Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 13 January 2013

Jangan harap ye bang!....

Hujan lebat sekarang ni.......

Tak sempat nak berblogwalking lagi ...... bizi betul kalau weekend ni......

Walaupun bukan celebrity, walaupun akak tak femes, tapi akak dah GILA GLEMER dikkk...... ha...ha... Yelah...... semuanya nak dishare kat sini.........    Jangan salah sangka ye.... apa yang ditulis kat BLOG ini, samada entri hari ni atau sebelumnya hanyalah SUKA-SUKA.... tak de terdetik pun niat nak menunjuk ke apa........

OKje dah siap bekfes dah....... bekfes berdua je, ala-ala candle light dinner gitu! he...he...
Anak-anak ? Biasalah..... tarik selimutlah apa lagi! Apa lagi kalau hujan pagi-pagi Ahad macam ni.....

Bekfes pagi ni ditaja sepenuhnya oleh air tangan CHEF OKje......

Ha engkau!!..... sesekali nak masak bekfes....
Masyaallah!! Macam 10 orang makan...... he..he...

Jangan PELIK! Pisang tanduk tu CONFIRM habis!   Memang feveret kitaorang!  Lagi-lagi kalau cicah dengan Sambal Kicap atau pun Gula ......

Murtabak tu pulak .... my SIL yang bagi masa melawat MIL semalam......




Murtabak dia sedap jugak..... tebal! Idak le macam 'teman' yang buat hari tu..... KERAS! ha..ha.... My SIL cakap harga RM5.00 depan UNITEN.....

Itulah aje cite pagi ni...... Selamatlah pocket Arjuna pagi ni.......
Tengahari?  ..... JANGAN HARAP ye bang! he..he...


42 comments:

  1. wah..sian kat Arjuna..tu tgh hari sure makan ka luar lew tuu..hahahahaaa....er minta sikit pisang tanduk......

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he...gitu le gamaknya izan oiii....

      Delete
  2. hahaha...pagi je ke masak kak??..hihi..
    same lah kita..hari ni nk cuti masak.. pagi td jebuat nasi goreng telur dadar..hehe..
    lunch nti tak tau makan ke idak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau lunch tak makan....makan ptg sikit merangkap dinner eh Atie...

      Delete
  3. Amboi meriahnya bekfes" dia pagi nie.Menyelerakan.!

    ReplyDelete
  4. minta sket pisang tanduk goreng tu.mesti sedap punya ..
    tempat aby pun hujan juga ..

    ReplyDelete
  5. ha ha ha...ini merangkap sekali la nih, brunch... tang nasik goreng tuh, saja nak nyelit cket...hari tu masak la bekpes untuk better half Farah... la... rupanya dia suka, dia kata lama x makan nasi goreng cenggini... habis dia sorang jer makan... ekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...tu sure dh lama tak rasa masakan bini tu....

      Delete
  6. ni baru dikatakan bekfes ye kak..hihihi..=P apa2pun takpe kak, asl kenyang..tak kisah masak mcm 10 org nk mkn..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Que...kalau sikit...celah gigi je...

      Delete
  7. sdpnye pg2 leh mkn cmni..hahaha...tghari..megalirlah poket si arjuna...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabau ye cik hati...sat lagi kalau rahang tu baik...makanlah sepuasnya...

      Delete
  8. Sis Okje , gi Nando la lunch an eat like a dato macam entry ty.

    ReplyDelete
  9. Saya lum bfast lagi dari pagi..laparrr pulak tgk nasi goreng tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siannya prof ustaz.... Mak dah balik eh...

      Delete
  10. hehhehe candle light breakfast la yer, bagus untuk pancing kan.

    ReplyDelete
  11. okje sbb tgk entry ni Na dah call abg Na suruh carik murtabak.. *mengidam ;D

    ReplyDelete
  12. dtg sini asyik lapar jerkkk. huhuhu macam2 ada. dah mcm datang bazar ramdhan pulak. huhuhu. bila nak anta kat tanah sue pelik sikit??? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa mcm baru je pegi bazar ramadhan semalam...sekejap je masa berlalukan Sue..

      Delete
  13. BAU MAKANAN BAU MAKANAN .. HIKHIK .. AMBOI KAK .. TNGAHARI MKAN LUA ERK ? BYAK MKAN PAGI XPE .. ASAL HABIS .. HOHO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi merangkap tengahari Deq...
      Mlm harus mamam luar...he..he..

      Delete
  14. Haippppppp...sepingan je ke nasi goreng tue..ne mesti bersuap2 dgn encik arjuna tu..yelah anak2 tak nak kacau daun lah tu...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah ada yg lain...sepinggan pun cukup cik...

      Delete
  15. sedapnya sarapan..walau knor bertandang mlm gini..

    ReplyDelete
  16. itu makanan untuk lunch terus tu heheee

    ReplyDelete
  17. mak...ooooi...banyaknya makanan...boleh tumpang ke...he heee....

    ReplyDelete
  18. byknyer bekpes akak!
    pisang tanduk tu... sedap2!

    ReplyDelete
  19. ingtkan murtabak tue pun Okje yang buat. baru nak mintak resepi kihkihkih :p

    ReplyDelete
  20. sedapnyeee.... krroooiikk. perut omei deqja terus bunyik tauu !

    ReplyDelete
  21. murtabak tu memang sedap kak okje.. fifi pon selalu beli kat situ.. almak.. termengidam la pulak.. nak g beli la..

    ReplyDelete
  22. sedapnya murtabak... tetiba terasa nak makan pula...

    ReplyDelete
  23. Pisang tanduk memang kegemaran aku gak....selain pisang nangka

    ReplyDelete
  24. pisang goreng....lamanya aku tak makan...balik kampung baru-baru ni ingatkan dapat makan pisang goreng aleh-aleh tak ada pisang masak pula yang boleh dikorbankan...maklum je la...orang kat kampung semua pakat jual pisang tak sempat nak tunggu masak..huhu

    ReplyDelete
  25. Ha'a ek....pisang lum masak memang femes kat kg

    ReplyDelete