Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 5 February 2013

Bila 'Bapak budak' demam..

Ohhh..... OKje baru je balik menghantar TLBD dan Arjuna ke klinik...... yang tua, demam pulak dah....... yang kecik, continue ambik antibiotik dek sakit tekak ...... demam dah tak de......


Setiap ujian yang datang itu ada hikmahnya bukan?

Sebagai hambanya, kita perlu redho dan sabar........ Redho bagi yang ditimpa sakit dan sabar bagi yang menghadap orang yang sakit......hu...hu...

Biasalah .......kalau menjaga budak kecik yang sakit dah tentulah kena beri sepenuh perhatian..... tapi rupanya kalau 'bapak budak' yang demam 2x lebih perhatiannya.....  he..he....

Ini baru sebesar kuman kalau nak dibandingkan dengan orang diluar sana yang lagi hebat dugaannya.....

Teringat pulak dengan Prof. Ustaz ( hanya gelaran je.... ) Abil4fauziah yang begitu sabar menjaga isterinya yang sakit...... Tetap sabar dan terus sabar.....

Siapa lagilah yang diharap oleh isteri atau suami dikala ujian kesakitan  itu diberikan oleh Allah, kalau tidak mereka yang terdekat.............
 
Alhamdulilah padaMu Ya Allah, kerana OKje diberikan kesihatan...... Allah itu maha adilkan...... dijadikan seorang ibu itu kuat untuk menjaga suami dan anak-anaknya.....

38 comments:

  1. mmg musim demmam skrg ni ye..silih berganti..semoga semuanya beransur pulih..

    ReplyDelete
  2. semoga TLBD dan 'bapak' budak cepat sembuh... OKje pun jaga kesihatan jugak tau...

    ReplyDelete
  3. asssalam Okje..semoga kuat dan tabah menjaga orang demam..kadang2 yang besar demam lagi meragam dari anak kecil

    ReplyDelete
  4. mudah2an kesemuanya di dalam keadaan baik

    ReplyDelete
  5. kesian bile budak2 demam....jgn lupa makan PCM (ubat demam) setiap 6 jam...insyaAllah, cepat baik:)
    org yg menjaga kena byk sabar dan berdoa:)
    semoga OKje sentiasa menjadi ibu dan isteri yg kuat!hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah PC...untung jugak ada rakan blogger doktor...boleh tolong advise...hehe

      Delete
  6. moga semua cepat sembuh. nak sembuh nanti biskut kering pun depa kata sodap ya amat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho....macam ada experienced je Tek...

      Delete
  7. alahai..hubby mmg manja sangat kalau sakit...ngalahkan anak..hihihi..mg cepat sembuh

    ReplyDelete
  8. yeahhhhhh...semoga cepat sembuhhhhhhhh :DD

    ReplyDelete
  9. mak budak kena kuat dan bertenaga nak jaga bapak budak.... heheheh... semoga cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mak budak tgh kuatlah ni Mia...hehe...tq ye Mia..

      Delete
  10. KY pun demam, sakit tengkuk dan selsema..
    moga capat sembuh semuanya termasuk KY heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke KY siannya....sejuk Cameron highland Lum hilang lagi kot...hehe...semoga ky cepat sembuh jugak ye...

      Delete
  11. Skrg nie mmg musim kan... Semoga cpt sembuh ya...

    ReplyDelete
  12. Betul tu Kak.. Alhamdulillah ada seorg Ibu yang boleh menjaga mereka di kala mrk sakit.. di harap kan bila kita sakit depa plak yg menjaga kita..
    erm.. hubby atie pun sama..klu sakit manja nya lebih..mengalahkan c tumpis..haha..saborr je lah melayan karenah baby kecik ni..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...yelah Atie....dah sakitkan...semua tak berdaya...memang best kalau ada org yg tolong manjakan...

      Delete
  13. Ohhh kesian kalau anak2 demam kan, tapi kalau bapak anak2 demam, kesian kat mak anak2... hahaha... kalau bapak anak2 demam, manjanya mengalahkan semua anak2 yang demam.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho....bercakap dari pengalaman ek MFM......

      Delete
  14. besar pahalanya dapat menjaga somi n isteri yg sakit

    ReplyDelete
  15. kita org dalam umah ni pon baru baik demam semua, cuma tgk si walid jek masih batuk2, tak elok2..humm, dugaan nak dikurangkan dosa, kita kena bersyukur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'akan CZ...untuk hapuskan does does yg ada tu...

      Delete
  16. mmg musim skrg ni kan.. sy pun tgh demam ni tp still kat opis gak.

    ReplyDelete
  17. bapak budak nak manja2 ngn mak budak tu.. kihkihkih

    ReplyDelete
  18. Bila sebut Abil+Gee tu hati kakak terusik tau. Sayu dan kagum dgn ketabahan mereka. Bukan sehari dua tapi dah bertahun. So sesekali manjakanlah Arjuna tu (eh... kalau selalu pun tak salah kan)

    ReplyDelete
  19. memang betul kalau suami dah sakit manjanya kemain. hihihi

    ReplyDelete
  20. time mcam ni la kadang2 wish kita ni superwoman kan.

    ReplyDelete
  21. Hubby MV kalau demam mak ai..manja melebih2

    ReplyDelete
  22. emak budak pasti buat habis baik kan....

    ReplyDelete