Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 22 October 2012

Mind Secret!



Sambil  nak buat entri baru,  mata ni sambil-sambil melayan Malaysia Hari Ini.....  tengah cite pasal 'MIND SECRET'....... Tiba-tiba terpukau!

Mind Secret ni nama consultant yang buat kursus ni. Rasanya bumiputera.  Buat masa ni hanya ada kat JB dan kat Bangsar.  Dia promotekan macamana nak mengasah minda dan kreativiti kanak-kanak dengan OTAK TENGAH  ( orang dewasa dah terlambat!!! ha..ha.....)

Ada pelbagai kaedah lah..... tapi OKje tak sempat nak dengar. Website tak de lagi, phone no dia 019-6558141 atau email kat nhamanagement@yahoo.com.

Hish ........ kagumlah dengan kehebatan budak-budak ni........   Bayangkan eh....... budak-budak ni umur 11 tahun, 5 tahun , yang seorang lagi mungkin 7-8 tahun kot...... tak perasan sangat sebab mula-mula tengok sambil lewa!!!  Bukan gambar atas tu tau!!!..... gambar hiasan aje tu....

Diaorang semua tutup mata....... sambil melukis..... Dahlah kemas dan cantik, tak comot....... lepas tu bila Nadia ( MC MHI ) test budak-budak tu warna Colour Pencil apa yang dipegang ( baru ambik dari kotak ),
budak-budak tu dapat jawab!!!  Bukan sekali, tapi 2-3 kali. Dahsyat tu!!......   Macam bagus pulak....... Macam teringin pulak OKje nak suruh Tahi Lalat Bawah Dagu pegi course ni....

Bila Google benda ni, rupanya benda ni dah lama wujud terutamanya kat Indonesia...... ketinggalanlah OKje ni...he...he....

24 comments:

  1. wahh interesting sgt kak sis ;)

    ReplyDelete
  2. wowwwwwwwwwwwwww...menakjubkan lah.1st time dengar pasal mende ne.Cik lagi ketinggalan..hahahaa

    ReplyDelete
  3. eh, ade jugak yg mengajar macam tu. kreatif la cara diorang didik guna otak tu.
    kita da tua ye.huhuhu

    ReplyDelete
  4. Tulah Okje pun baru tau..... tapi memang kagum dengan kepakaran budak -budak yang kat TV tadi....dahsyat.....

    ReplyDelete
  5. ade cakap x umur brape je yg leh join???? ade kt jb ek..cam leh je anta anak kt ctu kan????

    ReplyDelete
  6. Intan 1-12 tahun..... yelah Intan macam best tau pergilah cuba tanya!

    ReplyDelete
  7. wah best ni , imaginasi kuat ni

    ReplyDelete
  8. Nor Laila Husain22 October 2012 at 11:25

    terima kasihla kongsikan benda ni...Lailasuka-suka sebenarnya dah lama sangat tak tengok MHI ni...huhu

    ReplyDelete
  9. Apasal gambar keluar lain ni...

    ReplyDelete
  10. practise make perfect bebe!!!hu...hu....

    ReplyDelete
  11. Pernah sekali kakak baca majalah tak ingat majalah apa pun kisah begini. Pelajar perempuan tu siap berdiri sebelah Dr Mahathir (ex-PM) dan boleh cari muka berapa buku yg Dr M pilih.. dahsyat kan..

    ReplyDelete
  12. wahhhhh bestnya... menarik betul..

    ReplyDelete
  13. alalala...baru nak try..adehh....

    ReplyDelete
  14. Yelah Kakzakie .... tadi pun dia baca perkataan yg ditujuk oleh MC dalam Paper Metro ..... hush memang tak caya,.... macamana dia boleh tahukan.... agak anehlah!

    ReplyDelete
  15. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  16. kak da nk masuk launch ni na tggu akak nye entry pasal mkn hehehe ;)

    ReplyDelete
  17. sebab umur tue mengikut islam adalah umur yang paling terbaik untuk diajar segalanya kan

    ReplyDelete
  18. wahh...menakjubkan ni...bleh la akak try anak akak plak..

    ReplyDelete
  19. Jna...dah kering idea OKje pasal makanan ni...he...he...

    Betul tu kiera.....

    ReplyDelete
  20. akak pun tertinggal jugaklah nie... :D

    ReplyDelete