Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 11 September 2012

NGERInya .... Interview...

Nilah yang OKje malas ni ( ceh...ceh.... konon-konon je tu!......) bila dah mengadap BLOG ni..... keje lain bertangguh... hu...hu...

Masa menghantar Tahi Lalat Bawah Dagu gi sekolah.... dengarlah RADIO...... issue yg OKje nak highlightkan...

"Kemasukan ke IPTA kena interview dulu"  Setuju ke?......

Nasib dah lama meninggalkan zaman tu......'NGERI' tu...... kalau OKje le....he..he... tah pape kan.... Penakut! Tak confident! tulah masalahnya.... Mungkin budaya menakut-nakutkan sejak kecil, kurang dorongan, membentuk sifat-sifat  macam tu bila besau. Ditambah lagi dengan sifat yang dah sedia ada..... kurang keyakinan diri...... bertambah-tambahlah lagi 'KENGERIANNYA'....... Budak kampung macam OKje mungkin kurang 'exposure' kot.... sian ek!

Apapun, berbalik kepada issue tadi .... mungkin ianya TAK AKAN BERLAKU...... so tak yah le takut,   antara SEBABNYA......

1 - melambatkan proses kemasukan ke IPTA ~ bayangkan ajelah nak menginterview beriban-riban manusia... kan buang masa namanya! Bertambah banyaklah keje orang-orang yg terlibat tu....... tapi semakin banyak jugak kekosongan jawatan! Mungkin!

2 - Takut ada masalah birokrasi ~ ada pulak pemohon yg layak tak diberi peluang dan sebaliknya...

So tak yah le risau sangat eh......... KOOL JE..... he...he...

Jemput makan  JEMPUT-JEMPUT IKAN BILIS dulu.....



DODOL 'faberet' abah mertua OKje pun sodap jugak ni..... SILAlah  ..... TENGOK he...he....


6 comments:

  1. hahaha. neh yang mls neh. okje neh suka jer menjamu makanan. tu sbb yg selalu dtg sini tak hengat nak balik neh. hihihi. okje! sue dulu pun interview gak masa nak sambung degree. sungguh takut! huhuhu. yg sue tahu la kan. budak2 yang nak smbung pendidikan untuk jadi cekgu jer kena interview yg lain tak. tp tu dulu.masa zmn su muda2.ewah! tak tau laa sekang. kalau sekang semua kena interview mang setahun ler baru nah habeh. hahahaha. haaa tengok. dah mcam entry dah.tak mau balik punya pasal.okje hidang lg lauk2. huhuhuhu. balik dulu! :)

    ReplyDelete
  2. betul, perasaan gemuruh, takut, gementar lutut sume terutama sekali masa presentation xD Namun, ia mengajar kita untuk berani berhadapan dengan penonton. Bila kita selalu lakukannya, perasaan itu akan beransur hilang. :)

    ReplyDelete
  3. bila dah present 2 sampai xmau lepaas mic.

    ReplyDelete
  4. dah tuo pun takut nak interview..apalagi la budak2 yang baru pas spm tu kan...heheh...tp xpe, x sume camtu...sbb tu skang pengucapan awam tu penting..kan??kan??

    ReplyDelete
  5. interview... mulut kelu bila di pentas. ngee~~

    ReplyDelete
  6. Betul......betul..... memang kelu kalau suh OKje gi interview sekarang ni confirm seram sejuk...

    ReplyDelete