Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 12 October 2012

Berblogging pun macam KERJA jugak tau!

Assalamualaikum.........

Pagi ni TAK DE IDEAlah pulak nak menulis apa........ puas berangan ......... termenung sana sini ....... pun tak jalan jugak.... huh......

Perasan tak BLOGGING ni sebenarnya macam kerja tau! Kenapa OKje cakap macam tu...... cuba tengok eh.......

ENTRI

Kurang-kurang pun ambik masa 1/2 jam nak menaip.......... nak cari idealah....... nak editlah...... nak upload gambaulah...... Takkan satu je entri seharikan ....sepatah kata HANIF IDRUS  entri kena banyak kalau boleh 6 entri sehari untuk menurunkan Alexa Rank...... OKje pun kurang faham sebenarnya apa ke benda tu ...he...he........ Buat ajelah yang termampu. 2 entri sehari tu pun dah kira meletop.......he...he...

BLOGWALKING

Blogwalking ni ambik masa jugak. Blogwalking ni bukan sekadar blogwalking je.  Blogwalking balas dan blogwalking blogger baru.......Dua-dua nak kena baca entri diaorang ........ kalau panjang, kenalah baca sampai habis..... kalau pendik, untunglah.....  Mengelat sikit-sikit tu biasalah ...he...he.... tiba-tiba baca dah tang hujung je......... ( macam tak pernah buat......  eleh ingat OKje tak tau ke.... ). Penat jugak tu nak baca......he..he.... Bis tu kan nak komen.... tak kan nak komen kosong kot!!!

Blogwalking baru pulak ......... tak reti-reti nak FOLO..... he...he....  pas tu komen le sikit-sikit kat SHOUTBOX..... bagi mesra alam sikit....... Yang penting blogger tu sedar kita datang blog dia.....

Kalau time baik hati KLIK iklan yang mengelip-ngelip kat atas, kat tepi, kat bawah kat blog tu........ AMAL JARIAH tu.....he..he...

Tau-tau dah pukul 10.00..... berhenti masak........Lepas tu sambung berblogging lagi......... he...he......  Tau-tau dah petang....... YANG PENTING kerja rumah kena beres!!! Barulah ARJUNA sayang! ( kot..... he...he......)

Layan jelah lauk malam tadi.....

 UDANG SAMBAL

TOM YAM AYAM


Okaylah..... bye....

19 comments:

  1. jawatan saya : blogger , ok lah tu

    ReplyDelete
  2. aah betol tu sis.Tapi klu tak dapat buat entri,idea dah kering..Blogwalking lah jawab nyeee.Penat jugak Blogwalking.jalan jauhh2,mcm2 negeri kite jelajah :DD

    ReplyDelete
  3. ha a, dah rupa bekerja gamaknya kan berblog nih..

    ReplyDelete
  4. erkk...6 entry sehari? banyak bebenor tu...ni pendapat peribadi H la, x best kalau entry banyak2 dalam satu hari...entry A belum panas, entry B dah ada, x lama kemudian entry C pulak ada...

    biasanya pembaca akan baca entry2 latest jer...so that, rugi la kat entry sebelumnya kerana tak ramai yang baca...kan? hehehe

    kalau H yang jadi pembaca, H akan random tengok tajuk mana yang H nak baca...tak larat kot nak baca semua2 :D

    ReplyDelete
  5. Yelah Cik Azlyzah.... penatkan kita gi seluruh Malaysia...he.... Indon pun kekadang ada....asyik outstation je....

    Ye ada jugak betulnya tu Encik H......entri A belum pun ada org komen dah keluar entri B.... mmg pun kadang2 tu OKje baca yg latest dan nampak mengujakan tajuk dia.... tapi OKje percaya kalau dah jadi pembaca setia mesti dia jenguk setiap entri dan komen....

    ReplyDelete
  6. hehe, betul2. Kadang-kadang ta taw na post ape

    ReplyDelete
  7. adoiyai., nk update tiap2 ari pun mls., cmner nk wat sehari 2-3-4 entri., pling2 rjing tahap gaban pun aku buat 5 jer kot., tu pun tuk sminggu punya., haha

    ReplyDelete
  8. aah..tu lah pasal.owg sume naik flight,kite gune jari je kan..kan..kannn..Bak kate pepatah moden.."Dunia di hujung jari je" :DD

    ReplyDelete
  9. salam sis..

    Kalau sis tak keberatan ta nak alamat sis. Ta ada sesuatu..

    tiranaaduka@gmail.com

    ReplyDelete
  10. zuhdi... tulah pasal hang punya blog Alexa Rank merudum ha...ha... sebab rajin sgt nk post entri ( pandai-pandai aje OKjekan.. ...jgn marah eh zuhdi... gurau aje!)

    ReplyDelete
  11. onghang Melaka ke .. tu "gambau" .. hehehe,,

    ReplyDelete
  12. tulah.... rajin beno baca post OKje heee...Muo le... saja suka menggunakan bahasa2 negeri lain ni...

    ReplyDelete
  13. TA... nak add. OKje nak bagi cekur eh....heee...

    ReplyDelete
  14. apa yg sy rasa okje pon rasa yer...

    sy ni...kt opis...kdg2 smbil wat keja, smbil blogging...dua keja dh tu..hahaha...

    tu psl, kalau BW lmbt sket...nk update pon shari 1 entry je kut....huhu...

    stgh blog...entry dorang pjg2...adeii...kdg2 bc je x tiggl komen..x sempt..huhu...

    ReplyDelete
  15. He..he...ye lah Zura....tak pe..tak pe...sok cuti !!! yeay!!!

    ReplyDelete
  16. wahhhh okje memang hari2 masak sedap2 erk?? macam masak kat kedai laaa untung laaa arjunaaa tak yah p kedai dah. kat umah pun dah macam kedai makan. huhuhuhuhu.

    tu ler okje berblogging neh pun mcm keja. huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  17. PASNI KALO DE ORG TNYE SAL KEJE .. DEQ AKN JAWAB YG DEQ NI KEJE BLOGGER ENTERPRISE .. HAHAHA ..

    SEDAP TOMYAM AYAM TU .. AUM AUM

    ReplyDelete
  18. waktu kira terbatas time ofis hour jer. ritu dh pakai broadband tp bila 5 hari seminggu on9 kat opis. kt umah kekadang malas bukak lappy rasa rugi pulak. terus terminated dia hihihi

    ReplyDelete