Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 6 February 2013

Apa CER ni?...

Yang tua dah selamat pergi kerja, yang kecik masih duk kat rumah, tak pergi-pergi sekolah lagi...........
APA CER ni? .....

Semalam-semalamnya macam tak demam, demam sikit-sikit ngan sakit tekak, kira 2 hari MC tu lebihnya nak berehatlah, so ubat PCM tu memang langsung tak sentuh, pancit antibiotik je!

Pagi ni pulak 'dak tu' macam suam, tapi 'selera' tetap boleh tahan he...he.....

Sebelum ni ambik 'syrup' je so bila dah jadi anak dara sunti ( marah betul TLBD kalau OKje sebut benda ni! he...he... ) kena training makan 'pil' pulak, .......  mula-mula try telan biji barli, bila agak-agak boleh masuk, omak eh dah ready siap-siap pil belah empat ........

 
Hari ni kena makan ikut peraturan, 3x sehari,  berani ke nak kena marah dari jauh dengan Dr Pinckycat .....

Omak ngan anak sama je....... ' SERAM ' betul nak jumpa doktor....

31 comments:

  1. besarnya ubat..

    semoga cpt baik ye..

    ReplyDelete
  2. besau nye ubat ni ... bila ada masa stalk jap blog ni ...
    tunggu dapat PC kat opis,, leh la online hari2,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib ingat lagi kat blog ni..hehe..

      Delete
  3. semoga TLBD cepat sembuh... he he he...teringat masa kecik2 makan ubat kena kerat2 cam tu... sebab takut makan ubat...

    OKje...nak tanya ni...nama TLBD apa yang sebenarnya... asyik panggil TLBD jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje tak ingat masih kecik makan ubat Farah... Agaknya dulu susah kot nk jumpa klinik...

      TLBD- real name dia Nur Iman Ezryn...

      Delete
  4. Saya jumpa doktor x takut cuma takut makan ubt jerk..hehehe.. Take care tau :D

    ReplyDelete
  5. ahhaha..TLBD takut makan ubat ker?? erm boleh geng dengan c tumpis sy tu..tgk ubat je trs melalak..tak mo makan..haha..
    moga cepat sembuh.. ada Mama yg baik jaga tu, kompom cepat sembuh..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dibandingkan kakak ngan abg dia, dia ni paling senang makan ubat Atie...cuma nk biasakan makan pil je ..sebelum ni ambik syrup...
      Insyaallah Atie...

      Delete
  6. hehhehhhe....sama macam adik saya, asl nak makan ubat, musti tumbuk sampai lumat..

    ReplyDelete
  7. kena makan ubat tau..hehehe..kena potong2 bagai..

    ReplyDelete
  8. ni doktor mari doh ni nak marah ni...kang dah pesan awal2 ambil regular PCM...aduii....

    klu pesakit yang datang bw anak especially anak kecil kat klinik sbb demam PC akan nasihatkan dia amik regular PCM utk at least 3 hari...biarla badan dia dah rs sejuk pun amik jugak dulu regular utk 3 hari tu...sbb nak bantu regulate suhu badan die semula. klu amik tak regular demam senang datang semula. biasanya pharmacy akan tulis kat ubat tu tds (3 kali sehari) tp klu yg demam tinggi blh ambil qid (4 kali sehari). maksimum setiap 4 jam:)

    *jgn takut makan ubat PCM sbb PCM is the most safe medication. org pregnant klu sakit pun kite bagi PCM sbg ubt tahan sakit....hehehe:)

    p/s:sian okje kena bebel panjang berjela dgn PC...kihkihkih...skali skale kan;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..okje dah tau dah...
      mesti kena marah punya ngan PC....tulahkan nk jadi doktor sendiri..hehe..
      Nasiblah ada geng blogger seorang doktor...boleh tolong...tq PC...

      Delete
  9. semoga cepat sembuh...salam perkenalan n done folow sini jugak.

    ReplyDelete
  10. wah besarnya ubat sampai boleh belah 4.....moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
  11. Salam...xde pil yang dos rendah ke?

    ReplyDelete
  12. La... sama dgn anak dara kecik kakak tu pun tak pandai telan pil. Air dah setengah gelas pil masih melekat di lidah.

    TLBD try pelan-pelan ye nak. Lama-lama pandailah. Moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...dak dua tukan sebaya kan KZ...
      Bagus le tu...agaknya mmg baya tu tak reti lagi tak KZ....

      Delete
  13. he he he moga cepat sembuh ye anak tu

    ReplyDelete
  14. nak smbuh kena la makan ubat, kang melarat, kesian anak dara sunti huhuhu

    ReplyDelete
  15. Hehehe, dah kena membebel dgn Dr PC. Ingat nasihat tu tahu... :)

    ReplyDelete
  16. Inilah entri demam///lepas baik demam terus makan McD..heheheh

    ReplyDelete
  17. macam tu la caranya nak mengajar anak telan pil...

    ReplyDelete