Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 2 October 2012

Tak boring ker?.....

Suasana pagi yang disebokkan dengan deruman kereta yang lalu lalang...... sesekali ditemani bayu segar pagi yang mencuri-curi masuk menembusi celahan jendela yang terbuka........ dengan cahaya samar dalam rumah....cukup mendamaikan bagi seorang surirumah ........ ( Terima Kasih Arjuna......kerana memberi keizinan OKje menikmati suasana sebegini !!....... )


Orang selalu tanya..... TAK BORING ke tak keje?

Secara jujurnya OKje belum lagi rasa BORING!!! Mungkin baru lagi kot...... yelah baru je setahun lebih OKje MENANAM ANGGUR! he...he... Anggur pun tak berbuah lagi he...he... ( dah start merapu dah!!!)
Entahlah ....... rasanya dah cukuplah  OKje menghambakan diri kepada KEJE yang tak pernah habis-habis tu...... dah tak mampu rasanya ......... he...he......... Berilah peluang OKje fokaskan jadi 'HOME MANAGER' pulak!!!

Selagi Arjuna redho dengan keadaan ini ( terpaksa agaknya Arjuna tu ! ye ke bang?...he...he...) Insyaallah....... OKje akan memegang AMANAH ini!!!


23 comments:

  1. sama lah kita..saya dah 2 tahun dah tanam angur ..he..he..kesihatan tak mengizinkan tuk kuar berkerja..tapi sekarang dah rasa lebih selesa je jadi suri ni..he,,he,,

    ReplyDelete
  2. he..he... bila dah tak keje....jadi seronok pulak ek...

    ReplyDelete
  3. kat rumah pun obleh buat income , dari internet je hi hi , nanti saya bongkarkan rahsia satu persatu

    ReplyDelete
  4. Kate na....sori...saya tak dapat jejak awak balik!!

    ReplyDelete
  5. huhuhuhu keja jadi suri rumah tangga sepenuh masa neh memang best walaupun penat kan okje?? ewah! cakap macam selalu pegang senduk dengan kuali. heeeeeeee. tapi kalau okje rasa best. ok jer kan??? hikhikhikhik.

    ReplyDelete
  6. he..he... memang best tak yah nak tension mcm keje dulu.... tapi tak leh ENJOY le Sue... sebab tak de duit banyak !!! Takkan nak mintak laki je...he..he.. Tapi OKje sanggup dpd kena keje ngan buat keje rumah.... pengsan akakkkkk....

    ReplyDelete
  7. salah satu kbaikan jd full timehousewife ni, kite dpt asuh anak kite sepenuhnye..... mmg sronok.. melihat anak2 sndiri mmbesar dpn mata setiap saat...tp nak wat camne nk bantu hubby cari rezki...

    ReplyDelete
  8. Kakak rasa kalau kakak pun suka dan seronok dapat duduk rumah. Boleh tanam pokok bunga banyak-banyak, boleh hias rumah selalu, masak sedap-sedap. Kakak kena tunggu lama lagi nak buat itu semua. Sekarang tanam pokok bunga tapi tak fully terjaga.

    ReplyDelete
  9. Saya pun ingin rehatkan diri dari keserabutan kerja. hehehe. Ada hikmahnya Hainom tak kerja sbb boleh fokus kpd urusan rumahtangga terutamanya mendidik dan membesarkan anak2.

    ReplyDelete
  10. seronok per dok umah nie... orang yang sedang bekerja miss giler nak jadi housewife... tapi yang full time HW pulak.. terfikir2 nak cari kerje... emmm :D

    ReplyDelete
  11. Intan.... dulu masa anak2 masih kecik pun OKje macam Intan jugak... itu proses kehidupan namanya dan tak pernah terfikir pun akan berhenti secepat ini!!!

    Yelah Kakzakie...rasanya rata2 perempuan nak duk umah kan...OKje suka bunga ada kt rumah tp tak suka tanam dan jaga ....he..he... Cam ne tu...

    Tulah shameel...semuanya ada hikmah tersembunyikan !!!

    ReplyDelete
  12. Izan....so far OKje belum terfikir lagi nak cari keje...he...he... tunggu hubby paksa dulu...hu...hu...

    ReplyDelete
  13. Wah..bestnya :) ROs pun suka gak jadi fully housewife ni :)
    tp, setakat hari ni, Ros perlu berkerja :)

    ReplyDelete
  14. xboring ke?hahaha ala tenet kn ad,watpe nak boring2.gpun keje kt umh pun byk kan :D

    ReplyDelete
  15. Setuju sesangat ros dan eenie....

    ReplyDelete
  16. HW adalah pekerjaan yg baik...

    dpt pahala tu kan...buat kerja rumah utk suami n anak2..

    ReplyDelete
  17. Kalau ad Blog mana boring kan?
    Dh habis buat kerja rumah mcm2 aktiviti boleh buat..
    kalau dh siap kerja boleh pula bw blog2 yg best2 ^^

    ReplyDelete
  18. setahun lebih lama tu. da biase dgn keje2 rumah da.. jd surirumah pun bole berkerja jgk..dgn memblog la.hehe

    ReplyDelete
  19. teringin nak jadi suri rumah.t tu la tak da anak lagi la bosan dok umah..hhuh
    doakan sy ye kak :
    me acih :)

    ReplyDelete
  20. m3h dah hampir 9 thn jd home manager ni kak..ehe..mmg berterima kasih la byk2 pada hubby..syok duk rumah ni tau..

    ReplyDelete