Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 19 September 2012

'Blog, memblog....he...he...

Memang puas sungguh OKje tidur siang, semalam...... macam BABY.... he...he... OKje memang jarang tidur siang ( perasan bagus!!! he..he..)  Kalau tidur pun, lelap kejap je..., melayan mata namanya....... tapi semalam..... PEH!!! kaw-kaw punya tidur!

Al-maklumlah........( mcam penat beno !!....) PENAT merewang belum hilang lagi......he..he........

Salam Pagi Rabu untuk Geng Bloggers.....

Dah mamam?  OKje breakfast ni aje.....  ROTI CANAI SEGERA.... dengan GULA..... rajin beno nak buat Kuah Kari!.......he...he...


Sejak join dunia 'blog memblog' ni OKje belajar 'TERM-TERM' baru yang tak pernah OKje dengar sebelum ni....... contohnya....WORDLESS WEDNESDAY ........ OKje perasan ada Bloggers yang buat entri macam tu bila datangnya hari Rabu..... Tak yah susah-susah nak menulis,  LETAK AJE 'GAMBO',  dan   sesiapa yang baca tu faham-faham sendirilah.....he..he.... Cakap banyak TAK DE....... he..he...  

Contohnya.... macam ni...


He...he..... tau tak apa ke benda ni.....Ni semua keje Tahi Lalat Bawah Dagu..... suka hati dia je nak 'snap' gambo tah pape .........

Konon-konon 'Photographer' le tu.....







Lagi...... yang ni.....

Duit RM50.00 koyak.......hu...hu..... banyak tu boleh beli , Makan GCB lepas 3 orang .....

Penyelesaiannya...... jangan risau ......boleh tukar kat bank!  








Apa lagi ....... ha.... NEWBIE..... atau pun Blogger Baru......., Blogwalking, atau jalan-jalan kat blog orang . Mungkin banyak lagi tapi OKje belum cukup GALI...he...he...

Apa pun, diam tak diam dah 5 bulan jugak OKje berblogging ni.... Followers pun dah ramai ( perasan!!! tapi bolehlah..he...he...). Pengomen pun dah ada..... Apa pun TERIMA KASIH GENG BLOGGERS........... 'Tanpa anda semua, siapalah OKje di persada alam maya ni'.... he...he....

Rumusannya.... untuk NEWBIE termasuklah OKje, rajin-rajinlah berblogwalking (BW)...... jangan macam OKje mula-mula dulu, blogwalking, follow tapi tak komen! SO nasihat OKje yang masih baru jugak ni, kena KOMEN entri diaorang, barulah Blogger sedar kedatangan kita ke blog diaorang!

Selamat berblogging ye!


10 comments:

  1. mcm mne duit kertas tu leh koyak?? hehe..
    Selamat pagi kak :)

    ReplyDelete
  2. kagum tul ngan okje skang....blogger yg meningkat naik....leh wat segmen sendiri dh...leh intan join kan.....

    ReplyDelete
  3. sedap roti canai buh gula tu selama neh asyik makan roti canai kari jerk.huhuhuhu. betul tuh apa yang okje cakap. kena rajin. kalau malas. tak yah laaa. sue sebenarnya dah lama join blog. tapi aktif baru 2,3 bulan neh jer. huhuhu. sedeh! okje nak roti canai buh gula sikit?? heheheheh

    ReplyDelete
  4. hahah Okje rajin sbb tu dpt ramai readers ;P
    sedapnya roti canai cicah gula dh lama tak try xD

    ReplyDelete
  5. Selamat Pagi Naniey....Duit tu kitaorang tak perasan macamana boleh koyak...mungkin masa withdraw kot...

    Intan... kalau OKje buat segmen confirm yang masuk Intan, Sue Pelik, E&E, Naniey ..... 4 orang aje he...he... sian!!!

    Sue.... nah sebakul roti canai boh gule....

    Eleh...eleh EnE.... dia punya reader lagi berlambak-lambak ...he...he....

    ReplyDelete
  6. tak tau nak buat entry hri ni...jln2 bw jer..ni pun line sakit urat...

    ReplyDelete
  7. Memamnglah .... bila tak de bahan dan idea pun kering memang susah nak buat entri...

    ReplyDelete
  8. wah...tahniah..teruskan berblogging.. sedap roti canai tu pekena ptg2 ni. :-)

    ReplyDelete
  9. blogging memang best.... heheheh ni yang jeles ni dapat tidur siang, nak jugakkk

    ReplyDelete
  10. btl2..blogger baru kne rajin bw,komen 8 follow..hee
    tp akk ok je da fofular skrg..heee

    ReplyDelete