Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 8 October 2012

Lauk semalam, hari ni dan dot....dot.......

Rasa macam 'BANYAK BENDA' OKje nak buat hari ni........  he...he... maklum le WEEKENDkan OKje  keje mengukur jalan!!! he...he...

Sebelum OKje start buat 'banyak benda' tu jom layan lauk OKje semalam......


Macam sedap kan!!! ( perasan !...he...he...)  ala-ala PADPRIK CAMPUR ........ OKje campurkan ayam, daging, udang, sotong dan sayur sekali dalam lauk ni..... lauk Asam pedas hari tu ada lagi so OKje tambah lauk padprik ni, IKAN KEMBUNG MASIN dan ulam PEGAGA aje....


Walaupun 'SEDAP' tapi tak boleh makan banyak-banyak beb!!!......

Nanti pening!!! he...he...








Hari ni dah kekeringan IDEA nak masak.... Tahi Lalat Bawah Dagu mintak UDANG MASAK LEMAK... so OKje masak ni jelah......















Selamat menjamu selera!

20 comments:

  1. sedap2... pasni OKje kena pos kat eza sama...hahaha

    ReplyDelete
  2. siape tu tahi lalat bawah dagu?.huhu.
    nanti sis da bole buka buku resipi la.

    ReplyDelete
  3. perghhhh kira weekend balik kg mama mintak buatkan tomyam putih hihihi

    ReplyDelete
  4. fuuh , kembung masin ni best

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaa...bak sikitttt >__<

    ReplyDelete
  6. lauk no 1 tu yg saya nak sgt time ni

    ReplyDelete
  7. amboi..byk lauk pauk nieh...tliur gak...

    ReplyDelete
  8. ini boleh tambah lagi 2-3 inci di perut ni.. hahaha .. aritu makan dgn member kat Umbai.. boleh ,, fresh2 jugak,, pilih ikut selera sbb penat berjalan satu bandar melaka .. last2 tak habis gakk,, hehe

    ReplyDelete
  9. KY suka yang atas..sedapnya...

    ReplyDelete
  10. hehe, da lama ta mkn udang >< na balek rumah la mcm nie

    ReplyDelete
  11. Ish kalau sedap mcm tu makan byk2 pun xpe heheh xD

    ReplyDelete
  12. mak aihhh, udang masak lemak tuh...nampak sedap sgt tuh..nyum2

    ReplyDelete
  13. sama je bahan2 kite tp sy bt goreng je semua.. hikhik... tp memg pening pk lauk ape nak masak

    ReplyDelete
  14. dah ade lauk pun. lauk tambahan dia bukan main.... intan kalau masak satu sumber protein satu sayur..cukup...simple je..hehhe

    ReplyDelete
  15. da bole challenge dapur tanpa sempadan ni makcik ..

    ReplyDelete
  16. akak nk sikit udang masak lemak tu.. arghhh lapar.. :) sedapnye..

    ReplyDelete
  17. macam sedap jer papruk cmpur tuh. huhuhu ada sotong!!! suke! huhuhu

    ReplyDelete
  18. Papruk tu memang meletop Sue...he...sebab tu dah jadi papruk bukn padprik lagi...he...he...

    ReplyDelete
  19. sangat suka ikan kembung masin tu :)

    ReplyDelete