMA MELAYU juga mantop!!! he...he...

    ReplyDelete
  11. tu la...susah kekadang rasa nk bahagikan antara keje umah, karier dan blogger..kihkih.... lega rasanya hari ni upsr abih...bukan budak je hepi...cekgu pun hepi..huhu....
    semoga okje jd isteri yg mithali ye..... intan baru nak asuh diri ni..huhu

    ReplyDelete
  12. Betul..suami isteri kena bekerjasama.
    Tapi kalau bab suruh mop umah memang cukup malas..ehheheh

    ReplyDelete
  13. Cik hanif oi..... Sapalah rajin buat keje umah...he..he...
    Apapun betulkan niat tu
    .. Mop tu ibadah kerana allah... Hu...hu...

    ReplyDelete
  14. As-Salam. HH surirumah ... memang banyak kerja, lagi kalau anak kecik ada .. uhh banyak ragam. Kena banyak sabar oo ... time nak masak tu la nak main beskal la, nak tgk dvd la, nak mandi kolam la .. fuh.

    Dalam banyak2 kerja rumah .. hanya lipat baju je tak buat ... hahahha...

    Tu kasik bini buat.

    ReplyDelete
  15. tgk kain baju ok je ni,terngat kain baju m3h yang banyak lum lipat lg tu..tu la asik duk ngadap belog je..

    ReplyDelete