Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 23 October 2012

Kes TERINGIN!.......

Baru lepas makan nasi lemak, he...he.... berat tu!!! Ni kes TERINGIN le..... sebenarnya dah lama nak rasa nasi lemak kakak ni, sebab pagi-pagi ( masa keje dulu le..... ) kereta akan bersusun nak beli nasi lemak dia..... Chinese pun ramai yang beli!.......

So akhirnya......

Emm...... nasi dia memang 'ada rasa'  dan sambalnya pun sedap ......  Sambalnya tak rasa cili boh! hu..hu..

Kalau nak judge Nasi Lemak ni sedap ke tidak, kena tengok SAMBAL dia! kalau sambal dia sedap..... memang OKlah nasi lemak tu.... ( ceh! macam Chef Zubir je!!   he...he... )

Bukan ni aje tau, siap beli kuih lagi tu...... KARIPAP ngan KERIA, dua-dua my faveret!......( beli dua-dua  faveret  dia aje! he...he... ) .... Yelah kalau maknya suka..... anaknya confirm suka jugakkan!!!!

So tengahari ni memang tak masak!.... Makan apa yag ada.....

Petang?  Macam teringin nak makan BUBUR NASI..... makan dengan Ikan Masin, Sambal Raden, Telur Hancur, Sayur .......... Pergh!!!! dah kecur air liur ni!....

24 comments:

  1. wahhhhhh, sedapnya. akak mmg rajin masak ek...bukan sesaja rajin nih..housewife gak ek kak??

    ReplyDelete
  2. Nasiiiii lemakkk..dah lame tak makan nasi lemak T.T

    ReplyDelete
  3. CZ.... ni bukan OKje masak le.... BELI... he..he...YE! OKje memang seorang housewife sejak setahun lebih yg lepas....

    ReplyDelete
  4. Cik..... nape tak buang word verification tu... OKje tak leh nak komenlah.... maklumlah ada something wrong somewhere ngan teknikal OKje masa meneka word tu.... please cik buang!

    Dah banyak kali OKje highlightkan dalam Shoutbox tau Cik!!!....

    ReplyDelete
  5. teringin tu ade maksud x sis?hehe..kot2 tahi lalat bawah dagu n angry bird nak dapat adik lg.hehe.
    banyak betul beli kue mueh yer :-)

    ReplyDelete
  6. SEDAPNYE KUIH KERIA TU!!! LAME X MKN

    ReplyDelete
  7. Hainom beli kat mana? Kalau abang selalu beli yg dekat dgn bus stop Senai tu kan ada satu makcik dan suami dia jual pakai van. Nasi lemak dia pun sedap meletopz tau.

    ReplyDelete
  8. nasi lemak kira suka klu bilis dia goreng garing.. perghhh

    ReplyDelete
  9. yummy....tekak melayu klu...harus la nasi lemak kuih2 tu sbgai breakfast kan..ty pun lebih kurang la.

    ReplyDelete
  10. Cik Sensei.... dah tutup kilang ....tiga-tiga ceaser.... nak bagi meletup perut akakkkk tambah anak lagi!!! hu..hu...

    Tak rasa lagi nanie..... buat makan tghari lah pulak!

    Kakzakie... dekat area rumah OKje je..... Bdr Mahkota Cheras!

    Memang dah lama tak makan nasi lemak ni Ty.... konon2 nak jaga kolestrol... tapi pagi ni tewas jugak akhirnya!!!

    ReplyDelete
  11. nasi lemak....siapa yang tak teringin kalau tengok nasi lemak...bertambah la lemak hainom OKje..hehe tapi tak pe...ada je jalan penyelesaiannya...buat exercise lebih....hoho

    ReplyDelete
  12. serius tergugat iman nak makan!!hihi

    ReplyDelete
  13. wah wah sis..
    Ok je sis saya komen dlm bhasa germen. Ahak.

    Yok sis madang disek

    ReplyDelete
  14. hari ni malas nak masak, buat bihun goreng tomyam je

    ReplyDelete
  15. dan2 lapanq ahahhaa bila tengok menu sis..

    ReplyDelete
  16. Sedap jugak tu.... letak seafood mesti bestkan kawai!!

    Tirana Aduka ~ Wes madang lo...nasi lemak kui he..he...

    ReplyDelete
  17. sedap la...dah lama x makan nasi lemak

    ReplyDelete
  18. wah sangat lezat
    ingin rasanya mencuba makannya
    Terima kasih sudah share

    ReplyDelete
  19. sy baca pun dah kecur air liur kak..

    ReplyDelete
  20. YEAYY (^^)/ DA SAMPAI DA ENTRY MAKANAN DARI OKJE HEHEHE NAMPAK SEDAPP SGT NASI LEMAK TU SBB APE TAW..SBB SAMBIL DYE X MERAH SGT NA MMG SUKA HAHAHA

    OKJE KARIPAP TU NAMPAK MACM KUIH CEK MEK MOLEK LAA TAW X KUIH TU?? SEDAPP DAN MMG MOLEK RASA DYE ;)

    ReplyDelete
  21. aduhhhhhhhhh sedapnya tengok!! huhuhu

    ReplyDelete
  22. makin lapo bile baca blog okje ni...td tgk gambo bubur nasi, ni nasi lemak lak....huhuh....
    sabo je la..maklumle kul 3 pg skang, nk mkn pe???huhu

    ReplyDelete