Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 8 January 2013

Pujaan Hatiku!...

Dah.......dah....... Toksah layan jiwang karat tu....he..he...

Sebenarnya, ni petang semalam punya cite....... walaupun dah agak basi, tapi layan ajelah cite OKje ni yeh.....

Semalam, OKje masak Tom Yam Ayam dan Udang Goreng Kunyit untuk diaorang, alah ...... Tom Yam tu pakai KIUB KNORR tu aje, nak buat sendiri tak reti. Sedap jugak apa rasa dia ( sedap sokmo! ).       Kalau nak betul betul 'HO LIAW' kena pergi berguru dulu le gamaknya! he..he.....

Biasalahkan, Tukang Masak........., dah kurang selera nak makan air tangan sendiri ( tapi habis jugak OKje bedal Tom Yam yang tak habis semalam tadi....ha..ha... )
Sambung balik cite tadi..... Nak tau apa yang OKje makan semalam petang?

Ni ha.......


Pergh!! Kucup 5 jari tanganlah ( dapat tak bayangkan? )........ memang terasa sesangat NIKMAT MAKAN!  Walaupun ada udang goreng ni .....


tapi....... Ikan bilis hitam goreng dengan bawang dan cili 'hijo' tu jugak yang menjadi PUJAAN HATIKU....he..he....


50 comments:

  1. Replies
    1. Mmg...udang udang dah tak heran dah....kalau ada belasah jugak he..he...

      Delete
  2. semua sedap..tapi saya pilih ikan bilis tu..lapoorr.

    ReplyDelete
  3. Oh... hainom macam kakak juga suka ikan bilis tamban kakak panggil potong cili dgn bawang mkn dgn nasi panas-panas memang terangkat. Kakak suka curah kicap sikit makan dengan bubur nasi sedap tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh...ikan bilis tamban eh...KZ...betul tu curah kicap manis....pergh!!! sedapnya KZ...

      Delete
  4. makan cili...sodap...panas sampai berasap....hehe...aduhai...bila la sy leh menikmati ini semua...sabar2..

    ReplyDelete
  5. Sedapnya bilis goreng bawang.peberet gak tu.huhuhu terliur sorg2 nie

    ReplyDelete
  6. uncle punya peberettttttt..sedap giler..adehhh terliur pulak tengok..nampak gaya bila boleh singgah umah kamu nih? hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha..setakat benda tu uncle, bini kat rumah sambil kejam mata pun boleh masak....

      Delete
  7. haaah ..kt umh kdg2 klo xdak lauk buat jgk cmtu..mkn pns2 lg sdap

    ReplyDelete
  8. sedappppnyer... sajer jer OKje nak bagi kiter jeles kan? kan? huwaaa...lapar nih... dari pagi pukul 9 pukul 1 baru keluar bilik meeting taw... huwaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian...macam tulah Farah...mencari sesuap nasi...he.he...

      Delete
  9. terliur cik P.A. kat sini wahai OKje...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak susah buatnya cik pa...masak je ptg ni...

      Delete
  10. uish, cam simple jek, nak try nih ikan bilis tuh..

    ReplyDelete
  11. pujaan hatiku jua lauk simple camni la paling best nak menambah nasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sesangat Ina....dh tak larat nk makan udang dah...

      Delete
  12. rase macam termengidam pulakxxxxx nak makan udang goreng 2 :D

    ReplyDelete
  13. Yg paling sedap ikn bilis tu kalau mkn ngan ns panas mmg bertambah :D

    ReplyDelete
  14. betul betul betul... cili ijo itu ratu.

    ReplyDelete
  15. jaga2 klu makan udang ..
    boleh mendatangkan sakit ghaut ..
    he..he..
    apapun nampak sedap jer tu ..

    ReplyDelete
  16. lapar di waktu malam. boleh2 lah kirim tomyam tu.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah masuk dlm perutlah Tasha...hehe

      Delete
  17. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! neh pun pujaan hati saya jugakkkkkkkkkk!!! suka ikan bilis jugak! hum makan dengan kicap kipas udang. hukhukhuk

    #pssttt kelam kabut tu tak leh dipisahkan dengan pmpn kan okje?? hhehehehe. kalau lelaki relaxx jerk. kenapa erk???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hang ni Sue...semua pujaan hatiku...hu..hu..

      Ha'a ek...alah diaorang tu pun nebes jugak....cuma tak tunjuk je....

      Delete
  18. So yummy Okje..tapikan kalau kita sure udang goreng tu habis dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jemu dah makan udang Raudzah...budak budak sukalah...

      Delete
  19. makk oii. lapa plak tetibe.

    sy slalu msk simple camtu gak. ikan bilis+telur hancur+cili padi+kentang+kacang pnjg+bwg. lawan ngan sambal sardin n nasi putih panas. perghhh terbaek wok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.....lawan dia kena yg simple jugak....kalau lawan dia siakap stim mmg tak BEST...kan Misz....

      Delete
  20. memg ikna bilis dan cili hijo paling sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun setuju. Tapi saya suka ikan bilis rendam bodoh aje dengan air panas dgn kicap masin dan cili api. Perghhh... Berpinggan pinggan lh saya makan. :)

      Delete
  21. saya pun suka makan bilis camtu kak..sedap..bubuh kicap lagi sedap..

    ReplyDelete
  22. Kak..sy suka guna Kiub Maggie klu masak tom yam..hehe.. tapi pernah try kiub Noor tu lagi kawww kot..pekat skit!.. sedap ikan bilis tu sukaaa...:)

    ReplyDelete
  23. amboi sedapnya makanan. nik suka makan yg simple2 jea. bertambah byk kali gak kalau ada udang ni :)

    ReplyDelete
  24. SEDAKKK AH SEDAKKK AH .. T AKAK MASAKKAN TUK DEQ EH , HAHA

    ReplyDelete
  25. udang gorengg kunyittttt!! dapp nyeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete