Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 4 February 2013

Apa sudah JADI?....

Hari tu 'PANAS BERDENTING' hari ni pulak 'HUJAN BERJURAI MENYIMBAH BUMI'...... he...he.... ada ke bahasa tu?.....   kalau tak de Bahasa OKje sendirilah tu......

Pagi ni memang cukup menguji .......
Hajat di hati nak panaskan engine kereta, dah 3 hari kereta ni tak bergerak...... kang masalah lain pulak yang timbul....... tapi APA SUDAH JADI????


 
Toleh kanan...... rupaya 'JIRAN ZIMBABWE' mesin rumput semalam........ Memang sahlah kena batu. Dah 2 kali perkara ni berlaku sebenarnya, tahun lepas, cermin belakang dan tahun ni pulak cermin belah driver.

Mungkin salah OKje jugaklah parking kat celah tu......  Selalunya, kalau nampak jiran tu nak mesin rumput memang OKje alihkan ...... tapi semalam tak perasan pulak.... mungkin masa kitaorang keluar kot.

Dah nak terkena, redho ajelah..... hu....hu.....
Tahun lepas ada ambik  'windscreen insurance', tahun ni tak perasan, masuk sekali ke idak....


53 comments:

  1. Alamak....sakitnya hati nengok....tak boleh minta ganti rugi kat 'jiran' tu ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sakit hati ni Mia...tp sabarrrr...

      Delete
  2. Replies
    1. Kena batu Anum rasanya...mesin rumput..

      Delete
  3. mesti mnta ganti rugi ni..mana boleh dibiarkan...mmg jiran tak prihatin tuu...er..terover lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp tak de buktilah Izan...camner tu...

      Delete
  4. alahai sabar jela...kne mintak ganti rugi nih

    ReplyDelete
  5. claim lah ngn jiran tu okje...huhu

    ReplyDelete
  6. Ada juga hamba Allah yg senyap-senyap tak inform. Walau tak sengaja kenalah bertanggung-jawab minta maaf dan tolong ganti ke apa tanya berapa harga - kalau diam-diam ini maknanya kena tunggu rokib-atid catat tu gamaknya...

    ReplyDelete
  7. aduiii.... perkara yang paling tidak diingin oleh pemilik kenderaan... x suka kalau perkara ni jadi... lagi2 kalau salah kita...

    sebenarnya Baby Mia last week pun x tau dari mana tiba2 jer ada batu melantun masa kat highway...dah sumbing sikit... so far nasib baik x melarat... hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun Farah....tak pasal pasal kena kelyar duitkan...

      Delete
  8. lagi2 kalau bukan salah kita (correction) ekekekeke...typo error...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....jadi lain makna ek Farah ....kalau salah tulis...

      Delete
  9. ish, duit lagi tu...

    last year pun saya nye cermin tetiba berderai masa odw g kerja, kena batu selisih lori pasir. Masa tu ada amik insurance utk cermin tapi masa nk buat aduan tu ada ke dia suruh kita drive tu dengan cermin camtu ke bengkel yg dia pilih. Bukan dekat, last2 tak kuasa nak claim ganti guna duit sendiri, tak sampai setengah hari dah siap.

    So le ni tak amik dah insurance tembahan utk cermin tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahkan ...nk kena memilih bengkel panel ni kadang tu jadi masalahkan MFM....
      Last sekali teroaksa jugak keluar duit sendiri...

      Delete
  10. assalam hainom ..acik pun pernah kena..cermin belakang..orang sebelah mesin rumput jugak..lagi kete elok je dok dalam garaj..kena jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan Acik...dah nk kena...nk buat camne kan...

      Delete
  11. Ya Allah..kesian nya kak.. yg jiran tu tak habaq dulu sblm nak mesin rumput apesal?? mmg mcm tu ye? huhu..kesian akak..sabar je lah!..klu kena hubby sy mau melenting!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah....agaknya okje keluar masa tu kot Atie...

      Delete
  12. somi ada gak kena haritu.. kena batu org mesin rumput,, huhuhu.. apa lagi melayang-layang la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya Arjuna pun akan melayang layang lps ni...

      Delete
  13. alahai... memang jiranni macam2 warna dah nampak kete kat situ habaq mailer dulu.. kan tak pasai2.. tu kalau dapat jiran baran memang bertumbukler gamaknyer... baru bertemu buku ngan ruas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patutnyalah kan zila...ini tak...nasib dpt arjuna yg konon cool tu hehe...

      Delete
  14. jenuh jugak nak keluar duit ganti klu takde insurans tue huuuu

    ReplyDelete
  15. OMG!! sabor jelah OKje.... ns dah menjadi bubur :D

    ReplyDelete
  16. tak pergi rumah jiran ke tya..apa ceita ni mak hencik..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jiran Zimbabwe knor....nk tya kena tunggu husband...
      Tp jarang jugak nampak diaorang ni...

      Delete
  17. ya Allah....kesiannya Okje....senang2 aje si jiran wat dono cam ni...sakit hatiiii Cik P.A. nengokkk

    ReplyDelete
  18. la napa x pi rumah jiran tu claim !

    ReplyDelete
  19. sabar jea la.pttnya bila nak mesin rumput tu kena la bgtau jiran2 kalau ada kete yg dekat2.

    ReplyDelete
  20. uih..ingtkan kena pecah org tadi..tp kan, kira kena pecah org gak la tu..sebabnya jiran yg mesin rumput tu kn, jadi dia la pecahkan..em..kak okje mintak je byr gnti rugi ngn dia..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah cik que...mcm tak de bukti....lagi pun mesti dia kata...sapa suruh park situ.

      Delete
  21. Kenapa Okje pulak yg salah, dah area okje kan. dorang kenapa mesin rumput tak hingat camtu? Klau saya mmg dah mengamuk (konon nyer la). okje mmg ok okje sangat :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keta ni park depan rumah okje Mj, tapi in between corner lot...
      Patutnya kasi hingat le dulukan...tp mungkin pemotong rumput tu dtg tak Kira masa kot...kena pulak time okje mengukur jalan..huhu..

      Delete
  22. alamak sedihnya... sabar ye.. x leh claim ke?

    ReplyDelete
  23. La kesiannya OKje..tak mampu nak kata apa lagi..redho ajelah ya...tapi kalau kita mesti sedih the whole day..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memanglah Raudzah....dahtampal pakai plastik pembalut buku hehe...

      Delete
  24. ish , tak bersalah ker buat orang macam tuh , hm , CP tak bole kater pape , mgkin kalaw CP jadik okje pown CP mesti tak termintak ganti tuh , rasa takut la , tak sampai hati la ... rase diri nih baek hati sangat kowt , hahahaha !!

    btw , sabar ek , tuhan tuh maha adil !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Cp...kadang tu maleh nk byk cite.....sabau aje le

      Delete
  25. wowowowowoow...lame nye cik tak jenguk blog ne..rindu kat sissssss..muxxxxxxxxxxx smpai lebam :P.

    haiyakkkkk...cermin kete pecah ek..mesti kene buat laporan kat balai polis ne...kekekekkeeeee

    ReplyDelete
  26. sedey..laa kalau xbleh minta ganti rugi..nanti cr parking yg lebih selamat laa..okey..xmo pisang berbuah 3 kali..er kalau pisang tak per...cermin tu lew..

    ReplyDelete
  27. adush!kesiannye kat OKje....sabor ye:)

    PC pernah kena batu kat cermin depan kereta...hbs retak...nasib baik boleh tampal lg kat klinik cermin;)

    ReplyDelete
  28. terbang berapa RM..tukar cermin baru tu..

    ReplyDelete