Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 10 November 2012

Pisang Goreng untuk BREAKFAST! Pelik ke?.....

Assalamualaikum dan Selamat Pagi SEMUA!.......

Arjuna kena kerja half daylah pulak hari ni!!!! hu...hu........ tak pe, tak pe.......  bolehlah duk depan lappy......

Pagi ni OKje breakfast ni.........


Kenal tak apa ke bendanya tu?.......... PISANG TANDUK!!!!     Mesti pelikkan breakfast pisang pagi-pagi ni.....  PELIK bagi orang bandar, tapi TIDAK bagi orang kampung macam OKje ni......... OKje suka kalau tepung dia banyak bila menggoreng pisang ni, tapi Arjuna tak........ dia suka tepung tu nipis aje....

Biasalah yang MENANG mestilah Tukang Goreng! he...he... 

Ni dia rupa pisang tanduk sebelum digoreng!
Yelah...... kalau masa OKje kecik-kecik dulu, mana nak jumpa mee hoon goreng ke, mee goreng ke, nasi lemak ke untuk breakfast! Yang ada, pisang rebus, pisang goreng, ubi rebus, keladi rebus.......  hu...hu........ siankan.... patut le kecik-kecik dulu, kurus! ha..ha....  

So, breakfast PISANG GORENG pagi-pagi adalah perkara biasa bagi OKje dan keturunannya ......... he...he.... 

Tapi pagi ni, special sikit, sebab pisang tanduk! Pisang ni parent in law yang bagi, Pak mertua tanam tepi rumah!......  Nasib ada Pak Mertua!! he...he..........Kalau kat Johor, pisang tanduk goreng cicah sambal kicap, senang nak dapat, tapi kat KL ni memang susah!!!  Yang biasa pisang nipah, pisang abu dan pisang nangka!

Apa lagi........ jom tengok OKje makan!!! he...he...

19 comments:

  1. hehe..saya suka pisang cematu..ye ke saya eja..hehe..baru tadi breakfast goreng pisang..hehe.

    ReplyDelete
  2. oo..mkn pisang goreng..saya makan keledek goreng...biasalah..sy pun otg kg...hihi

    ReplyDelete
  3. pisang tanduk goreng cicah kicap sedap ke okje? tak pernah cube lagi..huhu..

    ReplyDelete
  4. psang goreng makan pgi2 tu da biasa sngat., tpi pisang ccah smbal kicap tu mcm plik jer.., boleh ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha.... Biasa kalau kt johor.... Cubalah....

      Delete
  5. BESHHH GILER KALO PISANG GORENG CICAH SAMBAL KICAP .. YUMMY ..

    ReplyDelete
  6. ktorg lau balik kg suh mak goreng cz sedap mkn pns2.tapi pelik la lau ktorg goreng sndrk xsedap tapi mak goreng sedap toi

    ReplyDelete
  7. erkkk..sedapp nyee klau makan panas2~!!!
    MAKkkkkkk nakk pisangg gorengg tanduk mcm okje mak~!!

    ReplyDelete
  8. memang pelik sikitlah..pagi2 mkn goreng pisang...hehehhe tapi nampak sedap jeee...

    ReplyDelete
  9. bestnya goreng pisang... sy pun biasa gak breakfast goreng pisang... tak pelik pun.. :)

    ReplyDelete
  10. eh dulu kurus ea..nampaknye arjuna berjaya menaikkan berat badan sis anum..hehe. kita pisang goreng tgri la makan.xla awl pg sgt

    ReplyDelete
  11. Sedaplah Cik Que goreng pisang cicah sambal kicap..... nyum...nyum.....

    kalau pelik tu maksudnya Ky memang org Kay Ell he...he...

    Zilla tu masa OKje kecik-kecik le adik manis!!!

    ReplyDelete
  12. kita suka pisang goreng tp tak reti langsung nak makan pisang yg hidup tu :) hehe,

    ReplyDelete
  13. suka jugak makan. huhuhuhuhu. pagi ke ptg ke semua su bedal jerk huhuhuhu. sedap kot pisang goreng huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. sedap..sedap...
    mmg besa mkn pisang grg tuk breakfast.....cicah sambal kicap..mmg meletop!!

    ReplyDelete
  15. hahaha ! kelakar la , pisang goreng tuh biasa je , buat makan pagi n ptg , makan sambil minum air teh ke kopi ke ,

    #sori la , terberangan lebih lak , biasala awak*bhs perak* tak bersarapan lagik

    ReplyDelete
  16. klu cicah ngn sambal kicap lagi sedap perghhhhhh

    ReplyDelete