Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 10 January 2013

Sarapan dalam kereta..

Hari Rabu dan Khamis, sekolah sessi pagi masuk awal sikit dari biasa, pukul 7:20 pagi..........

So, 2 hari ni Tahi Lalat Bawah Dagu kena bangun pukul 6:30 pagi paling lambat, tahu ajelah pagi-pagi......... bila tengah mengantuk, OKje memang memerlukan kesabaran tahap 'AHLI SUFI' hu...hu....

Malam tadi lagi dia dah komplen dan order ( package nampak!!).........
'Asyik sarapan ROTI je...... esok pagi, adik nak makan Nasi Goreng Cina, kejut adik pagi-pagi tau bu..... pukul 6'......

Ha..ha.... memang le roti bakar je yang  OKje hidangkan, itu yang paling senang, kang buat sarapan beria, sapa yang nak makan pagi-pagi buta tu........  ( chewah!! padahal malas! ).... So dengan kudrat 4 kerat OKje ni, gagahkan jugaklah goreng nasi pagi-pagi tu ( ceh... macam le susah beno....he..he...)

Tak sempat makan kat rumah, SARAPAN DALAM KERETA.....

Versi gambar yang telah 'diterangkan'......

Sekarang ni, walaupun dah pukul 7:00 tapi, masih gelap lagi ....

Jadinya Tahi Lalat Bawah Dagu tu makan merabalah dalam kereta...he..he....


42 comments:

  1. mmg betul pun..roti la sarapan paling ringkas dan mudah disediakan..setujuuuuu hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan Ena...pagi pagi...nk mengalas perut je pun...

      Delete
  2. wah...rajinnya pagi2 dah buat nasi goreng..yg bujang nie mkn roti jer..hehe(mmg pemalas lah sy nie..haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu masa okje anak dara.... Lebih kurang mcm cik nor jugak...sebab tekak sendirikan...makan apa apa aje..

      Delete
  3. hehehe...kesian nya kena breakfest dlm keta.. dah tak sempat ye kak?? amboii pndai request noo nak mkn apa..hehe.... nampak juga rajin nya sang Ibu itu..sanggup masak kan...:)

    ReplyDelete
  4. Nasib baik anak2 kakzan lebih suka sarapan yg ringkas eg. roti.

    ReplyDelete
  5. hehehe..versi gambar yang diterangkan. ala, comelnya siap suruh kejut lagi sebab nak makan nasi goreng cina.

    ReplyDelete
  6. dulu2 masa zaman aku sekolah rendah, arwah mak aku rajin buat nasi goreng..tiap2 hari nasi goreng..

    tapi sebab sedap, aku makan jer la..heheh

    tapi kan kak nom, anak biasanya lagi suka makan air tangan mak..kalau roti bakar tu, maybe semua org boleh buat roti bakar dgn rasa yg sama..tapi kalau nasi goreng cina, maybe 'feel' dia makan tu lagi special..sebab ibu dia yg masak..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke H..tak juga....sebab anak okje suka jugak makan luar....siap tak Kasi masak lagi punyalah nk bodek ayah dia makan kat luar

      Delete
    2. Eh ye ke?hahaha..xtau la pulak..tapi kebiasaannya anak tetap kata masakan mak yg paling sedap..:D

      Delete
  7. huhu cianye bekpes lam kte je xpe la jnji knyng kn...,ari ni en.kecoh ajer kte xsht xg kje so kn wt bekpes brat skit la nsk grng ptai huhu..,klu ari kje jgn arap dia nk mkn sbb pg2 xslre ktenye...,air kosng je ditguknye...,smpai mnurun kt anknye yg slalu dioder air kosng hehe....,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh tak pe Juwita...baguskan minum air kosong...

      Delete
  8. baguslah tu , brekfes dlm kereta , sy brekfes sambil drive , haa makan cipsmore !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje ok jer...tp kalau hubby okje mmg tak suka cam tu...dia kata tercekik tak de air...hu.hu

      Delete
  9. ahaha..ok la tuh...brekfes dlm kete best ape.....comel lah ezryn nih...mesti manje kn...huuhu

    ReplyDelete
  10. MAKAN LEKLOK .. KANG LEKAT :) HIKHIK

    XPE .. DLAM KETE PUN .. ASAL PEROT TERISI SBLUM BLAJAR :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Leklok tu ghapo Deq...dak pahang...hu..hu.

      Delete
  11. selalu jer wat keje nih masa sekolah dan sehinggalah sekarang...makan bekfas dalam kete...he he he...bley jimat masa...

    sayang mama kat anak kan? pagi2 buta pown pagi2 butalah janji anak x kelaparan kan? ^_^

    ReplyDelete
  12. roti tak berkuah, senang nak makan :)

    ReplyDelete
  13. elokla macam tu. menjimatkan masa.

    ReplyDelete
  14. wahhhh sempat pula masak pagi2... hehehe syabas hainom..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sempat je Mia kalau ada niat...he..he..

      Delete
  15. Hehe...xpelah dlm kete pun janji sarapan tu mkn kan...

    ReplyDelete
  16. hamboihhh, dah pandai komplen, hahhaha. sabor je la kak..

    ReplyDelete
  17. Biasa anak kalau apa yg dia minta kalau kita buat mesti dia makan kan. Tak kisahlah makan dalam gelap janji selera dah terbuka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah KZ..macam kita jugaklah...kalau benda yg diidamkan mmg habis licinlah...

      Delete
  18. Senang jer buat nasi grng cina tu, masuk perencah adabi ngan telor, gaul ngan nasi, siap la kan. Mangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul tu Aby...cuma pagi tadi tak de perencahkan...so tumbuk ikan bilis je bagi Rasa sikit

      Delete
  19. teringat zaman skolah..mcm Na mak Na kerja..so slalu mase Na nk gi skolah sarapan mak dah tglkan kat atas meja..cuma Na ni kekadang pelupa..slalu tglkan sarapan mak buat atas meja..so bila lama2 mak dah 10sion,mak letak sarapan Na tepi beg skolah dgn baju skolah so Na takkan lupa makan..tapi still lupa jugak nak makan KEKADANG hahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa okje keje dulu Na..ada maid...lps tu nila maid dah berhenti...mmg roti aje le sarapannya...huhu..

      Delete
  20. Saya pun sokmo2 gak sblm masuk kete pi kerja intai dapur mak dulu, hehe, biasa gak tapau nasi goreng mak makan dalam kereta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronoklah ek...mak masih sihat ...

      Delete
    2. Alhamdulillah Mak masih sihat walaupun dah cecah 76 tahun. Sesekali sakit tua camtu lah. Dan saya anak yang masih mengharapkan Mak dalam segala segi walaupun dah jadi Mak. Hehe

      Delete
  21. wahhh servis baik yer Ibu. tapi macam best jer makan sarapan dalam keta, sedar2 dah sampai destinasi.

    ReplyDelete
  22. alahai siannye smp kne sarapan kt dlm kereta

    ReplyDelete
  23. wahhhh. makan dalam kate lagi tuh! nasik goreng lagi erkk bekpes! hukhukhukhuk. untung laaaaaaaa. huhuhuhu. bila nak buat bekpes untuk sue pulak neh kak. huhuhu nasik goreng kobis ke. huhuhu

    ReplyDelete
  24. makan nasi goreng lagi kenyang dari roti bakar. ngehngehngeh :p

    ReplyDelete