Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 7 January 2013

MURTABAK ROTI, resepi sendiri.....ha..ha...

Monday Blues datang lagi.........

Rasanya lama tak bersiaran....... Semalam pun sunyi tanpa entri baru. Biasalahkan...... hujung minggu, penuh dengan macam macam aktiviti.

Dah lama OKje tak post pasal makanankan...... nak post apa, kalau asyik masak kicap je..... he..he...   Sampai kicap pun cepat habis kat dapur tu ha.... ha..ha... ( Sedap apa!! ).

Budak-budak ni, kalau tak de roti, mencari......... tapi kalau dah ada, sampai expired duk kat atas meja tak berusik! Geram OKje kadang tu....... sayang tau makanan asyik terbuang macam tu aje....

Pasal tulah semalam terkeluar resepi ni...... MURTABAK ROTI... ha..ha...


Filling dia, ala-ala murtabak, kulit luar dia, pakai roti ....... caletkan margerin, susun dalam kaserol, tuang telur, campak dalam oven! Sonang keje OKje, tak yah nak mencanai doh............ ( macam le reti sangat mencanai doh tu!!! he..he... )

Tanya OKje? Memang SEDAP aje..... ha..ha....


28 comments:

  1. Replies
    1. Ada 2 ketul....si kecik kata nk buat sarapan semalam...

      Delete
  2. hehe simple ja kan...emmm nk sedap je....

    ReplyDelete
  3. meh cik canaikan doh cnform jadi batu...kekekkekekkeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha..tersekat kat tekak kang...

      Delete
  4. bak sini...pos cket kat office Farah nih... ^_^ nak raser...ekekekeke...

    ReplyDelete
  5. salam hainum...
    kadang yang ringkas tu lagi sedap....betul tak...?

    ReplyDelete
  6. Guna roti gardenia, high 5 atau mamak naik motor yg buat sndiri tuh. Huhu. Apapun satu cubaan yg baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ho...ho...tentulah gardenia...mamak tu belasah jugak....roti canai...he...he..

      Delete
  7. alamak! macam sedap jerk! tingin nak makan laa pulak neh. huhuhuhu hurm. macam mana neh. huhuhuhu. mana masak kicap saya nehhhhhhh huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. macam sedap.. boleh jadi idea nie... thanks okje.. :D

    ReplyDelete
  9. Kalau kreatif pun menjadi. Kakak lebih suka macam ini sebab kakak memang penggemar roti. Suka idea ini boleh tiru :)

    ReplyDelete
  10. Tengah imagine rasa dia ni, adakah ala puding roti berlauk? nak buat jugak la.

    ReplyDelete
  11. *nagis

    napee sedapp sgttt NAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK okje NAKKKKKK!!!

    ReplyDelete
  12. sedappp je nengok tu kak..sekurang2 nya pandai juga akak buat...klu atie...harap tunjuk kt kedai je lah jwp nya..haha...:)

    ReplyDelete
  13. amboi. tgk gambar pun dah sedap

    ReplyDelete
  14. first time tgk murtabak roti ni :D

    ReplyDelete
  15. nampak mcm sodap jerr.. nk resepi kak..hihi

    ReplyDelete